Jedva cekam da se ozenis i dobijes dijete.Raspored wrote:
Mala dobronamjerna ispravka. Ja hoću da je žena samnom u teretani barem 3 x sedmično, da samnom ide dva puta mjesečno na tretmane i slično. Eto došlo dijete i sada život prestaje...ma nema šanse. To je par sati tokom kojih moja ili njena majka mogu paziti dijete (ova moja bi pazila unuče u 3 ujutro kakva je
). Za sve ostalo imaš dadilju, day-care i ostalo. Bravo, naravno da nije crno-bijelo...samo treba malo mašte, volje, podjele zadataka i resursa.
Zasto se zene u braku zapuste?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#76 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
- Warashii
#77 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Jbte.ladyblue18 wrote:Jedva cekam da se ozenis i dobijes dijete.Raspored wrote:
Mala dobronamjerna ispravka. Ja hoću da je žena samnom u teretani barem 3 x sedmično, da samnom ide dva puta mjesečno na tretmane i slično. Eto došlo dijete i sada život prestaje...ma nema šanse. To je par sati tokom kojih moja ili njena majka mogu paziti dijete (ova moja bi pazila unuče u 3 ujutro kakva je
). Za sve ostalo imaš dadilju, day-care i ostalo. Bravo, naravno da nije crno-bijelo...samo treba malo mašte, volje, podjele zadataka i resursa.
Ja to gledam po sebi. Prije zenidbe sam bio redovan u teretani ( skoro 3 godine proveo tamo ) ma nema, nije da se hvalim al se ipak hvalim
I onda zenidba, klap, supruga puno radi ja pokrivam veci dio poslova, dodjem s posla drz ga nedaj ga, to ves to kuhinja to usisavanje, prasina, sudje ma dernek zivi i da mi neko poslije tog spomene teretanu pa bi mu nesto slasno opsovao.
A teretana mi je zakletva bila al Boze moj stvar ise promjene. Isto je tako i sa zenama.
- ladyblue18
#78 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ti meni se ovim postom zvucis ko Jehovini svjedoci.Raspored wrote: Hvala na lijepim željama. Dati ću 100% sebe da uspijem sve ovo održati jer ako sam po svijetu sretao parove koji uspjevaju ima da dokažem da može i u Bosni, da ovo nije glupo već samo drugačije razmišljanje. Želim ukazati da ćevapi sa lukom nisu životno zadovoljstvo, da hrana nije izvor sreće, da zdrav život nije smaranje već nešto pozitivno, da su riba i bijelo meso kudikamo bolji od janjetine. To je moj izbor i moja životna filozofija, žao mi je što nije zastupljenija na našim prostorima.
-
miki.ba
#79 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Mene obuzme tuga kad upoznam optercenog covjeka. 
- ultima_palabra
#80 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
ladyblue18 wrote:Ti meni se ovim postom zvucis ko Jehovini svjedoci.Raspored wrote: Hvala na lijepim željama. Dati ću 100% sebe da uspijem sve ovo održati jer ako sam po svijetu sretao parove koji uspjevaju ima da dokažem da može i u Bosni, da ovo nije glupo već samo drugačije razmišljanje. Želim ukazati da ćevapi sa lukom nisu životno zadovoljstvo, da hrana nije izvor sreće, da zdrav život nije smaranje već nešto pozitivno, da su riba i bijelo meso kudikamo bolji od janjetine. To je moj izbor i moja životna filozofija, žao mi je što nije zastupljenija na našim prostorima.
Znači ne možeš voljeti i janjetinu i ribu, i alkohol i teretanu?
- ladyblue18
#81 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
A ti sta radis zadnjih par postova, iznosis stavove slucajnog prolaznika?Raspored wrote: Ako je tako ti si sa zastupanjem svojih stavova Apostol i Papa sve u jednom
-
miki.ba
#82 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Priznajem da nisam shvatio poentu.Raspored wrote:i mene kada odrastao čovjek u jednoj rečenici kaže "ne odustajem" tri puta a misli na ćevapemiki.ba wrote:Mene obuzme tuga kad upoznam optercenog covjeka.
- ladyblue18
#83 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ama rasporede dragi nije ti niko rekao da ne propagiras svoje ideale, forumi i jesu za to.
Samo ti ljudi pokusavaju reci "prvo skoci pa reci hop" i da u zivotu nije sve crno ili bijelo, postoji i sivog.
Mogu ja voliti i cevape i ribu i ici u teretanu, i pojesti nekada i majonezu i nutellu i raditi 50 cucnjeva svaki dan.
Eto to.
A ne ili jedno ili drugo.
