U svakom zlu ima ponečeg dobrog. Ova masovna migracija bi u budućnosti mogla eliminirati opake društvene bolesti suvremenog doba kao što su rasizam, nacionalizam i slična sranja.Krushna mrva wrote:mislim da rjesenje, ako i treba da bude "rjesenja", ne postoji. Skandinavija nepovratno nije ono sto je bila. I ne samo to.insomnia78 wrote:Postoji rjesenje za ove probleme sa imigracijom, jaka desnica
s' moje sokoćalo
Ako je bukvalno pola mladih Portugalaca izvan domovine, kao i jos nekih zemalja, to znaci da su se i druga drustva nepovratno promjenila. 5 miliona Rumuna je trenutno izvan Rumunije, 40% mladih Iraca je u zadnjih 5 godina napustilo Irsku..... oko polovice EU vec sada nije sto je bilo. NEPOVRATNO
Ovako masovne migracije Evropa nije kroz historiju iskusila. Tek treba da se nosi s tim.
ŠVEDSKA
-
Kaligula I
#76 Re: ŠVEDSKA
- Ridjobrki
#77 Re: ŠVEDSKA
Gledam ove snimke haosa u Stockholmu i kontam baš nek Šveđani vide kako je nama kad nam njihovi imigranti dođu na godišnji.

- Morales
#78 Re: ŠVEDSKA
Nadam se da je sala ovaj komentar...u suprotnom nije da je glup vec retardiran! Da nije "tih imigranata it Švedske" pola BiH ne bi moglo prezivjeti. Suzdrzi se retardiranih komentara sviju ti.Ridjobrki wrote:Gledam ove snimke haosa u Stockholmu i kontam baš nek Šveđani vide kako je nama kad nam njihovi imigranti dođu na godišnji.
![]()
![]()
- akcid
#79 Re: ŠVEDSKA
Da su Šveđani pametni emigrirali bi sada svi ovamo kod nas, bar dok se situacija u njihovoj državi "ne smiri"Ridjobrki wrote:Gledam ove snimke haosa u Stockholmu i kontam baš nek Šveđani vide kako je nama kad nam njihovi imigranti dođu na godišnji.
![]()
![]()
- Ridjobrki
#80 Re: ŠVEDSKA
Morales wrote:Nadam se da je sala ovaj komentar...u suprotnom nije da je glup vec retardiran! Da nije "tih imigranata it Švedske" pola BiH ne bi moglo prezivjeti. Suzdrzi se retardiranih komentara sviju ti.Ridjobrki wrote:Gledam ove snimke haosa u Stockholmu i kontam baš nek Šveđani vide kako je nama kad nam njihovi imigranti dođu na godišnji.
![]()
![]()
Vidi ga što se pali k'o predgrađe Stockholma....
- akcid
#81 Re: ŠVEDSKA
Da nije novca od dijaspore, ova država bi mnogo prije bila primorana da ga zaradi vlastitim radomMorales wrote:Nadam se da je sala ovaj komentar...u suprotnom nije da je glup vec retardiran! Da nije "tih imigranata it Švedske" pola BiH ne bi moglo prezivjeti. Suzdrzi se retardiranih komentara sviju ti.Ridjobrki wrote:Gledam ove snimke haosa u Stockholmu i kontam baš nek Šveđani vide kako je nama kad nam njihovi imigranti dođu na godišnji.
![]()
![]()
- Mister Yes
#82 Re: ŠVEDSKA
Drago mi je samo zbog naših koji su otišli tamo nakon rata 
- Arteta
#83 Re: ŠVEDSKA
Ridjobrki wrote:Morales wrote:Nadam se da je sala ovaj komentar...u suprotnom nije da je glup vec retardiran! Da nije "tih imigranata it Švedske" pola BiH ne bi moglo prezivjeti. Suzdrzi se retardiranih komentara sviju ti.Ridjobrki wrote:Gledam ove snimke haosa u Stockholmu i kontam baš nek Šveđani vide kako je nama kad nam njihovi imigranti dođu na godišnji.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vidi ga što se pali k'o predgrađe Stockholma....![]()
![]()
- uglavnomja
#84 Re: ŠVEDSKA
belaj se siri, sve vise kvartova je pod opsadom
pise od 16 uhapsenih, 13 je odranije poznato policiji
pise od 16 uhapsenih, 13 je odranije poznato policiji
-
zemo_online
#85 Re: ŠVEDSKA
FagusDrvo wrote:Babin brat iz Ystada (Švedska, jelde?) nam se žali kako je kriza. Pitam šta kako, znam da je ganjao nešto oko banke, reko razmišljam neće imati da vrati pare, osta bez kuće čovjek..![]()
Kad on meni kaže, planirao na Tajland na more 20 dana sa ženom i djecom, ipak morao u Španiju jer nije mogao skupiti dovoljno para za Aziju, ali zato sljedeće godine ide u Dominikanu.
