BiH se raspada, ne postoji vlast od koje bi se "cijepalo", a dok je pitanje tko i kako moze to zaustaviti vi me gospon @zemo pozivate na cijepanjezemo_online wrote:ko zeli da se otcjepi neka to i napravi. ako moze.![]()
Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona
-
Vrilo snage
#76 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
-
iamia
#77 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
republika srpska mora promjeniti ime.
mora.
ako hoce da opstane!
moraju se izbrisati svi pravoslavni ikonografi u entitetskom parlametnu.
napraviti pravoslavni entitet pravo multikonfesionalni. gdje ce se svi narodi osjecati komfortabilno.
i onda pravoslavci u BiH mogu imati svoj zaseban blentitet koji nece bosti u oci ostale narode.
ali to pitanje mora neko od probosanskih politicara i pokrenuti.!
dobro, milion pravoslavaca hoce da imaju svoj blentitet. ok.. dat cemo vam.
ali ga isto napravite dovoljno komfortabilnim da i ostali narodu mogu ponosni zivjeti u njemu.
mora.
ako hoce da opstane!
napraviti pravoslavni entitet pravo multikonfesionalni. gdje ce se svi narodi osjecati komfortabilno.
i onda pravoslavci u BiH mogu imati svoj zaseban blentitet koji nece bosti u oci ostale narode.
ali ga isto napravite dovoljno komfortabilnim da i ostali narodu mogu ponosni zivjeti u njemu.
-
zemo_online
#78 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
znaci da treba samo da proglasite otcjepljenje.
- Mister Yes
#79 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Ovo je samo djelimično tačno. Naime 18.07.1994. Poslanici parlamenta Federacije BiH prihvatili su plan Kontakt-grupe sa 303 glasa za i 46 glasova protiv. Tim planom Kontakt-grupe bila je predviđena podjela na principu 51-49. Malo kasnije, tačnije 26.08.1994. u skupštini Srbije usvojena je deklaracija o mirovnom planu Kontakt grupe za BH sa 126 glasova za i 2 glasa protiv.It_is_a_Leclerc wrote:Dejtonski sporazum, pored toga što je vrlo vjerovatno ilegalan (prihvatile su ga isključivo "plemenske" vođe, a nikako legalne državne institucije)
U Daytonu je samo dogovarana tačna linija razgraničenja ali 51-49 je odobreno od skupštine FBiH a to je jedino bitno.
U suštini sve je odlučeno još u maju 1994. a sve ostalo je bilo samo realizacija. Idemo hronološki:
13.05.1994.
Na ministarskom sastanku u Ženevi (SAD; Rusija, Velika Britanija, Francuska i Njemačka) postignuta je saglasnost o zajedničkoj strategiji u rješavanju BH konflikta. Predviđena je teritorijalna podjela po kojoj bi Bošnjaci i Hrvati dobili 51% a Srbi 49% teritorije.
18.05.1994.
Krajišnik: »Najnovija Ženevska deklaracija i podjela BH na dva dijela u principu je prihvatljiva za srpsku stranu, ali će biti velikih poteškoća oko predviđenih procenata. Srpska strana je spremna da se odrekne jednog dijela teritorije koju drži u korist kompaktnosti države»
05.07.1994.
Kontaktna skupina za BiH (Velika Britanija, Francuska, Njemačka, SAD i Rusija) predložila je podjelu njezina teritorija u omjeru 51 % : 49 %
18.07.1994.
Poslanici parlamenta FBH prihvatili plan Kontakt-grupe sa 303 glasa za i 46 protiv.
31.07.1994.
Svojom izjavom Milošević prihvata ponuđeni prijedlog i to isto traži od samozvane RS.
04.08.1994.
Nakon što su praktički konačno pobunjeni bosanski Srbi odbili mirovni plan, jugoslavenska vlada "prekinula je političke i ekonomske odnose" sa samozvanom Republikom Srpskom i uvela "blokadu granice".
26.08.1994.
U skupštini Srbije usvojena deklaracija o mirovnom planu Kontakt grupe za BH sa 126 glasova za i 2 protiv.
02.11.1994.
