Zastave bivsih armija na stadionima

Post Reply
veljaca

#76 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by veljaca »

sredoje wrote:

Mene nije sram reći da nešto ne znam...

A koja je razlika, stvarno?
Evo sa Wikipedije:

Armija Republike Bosne i Hercegovine je službeno osnovana 15. travnja 1992., od jedinica Teritorijalne obrane BiH i organiziranih dobrovoljaca, kao odgovor na agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Oružane snage Bosne i Hercegovine je zvanični naziv vojnih snaga BiH. Ove snage se sastoje iz tri komponente (tri brigade), koje su nasljednici "tradicija" triju oružanih snaga, aktivnih u protekloj agresiji na BiH 1992-1995, Armije Republike Bosne i Hercegovine, Hrvatskog vijeća odbrane i Vojske Republike Srpske (prve dvije su potpisivanjem Dejtonskog sporazuma transformisane u Vojsku FBiH).

Cesto se Oruzane snage Bosne i Hercegovine poistovjecuju sa Armijom Bosne i Hercegovine ...

Tako da bi bilo:

Armija Republike BiH + Hrvatsko vijece odbrane + Vojska Republike Srpske = Oruzane snage Bosne i Hercegovine ( za ciji se naziv cesto koristi jednostavno Armija Bosne i Hercegovine ) ....

Nadam se da sam uspio da objasnim ........
sredoje

#77 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by sredoje »

veljaca wrote:
sredoje wrote:

Mene nije sram reći da nešto ne znam...

A koja je razlika, stvarno?
Evo sa Wikipedije:

Armija Republike Bosne i Hercegovine je službeno osnovana 15. travnja 1992., od jedinica Teritorijalne obrane BiH i organiziranih dobrovoljaca, kao odgovor na agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Oružane snage Bosne i Hercegovine je zvanični naziv vojnih snaga BiH. Ove snage se sastoje iz tri komponente (tri brigade), koje su nasljednici "tradicija" triju oružanih snaga, aktivnih u protekloj agresiji na BiH 1992-1995, Armije Republike Bosne i Hercegovine, Hrvatskog vijeća odbrane i Vojske Republike Srpske (prve dvije su potpisivanjem Dejtonskog sporazuma transformisane u Vojsku FBiH).

Cesto se Oruzane snage Bosne i Hercegovine poistovjecuju sa Armijom Bosne i Hercegovine ...

Tako da bi bilo:

Armija Republike BiH + Hrvatsko vijece odbrane + Vojska Republike Srpske = Oruzane snage Bosne i Hercegovine ( za ciji se naziv cesto koristi jednostavno Armija Bosne i Hercegovine ) ....

Nadam se da sam uspio da objasnim ........

OK, hvala!
sarajvosa

#78 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by sarajvosa »

VRS i HVO su imali za cilj rasturiti BIH,unistiti je i izvrsiti genocid nad stanovnistvom ove zemlje!
I u nekim stvarima su uspjeli...
ARMIJA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE se suprostavila svemu tome i stala u zastitu svih gradjana ove drzave bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

Naravno,pojedinci su ukaljali obraz ARBIH, medjutim to nikako ne znaci da je ARBIH zlocinacka vojska jer program i cilj ARBIH su vise nego jasni,a to je sto sam gore napisao dok HVO I VRS imaju skroz drugi program i cilj.

Da je srece svugdje u BIH bi se slavila ARBIH,ali...
It_is_a_Leclerc

#79 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by It_is_a_Leclerc »

sarajvosa wrote:VRS i HVO su imali za cilj rasturiti BIH,unistiti je i izvrsiti genocid nad stanovnistvom ove zemlje!
ARMIJA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE se suprostavila svemu tome i stala u zastitu svih gradjana ove drzave bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

Naravno,pojedinci su ukaljali obraz ARBIH, medjutim to nikako ne znaci da je ARBIH zlocinacka vojska jer program i cilj ARBIH su vise nego jasni,a to je sto sam gore napisao dok HVO I VRS imaju skroz drugi program i cilj.

Odlično rečeno. Šteta što su bošnjački politički lideri tekovine Armije R BiH pomnožili s nulom, i zakonom je izjednačili sa drugim dvjema vojskama, i time dali apsolutno pravo svima onima koji kažu - "Ako ne može VRS, ne može ni Armija RBIH".
travnik

#80 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by travnik »

sarajvosa wrote:VRS i HVO su imali za cilj rasturiti BIH,unistiti je i izvrsiti genocid nad stanovnistvom ove zemlje!