Nisam čuo da se žali na standard previše, najviše prdi o vremenu kako ih vjetar i mrak ubi.![]()
Za naše bosanske pojmove, švedska je i dalje previše stepenica iznad nas da bi mi o tim ljudima uopšte mogli i razmišljati.
Za Švedske pojmove, švedska je danas nešto drugačija zemlja nego za vrijeme onog socijaldemokrate Palmea, ali i dalje nije toliko uopšte loše.
Sve i da upadnu u krizu, sve i da se desi gore rat (što je vrlo teško) ja sam siguran da će se oni mnogo brže izvući od nas jer je to takav mentalitet, nismo mi do tog stadijuma umne razvijenosti još stigli, a vjerovatno nikad ni nećemo.
Mi smo jednostavno takav narod, svako ima svoju sudbinu, a mi smo osuđeni na to da se koljemo, ubijamo, da rušimo pa da sve ispočetka gradimo, i tako iznova. To je naša sudbina, takvu sudbinu će dijeliti i djeca koja su rođena u Bosni i koja će se roditi u Bosni, i to je realnost i od toga ne treba bježati.
U KRIVU SI. Zemlje kaoska pociva na drust.-polit. uredjenju koje je bazirano na novcu. drugim rijecima u tim zemljama je mir peoporcionalan kolicini novca na racunu prosjecnog covjeka,imigranta ili ne. sto vise para vise mira i manje nemira i obratno. opet drugim rijecima,neka kriza jos jace zakuca na vrata i tamo ces imat haos veci nego u nas.
-u svedskoj su sve vece razlike izmedju bogatih i siromasnih tj. bogati su i u krizi sve bogatiji tako da svedskog blagostanja za sve soijeve drustva je sve manje.
- Arteta
#86 Re: ŠVEDSKA
Kakvi su ovo problemi u Svedskoj, nisam bas upoznat jedino sto viidm po forumima da nas optuzuju. 
-
Sharif
#87 Re: ŠVEDSKA
Uvijek ista prica. Majoritet arapske i somalijske bagre, dodju u Svedsku, prodje po 15+ godina oni jezika neznaju. Jebu se ko zecevi i samo djete na djete. Posla kazu da bi, ali nikako da ih "dobiju" pa guraju socijalu. Sto vise djece vise para. Kazu losa integracija a interesa nikakvog nemaju da se asimiliraju.
I onda samo ceka jalija da ima izgovor da sranja pravi. Prosipaju suplju kako "nema omladina sta da radi pa jasu po ulicama itd".
Primjeti se brzo u drustvu koji tip ljudi se bore za dobar posao, poziciju, zivotni standard i koji pokusavaju da se uklope i novo drustvo. Vecinom nas narod sa Balkana, rijetko ovi drugi. P
Moje je iskustvo da Svede daleko vise gotive "nas" narod u pordjenju sa MENA narodom.
Treba zakon promijenit, 10 godina, neznas jezik, vozdra kuci u vukojebinu iz koje si dosao.
Nemas posla u 10 godina razguli! Bacas kamenje ko da ti je palestina, palis, hapsenje i prvi avion u PM.
I onda samo ceka jalija da ima izgovor da sranja pravi. Prosipaju suplju kako "nema omladina sta da radi pa jasu po ulicama itd".
Primjeti se brzo u drustvu koji tip ljudi se bore za dobar posao, poziciju, zivotni standard i koji pokusavaju da se uklope i novo drustvo. Vecinom nas narod sa Balkana, rijetko ovi drugi. P
Moje je iskustvo da Svede daleko vise gotive "nas" narod u pordjenju sa MENA narodom.
Treba zakon promijenit, 10 godina, neznas jezik, vozdra kuci u vukojebinu iz koje si dosao.
Nemas posla u 10 godina razguli! Bacas kamenje ko da ti je palestina, palis, hapsenje i prvi avion u PM.