Predstavnik State Departmenta Majkl Mekari je izjavio da legalna bosanska Vlada ima razloga za pokretanje ofanzive s obzirom na srpsko odbijanje plana Kontakt-grupe. On je ocjenio vojne akcije bosanske strane «kao korak u službi mira
I austrijska štampa pozdravlja ofanzivu ARBH u Bosni: «Bosnu očekuje treća uzastopna ratna zima – ovog puta uz prećutno odobravanje međunarodne zajednice» piše bečki «Standard»
11.07.1995.
Jedinice vojske pobunjenih Srba ulaze u Srebrenicu.
28.07.1995.
HVO zauzima Glamoč i Grahovo.
04.08.1995.
Hrvatska vojska započela operaciju »Oluja«. Za tri dana veći dio samozvane Republike Srpske Krajine bio je pregažen.
07.08.1995.
Armija RBiH oslobodila Veliku Kladušu i zarobila velikih količina oruđa i oružja.
16.08.1995.
Holbruk je izrazio mišljenje da će novonastala situacija na vojnom polju, uz vjerovatnu upotrebu zračnih udara NATO-a, biti od ključne važnosti za iznalaženje jedinstvenog vojnog i diplomatskog pristupa u pravcu rješavanja sukoba u BiH.
30.08.1995.
Počeli zračni udari NATO-a na jedinice i objekte vojske pobunjenih Srba u BiH.
13.09.1995.
HVO je oslobodio Jajce, a ARBH Donji Vakuf.
Peti korpus Armije RBiH krenuo u kontraofanzivu i ovladao širim rejonom Grmeča. Jedinice Petog korpusa ARBiH oslobodile Bosanski Petrovac.
14.09.1995.
HVO/HV zauzeo Drvar i prijevojem Oštrelj. U svom pohodu jedinice Petog korpusa ARBiH oslobodile Ključ. Istovremeno vode se grčevite borbe za Bosansku Krupu.
17.09.1995.
ARBiH ulazi u Bosansku Krupu. Združene jedinice ARBiH pod komandom generala Atifa Dudakovića razbijaju snage pobunjenih bosanskih Srba i oslobađaju Sanski Most . Jedinice Armije RBiH i HVO-a napreduju prema Banjaluci i stigli su južno na 25 km od Banja Luke. Vojska pobunjenih Srba je u rasulu, a cjelokupno stanovništvo samozvane RS zapadno od koridora pokreće u zbijeg prema Srbiji.
Državni sekretar SAD Warren Christopher: "Ofanziva na Banja Luku će biti zaustavljena. Mi smo Muslimane i Hrvate poticali da se radije zaustave do tačke koju fokusira mirovni proces, nego da osvajaju nove teritorije."
19.09.1995.
Na pritisak zapadnih sila, posebno SAD, ofanziva se zaustavlja, jer je napredovanje ARBiH i HVO/HV premašilo ranije zadani teritorijalni odnos među "entitetima" s odnosom 51:49.
21.09.1995.
Operacija NATO-a »Razborita prisila« zvanično je završena. Od 30. avgusta do 21 septembra obavljeno je oko 3000 borbenih letova, a pogođeno je ukupno 60 vojnih ciljeva na teritoriji samozvane RS.
08.-15.10.1995.
Pod nadzorom srpskih jedinica, koje su se nalazile pred potpunim slomom, ostalo je 46 % teritorija BiH.
01.11.1995.
Počinju pregovori u vazduhoplovnoj bazi u Dejtonu (Ohio, SAD)
-
primero
#80 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
"iamia"
republika srpska mora promjeniti ime.
mora.
ako hoce da opstane!
kriminalni branioci BiH iz reda muslimanskog naroda moraju prvo svoju avliju ocistiti...
Tek onda ce biti relevantan sugovornik o statusu BiH
- Danguba
#81 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Koji ste vi faktor? Ko jos osim vas samih (a pogotovo HDZ-a) spominje hrvatsko pitanje?Vrilo snage wrote:Nije samo Dayton, nizom odluka visokih predstavnika i potezima sarajevskih politicara Hrvati su razvlasceni. Zato i postoji hrvatsko pitanje u BiH koje je test hoce li BiH uopce prezivjeti.zemo_online wrote: u dejtonu niste nista dobili.
Previse ste sebi umislili.
