Da kažem da meni ne trebaju ni ove iz ove pjesme.
Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKETA)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#76 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Da kažem da meni ne trebaju ni ove iz ove pjesme.
- dust in the wind
#77 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
ledeni od brusnice ponajvise piju 
- drag_gost
#78 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Zao mi je zbog tvog gubitka, razumijem te kada tako razmisljas i imas puno pravo na takvo misljenje. Ne podrzavam, ali razumijem. Ja opet ne vezujem to za jedan narod, vec vise za jednu osobu, ili grupu ljudi (mada ja njih tesko zovem "ljudima"). Ne mogu zlocin vezivati za neku djevojku koja nikakve stvarne veze s tim nema, niti s tim "ljudima", ako izuzmemo pripadanje istoj religiji i naciji.dado86 wrote:pa naravno...brak je mnogo ozbiljnija stvar...mislim da ne bih bio spreman na kompromise u vezi s odgojem djece...ne želim nikakve eksperimente pa da doijem klince koji ne znaju ni kosu ni šta su...naravno tu je i porodica...ne mogu nikako zamisliti moju mamu ,koja je u ratu izgubila brata ,da prijateljuje sa srbima ili šta ja znamdust in the wind wrote:najjaci su mi ovo odgovori. je... bi svasta, ali za zenu ipak moja vjera i nacija... e svaka cast... vjerujem da te koje mazite i slicno ne znaju za tu vasu konstataciju, a ako znaju pa kre nu sa vama, svaka im cast
Sto se tice same teme, moze biti tu zackoljica od onih osnovnih, tipa: ime djeteta, sta slavimo, sta ne, do onih ozbiljnijih: hoce li dijete ici u dzamiju, crkvu, itd. Meni licno to sve nije bitno, jer je pitanje vjerovanja ili ne vjerovanja licna, intimna stvar i ne vezujem naciju za vjeru. Jedino mi je bitno da se volimo i da imamo iste, zajednicke ambicije. Takodjer mi je bitno da je ta osoba razumna, da postuje ono u sto ja vjerujem i moje porodicne obicaje, a do mene je naravno da uzvratim istom mjerom. Dakle, etnija/vjera NIJE bitna.
-
dječak sa šibicama
#79 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Sherbe 
Sjetim se "klubova muslimana" na zapadu, islo se par puta, zabranjen alkohol strogo, na stolovima ponosno stoje gusti od breskve i ledeni caj, a Whiskey i Stock su ispod stola
Sjetim se "klubova muslimana" na zapadu, islo se par puta, zabranjen alkohol strogo, na stolovima ponosno stoje gusti od breskve i ledeni caj, a Whiskey i Stock su ispod stola
- dust in the wind
#80 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
ovo je savrsen muskarac... eto danas je to neko pito. pa da ja izjavim javnodrag_gost wrote:Zao mi je zbog tvog gubitka, razumijem te kada tako razmisljas i imas puno pravo na takvo misljenje. Ne podrzavam, ali razumijem. Ja opet ne vezujem to za jedan narod, vec vise za jednu osobu, ili grupu ljudi (mada ja njih tesko zovem "ljudima"). Ne mogu zlocin vezivati za neku djevojku koja nikakve stvarne veze s tim nema, niti s tim "ljudima", ako izuzmemo pripadanje istoj religiji i naciji.dado86 wrote:pa naravno...brak je mnogo ozbiljnija stvar...mislim da ne bih bio spreman na kompromise u vezi s odgojem djece...ne želim nikakve eksperimente pa da doijem klince koji ne znaju ni kosu ni šta su...naravno tu je i porodica...ne mogu nikako zamisliti moju mamu ,koja je u ratu izgubila brata ,da prijateljuje sa srbima ili šta ja znamdust in the wind wrote:najjaci su mi ovo odgovori. je... bi svasta, ali za zenu ipak moja vjera i nacija... e svaka cast... vjerujem da te koje mazite i slicno ne znaju za tu vasu konstataciju, a ako znaju pa kre nu sa vama, svaka im cast
Sto se tice same teme, moze biti tu zackoljica od onih osnovnih, tipa: ime djeteta, sta slavimo, sta ne, do onih ozbiljnijih: hoce li dijete ici u dzamiju, crkvu, itd. Meni licno to sve nije bitno, jer je pitanje vjerovanja ili ne vjerovanja licna, intimna stvar i ne vezujem naciju za vjeru. Jedino mi je bitno da se volimo i da imamo iste, zajednicke ambicije. Takodjer mi je bitno da je ta osoba razumna, da postuje ono u sto ja vjerujem i moje porodicne obicaje, a do mene je naravno da uzvratim istom mjerom. Dakle, etnija/vjera NIJE bitna.
