Ma jel se ovo Bosnolog poziva na period KSHS?Bosnolog wrote:
Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
- cyprus
#76 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
- Bosnolog
#77 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Za vrijame prve velikosrpske nacertanijske okupatorske tvorevine SRBOSLAVIJE, BiH je bila razbijena izmedu Beograda i Zagreba na Banovine,..cyprus wrote:Ma jel se ovo Bosnolog poziva na period KSHS?Bosnolog wrote:![]()

Podjela na oblasti im se nije uklapala jer je tada BiH bila jedna cjelina,....
Znam ja da tebi kao sanjaru nove Srboslavije skoci obrva na svako budenje emocija na velikosrpsku krepanu tvorevinu Srboslaviju,....
- Bosnolog
#78 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
fgt44zzw wrote:bosnolog ti si teški telac![]()
![]()
![]()
muslimani su sabijeni u 100 kilometara teritorije ako ima i toliko, i to je vaša džamahirija sve ostalo je patologija raspamećenog i napaćenog bošnjaka
![]()
![]()
![]()
![]()
Anonymize --NO LINKS--/showthread.php?tid=16&pid=18#pid18

TARABICEVE NACERTANIJE PROROCANSTVO SRBIMA
"...Srbi će se naći na granici, ali neće znati stati. Cijeli svemir će ih moliti da se smire i čuju glas dobrote u svojim srcima, ali neće otvoriti ogledala svoje duše. Neće poslušati zakon životnog smisla. Mržnja će se pretvoriti u besmisao, izbit će rat. Sile koje će ratovati imat će veliko znanje (...), borit će se i na zemlji i u zraku i na vodi. Iznad ove zemlje (Srbije) vodit će se rat u zraku."
"Mnogo će Srba ginuti...", navodi se, uz ostalo, u "Kremanskom proročanstvu", neobičnom rukopisu koji je 1878. godine priredio prota Zaharije Zaharić (1836. - 1918.) na temelju proročanstava srpskih vidovnjaka Miloša i Mitra Tarabića iz sela Kremna pokraj Užica.
Kremanska proročanstva do sada su se ispunjavala s nevjerojatnom točnošću. Tarabići su, primjerice, nepogrešivo nagovijestili ubojstvo kneza Mihajila Obrenovića 1868. godine, ubojstvo srpskog kralja Aleksandra i kraljice Drage Obrenović 1903. godine, Prvi svjetski rat, stvaranje velike Srbije (Jugoslavije), atentat na Stjepana Radića, atentat na kralja Aleksandra Karađorđevića u Marseillesu 1934. godine, Drugi svjetski rat, Užičku republiku, dolazak Tita na vlast, rezoluciju Informbiroa te raspad druge Jugoslavije i osamostaljenje Slovenije, Hrvatske, BiH i Makedonije.

Historijski tocak se okrece,...
- cyprus
#79 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Ma znam da meni skočiBosnolog wrote:Znam ja da tebi kao sanjaru nove Srboslavije skoci obrva na svako budenje emocija na velikosrpsku krepanu tvorevinu Srboslaviju,....
-
Bodkin
#80 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Frajer u svakom postu ima bar 60% izmisljenih rijeci 
- Bosnolog
#81 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Ja se nisam pozvao na vrijeme okupatoriske velikosrske hegemonisticke tvorevine kao pozeljnog uredenja, vec sam postavio jedan od mogucih oblika regionalne decentralizacije RBiH, vezujuci regije se za vece gradske industrijske i komunikacijske centre.cyprus wrote:Ma znam da meni skočiBosnolog wrote:Znam ja da tebi kao sanjaru nove Srboslavije skoci obrva na svako budenje emocija na velikosrpsku krepanu tvorevinu Srboslaviju,...., ali mi čudno otkud da se ti pozivaš na period prve Srboslavije
Te tvoje oblasti su živjele tada jedno 10-tak godina
Obzirom da velikosrbi dobiju unitarizacioni napad na spomen RBiH regionalizacija, ovo bi za njih trebala biti relaksirajuci put,..Unitarizacija je kad imas dva nivoa, drzavni i opstinski nivo vlasti,.... Regionaalizacija RBiH moze biti i drugacija od one prve srboslavenske SHS iz 1920 godine,...
Kod ove prve mape se slazem sa regionalnom podjelom ali ne i sa federalnim uredenjem i zastavom koja je postavljena.

