Islamizacija Turske

Post Reply
kritichar

#76 Re: Islamizacija Turske

Post by kritichar »

gereb_stari wrote:
kamen spoticanja wrote:
theTruePath wrote:Ko si ti da pricas u ime vecine turaka? cuj vecina podrzava :lol: ti kao da ne poznajes turke,sto vjerovatno i ne cinis
Uz duznu skromnost za tebe sam profesor vezano za sve sto se tice turske i turaka
Na kraju recenice se stavlja tacka.

.

profesore. :-)
eiii
sad si ga ulovio :lol: :lol: :lol:
kamen spoticanja

#77 Re: Islamizacija Turske

Post by kamen spoticanja »

gereb_stari wrote:
kamen spoticanja wrote:
theTruePath wrote:Ko si ti da pricas u ime vecine turaka? cuj vecina podrzava :lol: ti kao da ne poznajes turke,sto vjerovatno i ne cinis
Uz duznu skromnost za tebe sam profesor vezano za sve sto se tice turske i turaka
Na kraju recenice se stavlja tacka.

.

profesore. :-)
:shock: :shock:
Majko moja...tacka
theTruePath

#78 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

Eto ja igrom slucaja vidim da u medijima svi osudjuju Erdogana,znaci ko zna bolje? :D :lol:
theTruePath

#79 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

U ostalom za Erdogana uglavnom glasaju kurdi
gereb_stari

#80 Re: Islamizacija Turske

Post by gereb_stari »

theTruePath wrote:U ostalom za Erdogana uglavnom glasaju kurdi
To je nemoguce. Kurdi nemogu nikada izglasati u toj mjeri neku partiju. Ima ih oko 15 miliona u Turskoj od kojih je oko 10 miliona asimilrano u Tursku naciju. Dakle za Erdogana glasaju svi.
theTruePath

#81 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

gereb_stari wrote:
theTruePath wrote:U ostalom za Erdogana uglavnom glasaju kurdi
To je nemoguce. Kurdi nemogu nikada izglasati u toj mjeri neku partiju. Ima ih oko 15 miliona u Turskoj od kojih je oko 10 miliona asimilrano u Tursku naciju. Dakle za Erdogana glasaju svi.

ali kurdi ga cine znatno jacim,da oni ne glasaju za njega nebi bio tako ubjedljiv
tatamata

#82 Re: Islamizacija Turske

Post by tatamata »

To je nemoguce. Kurdi nemogu nikada izglasati u toj mjeri neku partiju. Ima ih oko 15 miliona u Turskoj od kojih je oko 10 miliona asimilrano u Tursku naciju. Dakle za Erdogana glasaju svi.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------da jest 10 miliona asimilirano,,jeste pogotovo kad te podatke iznese agencija andolija ili dnevni avaz,,vidjeces bato kad turska ne bude vise trebala americi,tad ces vidjeti koliko zapravo ima kurda i sta misle :mrgreen:
gereb_stari

#83 Re: Islamizacija Turske

Post by gereb_stari »

tatamata wrote:To je nemoguce. Kurdi nemogu nikada izglasati u toj mjeri neku partiju. Ima ih oko 15 miliona u Turskoj od kojih je oko 10 miliona asimilrano u Tursku naciju. Dakle za Erdogana glasaju svi.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------da jest 10 miliona asimilirano,,jeste pogotovo kad te podatke iznese agencija andolija ili dnevni avaz,,vidjeces bato kad turska ne bude vise trebala americi,tad ces vidjeti koliko zapravo ima kurda i sta misle :mrgreen:
To je izjasnio Njemacki profesor na Njemackoj drzavnoj televiziji ZDF-u o dokumentarnom programu o Turskoj. Recimo Republika Turska imala je predsjednike Kurde u svojoj proslosti ili Kurde na celu Turske nacionalne partije; Kurde kao generale generalstaba.

Samo i Istambulu imas recimo 2 miliona Kurda koji su izmjesani sa Bosnjacima ili Turcima. Postoji jos samo jedan grad gdje Kurdi nisu asimilirani a to je Diyabakr.

No ako mi nevjerujes pogledaj koliko je ljudi na proslim izborima glasalo za Kurdsku demokratsku partiju u Turskoj. Tek nekih 20% od ukupnog broja Kurda.

Ostali Kurdi su glasali za Turske partije iz vise razloga:

1) Zato sto zive u mjesanim porodicama u Izmiru, Istambulu, Ankari
2) Zato sto zive u cistim Kurdskim porodicama na podrucijama gdje vec 100 godina Kurdi jesu pro Turski opredijeljeni
3) Zato sto su asmilirani.
tatamata

#84 Re: Islamizacija Turske

Post by tatamata »

To je izjasnio Njemacki profesor na Njemackoj drzavnoj televiziji ZDF-u o dokumentarnom programu o Turskoj. Recimo Republika Turska imala je predsjednike Kurde u svojoj proslosti ili Kurde na celu Turske nacionalne partije; Kurde kao generale generalstaba.