-
swanfilter
#82 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Vrilo snage, citam te zadnje vrijeme ... Mozda da odes na kakav hr. portal i tamo kmecis o hrvatskom pitanju. Da kmecis malo o prijetnji mudzahedinskoj po Hrvate Herceg Bosne i ostalih hrvatskih teritorija BiH. Da kmecis o preseljenju naroda, najgenijalnijeg plana Gernerala Njofrinovica, podanika mu Bobana i njegovog dobrog prijatelja Suska Gojimira. Da malo kmecis HDZ-u u matici i ovdje u hrvatskim zemljama o unistavanju hrvatskog zivlja od strane njihovog cvijeca, njihove brace-poturcenih hrvata. Ides mi na jetra sa tom populistickom demagogijom sa kraja 90-ih godina. Vi, Hrvati, bez vlasti??? Budi covjek i odgovori mi ko je glavni krivac za danasnje nestanje Hrvata u BiH?? I, reci mi, sta bi i koliko od vlasti u FBiH bi vas Hrvate ucinilo zadovoljnim?? U svakoj drzavi bi imali prava manjine kao i svaka druga manjna. Ovdje u BiH ste dobili vise nego mnogi drugi i jos uvijek su vam krive Balije, Sarajevo i centralizam ... Dosadni ste! Zelite djeliti nesto?? Imate dedovine i babatine pa se sa sumadincima dogovorite ... Ako mislite da su Bosnajci spremni na tor drzavu, varate se. Krv je tekla, jebat ga, teci ce jos jednom ako bude trebalo. Ne daj boze, ne zelim da bi vas nakon toga ostalo oko 5% . Koliko vlast bi tek tada zahtijevali ...
Last edited by swanfilter on 23/06/2013 01:49, edited 1 time in total.
- akcid
#83 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
theTruePath wrote:Daniel Serwer: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog sporazuma....
Ma ja mislim čak da onaj potpis na Sporazumu nije Alijin.... Ili su ga podobro stisli za jaja prije potpisa. Doduše nije ih ni imao, ali Amerima to nije smetalo
-
acopero
#84 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
@ akcid kako ti znas jel ih imao ili nije? jesi provjerio jel zlaja ima jaja kad su ga ranili u guzicu?
- rossoner
#85 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Zakopaj se u zemlju do vrata... Najjače je kad likovi izrone odnekud sa ovakvim fiksnim idejama. Nemaš pojma. Osim toga si i bezobrazan. Jedan od onih što slušaju samo zablude iz svoje avlije, a ne gledaju racionalno i sa činjenicama. E moj momak...Vrilo snage wrote:Da ponovim Sefer Halilovic je kriv za rat s Hrvatima.
btw. sto se tice Dejtonskog, ja mislim da je jos 94 kad je dogovorena Federacija on potpisan skoro. Samo se dzaba ginulo jos godinu dana... A i Alija i oni oko njega su imali te balijske apetite, znamo na sta se odnose. Ne ponovilo se!
-
Vrilo snage
#86 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Koliko si truda ulozio da ponovis floskule sarajevske minder-politike. Bez imalo zelje da pogledas problem iz drugog kuta.swanfilter wrote:Vrilo snage, citam te zadnje vrijeme ... Mozda da odes na kakav hr. portal i tamo kmecis o hrvatskom pitanju. Da kmecis malo o prijetnji mudzahedinskoj po Hrvate Herceg Bosne i ostalih hrvatskih teritorija BiH. Da kmecis o preseljenju naroda, najgenijalnijeg plana Gernerala Njofrinovica, podanika mu Bobana i njegovog dobrog prijatelja Suska Gojimira. Da malo kmecis HDZ-u u matici i ovdje u hrvatskim zemljama o unistavanju hrvatskog zivlja od strane njihovog cvijeca, njihove brace-poturcenih hrvata. Ides mi na jetra sa tom populistickom demagogijom sa kraja 90-ih godina. Vi, Hrvati, bez vlasti??? Budi covjek i odgovori mi ko je glavni krivac za danasnje nestanje Hrvata u BiH?? I, reci mi, sta bi i koliko od vlasti u FBiH bi vas Hrvate ucinilo zadovoljnim?? U svakoj drzavi bi imali prava manjine kao i svaka druga manjna. Ovdje u BiH ste dobili vise nego mnogi drugi i jos uvijek su vam krive Balije, Sarajevo i centralizam ... Dosadni ste! Zelite djeliti nesto?? Imate dedovine i babatine pa se sa sumadincima dogovorite ... Ako mislite da su Bosnajci spremni na tor drzavu, varate se. Krv je tekla, jebat ga, teci ce jos jednom ako bude trebalo. Ne daj boze, ne zelim da bi vas nakon toga ostalo oko 5% . Koliko vlast bi tek tada zahtijevali ...
