Svi ista sranja prosipaju, tako je i Dragan Marinković isto pričao u Beogradu. Za malo pažnje i para mnogi se lako prodaju.Black swan wrote: ↑28/03/2022 17:05kažu mi da je laprdao ko nas bre zavadi te kako sirotinja najebe a bogati žive
te kako je izbjegavao vojsku... dezerter
feđa narkić
Moderator: _BataZiv_0809
-
kasnas
#76 Re: feđa narkić
- dulekrele
#77 Re: feđa narkić
Npr.
- MehmedPasaMoric
#78 Re: feđa narkić
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#79 Re: feđa narkić
razumijem ja njegovu šuplju
ali kako on kao kozmopolita i intelektualac ne razumije da postoje različite vrste ljudi i da su različita interesovanja
nekom je bitna para nekom vjera nekom nacija nekom klub nekom droga nekom alkohol nekom obitelj...
on bi da svi budu kao on
il barem da tako razmisljaju
ali kako on kao kozmopolita i intelektualac ne razumije da postoje različite vrste ljudi i da su različita interesovanja
nekom je bitna para nekom vjera nekom nacija nekom klub nekom droga nekom alkohol nekom obitelj...
on bi da svi budu kao on
il barem da tako razmisljaju
- MehmedPasaMoric
#80 Re: feđa narkić
Niko to ne spori... Problem je sto primitivici forsiraju svoje stavove na neistomisljenike, te ako neko i nakon tog forsiranja ostane neistomisljenik tada se zakljuci da je on drogeras, izdajica itd. Slicna situacija je i sa vjernicima, slomise se da "nevjernicima" na svakom koraku, ne birajuci mjesto i vrijeme, dokazu da nisu u pravu, dok jos uvijek nisam cuo za slucaj da je "nevjernik" dosao u dzamiju i nekoga poceo nagovarati da mu je bolje u kafani nego u dzamiji
Ja koliko vidim Fedja ne pokusava nikoga ubijediti da treba da bude kao on nego covjek komentarise politicku i situaciju u drustvu sa nekog svog stanovista. Sad uporedi ovaj intervju sa klipovima Elvedina Pezica pa ce ti biti jasnije o cemu govorim
Ja koliko vidim Fedja ne pokusava nikoga ubijediti da treba da bude kao on nego covjek komentarise politicku i situaciju u drustvu sa nekog svog stanovista. Sad uporedi ovaj intervju sa klipovima Elvedina Pezica pa ce ti biti jasnije o cemu govorim
-
kleja
#81 Re: feđa narkić
Ja koliko vidim, Feđa je upravo uradio to, iskoristio je TV medij da uputi poruku da su sve religije kultovi smrti. Šta je to nego nametanje svog ubjeđenja širem auditorijumu a pri tome je izvršio zloupotrebu svog malodobnog djeteta u javnom prostoru.MehmedPasaMoric wrote: ↑29/03/2022 09:49 Niko to ne spori... Problem je sto primitivici forsiraju svoje stavove na neistomisljenike, te ako neko i nakon tog forsiranja ostane neistomisljenik tada se zakljuci da je on drogeras, izdajica itd. Slicna situacija je i sa vjernicima, slomise se da "nevjernicima" na svakom koraku, ne birajuci mjesto i vrijeme, dokazu da nisu u pravu, dok jos uvijek nisam cuo za slucaj da je "nevjernik" dosao u dzamiju i nekoga poceo nagovarati da mu je bolje u kafani nego u dzamiji
- dembele
#82 Re: feđa narkić
Znači još jedan u nizu "ko nas bre zavadi".
- dulekrele
#83 Re: feđa narkić
Ne trebas biti pismen da shvatis da je ova njegova prica sramotna. Vjerski rat, svi su krivi za krvoprolice u Bosni (i ako zna ko je kriv al ne smije kasti), ne zna ko puca i ko sije smrt po Bosni itd. Znamo da je rat bio spasavanje glava od srpske kame dok je za njega rat bio borba siromasnih za bogate.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 20:41Npr sve, evo ovo vezano za nacije i religije... Doduse razumijem, ne prihvacam ali razumijem, da u zemljama gdje je procenat nepismenih zabrinjavajuce blizak Africkim standardima, jedan kosmopolita moze vrlo lako biti vidjen kao drogeras, petokolonas i sl.
Last edited by dulekrele on 29/03/2022 11:10, edited 1 time in total.