-
bivsi_bosanac
#82 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Pricamo o kolapsu a vidim da covjek bunca. Nije ovo 92, raja nema ni para ni zivaca da gine za neku novu RBIH. Koji je tebi sejtan te pricas otome. Osim toga nije problem u Federaciji to sta je potpisano u Daytonu nego administrativni teret Washingtonskog sporazuma. Svi kanton po vladu + Fbih + vjece naroda pa nije ni cudo da je ekonomija kolabrirala pod takvim teretom.Bosnolog wrote:Agresija na RBiH je uzrok, posljedica agresije je daytonsko uredenje u kojem su opljackana etnotorovska stada, drzavne firme koristene za stranacko isisavanje i placanje glasackkih stranackih baza, te odrzavanje na vlasti svih godina uz pomoc MMF-a. Kolaps daytonskog nametnutog i nepravednog uredenja ce biti oslobadanje daytonskih okova RBiH,...![]()
Kolaps ce se desiti u obadva blentiteta,....
- cyprus
#83 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Recimo da bi ta 'Silajdžićeva' regionalizacija bila najbliže nečemu iole smislenom... al ostale mape su ti smeće bolan 
-
bivsi_bosanac
#84 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
majketi kako bi vi to srbe ponovo u tor kad ni 92 nisu htijeli tako nesto. Dodika je takva politika i dovela na vlast. Sad malte ne onaj isi SDS dodju kao mlakonje pored ovog pedera a sve bog te "alijeve" politike.cyprus wrote:Recimo da bi ta 'Silajdžićeva' regionalizacija bila najbliže nečemu iole smislenom... al ostale mape su ti smeće bolan
- cyprus
#85 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Ko mi?bivsi_bosanac wrote:majketi kako bi vi to srbe ponovo u tor kad ni 92 nisu htijeli tako nesto. Dodika je takva politika i dovela na vlast. Sad malte ne onaj isi SDS dodju kao mlakonje pored ovog pedera a sve bog te "alijeve" politike.cyprus wrote:Recimo da bi ta 'Silajdžićeva' regionalizacija bila najbliže nečemu iole smislenom... al ostale mape su ti smeće bolan
-
bivsi_bosanac
#86 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
sljedenici silajdziceve politike - politike koja je zahtjevala cjelovitu, 100% bih bez obzira na to da imaju jos dva naroda koji se pitaju nesto u bosni i hercegovini i bez kojih nema ni mira ni blagostanja. To je ono sto vecina ovde nekonta da se mora naci sporazum 3 naroda, ne 2 ne 2 1/2 vec 3. Sva tri i samo onda moze biti blagostanja i stabilnosti u ovoj zemlji.cyprus wrote:Ko mi?bivsi_bosanac wrote:majketi kako bi vi to srbe ponovo u tor kad ni 92 nisu htijeli tako nesto. Dodika je takva politika i dovela na vlast. Sad malte ne onaj isi SDS dodju kao mlakonje pored ovog pedera a sve bog te "alijeve" politike.cyprus wrote:Recimo da bi ta 'Silajdžićeva' regionalizacija bila najbliže nečemu iole smislenom... al ostale mape su ti smeće bolan
- cyprus
#87 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
E, to mi je nešto novo - ispadoh Silajdžićev sljedbenik 
- XXS
#88 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
R BIH ima smisla jedinu uz koncept bratstva i jedinstva. S obzirom da su oni koji su gurali taj koncept maknuti sa politicke scene kao realna opcija, uz 0 % sanse za povratak, sve sto nam ostaje je koncept sukobljenih nacionalistickih opcija koje se zalazu i bore za unitarnu kontrolu na djelu teritorije koju vecinski nastanjuju.
Mozemo analizirati kako i zasto smo dosli do ovakve politicke situacije (agresija, genocid, protjerivanje, islamizacija....) ali uz trenutne politicke opcije, po meni, nema nikakvog smisla pricati o R BIH i jakoj centralnoj vlascu od Une do Drine.
U ovome trenutku to sigurno nebi bio put u jednakost i pravdu, to bi bio put u dominaciju najmnogobrojnijih nad ostalima.
Mozemo analizirati kako i zasto smo dosli do ovakve politicke situacije (agresija, genocid, protjerivanje, islamizacija....) ali uz trenutne politicke opcije, po meni, nema nikakvog smisla pricati o R BIH i jakoj centralnoj vlascu od Une do Drine.
U ovome trenutku to sigurno nebi bio put u jednakost i pravdu, to bi bio put u dominaciju najmnogobrojnijih nad ostalima.
- fantom slobode
#89 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
cyprus wrote:E, to mi je nešto novo - ispadoh Silajdžićev sljedbenik
Do sada se bavi Bosnom, ali je bivsi Bosanac, to je tako malo kontraverzno, mozda zeli da nam pomogne sa sigurne distance...Kad ce vise karta, kakav konkretan prijedlog
-
chupacabra
#90 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Problem je sto vecinski dijelovi dva naroda (Srba,Hrvata), a kojih je zajedno manje nego treceg naroda (Bosnjaka), rade na raspadu zemlje i kocenju iste prema EU i NATO. Posto treci narod koji je usput i najbrojniji to ne zeli, sta cemo sad? Udovoljiti megalomanskim zahtjevima onih koji je manje? Eto necemo, i sta sad. Rahat patnja pa ko duze izdrzi. Mi vise volimo ovu zemlju nego sto je oni mrze. Pod "oni" smatram separatisticke elemente kod Srba i Hrvata koji su trenutno u vecini u ta dva naroda.bivsi_bosanac wrote: sljedenici silajdziceve politike - politike koja je zahtjevala cjelovitu, 100% bih bez obzira na to da imaju jos dva naroda koji se pitaju nesto u bosni i hercegovini i bez kojih nema ni mira ni blagostanja. To je ono sto vecina ovde nekonta da se mora naci sporazum 3 naroda, ne 2 ne 2 1/2 vec 3. Sva tri i samo onda moze biti blagostanja i stabilnosti u ovoj zemlji.
