Kupovina imovine u toku razvoda

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
JOINT_1921
Vozim: odlično

#76 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by JOINT_1921 »

Ja se izvinjavam jer sam bio procitao "NIKAD (a ne nekad kao sto pise) i ne prodje" pa sam zato ono napisao...
Naravno da ima nakaradnih ljudi koji se mogu skroz promijeniti da se ne moze sa njima zivjeti, ali u 90% slucajeva se te stvari mogu ispraviti samo treba pronaci najbolji nacin za tu vezu specifican i ne biti tvrdoglav ko mazga, a prevara je nesto drugo...

Da ne bude skroz off topic, moze kupiti stan ako je tek "podigao" kredit na svoje ime i ako je vec pokrenuo razvod...
Last edited by JOINT_1921 on 10/07/2013 12:52, edited 1 time in total.
Jay Gatsby

#77 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by Jay Gatsby »

JOINT_1921 wrote:Ja se izvinjavam jer sam bio procitao "NIKAD (a ne nekad kao sto pise) i ne prodje" pa sam zato ono napisao...
Naravno da ima nakaradnih ljudi koji se mogu skroz promijeniti da se ne moze sa njima zivjeti, ali u 90% slucajeva se te stvari mogu ispraviti samo treba pronaci najbolji nacin za tu vezu specifican i ne biti tvrdoglav ko mazga, a prevara je nesto drugo...

Da ne bude skroz off topic, moze kupiti stan ako je tek "podigao" kredit na svoje ime i ako je vec pokrenuo razvod...
Imaju ljudi dijete. Nisam baš siguran da može tek tako opteretiti platu ratom kredita ako ga čeka i plaćanje alimentacije.
eluna

#78 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by eluna »

lavorpunvode wrote:
JOINT_1921 wrote:
Sve je moguce popraviti i uciniti savrsenim, ako to vi niste uspjele ne znaci da je nemoguce... ;)
:thumbup:

sreca pa se ovako ovi savjeti sa foruma ne uzimaju 100% zaozbiljno, inace, nit bi ko bio u vezi a o braku da ne pricam. najlakse je posavjetovati nekoga da "sutne" djevojku/momka, da se razvede i sl., jer to je zaboga cas posla.
Lako je davati "pametne" savjete kada se o tudjim zivotima radi, pa sve i da im se sve naglavacke okrene zbog pogresne odluke, sta, Boze moj, vas to nece dotaci.
kao što rekoše - i za popravljanje, ali i za brak treba DVOJE ................osim toga potrebno je da svako popravlja svoje greške, a ne da SVE greške uvijek i iznova popravlja i nastoji popraviti samo jedno ............ mislim - ako ću ja nalaziti načine da ispravljam svoje greške, a pored toga se još očekuje da nalazim načine da ispravljam i njegove greške - koji će mi klinac druga strana!? (pored svega ostalog što pojam "dom" nosi sa sobom) .........nastavim život sama i imam samo svoje greške da popravljam, eliminišem iz života i tuđe greške, i višak napor i trud oko grešaka koje NISU MOJE, eliminišem i svu bol koju kompletna situacija proizvodi - pa da vidiš ljepote
Jay Gatsby

#79 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by Jay Gatsby »

WRRsmom wrote:samo komunikacija i kompromis mora postojati. ljubav, veza, brak, porodica za sve je potrebno dvoje, jer STUB svega toga je DVOJE nikako samo jedna osoba.
moje je misljenje da se ljudi ne mogu bas nesto promijeniti, skoro pa nikako al se mogu prilagoditi jedno drugom, nacinu zivljenja i sl. naravno ukoliko OBOJE vole i zele da usrece jedno drugo.

ovdje niko nikoga ne nagovara na razvod, niti zelimo biti dusmni jedni drugima. njlakse se potpisati i vozdra, pobjeci od problema al to nije rjesenje.
Nekad je upravo to rješenje jer je problem, u datim okolnostima, jednostavno nerješiv. Nije to bježanje od problema - nekad naprosto ne ide.
CaneBos

#80 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by CaneBos »

WRRsmom wrote:samo komunikacija i kompromis mora postojati. ljubav, veza, brak, porodica za sve je potrebno dvoje, jer STUB svega toga je DVOJE nikako samo jedna osoba.
moje je misljenje da se ljudi ne mogu bas nesto promijeniti, skoro pa nikako al se mogu prilagoditi jedno drugom, nacinu zivljenja i sl. naravno ukoliko OBOJE vole i zele da usrece jedno drugo.