- drag_gost
#81 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Hehe, hvala.., ne volim ove teme, jer me tjeraju da ozbiljan budem.

- Pingwin
#82 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
drag_gost wrote:Zao mi je zbog tvog gubitka, razumijem te kada tako razmisljas i imas puno pravo na takvo misljenje. Ne podrzavam, ali razumijem. Ja opet ne vezujem to za jedan narod, vec vise za jednu osobu, ili grupu ljudi (mada ja njih tesko zovem "ljudima"). Ne mogu zlocin vezivati za neku djevojku koja nikakve stvarne veze s tim nema, niti s tim "ljudima", ako izuzmemo pripadanje istoj religiji i naciji.dado86 wrote:pa naravno...brak je mnogo ozbiljnija stvar...mislim da ne bih bio spreman na kompromise u vezi s odgojem djece...ne želim nikakve eksperimente pa da doijem klince koji ne znaju ni kosu ni šta su...naravno tu je i porodica...ne mogu nikako zamisliti moju mamu ,koja je u ratu izgubila brata ,da prijateljuje sa srbima ili šta ja znamdust in the wind wrote:najjaci su mi ovo odgovori. je... bi svasta, ali za zenu ipak moja vjera i nacija... e svaka cast... vjerujem da te koje mazite i slicno ne znaju za tu vasu konstataciju, a ako znaju pa kre nu sa vama, svaka im cast
- dado86
#83 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
ja...ali mi nismo ratovali ni sa kakvim pojedincima već sa 90% bosanskih srba...dajdža mi je smrtno ranjen na pisti sarajevskog aerodroma...dakle nije bio na ratištu , nego je pokušavao ući u grad da bude sa svojom djecomdrag_gost wrote:dado86 wrote:
Zao mi je zbog tvog gubitka, razumijem te kada tako razmisljas i imas puno pravo na takvo misljenje. Ne podrzavam, ali razumijem. Ja opet ne vezujem to za jedan narod, vec vise za jednu osobu, ili grupu ljudi (mada ja njih tesko zovem "ljudima"). Ne mogu zlocin vezivati za neku djevojku koja nikakve stvarne veze s tim nema, niti s tim "ljudima", ako izuzmemo pripadanje istoj religiji i naciji.
Last edited by dado86 on 23/04/2013 19:33, edited 1 time in total.
- drag_gost
#84 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Dado, ti si ono sto zelis da budes, ne ono sto je neko napravio od tebe. Barem ja u to vjerujem. Sve je to istina sto si ti napisao. Znas, ti si izgubio amidzu, ja sam izgubio oca na Zucu, pa kada ti kazem da znam, vjeruj mi na rijec.dado86 wrote: ja...ali mi nismo ratovali ni sa kakvim pojedincima već sa 90% bosanskih srba...amiđa mi je smrtno ranjen na pisti sarajevskog aerodroma...dakle nije bio na ratištu , nego je pokušavao ući u grad da bude sa svojom djecom
Last edited by drag_gost on 23/04/2013 19:52, edited 2 times in total.
- izgrebano
#85 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Meni nije. Svako ko bi bio sa mnom zato što sam ovo, a ne bi bio sa mnom da sam ono, neće biti sa mnom. Prinuđen sam da imam pasoš neke zemlje i zato ga imam (ne bih mogao putovati). Zato sam državljanin te zemlje. Svi ostali torovi dalje od mene. Ne tražim nikakva prava niti privilegije koje nosi pripadnost nekoj naciji osim ove već navedene (pasoš). Inače da je po mom bi svi ljudi bili po naciji samo "čovjek" i cijela Zemlja bi bila jednako svačija.
-
Jay Gatsby
#86 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Ako je neko vjernik, on će se svakako ravnati prema uzusima vjere i onome što mu kaže njegova sveta knjiga. A onaj koPingwin wrote:- Da li vam je nacija/etnija ili vjera bitna pri odabiru partnera? Ako volite neku osobu koja je druge vjere/religije da li će vam to predstavljati problem jednoga dana kada se odlučite na brak?
Koliki je uticaj rodbine i javnosti na slobodni odabir partnera bez obzira na vjeru/religiju?
Da li osjećate seksualnu odbojnost ako je pripadnik suprotnog (s)pola druge vjere/religije?
- Poznajete li osobu koja je bila zaljubljena u partnera druge vjere/religije i da li su prekinuli radi uticaja rodbine ili javnosti?
Poznajete li osobu koja se drži samo svoje vjere/religije pri odabiru partnera? Kakvo mišljenje imate o toj osobi? Da li ste vi takva osoba? Ako da, zašto?
ne vjeruje... smiješno je da mu vjera bude bitna pri odabiru partnera. Slično je i za naciju. A problemi... može ih biti itekako, recimo kad ljudi "malo vjeruju" i hoće da budu s nekim ko je istinski vjernik. Istina, se sve može dešavati i u okviru iste vjere.