Kad oni promijene kurs prema zelji za kompromisom sa Bosnjacima o uredjenju zemlje, mi smo tu, ne idemo nigdje, i strpljivo cekamo da isti dodju pameti.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#91 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Sredinom svibnja će Moon-ova grupa izaći sa prijedlogom novog Ustava. Sve će ići mnogo brže, nego li se nadamo promjenama. Glavno je to da je SIPA uvjerila sve bh. narode da može da hapsi i predsjednike entiteta.chupacabra wrote:Problem je sto vecinski dijelovi dva naroda (Srba,Hrvata), a kojih je zajedno manje nego treceg naroda (Bosnjaka), rade na raspadu zemlje i kocenju iste prema EU i NATO. Posto treci narod koji je usput i najbrojniji to ne zeli, sta cemo sad? Udovoljiti megalomanskim zahtjevima onih koji je manje? Eto necemo, i sta sad. Rahat patnja pa ko duze izdrzi. Mi vise volimo ovu zemlju nego sto je oni mrze. Pod "oni" smatram separatisticke elemente kod Srba i Hrvata koji su trenutno u vecini u ta dva naroda.bivsi_bosanac wrote: sljedenici silajdziceve politike - politike koja je zahtjevala cjelovitu, 100% bih bez obzira na to da imaju jos dva naroda koji se pitaju nesto u bosni i hercegovini i bez kojih nema ni mira ni blagostanja. To je ono sto vecina ovde nekonta da se mora naci sporazum 3 naroda, ne 2 ne 2 1/2 vec 3. Sva tri i samo onda moze biti blagostanja i stabilnosti u ovoj zemlji.
Kad oni promijene kurs prema zelji za kompromisom sa Bosnjacima o uredjenju zemlje, mi smo tu, ne idemo nigdje, i strpljivo cekamo da isti dodju pameti.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#92 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Svaki post @Bosnologov, detaljno iščitam i na svaki njegov link kliknem. Go ahead @Bosnolog!Bodkin wrote:Frajer u svakom postu ima bar 60% izmisljenih rijeci
- Ali Kemal
#93 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Ne kontam kako neko moze ovako da tvrdi nesto i da vjeruje u to kada jos nije odrzan popis. Naglasavanje da nekoga ima vise je ociglendo tebi vazno, ali ako se pokaze da to nije tacno, onda sve ostalo sto tvrdis pada u vodu.chupacabra wrote:Problem je sto vecinski dijelovi dva naroda (Srba,Hrvata), a kojih je zajedno manje nego treceg naroda (Bosnjaka),
Od ovih novih karti nema nista, cisto gubljenje vremena i zaglupljivanje naroda, kao i najvaznije skretanje sa ekonomskih problema, strahovite pljacke drustvene svojine, ogromne nezaposlenosti, moralnom dnu gdje predsjednik drzave za pare pomilije okorjele kriminalce. Bez promjene svega toga prica o kartama i crtanju granica je zaista degutantna. Mislim sta ce ti i nove granice kada ne mozes da zivis kao covjek.chupacabra wrote: rade na raspadu zemlje i kocenju iste prema EU i NATO. Posto treci narod koji je usput i najbrojniji to ne zeli, sta cemo sad? Udovoljiti megalomanskim zahtjevima onih koji je manje? Eto necemo, i sta sad. Rahat patnja pa ko duze izdrzi. Mi vise volimo ovu zemlju nego sto je oni mrze. Pod "oni" smatram separatisticke elemente kod Srba i Hrvata koji su trenutno u vecini u ta dva naroda.
-
bivsi_bosanac
#94 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
chupacabra wrote:bivsi_bosanac wrote:
Problem je sto vecinski dijelovi dva naroda (Srba,Hrvata), a kojih je zajedno manje nego treceg naroda (Bosnjaka), rade na raspadu zemlje i kocenju iste prema EU i NATO. Posto treci narod koji je usput i najbrojniji to ne zeli, sta cemo sad? Udovoljiti megalomanskim zahtjevima onih koji je manje?
zamjeni pozicije pa ces vidjeti da je isto glediste bilo Srba u Jugoslaviji, pa ta opcija ponovo nije dala fajde. Sto se tice NATO i EU, sta ti ocekujes od njih? Mislis da ce ti dati love da zivis ko prije dok je Tito bio na vlasi, pitaj nase jarane u Sloveniji kako im ide i sta se promjenilo posto su postali clanovi te famozne super organizacije.
Gledam sa zaprepascen kakve gluposti nasi ljudi a posebno politicaru pricaju. Ovde niko ziv nekonta da kada budemo u EU da ce ovo malo industrije nestati a da ce cjene poskupiti. Neprima EU nove clanice iz milosti nego zato sto im treba radna snaga i trzista.
Immigracija u centar sa ruba pomaze njihovim ekonomijama a ne ekonomijama ruba. Process associacije i stabilizacije nije onaj isti kao sto je bio prije, nema velikog priliva investicija niti insistiranje na standardima, sve se pretvorilo u politicku igru. Srbija ce jos da ceka 10 godina da udje, Turska stoji pred vratima vec 20 godina a dje je tu jadna BiH i njenih 3 milliona stanovnika.
- Joe McCarthy
#95 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Bosnolog wrote:Agresija na RBiH je uzrok, posljedica agresije je daytonsko uredenje u kojem su opljackana etnotorovska stada, drzavne firme koristene za stranacko isisavanje i placanje glasackkih stranackih baza, te odrzavanje na vlasti svih godina uz pomoc MMF-a. Kolaps daytonskog nametnutog i nepravednog uredenja ce biti oslobadanje daytonskih okova RBiH,...![]()
Kolaps ce se desiti u obadva blentiteta,....
Sine ako prestane pomoć IMFa i(li) ako naši moralni i mentalni patuljci ikada rasprodaju ovih nekoliko preostali profitabilnih kompanija mozes se ti fino popist u dijaspori na RBiH i na "blentitete".
-
HM 2011
#96 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Bosnolog wrote:Ja se nisam pozvao na vrijeme okupatoriske velikosrske hegemonisticke tvorevine kao pozeljnog uredenja, vec sam postavio jedan od mogucih oblika regionalne decentralizacije RBiH, vezujuci regije se za vece gradske industrijske i komunikacijske centre.cyprus wrote:Ma znam da meni skočiBosnolog wrote:Znam ja da tebi kao sanjaru nove Srboslavije skoci obrva na svako budenje emocija na velikosrpsku krepanu tvorevinu Srboslaviju,...., ali mi čudno otkud da se ti pozivaš na period prve Srboslavije
Te tvoje oblasti su živjele tada jedno 10-tak godina
Obzirom da velikosrbi dobiju unitarizacioni napad na spomen RBiH regionalizacija, ovo bi za njih trebala biti relaksirajuci put,..Unitarizacija je kad imas dva nivoa, drzavni i opstinski nivo vlasti,.... Regionaalizacija RBiH moze biti i drugacija od one prve srboslavenske SHS iz 1920 godine,...![]()
Kod ove prve mape se slazem sa regionalnom podjelom ali ne i sa federalnim uredenjem i zastavom koja je postavljena.
Adano, a đe srpska na ove karte ?
- Golf forever
#97 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
švicarizacija BH....jedino rješenje
1.opcija
nadogradnja sadašnjeg dejtonskog uređenja:
ukidanje blentiteta,
racionalizacija FBH ukidanjem pojedinih kantona
podjela bivše RS na kantone