ovdje niko nikoga ne nagovara na razvod, niti zelimo biti dusmni jedni drugima. njlakse se potpisati i vozdra, pobjeci od problema al to nije rjesenje.
Ovo si apsolutno u pravu. Zabluda je zivjeti s nekim i cekati da se ON/ONA promijeni, moguca su samo mala odstupanja, najcesce u vidu ustupaka, jedna strana popusti, druga ostane pri svom. Ne valja kad stalno samo jedna osoba popusta, a druga nikada, ali ako to ide naizmjenicno, onda treba pokusati naci balans i pomiriti se i sa nekim stvarima koje nam smetaju.
eluna

#81 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by eluna »

WRRsmom wrote:JC@ naravno al ces prije toga pokusati bas sve prije nego okrenes ledja :)
pa tako valjda urade svi iole normalni ljudi, a neki urade i više od "sve"
Jay Gatsby

#82 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by Jay Gatsby »

WRRsmom wrote:JC@ naravno al ces prije toga pokusati bas sve prije nego okrenes ledja :)
Slažem se, ali to "baš sve" za različite ljude ima različito značenje :)
Jay Gatsby

#83 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by Jay Gatsby »

eluna wrote:
Teoretiziramo. Raspon stvari koje čovjeka mogu "strefiti" seže npr. od teške dugotrajne bolesti bračnog druga do pukog bezveznog neslaganja sa rodbinom itd. U datoj situaciji vidimo od čega smo sazdani. Teoretski ćemo učiniti sve, ali nije uvijek tako. Uopće nije.
eluna

#84 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by eluna »

Jay Gatsby wrote:
eluna wrote:
Teoretiziramo. Raspon stvari koje čovjeka mogu "strefiti" seže npr. od teške dugotrajne bolesti bračnog druga do pukog bezveznog neslaganja sa rodbinom itd. U datoj situaciji vidimo od čega smo sazdani. Teoretski ćemo učiniti sve, ali nije uvijek tako. Uopće nije.
ma dobro - da ne kvarimo čovjeku temu

što se kupovine imovine tiče moguće je, postoji način
radostan dan

#85 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by radostan dan »

eluna wrote:
radostan dan wrote:dođe i prođe...
nekad i ne prođe - ili moraš što dalje od te osobe, ili toj osobi pod noge da te gazi do kraja života kako joj padne na pamet
tako je eluna. ne može se ništa osporiti tvojoj tvrdnji.

ali, ovdje ljubav još postoji. i to ne u malim količinama.
postoji li sa druge strane?
tri pobačaja meni govore da postoji, da postoji želja, trud i ne male muke da se porodica kompletira. moram malo stati na stranu dankove supruge...
danak, ako čitaš, neko ko ne voli ne bi tri puta ostajao u drugom stanju. jeste ti teško, ali zamisli i njene patnje, i fizičke i psihološke, i promjene koje na ličnost ostavlja činjenica da 3 x gubi bebu koju nosi.
a ti svakako kažeš da voliš jedino i najviše nju.

ima ljubavi. ne odustajte tako lako. pusti forum i priče. sjednite sami. otvorite se. ispričajte. ispoštujte ako ne sebe, onda vrijeme koje ste proveli zajedno.
poslije će vam biti jasnije šta vam je činiti.

život je skup kompromisa. i u braku, i na poslu, u okviru familije, komšiluka, bilo čega što podrazumjeva socijalnu interakciju.

treba pričati i probati.
Last edited by radostan dan on 10/07/2013 13:19, edited 1 time in total.
eluna

#86 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by eluna »

radostan dan wrote:
eluna wrote:
nekad i ne prođe - ili moraš što dalje od te osobe, ili toj osobi pod noge da te gazi do kraja života kako joj padne na pamet
tako je eluna. ne može se ništa osporiti tvojoj tvrdnji.

ali, ovdje ljubav još postoji. i to ne u malim količinama.
postoji li sa druge strane?
tri pobačaja meni govore da postoji, da postoji želja, trud i ne male muke da se porodica kompletira. moram malo stati na stranu dankove supruge...
danak, ako čitaš, neko ko ne voli ne bi tri puta ostajao u drugom stanju. jeste ti teško, ali zamisli i njene patnje, i fizičke i psihološke, i promjene koje na ličnost ostavlja činjenica da 3 x gubi bebu koju nosi.
a ti svakako kažeš da voliš jedino i najviše nju.

ima ljubavi. ne odustajte tako lako. pusti forum i priče. sjednite sami. otvorite se. ispričajte. ispoštujte ako ne sebe, onda vrijeme koje ste proveli zajedno.
poslije će vam biti jasnije šta vam je činiti.
da, ali je počela da LAŽE ..................zašto??? ............pobačaji ne mogu biti opravdanje za laž - dozvoli

u stvari - za laži ne postoji opravdanje
Jay Gatsby

#87 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by Jay Gatsby »

eluna wrote:

