Telemach & HS vs BH Telekom vs Logosoft vs ostali

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
jutarnja zvijezda

#76 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by jutarnja zvijezda »

meni je definitivno telemah SUPER.jako puno "gledljivih"kanala,internet radi gotovo uvijek,prekidi su kratki i vrlo rijetki(odmah otklanjaju kvar),a telefonom sam se definitivno spasila od pljacke bh telekoma.(mjesecima mi slali racune oko 80 KM).naravno od reklamacije nikakve fajde.oni su uvijek u prvu. :D a da ne pricam koliko su me ogulili na internetu ,naplacujuci ,stalno neka fantomska prekoracenja po 10KM GB.tako da mi racun za internet nikada nije bio ispod 100-120KM.sada pricam sa svim fiksnim telefonima za 3FENIGA,ali ima "limit"od 90 min. :oops: ,(s kim da meljem 90 min.).

dakle telemah definitivno.trio paket ,sve za 50 KM. :thumbup:
iceman2010

#77 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by iceman2010 »

jutarnja zvijezda wrote:meni je definitivno telemah SUPER.jako puno "gledljivih"kanala,internet radi gotovo uvijek,prekidi su kratki i vrlo rijetki(odmah otklanjaju kvar),a telefonom sam se definitivno spasila od pljacke bh telekoma.(mjesecima mi slali racune oko 80 KM).naravno od reklamacije nikakve fajde.oni su uvijek u prvu. :D a da ne pricam koliko su me ogulili na internetu ,naplacujuci ,stalno neka fantomska prekoracenja po 10KM GB.tako da mi racun za internet nikada nije bio ispod 100-120KM.sada pricam sa svim fiksnim telefonima za 3FENIGA,ali ima "limit"od 90 min. :oops: ,(s kim da meljem 90 min.).

Haj sve, ali odvadi malo to za internet. Za 42 KM+PDV dobijem kod Telecoma besplatne pozive prema svim brojevima BHT-a (Bez uspostave poziva i limita koji ima telemach), jeftinije pozive prema mobilnoj, 100 kanala naspram 70 koje ima telemach u trio paketu i internet koji nikada nije prestao da radi. O kvaliteti telefonije da ne pricam. Ne moze se porediti. U situaciji kada moji u kuci imaju potrebu da se svakodnevno cuju sa drugim kantonom i kada bi se telemach-ov limit prekoracio ovo je meni najpovoljnija usluga. Ti platis 50 KM plus svaki poziv 3 pf sto nije malo (4 clana porodice, po 3 poziva, neka je radi lakse racunice 10 dnevno x 30 dana x 3 pf = 9 KM) plus svaki poziv prema mobilnoj skuplji. jos ako ispucas limit u minutama koje ima telemach...

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
StupskaBitanga

#78 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by StupskaBitanga »

ponuda televizije Telekoma i Telemacha ne može se ni porediti a o broju kanala koji su većinom lokalci iz svakojakih opština širom BiH
GaRGa

#79 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by GaRGa »

jutarnja zvijezda wrote:meni je definitivno telemah SUPER.jako puno "gledljivih"kanala,internet radi gotovo uvijek,prekidi su kratki i vrlo rijetki(odmah otklanjaju kvar),a telefonom sam se definitivno spasila od pljacke bh telekoma.(mjesecima mi slali racune oko 80 KM).naravno od reklamacije nikakve fajde.oni su uvijek u prvu. :D a da ne pricam koliko su me ogulili na internetu ,naplacujuci ,stalno neka fantomska prekoracenja po 10KM GB.tako da mi racun za internet nikada nije bio ispod 100-120KM.sada pricam sa svim fiksnim telefonima za 3FENIGA,ali ima "limit"od 90 min. :oops: ,(s kim da meljem 90 min.).

ja se divim tvojoj gluposti :)))
iceman2010

#80 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by iceman2010 »

Ovi pinkovi sada su prednost za one koji ih imaju. 30 programa od kojih ima zaista zanimljivih.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Comrad

#81 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by Comrad »

Telemach. :thumbup:

Ostali ocito zaboravljaju ili su tek prikljucili internet, da prije nego sto je dosao telemach imali smo raznorazna ogranicenja, te download 9 giga, te ovo, te ono flat je bio basnoslovna cifra, i kad je dosao Telemach i uveo flat, sve se promjenilo. Odjednom i HS ukinu, ukinu telecom ogranicenja, snizise cijene itd itd. Sto znaci da je nas fini lijepi domaci telecom zajedno sa ostalim domacim firmama nas fino krao i prodavao muda pod bubrege. Te godine su uzimali cifre i cifre.

Moze se danas pricati sta hocete, ali cinjenica je da je Telemach fakat promjenio dosta stvari na trzistu. Da ne govorim kako su reorganizovali gotovo propali GlobalNet. Lijepa konkurencija. :thumbup:
The Realist

#82 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by The Realist »

HS je ima flat, 3mpbs, istina, za 44.90KM tada (tu su ulazile analogna i digitalna u tu cijenu). Nije da ga nije bilo.