2.opcija, totalni uzor Švica (ima 26 kantona)
podjela BH na 30 kantona sa isključivim entičkim principom

1.opcija
nadogradnja sadašnjeg dejtonskog uređenja:
ukidanje blentiteta,
racionalizacija FBH ukidanjem pojedinih kantona
podjela bivše RS na kantone

2.opcija, totalni uzor Švica (ima 26 kantona)
podjela BH na 30 kantona sa isključivim entičkim principom

-
bivsi_bosanac
#98 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
prijece doci do rata nego sto srbi ukinu RS - za njih je to temelj njihovih prava u ovoj drzavi.
-
chupacabra
#99 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Isto tako ce doci do rata ako Srbi pokusaju ukinuti drzavu BiH. Za nas je to temelj nasih prava u ovoj drzavi.bivsi_bosanac wrote:prijece doci do rata nego sto srbi ukinu RS - za njih je to temelj njihovih prava u ovoj drzavi.
- area51
#100 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Ostaće `vakochupacabra wrote:Isto tako ce doci do rata ako Srbi pokusaju ukinuti drzavu BiH. Za nas je to temlej nasih prava u ovoj drzavi.bivsi_bosanac wrote:prijece doci do rata nego sto srbi ukinu RS - za njih je to temelj njihovih prava u ovoj drzavi.Sta cemo sad?