Nema ovdje filozofije, ili cemo svi bit ravnopravni ili nece ostat kamen na kamenu od institucija. Pa vidis li sta se desava, jesi li slijep? Jedino uz hrvatsku potporu (i dogovor sa Srbima) mozete sacuvat nesto od zajednickih sredisnjih ovlasti jer je pitanje vremena kad ce uzduz i poprijeko pocet pucati. Dovoljni su bili prosvjedi stotine ljudi da cijela struktura sredisnjih vlasti postane upitna. Sta ce biti sljedeci put? Tko ce stat na put narodu? SDA, SDP, Radoncic? Sta cete sa ubrzanim propadanjem gospodarstva? Kako cete pregovarat sa Hrvatskom kad ne mozete sastavit skupinu iz tri naroda niti koja moze pregovarat na profesionalnoj razini, a obitelj mesara vas ucjenjuje? Vlada se sastane kad treba uzet kredit
-
Vrilo snage
#87 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Na razumijem bas taj sarajevski govor i izraze, ali ti mogu reci da je taj Sandzaklija (njegova struja u vasoj vojsci) kriv za rat sa HVO, to garantiram.rossoner wrote:Zakopaj se u zemlju do vrata... Najjače je kad likovi izrone odnekud sa ovakvim fiksnim idejama. Nemaš pojma. Osim toga si i bezobrazan. Jedan od onih što slušaju samo zablude iz svoje avlije, a ne gledaju racionalno i sa činjenicama. E moj momak...Vrilo snage wrote:Da ponovim Sefer Halilovic je kriv za rat s Hrvatima.
btw. sto se tice Dejtonskog, ja mislim da je jos 94 kad je dogovorena Federacija on potpisan skoro. Samo se dzaba ginulo jos godinu dana... A i Alija i oni oko njega su imali te balijske apetite, znamo na sta se odnose. Ne ponovilo se!
Nije samo rat u pitanju. I poslije rata ste radili na cescenju Hrvata suptilnijim metodama ili cak otvoreno.
-
swanfilter
#88 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Kao sto sam i ocekivao. Nikakvog konstruktivnog odgovora nisam dobio, pises ono sto ti i tvoji pucani inace volite cuti na predizbornim skupovima - obicno smece od demagogije i populizma ... Nisi mi odg na pitanje. KO JE KRIV za sadasnje nestanje Hrvata u BiH? Balijanderi sa sarajevskih mindera ili veliko - ustaska politika iz Hrv i BiH??? Ne zaboravi mi odg .... Sto se tice demonstracija, i ti, kao i Pandurevicka od SDS-a skrecete sa teme. Opstrukcije sa svih strana. Ocit primjer je bas taj slucaj oko granice, Radmanovic zakuha, drugi dan Mile miri situaciju ... Jos jednom, demagogija i populizam koji prolaze u zabacenim krajevima herceg Bosne i entiteta sumska ... Sto se tice ravnopravnosti, svoje sam ti vec napisao. U svakoj drzavi svijeta Hrvati bi, na osnovu postotka stanovnistva, bili manjina. Ovdje, i samo u BiH, imate nesto mnooogooo vise i nije dosta. Jeb ga stari, ne moze i putovnica i domovnica i posao i EU, .... Sve to, a srati o majorizaciji ... Prica i pokusaj sa mnogo propuhe .. Sto se tice nefunkcioniranja drzave. Sjeti se opstrukcija sa strane Ante Jelavica i njegovih antidrzavnih djelovanja. Kako se je zavrsilo? Ne igrajte se vatrom, vec sutra ameri mogu da se vrate u BiH. Mislite da ce sjediti i cekati da se sta dogovori?? Hahaha ... I vasi elementi, kao i oni iz entiteta manjeg imate srecu da su ovu drzavu preuzeli smotani i anemicni europljani, kvazi intelektualci koji su nesposobni za mnogo toga. Inace Mile ne bi svaki dan za dorucak trpao sve i svasta usta ... Al svemu dodje kraj, doci ce i tome ....Vrilo snage wrote:swanfilter wrote:Koliko si truda ulozio da ponovis floskule sarajevske minder-politike. Bez imalo zelje da pogledas problem iz drugog kuta.