Samo i Istambulu imas recimo 2 miliona Kurda koji su izmjesani sa Bosnjacima ili Turcima. Postoji jos samo jedan grad gdje Kurdi nisu asimilirani a to je Diyabakr.

No ako mi nevjerujes pogledaj koliko je ljudi na proslim izborima glasalo za Kurdsku demokratsku partiju u Turskoj. Tek nekih 20% od ukupnog broja Kurda.

2) Zato sto zive u cistim Kurdskim porodicama na podrucijama gdje vec 100 godina Kurdi jesu pro Turski opredijeljeni
3) Zato sto su asmilirani.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------lupas.kakve ima veze ko za koga glasa jel to znaci da oni koji glasaju za canka ili jovanovica u srbiji nisu srbi,,drugo ukucaj na google tuska ima hrvatska vikopedija posto ti vjerovatno ne vjerujes srpskoj :lol: .i imas brate mili sve podatke,,i ono zadnje sto si napiso kurdi su proturski orjentisani ,,,aha,pa zato do prije dvije god stalno smo gledali na dnevniku,,turski vojnici pobili turske pobunjenike,,,
kamen spoticanja

#85 Re: Islamizacija Turske

theTruePath wrote:Eto ja igrom slucaja vidim da u medijima svi osudjuju Erdogana,znaci ko zna bolje? :D :lol:
Ovo i jeste najbolji indikator koliko veze s vezom nemas...da znas ko u turskoj drzi koje medije i cemu dole mediji sluze covjek bi te i uzeo za ozbiljno...i odkud si izvukao da kurdi glasaju za AKP ziv bio...jesi cuo za BDP ? Posto nisi googlaj...da ne lupetas ko maksim
gereb_stari

#86 Re: Islamizacija Turske

Post by gereb_stari »

tatamata wrote:To je izjasnio Njemacki profesor na Njemackoj drzavnoj televiziji ZDF-u o dokumentarnom programu o Turskoj. Recimo Republika Turska imala je predsjednike Kurde u svojoj proslosti ili Kurde na celu Turske nacionalne partije; Kurde kao generale generalstaba.

3) Zato sto su asmilirani.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------lupas.kakve ima veze ko za koga glasa jel to znaci da oni koji glasaju za canka ili jovanovica u srbiji nisu srbi,,drugo ukucaj na google tuska ima hrvatska vikopedija posto ti vjerovatno ne vjerujes srpskoj :lol: .i imas brate mili sve podatke,,i ono zadnje sto si napiso kurdi su proturski orjentisani ,,,aha,pa zato do prije dvije god stalno smo gledali na dnevniku,,turski vojnici pobili turske pobunjenike,,,
Velika vecina Kurda su izmesani sa Turcima i neznaju pricati svoj jezik. Kurdski jezik je bio zabranjen 80 godina; samo stariji ljudi u Diyabakr ga znaju. Raspitaj se jeli to tako ali to ti je bilo na svakom dokumentarcu. Znaci najveci Kurdski nacionalisti u Diyabakr pricaju iskljcivo Turski jezik. A Erdogan je prije godinu dana dopustio da 50 studenata mogu uciti taj jezik.

Oni su Kurde totalno asmilirali ali totalno.

Znaci od 15 miliona Kurda; koji nose recimo Kurdska prezimena 7 miliona zive u mjesanim brakovima sa Turcima, Bosnjacima, Uygurima itd. Jos par miliona zive izvan Diyabakr i neznaju svoj jezik te glasaju za Turske partije.

Nekih 5 miliona zive u Diyabakr.

Rat izmedju Turske vojske i Kurdskih pobunjenika se desava ne u Istambulu, Ankari, Izmiru nego tamo skroz kod Iraka i oko Diyabakra.

Raspitaj se malo.
theTruePath

#87 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

kamen spoticanja wrote:
theTruePath wrote:Eto ja igrom slucaja vidim da u medijima svi osudjuju Erdogana,znaci ko zna bolje? :D :lol:
Ovo i jeste najbolji indikator koliko veze s vezom nemas...da znas ko u turskoj drzi koje medije i cemu dole mediji sluze covjek bi te i uzeo za ozbiljno...i odkud si izvukao da kurdi glasaju za AKP ziv bio...jesi cuo za BDP ? Posto nisi googlaj...da ne lupetas ko maksim
ne znam ko ih drzi,znam da mediji osudjuju na sav glas,bit ce da su turci islamofobi :D
kamen spoticanja

#88 Re: Islamizacija Turske

theTruePath wrote:
kamen spoticanja wrote:
ne znam ko ih drzi,znam da mediji osudjuju na sav glas,bit ce da su turci islamofobi :D
Znam da ne znas...zato lupetas...medije drze tzv sekularisticke elite i one osudjuju sve sto tayyip radi od 2002...no citaj mali Zaman...to je znas najtirazniji pisani medij...pa ces vidjet zbog cega lik dole ima apsolutnu vlast
Mada su u svedskoj nemiri...zdrao
theTruePath

