NOVE KONGRESNE MANIPULACIJE U REZIJI ZLATKA LAGUMDZIJE

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

nineac wrote:Meni je najsmješniji onaj komentar u avazu, ja mislim od ponedjeljka, kada ide uvod, ja mislim ovako: "zadnji kongres SDP prokomentarisali su predsjednici i članovi nekih od najrelevantnijih stranaka u BiH" a to su: Mirnes Ajanović!!! Ta stranka, ja mislim BOSS, ima manje glasača nego cjeli saziv SDP-ovog kongresa, pa ond aIvo Komšić, budale bože ti sačuvaj, te čistačica Seada palavrić koja jew izjavila da nije bilo rata nebi ušla u politiku. Jebiga, mora se priznati da je tu bila upravu! Od koga će avaz još tražiti mišljenje? Možda od Borislava Paravca, ili Dragana Čavića? Stvarno se pitam, kada bi izvršili reviziju stepena obrazovanja novinara avaza, bil našli i jednu fakultetsku diplomu?
nemoj dushu grijesiti, u avazu ima par dobro skolovanih ljudi, koji nazalost ne mogu doci do izrazaja...tiu ljudi naprave super clanak, onda GLODUR (glavni i odgovorni urednik - hehehe) to sve izmjeni da bi citalacka populacija shvatila poentu clanka :D

sto se medijskog pokrivanja politike tice, najvise cijenim ntv 99 - oni samo puste snimak ili prijenos , i niko ne pametuje nit se nadmudruje... i onda si u stanju da sam vidis sta se desava :D
margareta

Post by margareta »

nineac wrote:Meni je najsmješniji onaj komentar u avazu, ja mislim od ponedjeljka, kada ide uvod, ja mislim ovako: "zadnji kongres SDP prokomentarisali su predsjednici i članovi nekih od najrelevantnijih stranaka u BiH" a to su: Mirnes Ajanović!!! Ta stranka, ja mislim BOSS, ima manje glasača nego cjeli saziv SDP-ovog kongresa, pa ond aIvo Komšić, budale bože ti sačuvaj, te čistačica Seada palavrić koja jew izjavila da nije bilo rata nebi ušla u politiku. Jebiga, mora se priznati da je tu bila upravu! Od koga će avaz još tražiti mišljenje? Možda od Borislava Paravca, ili Dragana Čavića? Stvarno se pitam, kada bi izvršili reviziju stepena obrazovanja novinara avaza, bil našli i jednu fakultetsku diplomu?
Jednom sam ironicno upitala M.Ajanovica koju shk. naobrazbu ima. Kada je sa osjetnom dozom nelagode odgovorio da ima diplomu zavrsene pedagoske akademije ja sam ga upitala jeli u ratu stekao diplomu - odgovorio je sa 'da'. Samo sam mu rekla da sam tako i ocekivala.
Sjecam ga se dok je govorio da je profesionalni kamiondjija a tada je vec bio u godinama neprimjerenim za redovnog studenta.
Znaci Nineac nije vise parametarna vrijednost imati diplomu, skoro da ce biti bruka ako se nastave stancati diplome za antitalentirane i duduke.Znam da su pojedini Ganicevi studenti/ce za 2 godine "uspijevali" steci status dipl.ing. elektrotehnike dok braca Fatkic bukvalno rasturaju pamet pametnima u korist budala.
Nineac kada bi zatrazio od Avazovog portira dipl. on bi ti je rodio i prije 9 blagoslovenih mjeseci.
nineac

Post by nineac »

Kakav je to novinar ako će tako nešto dopustiti? Ti ljudi se zovu poltroni, papci itd!
margareta

Post by margareta »

nineac wrote:Kakav je to novinar ako će tako nešto dopustiti? Ti ljudi se zovu poltroni, papci itd!
Ne, oni su samo 'slobodni' umjetnici pod kontrolom SDA.
nineac

Post by nineac »

Nisam mislio u tom smislu "obrazovan", nego stavrno neko ko je sam završio fakultet. Ali i da je opet sam završio, trudio se, itd, džaba ako taj čovjek dozvoli da glavni i odgovorni urednik mjenja njegove tekstove. Ja sam vezan poslom za pravosuđe, i vjeruj mi da je to veći problem tu, jer kada novinar to dozvoli, praktično ništa se neće desiti, ali kada npr. tužioc dozvoli da neko drugi razmišlja umjesto njega, e tad je problem! A to se dešava, u 90% slučajeva.
margareta

Post by margareta »

nineac

Stvarno - posteno obrazovanih krminalaca sada ima mnogo vise nego neobrazovanih - oni kasnije mladje prakticno educiraju.
Nisam mislio u tom smislu "obrazovan", nego stavrno neko ko je sam završio fakultet.

Takvi posteno zavrseni dipl. novinari obicno guzicom a ne glavom zarade diplomu.
Ali i da je opet sam završio, trudio se, itd, džaba ako taj čovjek dozvoli da glavni i odgovorni urednik mjenja njegove tekstove.
Kada si vezan za pravosudje onda znas da je ta institucija rak rana ovoga drustva.Nigdje vise falsifikata nego u organima pravosudja, zar ne? Jeste.Tako je nineac.
Ja sam vezan poslom za pravosuđe, i vjeruj mi da je to veći problem tu,

Tuzioc u 99% slucajeva "misli" identicno tim "profesionalnim" novinarima samo s' tom razlikom sto je tuziti takvoga "novinara" takvome "tuziocu" jednako tuziti se i suditi sa SDA & SDS & HDZ-om. Ti to dobro znas ako jesi vezan za "pravosudje". Upravo sa te instance krecu sve druge politicke, drustvene, obrazovne i naravno medijske anomalije.
jer kada novinar to dozvoli, praktično ništa se neće desiti, ali kada npr. tužioc dozvoli da neko drugi razmišlja umjesto njega, e tad je problem! A to se dešava, u 90% slučajeva.
Kotromanic