Naročito su značajne bitke na području zaštite svih građane bile u Uzdolu, Trusini, Križančevom Selu, Buhinim kućama, Bobašima, Zenepićima, Bikoši, Miletićima, Grabovici, Doljanima i sl. Ispade puno pojedinaca koji su okaljali obraz. Ta zaštita se nastavila i poslije rata, posebno u Travniku u selima Nula, Vidoševići i sl. gdje su starce štitili od njih samih u njihovim kućama. Čudno, ali sve je moguće...

Ništa protiv ABiH nemam (iako bih trebao imati mnogo toga zbog "pojedinaca"), nemam ni protiv hvalisanja, slavlja, simbola na forumima, ali i u realnom svijetu. Međutim, ono što mi smeta,je kada ispadne da bolje znaju svakakvi virtualni likovi od mene što se to meni desilo. Namjerno individualiziram. Ta multi-kulti priča je samo priča. Jednaka kao da se sada netko k..č. što je bilo masa B u HVO-u u Usori, Orašju i sl. Treba razlikovati javu od sna. Jedno su želje velikog broja ljudi da ABiH bude multi-kulti, ali ona to nije. Eh sad, ako netko ima nešto protiv toga, treba mu stručna pomoć jer ne zna prihvatiti realnost.
cindrlimindrli

#81 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cindrlimindrli »

travnik wrote:Međutim, ono što mi smeta,je kada ispadne da bolje znaju svakakvi virtualni likovi od mene što se to meni desilo
Bas mi te zao sto nisi ustolicio hercegbosnu na Zitarnici.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#82 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by JoseMujica »

It_is_a_Leclerc wrote:

Odlično rečeno. Šteta što su bošnjački politički lideri tekovine Armije R BiH pomnožili s nulom, i zakonom je izjednačili sa drugim dvjema vojskama, i time dali apsolutno pravo svima onima koji kažu - "Ako ne može VRS, ne može ni Armija RBIH".
:thumbup: that is all fucking point! i danas smo na tome ili sve ukinuti ili sve pustiti, a možemo se i vako natezati još jedan milenij
travnik

#83 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by travnik »

cindrlimindrli wrote:
travnik wrote:Međutim, ono što mi smeta,je kada ispadne da bolje znaju svakakvi virtualni likovi od mene što se to meni desilo
Šta reći na tvoj komentar, već: Budalu ne treba tražiti, sama se javi.
cindrlimindrli

#84 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cindrlimindrli »

travnik wrote:
cindrlimindrli wrote:
Šta reći na tvoj komentar, već: Budalu ne treba tražiti, sama se javi.
Tako s rodbinom kad se skupite u Jankovicima da evocirate uspomene na dane kad su vas djihatlije sprijecile u
namijeri da pravite multietnicki hrvatski Travnik.
travnik

#85 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by travnik »

cindrlimindrli

Prije svega, ponavljam: Šta reći na tvoj komentar, već: Budalu ne treba tražiti, sama se javi.

Zatim, iz ruralnih krajeva nisam. S obzirom na tvoju pronincljivost, pretpostavljam da se radi o intelektualcu iz rejona Mehurića, Han Bile ili Mudrika.
cindrlimindrli

#86 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cindrlimindrli »

travnik wrote:Zatim, iz ruralnih krajeva nisam. S obzirom na tvoju pronincljivost, pretpostavljam da se radi o intelektualcu iz rejona Mehurića, Han Bile ili Mudrika.
Ni blizu, al' i oni su bolja raja od tebe.
travnik

#87 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by travnik »

cindrlimindrli wrote:
travnik wrote:Zatim, iz ruralnih krajeva nisam. S obzirom na tvoju pronincljivost, pretpostavljam da se radi o intelektualcu iz rejona Mehurića, Han Bile ili Mudrika.
Ni blizu, al' i oni su bolja raja od tebe.
Pa naravno...po tvojim "jakim" kriterijima :lol: :lol: :lol:
cindrlimindrli

#88 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cindrlimindrli »

travnik wrote:Pa naravno...po tvojim "jakim" kriterijima
Normalno, ekipa Bojna zdra`oo! Doduse, imate pravo da se ljutite, dobili ste po njonjari, jbg. i meni bi bilo krivo da
sam na tvom mjestu. :D
travnik

