Buraz, zato sto nisi realan, nemam nista protiv tebe, vidim da zelis dobro, ali iznosis ne-istine koje je tebi neko pogresno prenio i pricao ti nekakve bajke i lazi... O nekakvim elektranama u Banovicima, o zatvaranju elektrana za 5 godina, itd. da se sada ne vracam na prosle postove...
Moguce je da se priprema odsumporavanje na novom bloku elektrane u Kaknju, a u Tuzli novi blok koji se treba praviti je planiran sa odsumporavanjem... Mogu nam uvesti zabranu izvoza el. energije iz onih elektrana, odnosno blokova koji nemaju sistem odsumporavanja, ali si rekao da ce zatvoriti elektranu sto je apsolutni nonsense...

U tom linku sto si postavio lik je rekao da je moguce, ali se to nece desiti, jer pratim trendove, znam kako se krecu stvari.. Vidi sta je zakljuceno po protokolu u Kyotu, kakvi su planovi obecani a to nije ni blizu realizacije, dakle i ovo nije realan plan.. Vidis kakva je kriza, fali energije a trziste raste... Ako je moglo sa sumporom 50 godina moze i nastaviti jer nasa drzava ima tih rezervi u emisijama koliko hoces... Ja ti kazem da je to preskupo, reda 500.000.000 KM za jednu elektranu, sto potvrdjuje i onaj tvoj link gdje kaze:
Reč je o izgradnji sistema odsumporavanja dimnih gasova u TENT A, za koji je od japanske vlade dobijeno 250 miliona evra
...
Uvijek su se postavljali nerealni ciljevi da bi se isti barem djelimicno ispunili... Na protokolu u Kyotu je receno da sve termoelektrane trebaju biti zatvorene do 2020, a pogledaj kakva je situacija, i ja ti kazem da nema sanse da se to desi, jer sa tim parama sto bi ulozili u to mozemo napraviti jos 2 bloka i remontovati sve postojece...