Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nino90

#76 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by nino90 »

skonto sam da je najbolje iz sarajeva ici autobusom do zivinica i odatle taksi, na via mischelin pise zivinice -dubrave 5 minuta, oko 4-5 kilometara, znaci taksi ne bi trebo biti skup,
Neko je ipak napisao da je taxi na toj relaciji 15 KM :S, neka nam neko ko je odatle pojasni malo ovaj prevoz?
doktor78

#77 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by doktor78 »

nino90 wrote: Neko je ipak napisao da je taxi na toj relaciji 15 KM :S, neka nam neko ko je odatle pojasni malo ovaj prevoz?
Puno je 15 KM, toliko su meni uzimali iz Tuzle do Zivinica (2-3 puta veca razdaljina), i to u sitnim nocnim satima
Dionysios

#78 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Dionysios »

Necu da ispadnem serator a i vise puta sam hvalio dolazak Wizzair-a, ali jucer sam imao svoje prvo neugodno iskustvo sa Tuzla International Airport :D

Nadam se da ce se do naredne godine makar malo urediti aerodrom, a i malo poraditi na organizaciji i ljubaznoscu. One vage za kofere izgledaju ko na pijaci, a sala za cekanje nije dovoljno velika da primi sve putnike, tako da je dobar dio ljudi bio zaglavljen u prostoru izmedju pasoske kontrole i sale nekih pola sata na jedno 35 stepeni :)

Mada opet svaka cast na trudu, i uvjeren sam da ce ovo biti sve bolje :thumbup:

PS. Meni se aerodrom nije bas cinio tako blizu centra Zivinica. Ima nekih 15-tak minuta voznje po mojoj procjeni. Moguce da grijesim
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#79 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Zviz »

Zivinice International Airport kakva Tuzla. Treba onu cuku prvo obic a to je jedno 25-30km. A do Zivinica svega 8-9km :D
Irm@

#80 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Irm@ »

bas tako..
dosad sam 6 puta odlazila i dolazila i puna mi ih je kapa..
onakva neljubaznost i nekultura radnika na aerodromu se rijetko vidja...umjesto da budu sretni sto imaju posla vise nego ikad (wizzair + golden tours 2 puta sedmicno za Tursku)..

taxijem nikad nisam isla ali cula sam da se mozete dogovoriti s vozacima oko cijene izmedju 10 i 15 km :)
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#81 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Zviz »

Irm@ wrote:bas tako..
dosad sam 6 puta odlazila i dolazila i puna mi ih je kapa..
onakva neljubaznost i nekultura radnika na aerodromu se rijetko vidja...umjesto da budu sretni sto imaju posla vise nego ikad (wizzair + golden tours 2 puta sedmicno za Tursku)..

taxijem nikad nisam isla ali cula sam da se mozete dogovoriti s vozacima oko cijene izmedju 10 i 15 km :)

Pa sta je to vise sa tim ljubaznim osobljem na BiH aerodormima - hit prije par godina na Sarajevo INTERNASONAL EJPORT :D Da izjemno ljubazne te hiper vesele djevojke na salterima poslje vaganja kofera zakljuce da ima jos mjesta pa bi onda pitale -"bil imali sta protiv da nesto poneste za nekoga XY bla bla bla..." Sverc komerc radio na svakom cosku a pogotovo na liniji Zarajewo - Kopenhejgen :D
iz zadnje klupe

#82 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by iz zadnje klupe »

PS. Meni se aerodrom nije bas cinio tako blizu centra Zivinica. Ima nekih 15-tak minuta voznje po mojoj procjeni. Moguce da grijesim
Mozda taksisti levate one koje ne znaju za prečicu preko relativno skoro otvorene bivše vojne piste u Ciljugama , tu mozes ici bez problema 100Km/h (jest da ima saobračajni znak jelen al' sve su okolo kuce pa pojma nemam otkud bi jelen mogao istrčati na put)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#83 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by plain vanilla »

iz zadnje klupe wrote:
Mozda taksisti levate one koje ne znaju za prečicu preko relativno skoro otvorene bivše vojne piste u Ciljugama , tu mozes ici bez problema 100Km/h (jest da ima saobračajni znak jelen al' sve su okolo kuce pa pojma nemam otkud bi jelen mogao istrčati na put)
iz avlije :lol:
dita von teese

#84 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by dita von teese »

iz zadnje klupe wrote:

Ma to ti je to, imas 12 minuta normalne voznje, plus minus. :oops:
akcija007

#85 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by akcija007 »

kako se stize do aerodroma i od njega do nekog busa za sarajevo iz tuzle ili zivinica svejedno ?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#86 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by plain vanilla »

akcija007 wrote:kako se stize do aerodroma i od njega do nekog busa za sarajevo iz tuzle ili zivinica svejedno ?
taksijem
littlejedi

#87 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by littlejedi »