Vjera i nacija su bitni itekako. Na osobnoj ravni, i ja ću prvi reći da nisu bitni, ali glupo je zanemarivati okruženje u kojem se živi.
- Pingwin
#87 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Imaj u vidu da tipični srbin tako razmišlja i gdje to vodi. I srbi su ratovali sa 90%bošnjaka pa šta sad, da idemo u odvojene autobuse, koristimo odvojene wc za srbe, hrvate i bošnjake.. ?dado86 wrote: ja...ali mi nismo ratovali ni sa kakvim pojedincima već sa 90% bosanskih srba...amiđa mi je smrtno ranjen na pisti sarajevskog aerodroma...dakle nije bio na ratištu , nego je pokušavao ući u grad da bude sa svojom djecom
- Eluveitie
#88 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
joj ba mojne peckat..zaključat će se tema bezePingwin wrote:Imaj u vidu da tipični srbin tako razmišlja i gdje to vodi. I srbi su ratovali sa 90%bošnjaka pa šta sad, da idemo u odvojene autobuse, koristimo odvojene wc za srbe, hrvate i bošnjake.. ?dado86 wrote: ja...ali mi nismo ratovali ni sa kakvim pojedincima već sa 90% bosanskih srba...amiđa mi je smrtno ranjen na pisti sarajevskog aerodroma...dakle nije bio na ratištu , nego je pokušavao ući u grad da bude sa svojom djecom
Mislim na sve, tema nije rat, već odabir partnera na osnovu vjere/nacije vv
Last edited by Eluveitie on 23/04/2013 19:38, edited 1 time in total.
-
hhaarree
- amiliana
#90 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Nije mi bitno koje je vjere meni to ne predstavlja veliki problem sto nije musliman ali mojim roditeljima da jer sam trenutno u takvoj situaciji gdje god odu pocnu mahlanja trudim se na sve nacine darazbijem tu predrasudu kod njih 
- Eluveitie
#91 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Amil i Anaamiliana wrote:Nije mi bitno koje je vjere meni to ne predstavlja veliki problem sto nije musliman ali mojim roditeljima da jer sam trenutno u takvoj situaciji gdje god odu pocnu mahlanja trudim se na sve nacine darazbijem tu predrasudu kod njih
-
jabidapitam
#92 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
totalno nebitno osim ako nije neki religiozni fanatik i agresivac, ni u tom slucaju mi nijebitno koja je religija
- amiliana
#93 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Eluveitie wrote:Amil i Anaamiliana wrote:Nije mi bitno koje je vjere meni to ne predstavlja veliki problem sto nije musliman ali mojim roditeljima da jer sam trenutno u takvoj situaciji gdje god odu pocnu mahlanja trudim se na sve nacine darazbijem tu predrasudu kod njih
- tendzera
#94 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Hej Ana,Ana tugo mojih dana. 
- jutarnja zvijezda
#95 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
ni malo.u mojoj famEliji svega.sve sareno k`o sareno jaje.
niko nikome ne smeta,i niko nikome nije tezak.to tako tece od 1900.god.i do danas se nije promijenilo.i vjerujte mi ,NI JEDAN BRAK NIJE PUKAO ZBOG RAZLICITIH NACIJA ILI VJEROISPOVIJESTI.

- Hidden_Reminder
#96 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Srce ne pita. I iskreno mi je zao kad neko kaze za nekoga "necu ga/ je jer nije moje vjere. Bas u tim situacima saznas velicinu te ljubavi, jer se partner , pored svih problema, bori za opstanak veze a nije li to dokaz ljubavi?
U takvoj sam vezi i sretna sam.
U takvoj sam vezi i sretna sam.
- Opetja033
#97 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
miki.ba wrote:Sex je ba presudan, a bitno je da zna skuhat.Opetja033 wrote:Vjera presudna, etnija bitna.
- vedra nebesa
- Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.
#98 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Nek ste doveli politiku i mržnju i na ovaj pdf 
- žuta lala
- makaranka
#100 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
U mojoj obitelji se sastala cila bivsa juga.moji djed i baka,svekar i svekrva svi razlicitih vjeroispovjesti nacionalnosti, samo ih je smrt rastavila.
najbitnije mi je kakav je ko covjek, za ostalo imamo kompromise
znam za slucajeve gdje roditelji i okolina nisu bili sretni izborom svoje djece,neki su uspjeli u svom naumu,neki nisu.
najbitnije mi je kakav je ko covjek, za ostalo imamo kompromise
znam za slucajeve gdje roditelji i okolina nisu bili sretni izborom svoje djece,neki su uspjeli u svom naumu,neki nisu.