Vladika kako je smijenjen vi ne znate šta ćete od sebe... No bez brige, i poslije Vladike, Vladika.ydgwete wrote:drag ti je što je bio srbinHalcyon wrote:Ako ništa drag mi je zbog Srboslovena jer im je oduvijek bio trn u oku.![]()
![]()
![]()
![]()
i umro ko srbin
![]()
![]()
![]()
ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licnost?
- Halcyon
#76 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
-
smijesni_ste
#77 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
ydgwete wrote:drag ti je što je bio srbinHalcyon wrote:Ako ništa drag mi je zbog Srboslovena jer im je oduvijek bio trn u oku.![]()
![]()
![]()
![]()
i umro ko srbin
![]()
![]()
![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#78 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
kad se samo sjetim druga kad je rekao da je ovako padalo i kad su drakulu kopaliLeonardoAC wrote:Bošnjački narod je svoje rekao na njegovoj dženazi, a Ostali šta misle... to nije ni važno.
http://img267.imageshack.us/img267/8269 ... a49cv3.jpg
-
k1ks
#79 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Mnogi dokumenti nisu na strani alije,knjige koje su pripadnici njegovog klana pisali,nazivi ulica se cesto mijenjaju.Innovation wrote:Paranoid wrote:Sreća pa o Aliji kao čovjeku i kao predsjedniku postoje dokumenti, knjige, biste, nazivi ulica.... čiji autori su poznati pisci, umjetnici, istoričari i akademici..
Oni svjedoče o Alijinom postojanju i njihov trag ostaje...dok vaše mišljenje traje koliko i brisanje teme...klik "delete" i kraj..![]()
![]()
![]()
Kada Vasu djecu u buducnosti budu pitali: Ko je bio prvi PREDSJEDNIK BiH ? Oni ce reci ALIJA IZETBEGOVIC.![]()
![]()
Tako pise Historija i zauvjek ostaje zapisano, a ovi mrzitelji mogu![]()
Da se NJEGOV trag vidi to je ocigledno jer je ucestvovao u nestanku vise MILIJARDI i sad obican narod pati zbog toga.
A i aliji je pripala cast da bude predsjednik jer mu je predat mandat,ocigledno ces djete naucit pogresno o historiji.
- akcid
#80 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
cindrlimindrli wrote:Ti razbijaj glavu gdje ces sa sRatkom kad ti odapne, ovo se tebe ne tice.akcid wrote:Meni nikako nije jasno zašto je grobno mjesto Alije Izetbegovića na "šehidskom mezarju" na Kovačima, kad je umro prirodnom smrću mnogo godina nakon rata![]()
Zašto nije pokopan na gradskom groblju Bare, u Aleji velikana, kako priliči svim državnicima i osobama koje su obavljale državne i slične funkcije
Prije da se tebe ne tiče, ali Alija je ukopan u moj komšiluk, u mojoj opštini, u mom gradu... u parku mog djetinjstva, na kraju krajeva. Među mojim saborcima, malo niže mojih drugova iz djetinjstva koji su život izgubili u mojoj brigadi boreći se za državotvornost BiH meni uz rame... za istu državotvornost koju je Alija jeftino prodao '95.
Zapravo, izdao još '94.
-
eman
#81 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
i sta ces sadakcid wrote:cindrlimindrli wrote:Ti razbijaj glavu gdje ces sa sRatkom kad ti odapne, ovo se tebe ne tice.akcid wrote:Meni nikako nije jasno zašto je grobno mjesto Alije Izetbegovića na "šehidskom mezarju" na Kovačima, kad je umro prirodnom smrću mnogo godina nakon rata![]()
Zašto nije pokopan na gradskom groblju Bare, u Aleji velikana, kako priliči svim državnicima i osobama koje su obavljale državne i slične funkcije
Prije da se tebe ne tiče, ali Alija je ukopan u moj komšiluk, u mojoj opštini, u mom gradu... u parku mog djetinjstva, na kraju krajeva. Među mojim saborcima, malo niže mojih drugova iz djetinjstva koji su život izgubili u mojoj brigadi boreći se za državotvornost BiH meni uz rame... za istu državotvornost koju je Alija jeftino prodao '95.