- Truba
#84 Re: feđa narkić
ja sam danas vidio tuareg sa ukrajinskim tablicama vozi ga muškarac u naponu snage = bogataš kapitalista dezerter
meni je kupovina tuarega nedostižna nakon 20 godina staža = karijera mi je kita
dakle lik je pobjegao iz ukrajine s kolima i došao ovdje... možda ima dvojno državljanstvo možda nije ukrajinac pobjegao lik
sve je to OK
svak ima izbora otići ili ostati kad je rat
al nemojte mi šuplje
svi mi u životu radimo svoje uloge...one ne mogu i ne smiju biti iste to je onda UTOPIJA NAUČNA FANTASTIKA
dakle lik je pobjegao iz ukrajine s kolima i došao ovdje... možda ima dvojno državljanstvo možda nije ukrajinac pobjegao lik
sve je to OK
al nemojte mi šuplje
svi mi u životu radimo svoje uloge...one ne mogu i ne smiju biti iste to je onda UTOPIJA NAUČNA FANTASTIKA
- darius_maximus
#85 Re: feđa narkić
Natjerah se da ovo preslušam, jer ga je užasno teško slušati.MehmedPasaMoric wrote: ↑29/03/2022 09:49 Niko to ne spori... Problem je sto primitivici forsiraju svoje stavove na neistomisljenike, te ako neko i nakon tog forsiranja ostane neistomisljenik tada se zakljuci da je on drogeras, izdajica itd. Slicna situacija je i sa vjernicima, slomise se da "nevjernicima" na svakom koraku, ne birajuci mjesto i vrijeme, dokazu da nisu u pravu, dok jos uvijek nisam cuo za slucaj da je "nevjernik" dosao u dzamiju i nekoga poceo nagovarati da mu je bolje u kafani nego u dzamiji
Ja razumijem ove priče, samo što je ovo jako površno urađeno i nedostaje sto nijansi i aspekata.
Da izuzmemo našu situaciju, ovo se sada može preslikati npr. na Ukrajinu.
Otići sada gore i reći da ukrajinske jedinice nisu heroji jer ubijaju druge, umjesto da spašavaju, to je glupost.
Da li to što je on sjedio s nekim padobrancima implicira da bi sjedio i s krvnicima iz npr. Srebrenice i govorio da su oni isti?
Ova priča bukvalno pije samo vode ako ne zagrebeš ispod površine i ne prihvatiš da ljudska djela imaju posljedice.
Naivno sam od čovjeka koji je kao obišao toliko svijeta i takvog kozmopolite očekivao dubokoumnije poruke od "make love, not war".
-
glockov kolac
#86 Re: feđa narkić
Skakao padobranom s Niškim specijalcima, protiv kojih je ratovao, i sad fol raja s njima. Što ih ne pita otkud oni u BiH?
- MehmedPasaMoric
#87 Re: feđa narkić
Jel ne moze biti i jedno i drugo? Mora biti iskljucivo taj romantizirani, idealisticki okrsaj Davida i Golijata, a niko ne smije spomenuti npr sverc rakije kroz tunel spasa, pljackanje stanova doktora i inzinjera od strane do jucer klosara koji su se grebali za cigare (pri tome cak ni ne prave izbor po nacionalnom predznaku vlasnika stana), otimanje stanova i poslovnih prostora od postenog svijeta i poklanianje istih svalerkama, otimanje automobila, prodaja humanitarne pomoci, rjesavanje nekih starih licnih sukoba koji nemaju veze sa ratom, premlacivanje jednog Mladena Vojicica na pravdi boga itd itd? Nista od tog nije bilo, samo je bio epski okrsaj Davida i Golijata? Mislim ti ako hoces romantizuj i idealizuj koliko god hoces ali ne ocekuj da svi tako razmisljaju. I ne nazivaj one koji drugacije razmisljaju narkomanimadulekrele wrote: ↑29/03/2022 10:42Ne trebas biti pismen da shvatis da je ova njegova prica sramotna. Vjerski rat, svi su krivi za krvoprolice u Bosni (i ako zna ko je kriv al ne smije kasti), ne zna ko puca i ko sije smrt po Bosni itd. Znamo da je rat bio spasavanje glava od srpske kame dok je za njega rat bio borba siromasnih za bogate.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 20:41
Npr sve, evo ovo vezano za nacije i religije... Doduse razumijem, ne prihvacam ali razumijem, da u zemljama gdje je procenat nepismenih zabrinjavajuce blizak Africkim standardima, jedan kosmopolita moze vrlo lako biti vidjen kao drogeras, petokolonas i sl.Da ne govorim o ogavnoj prici jednog narkomana gdje mu je zivotni uspjeh sto je bio ili jos uvijek je intravenozni debil koji se povlacio po psihijatrijskim klinikama, a krece se u drustvu makroa i dilera.