Pozdrav svima,da sad ne čitam sve,jer sam se umorila tražeći,može li mi neko reći koliko bi otprilike koštao taxy od autobuske stanice u Živinicama do aerodroma i da li je jeftinija opcija da idem Tuzla-Dubrave,pa onda taxy ili nemam pojma,do sad sam išla taxijem aerodrom-Tuzla,uzimali su mi 25km,a jbg nemam para sad toliko,bila bih zahvalna ako bi mi neko fino objasnio sve,eto tako :)
Danguba

#88 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Danguba »

littlejedi wrote:Pozdrav svima,da sad ne čitam sve,jer sam se umorila tražeći,može li mi neko reći koliko bi otprilike koštao taxy od autobuske stanice u Živinicama do aerodroma i da li je jeftinija opcija da idem Tuzla-Dubrave,pa onda taxy ili nemam pojma,do sad sam išla taxijem aerodrom-Tuzla,uzimali su mi 25km,a jbg nemam para sad toliko,bila bih zahvalna ako bi mi neko fino objasnio sve,eto tako :)
(malo konfuzno napisano)

10-tak maraka...ako dolazis iz Sa, nemas potrebe ici do Tz...blize i jeftinije je iz Zivinica
starii

#89 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by starii »

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=55626

uzmes kartu sa-zivinice, i u zivinicama uzmes taksi za aerodrom...
avantgarde

#90 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

mosh ba iPjeske,iz Zivinica nije daleko a koLko sam skuzio mlada si izgleda.. :D ;-) ...samo ponesi sportsku obucu sa sobom kad skines stiKlice da presvuces... :izet:
starii

#91 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by starii »

avantgarde wrote:mosh ba iPjeske,iz Zivinica nije daleko a koLko sam skuzio mlada si izgleda.. :D ;-) ...samo ponesi sportsku obucu sa sobom kad skines stiKlice da presvuces... :izet:
20km minimun :autic:
Danguba

#92 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Danguba »

starii wrote:
avantgarde wrote:mosh ba iPjeske,iz Zivinica nije daleko a koLko sam skuzio mlada si izgleda.. :D ;-) ...samo ponesi sportsku obucu sa sobom kad skines stiKlice da presvuces... :izet:
20km minimun :autic:
nema saMse...nije toliko sprecko polje. :D

8-12 km zavisi kuda ides...preko ciljuga ili milke... :D
avantgarde

#93 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

blize je preko Ciljuga naravno...da smo kakva normalna zemlja imali bi mi i prevoz do aerodroma organizovan i terminiran...ali eto...kako je tako je.. :roll:
littlejedi

#94 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by littlejedi »

Hahaha,definiši "mlada" :) Pa stara nisam i ne nosim štiklice :)
littlejedi

#95 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by littlejedi »

Danguba wrote:
littlejedi wrote:Pozdrav svima,da sad ne čitam sve,jer sam se umorila tražeći,može li mi neko reći koliko bi otprilike koštao taxy od autobuske stanice u Živinicama do aerodroma i da li je jeftinija opcija da idem Tuzla-Dubrave,pa onda taxy ili nemam pojma,do sad sam išla taxijem aerodrom-Tuzla,uzimali su mi 25km,a jbg nemam para sad toliko,bila bih zahvalna ako bi mi neko fino objasnio sve,eto tako :)
(malo konfuzno napisano)

10-tak maraka...ako dolazis iz Sa, nemas potrebe ici do Tz...blize i jeftinije je iz Zivinica
Ne dolazim iz Sa,a moram ići za Tuzlu,jer ću doći dan prije,obzirom da prvim busem dan poslije ne bih stigla na let :)
Zlocin&Kazna

#96 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Zlocin&Kazna »

Ako dolazis iz Tuzle, sjedes na međugradski broj 11 i izadješ na stanicu 300 m od aerodroma.

Ako dolazis iz Zivinica, sjedes na bus broj 6 i izadjes na istoj stanici.

U oba uklonite rizik da vas taksisti izlevate, naravno pod uslovom da imate dovoljno vremena :)
littlejedi

#97 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by littlejedi »

Zlocin&Kazna wrote:Ako dolazis iz Tuzle, sjedes na međugradski broj 11 i izadješ na stanicu 300 m od aerodroma.

Ako dolazis iz Zivinica, sjedes na bus broj 6 i izadjes na istoj stanici.

U oba uklonite rizik da vas taksisti izlevate, naravno pod uslovom da imate dovoljno vremena :)
Hvala :D
Zlocin&Kazna

#98 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Zlocin&Kazna »

Ništa, ako izabereš ovu opciju, samo pitaš vozača ili konduktera da ti pokažu stanicu i gdje da ideš i nema frke :)
littlejedi

#99 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by littlejedi »

Super,ovo mi do sad izgleda kao najbolja i najjeftinija opcija....May the Force be with you!
littlejedi

#100 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by littlejedi »

Zlocin&Kazna wrote:Ništa, ako izabereš ovu opciju, samo pitaš vozača ili konduktera da ti pokažu stanicu i gdje da ideš i nema frke :)
Super,ovo mi do sad izgleda kao najbolja i najjeftinija opcija....May the Force be with you!
Post Reply