#89 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

da da isti argumenti uvijek,svijet je protiv nas,mediji su protiv nas
theTruePath

#90 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

----lupas.kakve ima veze ko za koga glasa jel to znaci da oni koji glasaju za canka ili jovanovica u srbiji nisu srbi,,drugo ukucaj na google tuska ima hrvatska vikopedija posto ti vjerovatno ne vjerujes srpskoj .i imas brate mili sve podatke,,i ono zadnje sto si napiso kurdi su proturski orjentisani ,,,aha,pa zato do prije dvije god stalno smo gledali na dnevniku,,turski vojnici pobili turske pobunjenike,,,

Erdogan je uspio dobiti podrsku vecine kurdva i tim ljudima je super ovako kako im je sad,separatisiticke grupacije imaju malu podrsku medju kurdima
kamen spoticanja

#91 Re: Islamizacija Turske

theTruePath wrote:da da isti argumenti uvijek,svijet je protiv nas,mediji su protiv nas
Ko je protiv koga ba...jesi ti posho il dosho :-)
Kakvi ba argumenti...googlaj dalje Dogan grupacija, Cumhuriyet novine, Radikal novine, Vehbi koc holding...da jos nesto naucis :)
I realno tayyipu oni dosta koriste...turci su dosta politicki sazrili...za razliku od zabrinutih bosnja u sveCkoj
theTruePath

#92 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

:-) :-) :-)

Zelis reci da oni idu protiv citavih 70 miliona turaka? da su turci toliko proislamski orijentirani nebi sekularisticke stranke imale toliki procenat glasova

znaci najmanje 40% turaka se slaze s njima
kamen spoticanja

#93 Re: Islamizacija Turske

theTruePath wrote::-) :-) :-)

Zelis reci da oni idu protiv citavih 70 miliona turaka? da su turci toliko proislamski orijentirani nebi sekularisticke stranke imale toliki procenat glasova

znaci najmanje 40% turaka se slaze s njima
Kojih bolan 40%...ovu tvoju budalaštinu s rakijom ne podrzava tacno onoliko koliko nije podrzavalo ni mahramu na fakuletu ...dakle cca 9% turaka...a i sve da je 40% to manje od pola sto mu daje apsolutno pravo da povlaci poteze kakve zeli...
A jos da ti sad elaboriram na kakve se sve frakcije dijele crveni dole trebalo bi mali bilo kakvog znanja...a tebi i bilo kakvog fali...ti jos ne shvatas ni sta ti pise uvodnom postu :-)
theTruePath

#94 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

Pogledaj onda rezultate izbora u Turskoj,koliko Erdoganova partija koja potencira islam u politici ima!

sekularisti nisu svi radikalni,oni najradikalniji koji su antiislamski nastrojeni su oko 9% ali umjereni cine i do 50%
theTruePath

#95 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

Da ne napominjem da Erdogan svoje glasove kupi po selima
kamen spoticanja

#96 Re: Islamizacija Turske

theTruePath wrote:Da ne napominjem da Erdogan svoje glasove kupi po selima
:lol:
Hajde onda nabroj dva velika grada u kojem gradonacelnici nisu ljudi iz AKP-a
Cuj kupi glasove sa sela...jel to ona luzerska sdpeovska floskula da izbore gube zbog glasova sa sela :zzzz:
nego ayran s iskenderom i ne sekiraj se...a sad googlaj sta je iskender...veze ti s vezom nemas
theTruePath

#97 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

ti pogledaj fino lijepo kako glasaju djelovi Istanbula koji su gradjanski,elitni,obrazovani

a onda pogledaj kako glasaju djelovi grada gdje zive vecinom doslje s sela
kamen spoticanja

#98 Re: Islamizacija Turske

theTruePath wrote:ti pogledaj fino lijepo kako glasaju djelovi Istanbula koji su gradjanski,elitni,obrazovani

a onda pogledaj kako glasaju djelovi grada gdje zive vecinom doslje s sela
A obrazovani dijelovi istanbula su?
Ili obrazovani dijelovi ankare su?...
U koje se to dijelove ankare doseljava sa sela...znas li uopste kako izgleda selo u turskoj?
Al fakat sam ja gori...
"Ne raspravljaj se s neznalicom, ja nikad nisam pobijedio" imam Gazali
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#99 Re: Islamizacija Turske

Post by japin_mutapi »

ali fakat šta da je to i tačno mislim ove teze glasovi sa sela i tako
ti ljudi manje vrijedni ili nešto drugo pisac želi reći
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#100 Re: Islamizacija Turske

Post by japin_mutapi »

pitanje za postavljača teme
zar turska i turci nisu davno islamizirani
Post Reply