-
Bodkin
#88 Re: ŠVEDSKA
zato ja kazem lijepa amerika. nek ide tamo da pali auta zato sto u ne nadju posao i sto mu socijala nije dosta
pod hitno treba evropa poostriti zakone za imigrante koji se ne integriraju i na kraju krajeva asimiliraju. koji ces kur** tu ako neces da ucis jezik ili ako neces da zivi onako kako se zivi u toj zemlji. mrs onda u vukojebinu odakle si dosao
- uglavnomja
#89 Re: ŠVEDSKA
ritualno ubistvo na sjeveru svedske, 20-godisnja cura Vatchareeya Bangsuan izrezana i razbacani dijelovi tijela, sumnja se na ritual, ali se ne spominju ni vjere i nacije ... 
-
eman
#90 Re: ŠVEDSKA
uglavnomja wrote:ritualno ubistvo na sjeveru svedske, 20-godisnja cura Vatchareeya Bangsuan izrezana i razbacani dijelovi tijela, sumnja se na ritual, ali se ne spominju ni vjere i nacije ...
Hajde hvala Bogu pa nije muslimanka
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#91 Re: ŠVEDSKA
HAOS U ŠVEDSKOJ: Bosanci divljaju po Stokholmu
http://www.kurir-info.rs/haos-u-svedsko ... nak-807443
-
Sharif
#92 Re: ŠVEDSKA
Ma kakvi bosanci pusti se vlaskog kurira i njhovih vjesti. Istine u njima kao i u http://www.theonion.com/Matijevic_Vlado wrote:HAOS U ŠVEDSKOJ: Bosanci divljaju po Stokholmu
- Maverick78
#93 Re: ŠVEDSKA
Ma daleko je Svedska od neke velike ekonomske krize, naprotiv. To sto ova bagra nece da radi je nesto drugo. U Svedskoj ima posla i to bez problema da se nadje, samo ko hoce da radi i da se zaradi extra. Apsolutna vecina nas ovdje moze takve plate samo da sanja. Ako imas neku skolu, tada se tek moze naci odlican i super placen posao. Drugo je sto ova "gospoda" sto pravi probleme nece sa socijale.
Svedska ima svega nesto preko 9 miliona stanovnika i gigantski jaku ekonomiju. Nezaposlenost oko 8%, ali mora se racunati da taj prosjek kvare upravo imigranti. Medju svedima je nezaposlenost jos i manja. S druge strane, veliki broj ovih imigranata je na socijali i jednostavno nece da radi
. Samo prave dodatno djece i onda dobijaju dodatnu pomoc i za djecu. Treba dozvoliti socijalu do neke granice i nakon toga moras nesto poceti raditi. Ovako znam za slucajeve gdje su ljudi i po 20 godina na socijali
.
Mada, svedi su to super zamislili i napravili za sebe i svoje gradjane, htjeli su najbolje i to je super funkcionisalo. Mislim svedi tako nesto i ne zloupotrebljavaju. Valjda je jebiga i ispod svake casti da si socijalni slucaj... zar ne? Mislim svakom normalnom jeste, dok je ovim sto su dosli iz kojekavih pripizdina to vrh vrhova... dzabe stan i par stotina eura, a tamo odakle je dosao zivio u nekoj zemunici i ponekad jeo, pa ovo onda dodje kao ogorman napredak.
Btw. zipa Kurira i smeca...
Svedska ima svega nesto preko 9 miliona stanovnika i gigantski jaku ekonomiju. Nezaposlenost oko 8%, ali mora se racunati da taj prosjek kvare upravo imigranti. Medju svedima je nezaposlenost jos i manja. S druge strane, veliki broj ovih imigranata je na socijali i jednostavno nece da radi
Mada, svedi su to super zamislili i napravili za sebe i svoje gradjane, htjeli su najbolje i to je super funkcionisalo. Mislim svedi tako nesto i ne zloupotrebljavaju. Valjda je jebiga i ispod svake casti da si socijalni slucaj... zar ne? Mislim svakom normalnom jeste, dok je ovim sto su dosli iz kojekavih pripizdina to vrh vrhova... dzabe stan i par stotina eura, a tamo odakle je dosao zivio u nekoj zemunici i ponekad jeo, pa ovo onda dodje kao ogorman napredak.
Btw. zipa Kurira i smeca...
