Ljetovanje bez partnera

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

sanjam-te

#76 Re: Ljetovanje bez partnera

Post by sanjam-te »

A zašto su svi(najčešće oni koji nisu u takvim vezama) opterećeni time hoće li veza krunisati brakom ili ne?? Ako se ožene ok sretno im, ako ne, opet im sretno nek su živi i zdravi :D
Pobogu, lijepo im skupa, da nije, valjda ne bi bili tolike godine zajedno...možda im je ćejf biti u vezi, ne u braku....možda studiraju,pa da završe......možda ne mogu finansijski, ......mooždaaaa još hiljadu drugih razloga :-)
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#77 Re: Ljetovanje bez partnera

Post by Zviz »

gidra wrote:
la_roux wrote:Meni je to sasvim ok. Ja i moj dragi smo 5 godina ljetovali zajedno, ove godine zbog obaveza nismo mogli skontati nijedan termin da idemo zajedno, pa išao svako sa svojim društvom i sve proteklo u najboljem redu. Jest malo i jednom i drugom bilo neobično jer naravno da ti drugačije izgleda dan na moru sa partnerom od dana s društvom, ali nije bilo ljubomore, svađe, provjeravanja 1000 puta na dan "gdje si, šta radiš, s kim se družiš, šta oblačiš, piješ li, kad dolaziš u apartman, kad liježeš itd." Ako poslije svih tih godina nemamo dovoljno međusobnog povjerenja da možmo otputovati jedno bez drugog 10-tak dana i ako se moramo držati na lancu da ne bi pravili gluposti, onda i nemamo više šta tražiti zajedno.
E sad, da sam u dugogodišnjoj vezi i da nikad ne idemo zajedno ljetovati, a imamo mogućnosti, onda mi ne bilo ok da idemo odvojeno. Jednostavno mislim da to nije normalno i da nešto tu ne štima kako treba.
A šta radite boga ti u vezama po 5, 8, 10 godina? Zašto se niste još uzeli?
Jedino ako se zabavljate od 15. a sad vam 20. onda uredu, a i u najčešćem slučaju takve veze se ne krunišu brakom.

Brak sa 22 godine je isto kao koka kola i sladoled za dorucak.
Šveđanin

#78 Re: Odg: Ljetovanje bez partnera

Post by Šveđanin »

Ufff, odlično rečeno. :-)

Poslano sa mog Nexus 7 koristeći Tapatalk 4
Post Reply