Zapravo, izdao još '94.![]()
ps:ne niko ti ne vjeruje,ali eto onako odgovaram
- akcid
#82 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
nemoguce vruce wrote:Citajuci ove baljezgarije komunjara, cetnika i ostale zgadije, neupucen insan bi stekao dojam da je rah. Alija pocetkom 92-ge imao armiju sa najmanje 200.000 moderno naoruzanih vojnika, da u BiH nisu postojale paradrzavne cetnicke insitucije, da nisu postojali domaci cetnicii ustase, te da nije bilo onog smrada iz Kladuse, da nam je MZ bila strogo naklonjena, da je cetnicima i ustasama uvela embargo, a nama svakodnevno bacala bruku naoruzanja umjesto pokvarene ribe, i da dalje ne nabrajam.
Kao neko ko je odvalio 4 godine rova, mogu samo poruciti...vecih funjara od cetnika i ustasa oci moje ne vidjose...
Sad nastavite prditi po forumu...
Alija je početkom '92. imao iza sebe zastavu Republike BiH podignutu na jarbolu UN, ali je nije znao iskoristiti i nije znao ili nije htio sačuvati cjelovitost RBiH. Možda s pravom, obzirom na gomilu mu, uz ramena uticajnih kleronacionalista pozatvaranih nekoliko godina prije i njegovih "Deklaracionih" baljezgarija...
Uglavnom, pod Alijinom upravom Bosna i Hercegovina nikad nije proživljavala teže dane, nikad nije bila pod većom opasnošću od nestajanja, i nikad nije doživjela veći jad, bijedu i siromaštvo, vidljivo i danas. Naravno, uz njega neizostavno ide i SDA, jedan od krivaca rata i ratnih stradanja Bosanaca i Hercegovaca
Samo potpuno slijepa osoba, glupa ili ideološki zaslijepljena ne vidi tragediju kojoj je kumovao priglupi i nesposobni Alija Izetbegović. Jebeš njegovu ljudsku dobrotu, ako stanovništvo koje predstavlja ekonomski i društveno propada, ako mu država nestaje...
-
sido895
#83 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
pozitivna licnost
- Mister Yes
#84 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Izrazito pozitivna ličnost
Sve najvažnije strateške poteze je dobro povukao. Manjih grešaka je bilo ali strateških ne. Kriminala ima svuda u svijetu a u nesređenim zemljama pogotovo. Alija je svoje odlično odradio ali to je bila samo prva faza. Stabilna država traži puno više vremena.
Sve najvažnije strateške poteze je dobro povukao. Manjih grešaka je bilo ali strateških ne. Kriminala ima svuda u svijetu a u nesređenim zemljama pogotovo. Alija je svoje odlično odradio ali to je bila samo prva faza. Stabilna država traži puno više vremena.
- JThomas
#85 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
u ratu koliko toliko pozitivna. ali u miru je njegova klika razjebala i ono što milioni četničkih granata nisu uspjeli...
- akcid
#86 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Mister Yes wrote:Izrazito pozitivna ličnost![]()
Sve najvažnije strateške poteze je dobro povukao. Manjih grešaka je bilo ali strateških ne. ..
Da, moguće, i kako za koga... Vjerujem da je vaša zajednička strategija uspješno zavedena, ali ona nije zajednička za sve građane BiH, a BiH jeste zajednička za sve njene građane. U tome i jeste različitost u percepciji vladavine Alije Izetbegovića
-
kox
#87 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
Nekada ranije sam ga smatrao nesposobnim i neodlučnim čovjekom koji se sticajem nesretnih okolnosti (za nas)
našao na mjestu predsjednika države u tako teškim okolnostima. Mislio kako smo sa nekim drugim na čelu mogli mnogo spremniji dočekati agresiju i efikasnije se oduprijeti. Štošta mu se sa pravom može zamjeriti- to što se okružio kriminaliziranim poltronima, nedovoljan rad na organizaciji otpora, islamizacija ARBiH, korupcija i njeno nekažnjavanje, nepotizam itd. Medjutim, nakon sto su se u zadnjih 10-ak godina na vlasti izredale sve perjanice tadasnje politike koje su se potencijalno mogle naci na Izetbegovićevom mjestu i u nemjerljivo lakšim okolnostima katastrofalno podbacili imam mnogo bolje mišljenje o njemu.