Važi. A za imovinu... nema ni dovoljno informacija. Ako treba za stan dati 50.000 keša koje su zajednički stečene u braku, plus kredit, tu se itekako može javiti problem. Ako će mu taj keš dati bogata tetka iz Australije, priča je druga.
radostan dan

#88 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by radostan dan »

ja te razumijem eluna, i slažem se sa tobom i tvojom odlukom. sjećam se tvojih postova na ovu temu.
šta da ti čovjek prigovori? ništa. bila si u pravu.
ali nek daju sebi još jednu šansu. nek probaju.
ako ne ide, bože moj...
ovo u vezi laganja, ni ti ni ja ne znamo o čemu se radi, osim da vjerovatno nije prevara u pitanju, već ego, ters, i slično.
lakše za oprost ili dogovor nego ovaj prvi slučaj.
miki.ba

#89 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by miki.ba »

Baš me zanima da li je žena dužna placati alimentaciju kada su djeca kod oca, treblo bi da placa.
Ima li takvih slucajeva kod nas?
miki.ba

#90 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by miki.ba »

WRRsmom wrote:
miki.ba wrote:Baš me zanima da li je žena dužna placati alimentaciju kada su djeca kod oca, treblo bi da placa.
Ima li takvih slucajeva kod nas?
jest obvezna, ako radi, provjereno :thumbup:
Muško mora placati i ako ne radi, zar je to uopšte bitno?
Radio ne radio moraš djecu odgajati.
eluna

#91 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by eluna »

Jay Gatsby wrote:
eluna wrote:

Važi. A za imovinu... nema ni dovoljno informacija. Ako treba za stan dati 50.000 keša koje su zajednički stečene u braku, plus kredit, tu se itekako može javiti problem. Ako će mu taj keš dati bogata tetka iz Australije, priča je druga.
čovjek je fino napisao da će dizati kredit - SAM
eluna

#92 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by eluna »

WRRsmom wrote:odgajas i bez sudske presude, ako si covjek
ako nema odakle kako ce placati alimentaciju?

znam slucaj gdje lik radi plata mu ekstra al nije prijavljen, nema dokaza da covjek radi i ne moze mu zena nista, niti jedan sud
prijavi poslodavca inspekciji, to može ............pa će ili otac sam tražiti da ga prijave i da plaća, u protivnom ostaje bez posla, jer poslodavac neće da trpi zbog njegovih problema
Jay Gatsby

#93 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by Jay Gatsby »

eluna wrote:
Jay Gatsby wrote:
eluna wrote:

čovjek je fino napisao da će dizati kredit - SAM
S nula maraka u džepu? OK, onda je situacija jasnija.
kakavdanakneiskustvu

#94 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by kakavdanakneiskustvu »

ediii wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: hvatam je da laže najbezveznije stvari bez ikakve potrebe,i ono što me najviše boli,nepoštivanje moje familije
OInako odokativno mislim da ćeš ti morati da se odlučiš između svoje familije i žene,
i to ubrzo.

Žena vjerovatno ima jak karakter i želi da je samo s tobom. tim malim sitnim lažima samo ti se pomalo svet ijer se pretpostavljam osjeća zapostavljeno. Da se nema tu tata mama kad is u braku već toliko dugo. To šđto ti nju volišp ne pije vode ako nisi spreman učiniti za nju nešto. Za početak bi iblo dobro staviti je na prvo mjesto ispred ostalih.

Just my 5 cents

na prvom mi je mjestu,ja njoj baš nekad i nisam,u tome je problem
eluna

#95 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by eluna »

WRRsmom wrote:nista ba eluna od toga, vjeruj
vjeruj ti meni - imala sam u bivšoj firmi takvog kolegu ......... kad je inspekcija zakucala na vrata sa decidno napisanim njegovim imenom i prezimenom da vidiš frke ...........
kakavdanakneiskustvu

#96 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

miki.ba wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
miki.ba wrote:Ne znam, odluci, ja sam u braku 10 god i bilo je trenutaka kada sam razmišljao o razvodu, znaci svakakvih sranja.
Sad kada se sjetim tih trenutaka kažem sebi jebote je si bio budala.

misliš bio si budala jer si pomišljao na razvod?
Da :)
Što se tice nepoštivanja familije, znaš kako su moja stara i moja žena znale zakuhati, ma nevjrovatno, ja sam se samo pitao da li je moguce da se ovo baš meni dešava, prođe i to, sad se nešto fol paze.
Glupost je ostaviti ženu koju voliš, što ti treba da se za 5 god pitaš šta bi bilo da je bilo?