Samo ti ljudi pokusavaju reci "prvo skoci pa reci hop" i da u zivotu nije sve crno ili bijelo, postoji i sivog.
Mogu ja voliti i cevape i ribu i ici u teretanu, i pojesti nekada i majonezu i nutellu i raditi 50 cucnjeva svaki dan.
Eto to.
A ne ili jedno ili drugo.
-
Nikki27
#84 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ovo je sasvim moguce, ako postoji ogromna volja za takvo nesto. Tri puta sedmicno u teretanu moze biti previse, ali dva su realna. U nekim teretanama cak imas dadilje, tako da ne moras opterecivati majkuRaspored wrote:
-
Nokija
#85 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Meni ta fizicka zapustenost i ne smeta toliko. Ne idem ja sa njima u krevet.
Meni vise smeta mentalna zapustenost. Ja neke moje prijateljice ne mogu vise podnijete ni kolko ti treba espreso da srknes. Kako li im je tek muzevima?
Meni vise smeta mentalna zapustenost. Ja neke moje prijateljice ne mogu vise podnijete ni kolko ti treba espreso da srknes. Kako li im je tek muzevima?
- Cholina_Lokica
#86 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Nisi bauna_bo wrote:onda sam ja nadrljala, pošto ne jedem ništa od navedenogSa_dy wrote:Hebo zeMsko koje ne voli cevape, pite i ostale mesne proizvode.![]()
ili možda nisam
- eluna
#87 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
vala bašNokija wrote:Meni ta fizicka zapustenost i ne smeta toliko. Ne idem ja sa njima u krevet.
- JThomas
#88 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Želim ukazati da ćevapi sa lukom nisu životno zadovoljstvo, da hrana nije izvor sreće, da zdrav život nije smaranje već nešto pozitivno, da su riba i bijelo meso kudikamo bolji od janjetine.
da dođem do daha...
pa opet...
-
Jay Gatsby
#89 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
I šta zaključujemo? Brak nije dobar za ljude 
- trte mrte
#90 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Treba pitati ove zapustene u braku zasto to rade,drugacije saznat necemo.
-
Bodkin
#91 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
mozes ali ne uzivas podjednako u svemuultima_palabra wrote:ladyblue18 wrote:Ti meni se ovim postom zvucis ko Jehovini svjedoci.Raspored wrote: Hvala na lijepim željama. Dati ću 100% sebe da uspijem sve ovo održati jer ako sam po svijetu sretao parove koji uspjevaju ima da dokažem da može i u Bosni, da ovo nije glupo već samo drugačije razmišljanje. Želim ukazati da ćevapi sa lukom nisu životno zadovoljstvo, da hrana nije izvor sreće, da zdrav život nije smaranje već nešto pozitivno, da su riba i bijelo meso kudikamo bolji od janjetine. To je moj izbor i moja životna filozofija, žao mi je što nije zastupljenija na našim prostorima.![]()
Znači ne možeš voljeti i janjetinu i ribu, i alkohol i teretanu?
- JThomas
#92 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
pa naravno da se više uživa u kafani. mislim ima ljudi kod kojih je obratno, ali to ima i svoje ime u psihologiji, po jednom austrijskom piscu iz 19. vijeka...
- ultima_palabra
#93 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Teretanu možeš voljeti kao što "voliš" posao... Kafana je nešto drugoJThomas wrote:pa naravno da se više uživa u kafani. mislim ima ljudi kod kojih je obratno, ali to ima i svoje ime u psihologiji, po jednom austrijskom piscu iz 19. vijeka...
- JThomas
#94 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
ja volim svoj posao, bez navodnika. ali opet mi nekako bude toplo oko srca kad završim i odem u kafanu 
e da je jedan oval ćevapa, pljeskavica, kobasica, sudžukica, brizli, šnicli, bubrega, krmenadli, ražnjića i sa strane lukmira...
e da je jedan oval ćevapa, pljeskavica, kobasica, sudžukica, brizli, šnicli, bubrega, krmenadli, ražnjića i sa strane lukmira...
- ultima_palabra
#95 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Bil' fakat mogao svega toga, ili ložiš ovog rasporeda? 
- JThomas
#96 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
pa ne bi po porciju mogao. al' čopnuo bi od svega navedenog.
- ultima_palabra
#97 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Pa po zalogaj svega je kila mesa
Ne znam, meni se smanji apetit kad je ljeto.
- JThomas
#98 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
ih, još kad bi se par sati sjedilo i cugalo...
- South Blue Mama
#99 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
vjerujem kad bi mu moj djuvegija pomogao da bi oval bio opuhan u tren oka
nije da im se ja ne bih pridruzila
nije da im se ja ne bih pridruzila
- ultima_palabra
#100 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Impossible is nothing