Nema ovdje filozofije, ili cemo svi bit ravnopravni ili nece ostat kamen na kamenu od institucija. Pa vidis li sta se desava, jesi li slijep? Jedino uz hrvatsku potporu (i dogovor sa Srbima) mozete sacuvat nesto od zajednickih sredisnjih ovlasti jer je pitanje vremena kad ce uzduz i poprijeko pocet pucati. Dovoljni su bili prosvjedi stotine ljudi da cijela struktura sredisnjih vlasti postane upitna. Sta ce biti sljedeci put? Tko ce stat na put narodu? SDA, SDP, Radoncic? Sta cete sa ubrzanim propadanjem gospodarstva? Kako cete pregovarat sa Hrvatskom kad ne mozete sastavit skupinu iz tri naroda niti koja moze pregovarat na profesionalnoj razini, a obitelj mesara vas ucjenjuje? Vlada se sastane kad treba uzet kreditSta cete sa servisiranjem duga? Sta cete sa vehabijama? Sta cete sa razgranatom mafijom na teritoriju koji je pod kontrolom Sarajeva? Sta cete sa sve glasnijim zahtjevima Srba i Hrvata u ozracju kad nemaju s kim da pricaju uopce?...Jesi li ti svjestan koliko je kod vas sve krhko, a ponasate se kao da mozete postavljat uvjete?
- rossoner
#89 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Pa ja nisam Sarajlija prvo i povraća mi se na te furke. Iz sjeverne Hercegovine, ako te baš zanima. I vrlo sam dobro upućen, zato nisam mogao mirno gledati pa sam ti replicirao. Hajde evo ti sada napiši nekoliko rečenice koje idu u prilog tvojoj tezi, molim te. Znači potkrijepi nečim. Nemoj samo pisati tezu i to je to. Mene druže više ne zanima ko je Sandžaklija ko nije, je** me se ko je ko, samo znam ko je težio miru u tom trenutku i smirivanju situacije a ko mu nije dao.Vrilo snage wrote:Na razumijem bas taj sarajevski govor i izraze, ali ti mogu reci da je taj Sandzaklija (njegova struja u vasoj vojsci) kriv za rat sa HVO, to garantiram.rossoner wrote:Zakopaj se u zemlju do vrata... Najjače je kad likovi izrone odnekud sa ovakvim fiksnim idejama. Nemaš pojma. Osim toga si i bezobrazan. Jedan od onih što slušaju samo zablude iz svoje avlije, a ne gledaju racionalno i sa činjenicama. E moj momak...Vrilo snage wrote:Da ponovim Sefer Halilovic je kriv za rat s Hrvatima.
Nije samo rat u pitanju. I poslije rata ste radili na cescenju Hrvata suptilnijim metodama ili cak otvoreno.
Pa ja sam iz Hercegovine i mene duša boli što je došlo do sukoba između ARBIH i HVO, općenito što se zakuhalo na te 2 strane među ta 2, naglašavam, uvijek prilično prijateljska naroda i kroz historiju potvrđeno. Zašto barem mi nismo mogli biti okej cijelo vrijeme... Sve bi bilo drugačije. Pa i sami Dejton koji je direktno tema od koje ne želim da se odmičemo i ne želim da nam budu brisani komentari. Znači poštujem mišljenje, ali samo obrazloži. To je sve.
Sve što se radilo na štetu Hrvatima i poslije rata nije pošteno i nije do toga trebalo doći, jednostavno glave i srca su bile pune mržnje i očaja i želje za osvetom... Svašta se radilo na sve strane. U tome ne vidim nimalo malu krivnju samih Hrvata u pristupu odnosa.
-
cindrlimindrli
#90 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Prisiljen, neprisiljen, sta je tu je. BiH ovakva kakva je sad nece dugo, ne zato sto su konstutivni u stanju da je sruse vec zbog toga sto ce prije ili kasnije dokurciti mentorima sa zapada da je odrzavaju na infuziji. Hoce li je poslati u istoriju tako sto ce je podijeliti izmedju srbije i hrvatske, ili ce od nje napraviti bosnjacku drzavu zavisi od stanja na terenu i od toga sta ce biti "najbezbolnije".