Istina, dolaskom Telemacha se dosta toga mijenja, ali i to je zato jer je otpocela bitka, pa i Telemach mora nuditi nesto na podrucju interneta, inace ne bi imali korisnika.

Svi bi oni nas na*uzili da su sami ovdje.
Cracked

#83 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by Cracked »

.
TheWatcher

#84 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by TheWatcher »

:metla:
dječak sa šibicama

#85 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by dječak sa šibicama »

Imao je i EPN (polu)flat, na 256 kbps brzini :D

Kad se sjetim, a nije to davno bilo... skidas film pola dana. A bila dobra free zona, sto smo mi korisnici punili, nesto i sam EPN, ali nikad skinuti film.
Black111

#86 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by Black111 »

Comrad wrote:Telemach. :thumbup:

Ostali ocito zaboravljaju ili su tek prikljucili internet, da prije nego sto je dosao telemach imali smo raznorazna ogranicenja, te download 9 giga, te ovo, te ono flat je bio basnoslovna cifra, i kad je dosao Telemach i uveo flat, sve se promjenilo. Odjednom i HS ukinu, ukinu telecom ogranicenja, snizise cijene itd itd. Sto znaci da je nas fini lijepi domaci telecom zajedno sa ostalim domacim firmama nas fino krao i prodavao muda pod bubrege. Te godine su uzimali cifre i cifre.

Moze se danas pricati sta hocete, ali cinjenica je da je Telemach fakat promjenio dosta stvari na trzistu. Da ne govorim kako su reorganizovali gotovo propali GlobalNet. Lijepa konkurencija. :thumbup:
:thumbup:

Nek je i to neko rekao. Ja se sjecam veoma dobro kako je bilo prije Telemacha. Ocajne brzine, podrska 0 (NULA), racuni veliki. Kad je dosao Telemach ponudio je osjetno bolju uslugu i natjerao je ove domace "patriote" (gdje im je bio patriotizam kad su nas derali za ispodprosjecnu uslugu) da se malo potrude (pa su bile one parole kako su Srbi, ovo ono :D ). A vidi nas sad kako smo postali izbirljivi. Konkurencija je divna stvar. :D

Imam sad Telemach, i stvarno mogu reci da nemam padova neta (sto je s starim BH Cabel netom bilo vise no cesto, brzine ni blizu ugovorene...), brzine su onako kako je i ugovoreno uvijek, tako da nemam zamjerki s te strane. Prikljucak nisam nista platio (HS-u sam platio cca 170 KM za pisani net onda i 2 metra koaksijalnog kabla) Ono sto bih vise volio je da mi modem nije "besplatno" jer sam ja svoj (nazalost prije) kupio, a da mi je cijena neta manja. I to bi bilo to.

E da, D3 usluga im je stvarno problematicna, jer ono cudo fakat ne valja. Sporo je uzasno. Ja sam onda fino otkazao tu D3 (ionako je slika manje vise ista), a vjerujem i mnogi drugi, a onda su se oni dosjetili da jednostavno dignu cijenu analogne i onda D3 uvrste pod foru "besplatno" :D To mi je islo na zivce, osobito je kablovsku ionako nemam vremena kad gledati. Al sve u svemu napravili su puno, ako nista sto su donijeli uvijek potrebnu konkurenciju.

P.S. Comrad, nisam ti ni procitao ispocetka citav post, al vidim da isto razmisljamo (bar u ovom slucaju). :mrgreen:

Nego, moze li mi iko preporuciti dobar (a ne preskup) internet bez ovih sporednih davanja (TV, kablovska...)
dragonz

#87 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by dragonz »

Comrad wrote:Telemach. :thumbup:

Prvo je FLAt bio na Elobu kojeg je kupio telemach koji je reklamom i širenjem doveo do ogromne lieralizacije tržišta.
Tech-l4

#88 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by Tech-l4 »

dragonz wrote:
Comrad wrote: Ostali ocito zaboravljaju ili su tek prikljucili internet, da prije nego sto je dosao telemach imali smo raznorazna ogranicenja, te download 9 giga, te ovo, te ono flat je bio basnoslovna cifra, i kad je dosao Telemach i uveo flat, ....
Prvo je FLAt bio na Elobu kojeg je kupio telemach koji je reklamom i širenjem doveo do ogromne lieralizacije tržišta.
Mislim da si totalno fulio EPN je prvi taj koji je imao flat na 256kbps!!!

I EPN je prvi koji je imao 6GB / 1024kbps download limit kad su svi bili na 1gb-3gb.

Ali sve ovo možeš zanemariti jer današnja situacija se nikako ne može porediti sa onom od prije 3-5 godina.