#89 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by travnik »

cindrlimindrli wrote:
travnik wrote:Pa naravno...po tvojim "jakim" kriterijima
Normalno, ekipa Bojna zdra`oo! Doduse, imate pravo da se ljutite, dobili ste po njonjari, jbg. i meni bi bilo krivo da
sam na tvom mjestu. :D
Jbg..Zato ja i razumijem što se ovako pjene Suljo i Haris na opstanak RS-a...boli kad se dobije po, kako ti kažeš, njonjari :D ... i to masno :D ....
hizo ramidovic

#90 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by hizo ramidovic »

travnik wrote:
Jbg..Zato ja i razumijem što se ovako pjene Suljo i Haris na opstanak RS-a...boli kad se dobije po, kako ti kažeš, njonjari :D ... i to masno :D ....
a ti se mozes zahvaliti bogu i sretnim okolnostima pa imas emila vlajkija, velikog borca i iskrenog zastitnika prava hrvata u entitetu rs.
kad je neko sretan, ni u wc-u nije gladan
cindrlimindrli

#91 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cindrlimindrli »

travnik wrote:Jbg..Zato ja i razumijem što se ovako pjene Suljo i Haris na opstanak RS-a...boli kad se dobije po, kako ti kažeš, njonjari ... i to masno ....
Vidim jos si zahvalan braci sa Galice, ako, ako...i oni ga nabrase k'o i ti. :D
deveraux

#92 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by deveraux »

Realno gledajuci, sve sto ima veze sa ratom/politikom ne treba da bude na stadionu. Ja bi sve politicke poruke/obiljezavanja zabranio! SVE! Svaki dan nam se puni glava obiljezavanjem godisnjica masakara, armija, oslobadjanjem pokrajina itd. i ko zeli da obiljezi takav dogadjaj nek ga obiljezi kuci. Hiljadu puta sam bio na Zeljinim tekmama i ja na stadion iskljucivo idem zbog Zelje! Pjevanje himne me ne interesuje, ako se nekom pjeva himna, nek pjeva kad bude repka igrala.

Ovdje se ljudi raspravljaju o tome koja je vojska sta uradila... to i jes tema za foruma, al propagiranje politickih stavova i objavljivanje istih na stadionu je mimo svake pameti.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#93 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by -LIBERO- »

cyprus wrote:
-LIBERO- wrote:Pa znamo li, posto pises/pitas u mnozini??? :D

Pika li se komandni kadar, pikaju li se platni spiskovi oficira koji su vodili VRS, a placani su iz susjedne drzave? Pika li se logisticka podrska iz susjedne zemlje, pika li se cijeli niz pravno/sustinskih povezanosti i teznje ka istom cilju. Sta cemo sa pricom o ujedinjenju "Svih Srpskih zemalja"? itd. itd. ;-)

Nesto smo mnogo brzo zaboravili sustinu i teznju te borbe VRS.

Da se razumijemo, ja sam za pomirenje (!). Ja sam i za oprastanje, barem onoga sto se moze oprostiti (!), ali nisam za iskrivljenje cinjenica samo radi svrhe stvaranja neke atmosfere vjestacke realtivizacije i izjednacavanja strana u ratu.

To nije normalno, nije eticki i moralno. ;-)
Mnoge vojske su plaćane i finansirane sa strane, to ništa ne znači... VRS je vojska nastala na teritoriji BiH i djelovala gotovo isključivo na teritoriji BiH... Sačinjavali su je u ogromnoj većini Bosanci i Hercegovci... Dakle, po svemu tome, VRS je u periodu 92-95 bila pobunjenička vojska na tlu RBiH... To što je pomagana od strane susjedne države ne mijenja tu činjenicu, jer mnogi sadašnji i bivši pobunjenici širom svijeta dobivaju vanjsku pomoć, što opet ne briše činjenicu da su i dalje pobunjenici...

Npr. da li je Slobodna vojska Sirije (jel se tako zove?) agresor na Siriju?
Znaci nije bila agresija, nego je bio gradjanski rat???
hizo ramidovic

#94 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by hizo ramidovic »

cyprus wrote:
Mnoge vojske su plaćane i finansirane sa strane, to ništa ne znači... VRS je vojska nastala na teritoriji BiH i djelovala gotovo isključivo na teritoriji BiH... Sačinjavali su je u ogromnoj većini Bosanci i Hercegovci... Dakle, po svemu tome, VRS je u periodu 92-95 bila pobunjenička vojska na tlu RBiH... To što je pomagana od strane susjedne države ne mijenja tu činjenicu, jer mnogi sadašnji i bivši pobunjenici širom svijeta dobivaju vanjsku pomoć, što opet ne briše činjenicu da su i dalje pobunjenici...

