Zasto se zene u braku zapuste?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#76 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by ladyblue18 »

Raspored wrote:
Mala dobronamjerna ispravka :-D . Ja hoću da je žena samnom u teretani barem 3 x sedmično, da samnom ide dva puta mjesečno na tretmane i slično. Eto došlo dijete i sada život prestaje...ma nema šanse. To je par sati tokom kojih moja ili njena majka mogu paziti dijete (ova moja bi pazila unuče u 3 ujutro kakva je :-D ). Za sve ostalo imaš dadilju, day-care i ostalo. Bravo, naravno da nije crno-bijelo...samo treba malo mašte, volje, podjele zadataka i resursa.
Jedva cekam da se ozenis i dobijes dijete. :mrgreen:
Warashii

#77 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by Warashii »

ladyblue18 wrote:
Raspored wrote:
Mala dobronamjerna ispravka :-D . Ja hoću da je žena samnom u teretani barem 3 x sedmično, da samnom ide dva puta mjesečno na tretmane i slično. Eto došlo dijete i sada život prestaje...ma nema šanse. To je par sati tokom kojih moja ili njena majka mogu paziti dijete (ova moja bi pazila unuče u 3 ujutro kakva je :-D ). Za sve ostalo imaš dadilju, day-care i ostalo. Bravo, naravno da nije crno-bijelo...samo treba malo mašte, volje, podjele zadataka i resursa.
Jedva cekam da se ozenis i dobijes dijete. :mrgreen:
Jbte.
Ja to gledam po sebi. Prije zenidbe sam bio redovan u teretani ( skoro 3 godine proveo tamo ) ma nema, nije da se hvalim al se ipak hvalim :) , tijelo sam imao dosta dobro.
I onda zenidba, klap, supruga puno radi ja pokrivam veci dio poslova, dodjem s posla drz ga nedaj ga, to ves to kuhinja to usisavanje, prasina, sudje ma dernek zivi i da mi neko poslije tog spomene teretanu pa bi mu nesto slasno opsovao.
A teretana mi je zakletva bila al Boze moj stvar ise promjene. Isto je tako i sa zenama.
ladyblue18

#78 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by ladyblue18 »

Raspored wrote: Hvala na lijepim željama. Dati ću 100% sebe da uspijem sve ovo održati jer ako sam po svijetu sretao parove koji uspjevaju ima da dokažem da može i u Bosni, da ovo nije glupo već samo drugačije razmišljanje. Želim ukazati da ćevapi sa lukom nisu životno zadovoljstvo, da hrana nije izvor sreće, da zdrav život nije smaranje već nešto pozitivno, da su riba i bijelo meso kudikamo bolji od janjetine. To je moj izbor i moja životna filozofija, žao mi je što nije zastupljenija na našim prostorima.
Ti meni se ovim postom zvucis ko Jehovini svjedoci. :mrgreen:
miki.ba

#79 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by miki.ba »

Mene obuzme tuga kad upoznam optercenog covjeka. :(
ultima_palabra

#80 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by ultima_palabra »

ladyblue18 wrote:
Raspored wrote: Hvala na lijepim željama. Dati ću 100% sebe da uspijem sve ovo održati jer ako sam po svijetu sretao parove koji uspjevaju ima da dokažem da može i u Bosni, da ovo nije glupo već samo drugačije razmišljanje. Želim ukazati da ćevapi sa lukom nisu životno zadovoljstvo, da hrana nije izvor sreće, da zdrav život nije smaranje već nešto pozitivno, da su riba i bijelo meso kudikamo bolji od janjetine. To je moj izbor i moja životna filozofija, žao mi je što nije zastupljenija na našim prostorima.
:mrgreen:

Znači ne možeš voljeti i janjetinu i ribu, i alkohol i teretanu? :?
ladyblue18

#81 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by ladyblue18 »

Raspored wrote: Ako je tako ti si sa zastupanjem svojih stavova Apostol i Papa sve u jednom :D
A ti sta radis zadnjih par postova, iznosis stavove slucajnog prolaznika? :mrgreen:
miki.ba

#82 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by miki.ba »

Raspored wrote:
miki.ba wrote:Mene obuzme tuga kad upoznam optercenog covjeka. :(
i mene kada odrastao čovjek u jednoj rečenici kaže "ne odustajem" tri puta a misli na ćevape :(
Priznajem da nisam shvatio poentu. :D
ladyblue18

#83 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by ladyblue18 »

Ama rasporede dragi nije ti niko rekao da ne propagiras svoje ideale, forumi i jesu za to. :D