Kažeš Flat prvi, a ne znaš za cijene/brzine linkova internet natrovajdera, da su se i one drastično promjenile u poljednjih 5 godina.Sad još samo pođeš porediti ISD linije koje je bhtelekom uveo.... :)
Black111 wrote: Prikljucak nisam nista platio (HS-u sam platio cca 170 KM za pisani net onda i 2 metra koaksijalnog kabla) ]
Nije ništa za cifru od 240KM koje je Telemach naplatio meni,ne žele da iskoriste postojeće instalacije pa nam postavili nove i naplatili po 4x rate po stanu ;)

A sjetimo se cifre od prije 5-10 godina...... tako da ni to ne možemo prediti ;)
kemox

#89 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by kemox »

Izgleda da HS gubi korak za konkurencijon :run:
hare_mne

#90 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by hare_mne »

jel koristi neko HS fiksnu telefoniju kako to fercera?
[http://www.hs-hkb.ba/2014/02/21/novi-pa ... 1-03-2014/[ konkrretno me zanima sa tog linka trio paket.. imam net i kablovsku OKej za te novce... hvala poz
nastavnikhe

#91 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by nastavnikhe »

Da li kod nekog u sklopu Moja TV ne rade Pink kanali? Kod mene ih nema od juce!
nokia_e52

#92 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by nokia_e52 »

Telemah je kupio HS, nisam vidio da li je iko spominjao... ako jeste izvinjavam se svima.
dezurni_ucenik

#93 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by dezurni_ucenik »

Telekom tek sad uveo HBO i jos se hvali da je to eksluziva :lol: . Telemach i HS jos prije 5 godina uveli HBO i HBO Comedy.
Benq

#94 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by Benq »

dezurni_ucenik wrote:Telekom tek sad uveo HBO i jos se hvali da je to eksluziva :lol: . Telemach i HS jos prije 5 godina uveli HBO i HBO Comedy.
Ma onaj njihov slogan je cista sprdancija "Idemo prvi..." , gdje ba ?
arzuhal

#95 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by arzuhal »

Često gledam BN TV, ustvari pratim informativno-politički program, vijesti, dnevnik, Puls, te momente. I ukidoše BN TV na Telemahu, kako sam vidio, znal iko stvarni razlog? Kao, pročitah negdje komentar čovjeka koji je zvao i pita što nema, razlog je što raja ne prati BN TV pa zato, a sigurno prate Jasmin, Behar, RT Istočno Sarajevo, KISS, Parove i šta-ti-ja znam...Čija politika stoji iza toga?
Benq

#96 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by Benq »

arzuhal wrote:Često gledam BN TV, ustvari pratim informativno-politički program, vijesti, dnevnik, Puls, te momente. I ukidoše BN TV na Telemahu, kako sam vidio, znal iko stvarni razlog? Kao, pročitah negdje komentar čovjeka koji je zvao i pita što nema, razlog je što raja ne prati BN TV pa zato, a sigurno prate Jasmin, Behar, RT Istočno Sarajevo, KISS, Parove i šta-ti-ja znam...Čija politika stoji iza toga?
Istekao je ugovor izmedju BN-a i grupacije United Group , tako da je taj program zamijenjen sa programima Parovi 1 i 2...
arzuhal

#97 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by arzuhal »

Benq wrote:
arzuhal wrote:Često gledam BN TV, ustvari pratim informativno-politički program, vijesti, dnevnik, Puls, te momente. I ukidoše BN TV na Telemahu, kako sam vidio, znal iko stvarni razlog? Kao, pročitah negdje komentar čovjeka koji je zvao i pita što nema, razlog je što raja ne prati BN TV pa zato, a sigurno prate Jasmin, Behar, RT Istočno Sarajevo, KISS, Parove i šta-ti-ja znam...Čija politika stoji iza toga?
Istekao je ugovor izmedju BN-a i grupacije United Group , tako da je taj program zamijenjen sa programima Parovi 1 i 2...
Divno...

Hvala na pojašnjenju :thumbup:
bdzs

#98 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by bdzs »

Benq wrote:
Netačno , BN je besplatan za sve kablovske operatere http://www.rtvbn.com/365900/Obavjestenj ... -operateri
U pitanju je klasično političko silovanje. Telemachu treba oduzeti dozvolu za rad :izet:
Last edited by bdzs on 10/12/2015 22:44, edited 1 time in total.
recto-verso

#99 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by recto-verso »

bdzs wrote:
Benq wrote:
Netačno , BN je besplatan za sve kablovske operatere http://www.rtvbn.com/365900/Obavjestenj ... -operateri
Upitanju je klasično političko silovanje. Telemachu treba oduzeti dozvolu za rad :izet:
:thumbup:
Benq

#100 Re: telemach vs HS vs bh telekom vs ostali

Post by Benq »

Ok , vi bolje znate ;)
Post Reply