našao na mjestu predsjednika države u tako teškim okolnostima. Mislio kako smo sa nekim drugim na čelu mogli mnogo spremniji dočekati agresiju i efikasnije se oduprijeti. Štošta mu se sa pravom može zamjeriti- to što se okružio kriminaliziranim poltronima, nedovoljan rad na organizaciji otpora, islamizacija ARBiH, korupcija i njeno nekažnjavanje, nepotizam itd. Medjutim, nakon sto su se u zadnjih 10-ak godina na vlasti izredale sve perjanice tadasnje politike koje su se potencijalno mogle naci na Izetbegovićevom mjestu i u nemjerljivo lakšim okolnostima katastrofalno podbacili imam mnogo bolje mišljenje o njemu.
- JThomas
#88 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
sve to zajedno na kvadrat nije jednako SDA privatizaciji. ne još četiri, nego četrdeset četiri godine opsade sarajeva ne bi napravile toliku štetu kao SDA privatizacija...kox wrote:Nekada ranije sam ga smatrao nesposobnim i neodlučnim čovjekom koji se sticajem nesretnih okolnosti (za nas)
- muha_sa
#89 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
pridružujem se lijepim željama al moram jedno dodat Titovom pioniru a i sam sam taj s dužim stažomKENJAC wrote:Nisam u stanju da kazem jel pozitivan il negativan al jedna je stvar sigurna , a to je da ima tipicno Bosansku sudbinu! U jednom trenutku ga svi slave, mada nemaju ni jedan dobar razlog da ga slave, a opet par sedmica poslije , svi pljuju po njemu mada nemaju razloge ni za to!
Alija nije bio mudar drzavnik. Alija nije imo jasnu viziju sta i kako ? Alija nije znao razlucit kukolj u svom zitu....
A dali bi ste vi to znali u onakvim trenutcima!
A sad jedan stav zakletog "komunjare" i Titovog pionira ! Hebem ja mamicu svim clanovima , a sa posebnim uzitkom vodjama, svih nacionalnih partija !!!
i jos nesto, Nadjite mi jednu pozitivnu licnost koja je imala vlast (bilo gdje) u ex YU u periodo 91-95....
Nacionalne partije su posljedica a uzrok je velikosrpska politika olicena u Socijalistickoj partiji Srbije na celu sa balkanskim kasapinom Slobodanom Miloševicem i akademicima u okrilju SANU-a.
ovo samo istine radi---mnogo prije dolaska nacionalnih partija krenulo se s mitingovanjem, "jogurt revolucijom"--ulicarskim smjenama republickih i saveznih funkcionera, mjenjanjem ustava SFRJ--upadom u monetarni sistem SFRJ, na kraju i rušenjem SKJ.
prošla su vremena kad se moglo falsificirat istorija.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XcGc2n8lKs4 [/youtube]
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#90 Re: ALIJA IZETBEGOVIC-Pozitivna ili negativna politicka licn
tst_fst wrote:CVIKERASH wrote:Tog vaseg zvAlju Izmetbegovica mogu voljeti samo ratni profiteri i sljegovani papcici.![]()
![]()
izvini nisam te prepoznao odmah u startu
![]()
SeaManMNE wrote:Ko su ovi izrodi te imaju obraza da pljuju po Aliji? Ko su ovi kmetovi?!
upozoravao sam na ove stvari, ali očito ne pije vode.Kao korisnik foruma također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» SeaManMNE, tst_fst