-
KENJAC
#91 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
..... Oca vam jel ovo jos jedna tema Dejton da Dejton ne ??? Dajte ba ljudi, Dejton je bio i tacka. Zato nam i jes vako sto svi gledamo dva'jes godina unazad a niko , ali bas niko, ne gleda naprijed! Jos kad mi pocnu sa pricom "Mi bili pred Banjalukom a onda naredba....." Ajmo ba malo o tome kako napravit jos koji kilometar auto-puta, kako nekog zaposlit, kako fabriku napravit. E to kad zavrsimo, prestat ce potreba da se prica o Dejtonu!
Svake godine kad dodjem na odmor, dodjem sa namjerom da nesto otvorim i da sa familijom ostanem u mojoj drzavi. Svake godine kad se vracam sa odmora skontam da je situacija tragicna i da nema nista od povratka...... A oni meni "Mi pred Banja Lukom......"
Svake godine kad dodjem na odmor, dodjem sa namjerom da nesto otvorim i da sa familijom ostanem u mojoj drzavi. Svake godine kad se vracam sa odmora skontam da je situacija tragicna i da nema nista od povratka...... A oni meni "Mi pred Banja Lukom......"
-
miki.ba
#92 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Dobro nisi izgubio nadu, sticem dojam da cemo o ovom ratu pricati sve do iduceg rata.KENJAC wrote:..... Oca vam jel ovo jos jedna tema Dejton da Dejton ne ??? Dajte ba ljudi, Dejton je bio i tacka. Zato nam i jes vako sto svi gledamo dva'jes godina unazad a niko , ali bas niko, ne gleda naprijed! Jos kad mi pocnu sa pricom "Mi bili pred Banjalukom a onda naredba....." Ajmo ba malo o tome kako napravit jos koji kilometar auto-puta, kako nekog zaposlit, kako fabriku napravit. E to kad zavrsimo, prestat ce potreba da se prica o Dejtonu!
-
hercegovac_pravi
#93 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
izvor informacija sa imenom firme koja je provodila anketu ?Vrilo snage wrote:1/4 muslimana u BiH u ovom trenutku ne bi imalo nista protiv podjele[/size] , a taj broj ce rasti.MuaDib wrote:Što meni ovo smrdi na aboliciju SDA, koja daleko iza očiju javnosti i dalje sanja podjelu BiH.
A nije ni SDA jedina. Svaka sarajevska vlada od Daytona je sklapala pakt o nenapadanju (zapravo priznanju RS) da bi imala odrijesene ruke za Hrvate i Federaciju.
-
hercegovac_pravi
#94 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
A "uvjet" je odredio konkretno ko? Ti? Šušnjar? Rooojkan Vooosić? Martina Obrezanović Sopta? Nino THE Bruce Lee?Vrilo snage wrote:Ne brinite se, za raspad uopce ne postoji uvjet da preko 50 % Bosnjaka bude za podjelu. Na koncu konca sami ste krivi, htjeli ste sve za sebe.
-
hercegovac_pravi
#95 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
A koji konkretno širi procesi? Ja koliko vidim ti nisi u stanju ni TV kanal obezbjediti a kamoli nešto drugo..Vrilo snage wrote:Ne mogu siri procesi bit zatocenik vaseg osobnog dojma gdje zivite gospon @Skijas. Situacija nije ni priblizno takva, samo ste dugo zivjeli u ubjedjenju koje je sarajevska politika promicala i nista drugo.Skijaš wrote: Džungla je mila majka u poređenju s ovom atmosferom. U džungli te bar neće ubiti iz obijesti.
-
hercegovac_pravi
#96 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Nisi. Jer da jesi ti bi sudio njima a ne oni tebi ? Kontaš razliku?Vrilo snage wrote:Ja sam pametniji od sudda u Haagu, a i drugom prilikom o tome, ako vec nemate nista reci o temi.Skijaš wrote:Sud u Haagu je dokazao da situacija ipak jeste takva.Vrilo snage wrote: Ne mogu siri procesi bit zatocenik vaseg osobnog dojma gdje zivite gospon @Skijas. Situacija nije ni priblizno takva, samo ste dugo zivjeli u ubjedjenju koje je sarajevska politika promicala i nista drugo.