- dulekrele
#88 Re: feđa narkić
Sve sto si nabrojao je kriminal i ti to znas a ne vodilja odbrane od onoga sto se dogadalo od '92-'95. Niko nikada nije rekao da se to nije desavalo ali se zna ko je rokao po SA, ko je ubijao i granatirao SA. Feđi je izgleda droga popila mozak pa danas glumi UN i nije mu jasno ko je ubijao gradane Sarajeva i ko je za to odgovoran i zasto su borbe uopste se i desavale. To je nasa shupacka politika da kad odes u grad zla Bg postajes mirotvorac i kukavica koja ne smije da kaze sve sto se desavalo radi svog interesa. Treba dobiti neku ulogu, objaviti i prodati smece od knjige i tome sl.MehmedPasaMoric wrote: ↑29/03/2022 11:07Jel ne moze biti i jedno i drugo? Mora biti iskljucivo taj romantizirani, idealisticki okrsaj Davida i Golijata, a niko ne smije spomenuti npr sverc rakije kroz tunel spasa, pljackanje stanova doktora i inzinjera od strane do jucer klosara koji su se grebali za cigare (pri tome cak ni ne prave izbor po nacionalnom predznaku vlasnika stana), otimanje stanova i poslovnih prostora od postenog svijeta i poklanianje istih svalerkama, otimanje automobila, prodaja humanitarne pomoci, rjesavanje nekih starih licnih sukoba koji nemaju veze sa ratom, premlacivanje jednog Mladena Vojicica na pravdi boga itd itd? Nista od tog nije bilo, samo je bio epski okrsaj Davida i Golijata? Mislim ti ako hoces romantizuj i idealizuj koliko god hoces ali ne ocekuj da svi tako razmisljaju. I ne nazivaj one koji drugacije razmisljaju narkomanimadulekrele wrote: ↑29/03/2022 10:42
Ne trebas biti pismen da shvatis da je ova njegova prica sramotna. Vjerski rat, svi su krivi za krvoprolice u Bosni (i ako zna ko je kriv al ne smije kasti), ne zna ko puca i ko sije smrt po Bosni itd. Znamo da je rat bio spasavanje glava od srpske kame dok je za njega rat bio borba siromasnih za bogate.Da ne govorim o ogavnoj prici jednog narkomana gdje mu je zivotni uspjeh sto je bio ili jos uvijek je intravenozni debil koji se povlacio po psihijatrijskim klinikama, a krece se u drustvu makroa i dilera.
- So What!
#90 Re: feđa narkić
Administracija, koliko god se ne slagao s čovjekom, naziv teme je degradirajući, pa ako može da se preimenuje.
Meanwhile, ovo mi je dno dna:
https://fb.watch/chYWL16jy5/
Meanwhile, ovo mi je dno dna:
https://fb.watch/chYWL16jy5/
- Truba
#91 Re: feđa narkić
Tema stara 9 godina
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#92 Re: feđa narkić
Neki dan u Dalmaciji vidim Teslu ukrajinskih tablica, unutra par mlad, lijep, nasmijan, boli ih briga za Harkov i Sumi...Black swan wrote: ↑29/03/2022 10:43 ja sam danas vidio tuareg sa ukrajinskim tablicama vozi ga muškarac u naponu snage = bogataš kapitalista dezerter
sve je to OK
al nemojte mi šuplje
- Truba
#93 Re: feđa narkić
sve je to super ali mu treba zabraniti povratak u ukrajinu
i zamrznuti imovinu kao dezerteru
i zamrznuti imovinu kao dezerteru
-
Karikaturist
#94 Re: feđa narkić
Ok mozda nije narkic (vise) ali je debil i bolesnik sigurno..
-
suspect_zero
#95 Re: feđa narkić
Joj otišao da promoviše knjigu i učabuli koju ulogu, tamo bolje plaćaju....može mu se oprostiti što je gostovao kod Kesića
....ako bude kod onog Marića, onda tojagom po tintari
Inače, šteta....bio jedan od ljepših momaka u svoj vakat, al jbg. nesređeni porodični odnosi, želja da se proba sve i odmah, rat....mislim nije izvlaka ali neki nisu dovoljno jaki.