nema ovde svađe između žene mi i moje familije,nego jednostavno nepoštivanje toga da i ja imam familiju i da nekad trebamo biti i sa njima,i laganje ,non stop laganje oko bezveznih stvari,uvrede psovke,ne želim više to trpiti
znam da je glupo,znam,ali ne ostavlja mi baš neki manevarski prostor
kakavdanakneiskustvu

#97 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

WRRsmom wrote:njima fali samo komunikcija, naletila kriza a bez toga ne moze...bit ce to dobro aBd :thumbup:

tačno,komunikacija a ja ne mogu njoj ponavljati stvari kao malom djetetu jer je bezobrazna,samoživa,tvrdoglava,želi da slobodno vrijeme provodimo isključivo sa njenom familjom,ako nije tako psuje ,vrijeđa,ja to ne mogu više
kakavdanakneiskustvu

#98 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

eluna wrote:

tačno da tačnije ne može biti
eluna

#99 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

Post by eluna »

miki.ba wrote:

misliš bio si budala jer si pomišljao na razvod?
Da :)
Što se tice nepoštivanja familije, znaš kako su moja stara i moja žena znale zakuhati, ma nevjrovatno, ja sam se samo pitao da li je moguce da se ovo baš meni dešava, prođe i to, sad se nešto fol paze.
Glupost je ostaviti ženu koju voliš, što ti treba da se za 5 god pitaš šta bi bilo da je bilo?

nema ovde svađe između žene mi i moje familije,nego jednostavno nepoštivanje toga da i ja imam familiju i da nekad trebamo biti i sa njima,i laganje ,non stop laganje oko bezveznih stvari,uvrede psovke,ne želim više to trpiti
znam da je glupo,znam,ali ne ostavlja mi baš neki manevarski prostor
ako je do uvreda i psovki došlo ...............ne znam šta da ti kažem, ali ako nađe za shodno da ti govori pogrdne i ružne riječi zato što jedan od recimo 3-4 praznika želiš da slavite kod tvojih a ne njenih, e nosi ga đavo onda ...........uvijek neko vuče na nečiju stranu, to je tako, ali ne treba uvijek vući samo na jednu stranu - tu te razumijem, i pošto vjerujem da je zaista voliš, vjerujem i da bi pristao da recimo od 4 neka praznika 3 slavite kod njenih kad bi se ona sjetila sama da kaže "stani malo, pa 3 praznika smo kod mojih, ovaj ćemo kod tvojih" ............vjerujem da bi u takvoj situaciji do neba skakao od sreće

nažalost - takva situacija se tebi ne događa, vrlo vjerovatno, jer onda ne bi pisao ovdje i pitao to što pitaš ..........sve znam - bila sam gdje jesi
kakavdanakneiskustvu

#100 Re: Kupovina imovine u toku razvoda

mp3problem wrote:Danak, koliko se sjećam, nisi baš ni ti o njenoj familiji lijepo pisao na forumu, ono što si pisao, nije bilo ni p od poštovanja, nemoj biti licemjeran.
Možda ti vraća milo za drago... Vi morate sjesti i porazgovarati i fino reći, ok, ja sam imao ružne komentare za tvoje, ti si imala za moje. Sa tim prestajemo. Od ovog trenutka.

Ne razumijem zašto familije petljate u to, možete slaviti praznike skupa,a za ostalo... Kad ona hoće svojoj mami nek ide, ti idi svojoj kad hoćeš, niste pupčanom vrpcom vezani da morate skupa u goste.
Nije bogom dano da tvoja žena i tvoja majka moraju biti najbolje drugarice, zahtjevaj od nje i da ona poštuje tvoju majku, ali i majka nju, kao tvoju suprugu. I naravno, obratno, nek njeni poštuju tebe i neka im ona to objasni i gotovo.
Ko je još vidio zbog familije se razvoditi, a još uvijek se volite...
I nemoj zamjeriti zbog direktnosti.

to što sam pisao je istina,nisam lagao ništa od toga
problem je veliki,problem je što njenoj familiji idemo i meni to nije problem,kad trebamo mojima ili kad trebamo sa mojima negdje ići,izmišlja,laže,petlja,ne može ona čekati pola sata na nekoga,pokazuje očito nepoštivanje svega što je moje,digne nos kada negdje neću ići sa njenim roditeljima jer mi se ne ide i ne odgovara mi društvo,ja od nje ne tražim da idemo tamo gdje moji idu jer se ni meni ne ide,imamo svoje prijatelje i valjda bi trebali sa njima se družiti a ne sa prijateljima roditelja
Post Reply