Duga voznja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- madner
#76 Re: Duga voznja
Pa potpuno ste isto rekli kao i ja tsk.
- supercali
#77 Re: Duga voznja
ti onda imas problem sa citanjemmadner wrote:Pa potpuno ste isto rekli kao i ja tsk.
-
Frutek
#78 Re: Duga voznja
Sve je to relativno i na ovo ti niko ne može dati odgovor. Mislim da je jedan faktor ključan, a to je koliko često voziš duge ture? Ja sam prije par godina išao vrlo često duže relacije, al u zadnje godinu dvije slabije i sad kad idem na put nemam ni 1/3 kondicije vozačke kao prije, puno brže se umaram. Tu treba biti čovjek iskren sam sa sobom. Ako nisi često na cesti, mislim da ćeš stići u Rim al da ti neće biti više ni do čega i samo ćeš razmišljat kako valja nazad, a onda, budimo iskreni, jebeš takav put. U svakom slučaju, sretno, zamišljena tura je super 
-
nookey
#79 Re: Duga voznja
Jbg trenutno vozim Golf 4 i to je to, ne želim da posuđujem tuđa auta, znam sve šta je zamijenjeno na mom autu i to je to, a da je golf neudoban jeste to bez daljnjeg. E sad nije ni premal pa da se svi u njemu osjećaju neudobno.
Takođe ne moram ga vrtiti na 3500 obrtaja, jer na 130-140 ne bruji previše a nije ni presporo iako nema 6 brzina. Vozio sam se i pasatom i oktavijom recimo do ZG i BG i mogu reći da nije prevelika razlika iako postoji, koliko se predstavlja. E sad Mercedes i ostali brendovi su nešto drugo...
Ja se samo nadam da će me uspjeti odvesti od tačke A do tačke B, jer mi nije u planu razgledanje nego čisto da odem, budem tamo određeno vrijeme i vratim se...
Takođe ne moram ga vrtiti na 3500 obrtaja, jer na 130-140 ne bruji previše a nije ni presporo iako nema 6 brzina. Vozio sam se i pasatom i oktavijom recimo do ZG i BG i mogu reći da nije prevelika razlika iako postoji, koliko se predstavlja. E sad Mercedes i ostali brendovi su nešto drugo...
Ja se samo nadam da će me uspjeti odvesti od tačke A do tačke B, jer mi nije u planu razgledanje nego čisto da odem, budem tamo određeno vrijeme i vratim se...
-
ado-šampion
#80 Re: Duga voznja
Ma ici ce to, umorit se hoces, ali jbg 1200 km nije malo. Ja sam vozio cetvorku 1.6 benzin na autoputu i ok je sto se tice buke. Nije cetvorka uopste toliko neudobna, stipu se mitova o meHkim i tvrdim, da prostis.
Svabo ne pravi ako nije dobro po autoputu. 
-
condy
#81 Re: Duga voznja
Svi kazu naspavaj se druze prije puta, al ja mislim da oka nećeš trepnut 
- Industrialyzer
#82 Re: Duga voznja
Nisam vidio da li mu je neko spomenuo da mora platiti i tunele. Ne znam za koju ces se rutu odluciti ali u svakom slucaju karawanke moras platiti 7€
-
condy
#83 Re: Duga voznja
Koliko treba od Tarčina do Mostara vremenski ?
Trebam za Mostar iz Zenice, pa me interesuje koliko mi treba otprilike kad se ide ovom novom dioniocom autoputa.
Trebam dole biti u 9 sati, moguli stići za dva sata iz Zenice ?
Prije kad nije bilo autoputa do Tarčina znam da mi je trebalo više od tri sata iz Zenice
Trebam za Mostar iz Zenice, pa me interesuje koliko mi treba otprilike kad se ide ovom novom dioniocom autoputa.
Prije kad nije bilo autoputa do Tarčina znam da mi je trebalo više od tri sata iz Zenice
-
ado-šampion
#84 Re: Duga voznja
Cisto sumnjam da mozes.
Sarajevo - Tarcin je starom cestom pola sata (30-ak km), tako da od Tarcina do Mostara ima jedno sat i po (90 km). Brze voznje vjerovatno manje. Ali ako ti je bitno da stignes racunaj sat i po. Ja iz Ilijasa do Tarcina dodjem za 20 minuta autoputem, voznje kojom se za 40-50 krse ogranicenja.
Mislim da ovaj dio autoputa od Josanice do Tarcina taj put skracuje za pola sata, 40 minuta maksimalno, i to najvise sto se zaobilazi Stup, realno to je 40-ak km, nema tu neke posebne ustede.
Sarajevo - Tarcin je starom cestom pola sata (30-ak km), tako da od Tarcina do Mostara ima jedno sat i po (90 km). Brze voznje vjerovatno manje. Ali ako ti je bitno da stignes racunaj sat i po. Ja iz Ilijasa do Tarcina dodjem za 20 minuta autoputem, voznje kojom se za 40-50 krse ogranicenja.