Samo ti ljudi pokusavaju reci "prvo skoci pa reci hop" i da u zivotu nije sve crno ili bijelo, postoji i sivog.
Mogu ja voliti i cevape i ribu i ici u teretanu, i pojesti nekada i majonezu i nutellu i raditi 50 cucnjeva svaki dan.
Eto to.
A ne ili jedno ili drugo.
Nikki27

#84 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by Nikki27 »

Raspored wrote:
Ovo je sasvim moguce, ako postoji ogromna volja za takvo nesto. Tri puta sedmicno u teretanu moze biti previse, ali dva su realna. U nekim teretanama cak imas dadilje, tako da ne moras opterecivati majku :) Poznajem familiju koja sa troje djece i pored posla, stize i da ode u teretanu, i djecu odveze na treninge, i ne zapostavljaju socijalni zivot, ali kao sto rekoh, treba ogromna volja, dobra organizacija i naravno, ipak dobra plata, ma koliko god kazu da novac nije bitan.
Nokija

#85 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by Nokija »

Meni ta fizicka zapustenost i ne smeta toliko. Ne idem ja sa njima u krevet.
Meni vise smeta mentalna zapustenost. Ja neke moje prijateljice ne mogu vise podnijete ni kolko ti treba espreso da srknes. Kako li im je tek muzevima?
Cholina_Lokica

#86 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by Cholina_Lokica »

una_bo wrote:
Sa_dy wrote:Hebo zeMsko koje ne voli cevape, pite i ostale mesne proizvode. :evil: :D
onda sam ja nadrljala, pošto ne jedem ništa od navedenog :D ili možda nisam :D
Nisi ba :D
eluna

#87 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by eluna »

Nokija wrote:Meni ta fizicka zapustenost i ne smeta toliko. Ne idem ja sa njima u krevet.
Meni vise smeta mentalna zapustenost. Ja neke moje prijateljice ne mogu vise podnijete ni kolko ti treba espreso da srknes. Kako li im je tek muzevima?
vala baš
JThomas

#88 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by JThomas »

Želim ukazati da ćevapi sa lukom nisu životno zadovoljstvo, da hrana nije izvor sreće, da zdrav život nije smaranje već nešto pozitivno, da su riba i bijelo meso kudikamo bolji od janjetine.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

da dođem do daha...

pa opet...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jay Gatsby

#89 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by Jay Gatsby »

I šta zaključujemo? Brak nije dobar za ljude :mrgreen:
trte mrte

#90 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by trte mrte »

Treba pitati ove zapustene u braku zasto to rade,drugacije saznat necemo.
Bodkin

#91 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by Bodkin »

ultima_palabra wrote:
ladyblue18 wrote:
:mrgreen:

Znači ne možeš voljeti i janjetinu i ribu, i alkohol i teretanu? :?
mozes ali ne uzivas podjednako u svemu :P nemoj nas ubjedjivati da uzivas podjednako u nabacaju u teretani i ubacaju u sebe u kafani :D
JThomas

#92 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by JThomas »

pa naravno da se više uživa u kafani. mislim ima ljudi kod kojih je obratno, ali to ima i svoje ime u psihologiji, po jednom austrijskom piscu iz 19. vijeka...
ultima_palabra

#93 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:pa naravno da se više uživa u kafani. mislim ima ljudi kod kojih je obratno, ali to ima i svoje ime u psihologiji, po jednom austrijskom piscu iz 19. vijeka...
Teretanu možeš voljeti kao što "voliš" posao... Kafana je nešto drugo :mrgreen:
JThomas

#94 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by JThomas »

ja volim svoj posao, bez navodnika. ali opet mi nekako bude toplo oko srca kad završim i odem u kafanu :D

e da je jedan oval ćevapa, pljeskavica, kobasica, sudžukica, brizli, šnicli, bubrega, krmenadli, ražnjića i sa strane lukmira... :-)
ultima_palabra

#95 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by ultima_palabra »

Bil' fakat mogao svega toga, ili ložiš ovog rasporeda? :mrgreen:
JThomas

#96 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by JThomas »

pa ne bi po porciju mogao. al' čopnuo bi od svega navedenog.
ultima_palabra

#97 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by ultima_palabra »

Pa po zalogaj svega je kila mesa :-D Ne znam, meni se smanji apetit kad je ljeto.
JThomas

#98 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by JThomas »

ih, još kad bi se par sati sjedilo i cugalo...
South Blue Mama

#99 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by South Blue Mama »

vjerujem kad bi mu moj djuvegija pomogao da bi oval bio opuhan u tren oka :D
nije da im se ja ne bih pridruzila :D
ultima_palabra

#100 Re: Zasto se zene u braku zapuste?

Post by ultima_palabra »

Impossible is nothing :-D
Locked