-
hercegovac_pravi
#97 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
A Bošnjaci ti "priopćavaju" da će te ponovo ispušit.Vrilo snage wrote:Vi gospon @miki kao da ste 25 godina spavali. Pa to svo znaju, ako mislite da Srbi i Hrvati ne znaju da je dio Bosnjaka sklon podjeli onda vam evo priopcavam da to nije nikakva tajna.miki.ba wrote:Bojim se da me nisi razumio.Skijaš wrote: Pa ako nisi u stanju nacrtati svima prihvatljive granice, a nisi, onda si ili bezobrazan ili lud kada rješenje vidiš u podjeli. Kao da pametniji od tebe već nisu razmišljali i o toj opciji, pa se ti eto sad našao s genijalnim prijedlogom. Da se ovu državu može podijeliti na svima prihvatljiv način, mi o ovom danas ne bi ni razgovarali.
Na toj temi sam rekao da postoji procenat Bošnjaka koji bi prista na podjelu, što je za mene kao Bosanca neprihvatljivo.
-
hercegovac_pravi
#98 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Imamo saznanja kako da ne!? Ali ona su najslikovitije sroĆena oDŽe..Vrilo snage wrote:Dapace, to je zadnja stvar na koju bih pomislio. Ali zasto uopce to uvodite u razgovor, imate li svoja saznanja i svojermisljenje, zasto vjerovati nekom, zasto to uvoditi u razgovor bez ikakve logicke veze?Skijaš wrote: Nemoj se ljutiti što više vjerujem sudu u Haagu nego tebi.
Drzim da bjezite od otvorenog razgovora i kao da se osjecate neugodno kad pojedini forumasi iznose cinjenice koje svij znaju. Na primjer onu o dijelu Bosnjaka koji bi se dijelio.
http://www.icty.org/x/cases/prlic/tjug/ ... ry_bcs.pdf
A šta bolaHn "držiš"? Nemaš ti šta držat nakon ove presude osim da ti gaće ne spadnu..
A na ozbiljniju notu, meni se čini da ti izbjegavaš zaključke civiliziranog svijeta pa bi radi naprdivo o "šta je baki milo u snu joj se snilo"
-
hercegovac_pravi
#99 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Pa "prioćeno" je to davno. A stvari stoje ovako. Ti nećeš dobit ni TV kanal a kamoli entitet. Jadan nisi bio vidiš da vam ZuHkan ukide i "mirovine"Vrilo snage wrote:Ostavimo postotak Bosnjaka koji je za podjelu za trenutak. Zanimljiviji je ovaj drugi dio tvoga upisa u kom se spominje JAVNO eksponiranje. U tom grmu lezi zec i prava je igra tko ce skupit hrabrosti i mudrosti priopcit narodu kako stoje stvari, od tuda i ta neka nelagoda imam dojam. Ili ce bit distribuirano pa ce najedmo buknuti.Skijaš wrote: Kao što rekoh, procenat Bošnjaka koji bi dijelio državu postoji od vremena Abdića. To uopšte nije tajna. Ono što nije tačno jeste teza da taj procenat raste jer niko nije u stanju identifikovati tu jezgru javno eksponiranih Bošnjaka koji su u zadnje vrijeme podržali takav razvoj situacije.
-
hercegovac_pravi
#100 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Civilizirani svijet se ne slaže..Vrilo snage wrote:Da ponovim Sefer Halilovic je kriv za rat s Hrvatima.
http://www.icty.org/x/cases/prlic/tjug/ ... ry_bcs.pdfVijeće je zaključilo, i dalje većinom glasova, da su već u decembru 1991. članovi rukovodstva Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (među kojima je Mate Boban, predsjednik Hrvatske zajednice, a potom Hrvatske Republike Herceg-Bosne) i čelnici Hrvatske (među kojima je Franjo Tuđman, predsjednik Hrvatske[/color]) ocijenili da je za ostvarivanje krajnjeg cilja, to jest za uspostavljanje hrvatskog entiteta kakav sam maločas opisao, neophodno promijeniti nacionalni sastav stanovništva na teritorijama za koje se tvrdilo da pripadaju Hrvatskog zajednici Herceg-Bosni.