- muha_sa
#94 Re: ŠVEDSKA
moguce, al oni Tome Nikolica Bosanci.Matijevic_Vlado wrote:HAOS U ŠVEDSKOJ: Bosanci divljaju po Stokholmu
-
Bodkin
#95 Re: ŠVEDSKA
a nema veze sto je neko raskomadao ZENU, bitno je da nije muslimanka...grob te jebo kakvi ljudi hodaju planetomeman wrote:uglavnomja wrote:ritualno ubistvo na sjeveru svedske, 20-godisnja cura Vatchareeya Bangsuan izrezana i razbacani dijelovi tijela, sumnja se na ritual, ali se ne spominju ni vjere i nacije ...
Hajde hvala Bogu pa nije muslimanka"dobro" u moru loseg
-
eman
#96 Re: ŠVEDSKA
Ajde ukljuci taj mali ograniceni mozak i pokusaj skontati ,hajde jos jednom,znam da je tesko ali pokusajBodkin wrote:a nema veze sto je neko raskomadao ZENU, bitno je da nije muslimanka...grob te jebo kakvi ljudi hodaju planetomeman wrote:uglavnomja wrote:ritualno ubistvo na sjeveru svedske, 20-godisnja cura Vatchareeya Bangsuan izrezana i razbacani dijelovi tijela, sumnja se na ritual, ali se ne spominju ni vjere i nacije ...
Hajde hvala Bogu pa nije muslimanka"dobro" u moru loseg
- muha_sa
#97 Re: ŠVEDSKA
Švedi nisu normalni--prvi put kad sam posjetio Švedsku to sam skonto
Kakvu su sve bagru primili da bog mili sacuva
znao sam da ce im se o glavu razbit. Bagra lijena lezihljebovicka, umjesto da budu ko bubice i da ljube svaku stopu Švedske oni im tako vracaju.
-
Bodkin
#98 Re: ŠVEDSKA
osile se. niko ih ne dira, niko ih ne tjera da rade. leze kuci i dobijaju pare a energija se sakuplja. jezik nikad nece nauciti i nikad nece biti korisni za drustvo. jos jednom, ako evropa ne poostri zakone protiv ovih imigranata koji se ne ukljuce u drustvo ode sve u pm..muha_sa wrote:Švedi nisu normalni--prvi put kad sam posjetio Švedsku to sam skontoKakvu su sve bagru primili da bog mili sacuva
znao sam da ce im se o glavu razbit. Bagra lijena lezihljebovicka, umjesto da budu ko bubice i da ljube svaku stopu Švedske oni im tako vracaju.
- muha_sa
#99 Re: ŠVEDSKA
ne kontam što ih po kratkom postupku ne deportuju u njihove vukojebine iz kojih su i došliBodkin wrote:osile se. niko ih ne dira, niko ih ne tjera da rade. leze kuci i dobijaju pare a energija se sakuplja. jezik nikad nece nauciti i nikad nece biti korisni za drustvo. jos jednom, ako evropa ne poostri zakone protiv ovih imigranata koji se ne ukljuce u drustvo ode sve u pm..muha_sa wrote:Švedi nisu normalni--prvi put kad sam posjetio Švedsku to sam skontoKakvu su sve bagru primili da bog mili sacuva
-
Bodkin
#100 Re: ŠVEDSKA
kosi se i ne samo to. dosta njih vec sad imaju pasose, ne mozes tek tako svoje gradjane deportovati u zemlji cijeg su se pasosa odrekli. ono sto treba je donijeti zakon protiv stvaranja ovih komuna gdje onda imigranti iz somalije i bangladesa nikad ne nauce jezik i kulturu drzave, a leze i dobijaju pare za stancanje djece. sto je najgore dobijaju brdo para jebote...a preko dana ne smije djevojka proci pored takvih. evropa bi sve dala da su im svi imigranti kao mi sa balkanamuha_sa wrote:ne kontam što ih po kratkom postupku ne deportuju u njihove vukojebine iz kojih su i došliBodkin wrote:osile se. niko ih ne dira, niko ih ne tjera da rade. leze kuci i dobijaju pare a energija se sakuplja. jezik nikad nece nauciti i nikad nece biti korisni za drustvo. jos jednom, ako evropa ne poostri zakone protiv ovih imigranata koji se ne ukljuce u drustvo ode sve u pm..muha_sa wrote:Švedi nisu normalni--prvi put kad sam posjetio Švedsku to sam skontoKakvu su sve bagru primili da bog mili sacuva
valjda se kosi sa ljudskim pravima-šta li.