znas li ti, seronjo, koliko je pripadnika zapovijednog kadra tzv vrs bilo na platnom spisku u beogradu?
znas li ti, kenjac, da je kompletna operativa, mts, komanda itd dolazila iz beograda?
znas li ti, rudonja, koliko je korpusa regularne tzv jna iz srbije ratovalo u bih?
znas ti sve to, bolje nego mi, samo podjebavas, onako hinjski i podmuklo
skuterista

#95 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by skuterista »

tema je otisal u klinac...da se vratim o, ja sam za to da se utakmica prekine i organizator kazni čim se istakne ratna zastava neke od vojski ,a isto tako da se i UEFI takodjer dojavi ,pa čim se istakne neka ratna zastava kad igra reprezentacija da se utakmica prekine ,dajte da proslost ostavimo iza sebe
cindrlimindrli

#96 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cindrlimindrli »

-LIBERO- wrote:Znaci nije bila agresija, nego je bio gradjanski rat???
Je kako?

Image

Prvi i treci nisu bili u ratu, tek tako su se pojavili na mirovnim pregovorima i pristali na prestanak rata.

cyprus i njegove jezicke vratolomije...
rafaell

#97 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by rafaell »

deveraux

Realno gledajuci, sve sto ima veze sa ratom/politikom ne treba da bude na stadionu. .
Naravno. Zna se gdje je mjesto ratnim, arapskim i inim zastavama!
Ratna zastava na džamiji u Janji

BIJELJINA - Ratna zastava Armije BiH vijori se na jarbolu pored Atik džamije u bijeljinskom naselju Janja.

Zastava je istaknuta u nedjelju, 14. aprila, tokom otkrivanja spomenika bošnjačkim žrtvama, koji je podignut u dvorištu džamije.

Policija do danas nije dobila prijavu građana na osnovu koje bi reagovala, iako i Srbi i Bošnjaci nastanjeni u Janji smatraju da ovakva provokacija ne donosi dobro građanima.
Vehabije sa sjedištem u Beču otvorile su u Janji kancelariju preko koje su namjeravali da preuzmu džamiju i ojačaju uticaj radikalnog i ekstremnog islama, prije svega na mlade Bošnjake
Image
It_is_a_Leclerc

#98 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by It_is_a_Leclerc »

Dodajmo ovom članku da je riječ o zastavi Republike BiH koja se pet godina viorila pred generalnom skupštinom UN-a, kao legalna zastava legalne i legitimne, teritorijalno cjelovite države, članice UN-a. Ova druga je univerzalni simbol Islama. Kome to smeta - neka se ubije, tj. liši se života tupim predmetom.
cyprus

#99 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cyprus »

-LIBERO- wrote:
cyprus wrote:
-LIBERO- wrote:Pa znamo li, posto pises/pitas u mnozini??? :D

Pika li se komandni kadar, pikaju li se platni spiskovi oficira koji su vodili VRS, a placani su iz susjedne drzave? Pika li se logisticka podrska iz susjedne zemlje, pika li se cijeli niz pravno/sustinskih povezanosti i teznje ka istom cilju. Sta cemo sa pricom o ujedinjenju "Svih Srpskih zemalja"? itd. itd. ;-)

Nesto smo mnogo brzo zaboravili sustinu i teznju te borbe VRS.

Da se razumijemo, ja sam za pomirenje (!). Ja sam i za oprastanje, barem onoga sto se moze oprostiti (!), ali nisam za iskrivljenje cinjenica samo radi svrhe stvaranja neke atmosfere vjestacke realtivizacije i izjednacavanja strana u ratu.

To nije normalno, nije eticki i moralno. ;-)

Znaci nije bila agresija, nego je bio gradjanski rat???
U Bosni i Hercegovini je na snazi bio građanski rat u toku kojeg su SR Jugoslavija i Republika Hrvatska počinile agresiju.
cyprus

#100 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cyprus »

hizo ramidovic wrote:
cyprus wrote:

znas li ti, seronjo, koliko je pripadnika zapovijednog kadra tzv vrs bilo na platnom spisku u beogradu?
znas li ti, kenjac, da je kompletna operativa, mts, komanda itd dolazila iz beograda?
znas li ti, rudonja, koliko je korpusa regularne tzv jna iz srbije ratovalo u bih?
znas ti sve to, bolje nego mi, samo podjebavas, onako hinjski i podmuklo
Seronjo, kenjac, rudonja? :oops: Koji vokabular...
Post Reply