-
condy
#85 Re: Duga voznja
Hvalaado-šampion wrote:Cisto sumnjam da mozes.
Sarajevo - Tarcin je starom cestom pola sata (30-ak km), tako da od Tarcina do Mostara ima jedno sat i po (90 km). Brze voznje vjerovatno manje. Ali ako ti je bitno da stignes racunaj sat i po. Ja iz Ilijasa do Tarcina dodjem za 20 minuta autoputem, voznje kojom se za 40-50 krse ogranicenja.Mislim da ovaj dio autoputa od Josanice do Tarcina taj put skracuje za pola sata, 40 minuta maksimalno, i to najvise sto se zaobilazi Stup, realno to je 40-ak km, nema tu neke posebne ustede.
-
nookey
#86 Re: Duga voznja
Evo mene opet, trebao bih ići u ponedjeljak, e sad gledam ove prognoze najavljuju snijeg po Evropi a ja nabacio ljetne gume, a do kraja sedmice kada bih se trebao vratiti sunčano i više temperature...
Ne znam šta da radim u pm
da li da vratim zimske, a bojim se kad se budem vraćao a upekne da ću ih uništiti...
Ne znam šta da radim u pm
-
ado-šampion
#87 Re: Duga voznja
Tutni lance u gepek.
Ne vjerujem da ce to biti neka mecava, mozda malo bude padalo, ipak je skoro maj mjesec. Mozda cak ne bude nikako.
- Optimist
#88 Re: Duga voznja
Idi na ljetnim i bez brige. Koju si rutu odabrao?
P.S. Ako ides sam odavde, budi spreman na prevrtanje i kopanje po stvarima i autu na granici.
P.S. Ako ides sam odavde, budi spreman na prevrtanje i kopanje po stvarima i autu na granici.
-
nookey
#89 Re: Duga voznja
idem aBd Zagreb, Ljubljana, Munchen, Zurich...Optimist wrote:Idi na ljetnim i bez brige. Koju si rutu odabrao?
A idem sa puncem i pretpostavljam da će nas izroviti ali šta ću...
- Sodom1
#90 Re: Duga voznja
Ne mora znaciti, vise trkeljaju domaci ljigavci
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#91 Re: Duga voznja
zenica sarajevo 25 minutacondy wrote:Koliko treba od Tarčina do Mostara vremenski ?
sarajevo tarčin 10 minuta
tarčin konjic 30 minuta
konjic mostar 45 minuta
sa prosječnom gužvom
ako bude šlepera, konjic mostar se otegne...
-
530i
#92 Re: Duga voznja
I ako ne bude gužve na naplatnim kućicama, za ove što nemaju elektronsko plaćanje.
-
Bavarac94
#93 Re: Duga voznja
Kakva je situacija sa radarima na potezu Zagreb-Ljubljana-Salzburg-Minhen?
-
ado-šampion
#94 Re: Duga voznja
Ja ti preporucujem da se u AT i DE drzis ogranicenja, posebno blizu gradova.
U HR i SLO mozes 10-20 preko...
U HR i SLO mozes 10-20 preko...
- Sodom1
#95 Re: Duga voznja
U Slo napisu kad je radar , pisace meritve hitrostiBavarac94 wrote:Kakva je situacija sa radarima na potezu Zagreb-Ljubljana-Salzburg-Minhen?
U Austriji ubise brasno s radarima , katastrofa, cuvaj se baustela, kazu 6o km/h i stave pored radar pa se ti pusi
- insomnia78
#96 Re: Duga voznja
Ja ga svaki put kroz At "proceram" oko 150 i nikad nista nije doslo
Inace, jedna mi od drazih dionica za voziti
- Better Man
#97 Re: Duga voznja
Bili u kondiciji ili ne za putovanje na duge staze autom, odmor je obavezan. Ja u Zagreb kad idem čim pređem granicu i uključim se na njihov autoput stanem na prvom odmorištu da protegnem noge. Samo budale voze na duge staze bez odmora do cilja.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#98 Re: Duga voznja
To je jos jedan dokaz kako si nam ti pametan. Bravo djeckoBetter Man wrote:Bili u kondiciji ili ne za putovanje na duge staze autom, odmor je obavezan. Ja u Zagreb kad idem čim pređem granicu i uključim se na njihov autoput stanem na prvom odmorištu da protegnem noge. Samo budale voze na duge staze bez odmora do cilja.
-
condy
#99 Re: Duga voznja
Ja kroz At pazim pravo a onda ga kroz De nacepim da nadoknadim vrijemeinsomnia78 wrote:Ja ga svaki put kroz At "proceram" oko 150 i nikad nista nije doslo![]()
- insomnia78
#100 Re: Duga voznja
Jos niti jednom nisam nais'o kroz Njemacku a da ne budu guzve, radovi ili sudari
Zadnji put sam skoro tri sata ceko na AP po najvecem zvjezdani sa bebom u kolima. Srecom ona prespavala
Zadnji put sam skoro tri sata ceko na AP po najvecem zvjezdani sa bebom u kolima. Srecom ona prespavala