Inače, šteta....bio jedan od ljepših momaka u svoj vakat, al jbg. nesređeni porodični odnosi, želja da se proba sve i odmah, rat....mislim nije izvlaka ali neki nisu dovoljno jaki.
- dembele
#96 Re: feđa narkić
Feđa mi baca na Nacha Vargu iz Better call Saul.
-
kakavdanakneiskustvu
- So What!
-
Nierika
#99 Re: feđa narkić
Je li iko čitao knjigu koju je napisao, kakva je?
- planamac
#100 Re: feđa narkić
Jesam. Prilično je ‘nevjerovatna’, čak i šokantna, da tako kažem, a tu poglavito mislim na situacije i obrate koji su se dogodili u životu glavnog junaka, tj. Feđe.
Meni je knjiga baš legla, u ‘jednom dahu’ sam je pročitao, mada me, opet, i prilično uzdrmala, zbog nekih ličnih ‘poklapanja’ tj. subjektivnih razloga…
Elem, snažna preporuka za čitanje, naravno onome "ko ima želudac", pored ostalog, za (i) takva viđenja stvarnosti, tj. uzroka rata, odnosa njegovim tokom i posljedica istog - uključivši i bh sadašnjost kakva već jeste.
Jedan ('bitan') pasus iz knjige:
Živote moj.
Ne idi mojim putem. Kad se zarati – bježi. Sačuvati život je nulti prioritet. Ništa nije važnije od toga. Ne slušaj nikoga ko govori drugačije. Život je samo jedan.
Država i nacija su konstrukti jedne vrlo teritorijalne vrste majmuna I nisu ništa drugo nego sinonim za veći čopor kojeg vodi mala grupa majmuna, spremnih za novac uraditi doslovno sve.
Zastava je komad platna. Himne su skup tonova i riječi – ne daji im dublji značaj. Iza svega stoje bogati koji izrabljuju siromašne. Patritoizam je za ograničene. Cijeli svijet je tvoj. Imaš pravo na njega. Istraži ga. Od putovanja ne postoji bolje iskorišteno vrijeme.
Okruži se ljudima koji cijene život.
Religija je kult smrti – najmorbidnija stvar koju je čovjek izmislio, postoji samo zbog novca. Oni koji je vode ne znaju ništa ni o životu, a kamoli o smrti.
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj – to je smisao.
Jako je važno analizirati informacije na samom ulazu, da ne prihvatimo šta god nam ko kaže. Onda bi vidjeli da većina ideologija i religija imaju svoj interes koji nije naš.
Meni je knjiga baš legla, u ‘jednom dahu’ sam je pročitao, mada me, opet, i prilično uzdrmala, zbog nekih ličnih ‘poklapanja’ tj. subjektivnih razloga…
Elem, snažna preporuka za čitanje, naravno onome "ko ima želudac", pored ostalog, za (i) takva viđenja stvarnosti, tj. uzroka rata, odnosa njegovim tokom i posljedica istog - uključivši i bh sadašnjost kakva već jeste.
Jedan ('bitan') pasus iz knjige:
Živote moj.
Ne idi mojim putem. Kad se zarati – bježi. Sačuvati život je nulti prioritet. Ništa nije važnije od toga. Ne slušaj nikoga ko govori drugačije. Život je samo jedan.
Država i nacija su konstrukti jedne vrlo teritorijalne vrste majmuna I nisu ništa drugo nego sinonim za veći čopor kojeg vodi mala grupa majmuna, spremnih za novac uraditi doslovno sve.
Zastava je komad platna. Himne su skup tonova i riječi – ne daji im dublji značaj. Iza svega stoje bogati koji izrabljuju siromašne. Patritoizam je za ograničene. Cijeli svijet je tvoj. Imaš pravo na njega. Istraži ga. Od putovanja ne postoji bolje iskorišteno vrijeme.
Okruži se ljudima koji cijene život.
Religija je kult smrti – najmorbidnija stvar koju je čovjek izmislio, postoji samo zbog novca. Oni koji je vode ne znaju ništa ni o životu, a kamoli o smrti.
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj – to je smisao.
Jako je važno analizirati informacije na samom ulazu, da ne prihvatimo šta god nam ko kaže. Onda bi vidjeli da većina ideologija i religija imaju svoj interes koji nije naš.