Post by Kotromanic »

nineac wrote:
Ja sam vezan poslom za pravosuđe, i vjeruj mi da je to veći problem tu, jer kada novinar to dozvoli, praktično ništa se neće desiti, ali kada npr. tužioc dozvoli
Jesi li ti zaista "vezan za pravosuđe"? Na koji način? Kao vožač, portir, noćni čuvar? Jer da si vezan za pravosuđe, znao bi osnovno pravilo da se ne kaže TUŽIOC, nego TUŽILAC!!! To bi barem mogao pročitati na vratima, za "koja si vezan poslom". Razumijem da svi na forumu pravimo pravopisne greške, jer ipak ovo je forum. Ali ipak ne razumijem da se osnovni pojam ne zna! To bi bilo isto kao da na Dnevniku, voditelj kaže MORE umjesto MOŽE!

Uvijek me razočaraju oni koji se predstavljaju pametni, a onda se odaju, da su nepismeni!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Kotromanic wrote:
nineac wrote:
Ja sam vezan poslom za pravosuđe, i vjeruj mi da je to veći problem tu, jer kada novinar to dozvoli, praktično ništa se neće desiti, ali kada npr. tužioc dozvoli
Jesi li ti zaista "vezan za pravosuđe"? Na koji način? Kao vožač, portir, noćni čuvar? Jer da si vezan za pravosuđe, znao bi osnovno pravilo da se ne kaže TUŽIOC, nego TUŽILAC!!! To bi barem mogao pročitati na vratima, za "koja si vezan poslom". Razumijem da svi na forumu pravimo pravopisne greške, jer ipak ovo je forum. Ali ipak ne razumijem da se osnovni pojam ne zna! To bi bilo isto kao da na Dnevniku, voditelj kaže MORE umjesto MOŽE!

Uvijek me razočaraju oni koji se predstavljaju pametni, a onda se odaju, da su nepismeni!
Smatram da je postalo potpuno besmisleno razglabati o pravopisu naseg jezika, jer su se neke stvari totalno preokrenule, pa se Crnac pise sa pocetnim velikim C, nisu cetvOrica vec cetvErica, tako da me ne bi cudilo da je postao tuziOc ili prevodiOc.... :roll:
margareta

Post by margareta »

Magazin Bosne i Hercegovine START
interview: Željko Komšić
(....)
U Sarajevu ima antisemitizma!
(....)
*Ma joook.....neeeeema..... nikako* :(
Ima li antisematizma u Sarajevu?
- Očigledno da ima. Po onome što se piše i po onome što se dešavalo prethodnih godina, očigledno ga ima. Sada, u kojoj mjeri, o tome se može razgovarati, ali s vremena na vrijeme se pojavi. Nekad ekstremno izražen, maksimalno ekstremno, nasilno, nekad se podvodi pod intelektualne, javne slobode, ali ga ima.
Da li su te pojave toliko opasne da mogu prerasti u nešto gore ili se ovi slučajevi mogu nazvati incidentima?
- Naravno da je opasan i sigurno je da može prerasti u nešto mnogo gore.
Mi vrlo lako zaboravljamo kako takve stvari brzo izrastu u ekstremizam.
Nemojte zaboraviti da je i Hitler imao apsolutnu podršku njemačkog
************************************************************************************
naroda kada je dolazio na vlast.
***********************************************************************************
Dakle, to nema veze sa demokratijom, niti sa potcjenjivanjem.
U početku izgleda bezazleno, ali na kraju kad naraste u pravog
monstruma, i kada nosi ono što je najvrednije, a to su ljudski životi,
uspostavlja svoje sisteme vrijednosti i tada vam treba daleko veći napor da se obračunate s njim.
Zato se s njim treba obračunati na početku.
Tu zaista nemam nikakve milosti i ne želim da budem lažni demokrata, iskreno da vam kažem.
(....)
SDP-ovac NECE :) Mladena Ivanica za aktuelnog shefa vlade???? :) Zato ima ko hoce - SDA & SDS & HDZ! :(
Zašto ste otišli s mjesta ambasadora?
- Zato što neću da mi Mladen Ivanića bude šef i aktuelno bh predsjedništvo.
(.....)
Ljubav prema Sarajevu: :)
U ratu su Sarajevo opravdano zvali “grad heroj”, koji bi mu naziv Vi dali danas?
- Ovo je baš teško pitanje. Ja bih ga nazvao – Moj grad.
Sta je *Sarajlija*? :)
Šta je, po Vašem mišljenju, pravi Sarajlija?
- Pravi Sarajlija ne mora da bude rođen u Sarajevu - da se zna, ja sam rođen u Sarajevu kako ne bi bilo da sebi pravim neki alibi. Pravi Sarajlija se karakteriše po odnosu prema ljudima koji žive s njim i oko njega, kao i prema okolini u kojoj živi. Pravi Sarajlija nije vulgaran, nepristojan, ne baca kese sa smećem kroz prozor. Pravi Sarajlija posadi ružu pred zgradom, bez obzira što to nije njegovo dvorište; pazi kako parkira automobil - da ne smeta svakome…, dakle, pravi Sarajlija je normalan čovjek i u evropskim i svjetskim razmjerama i ima takve norme ponašanja.
(....)
Sigurnosno bezbjednosno stanje u Sarajevu: :(
Postoje li neka mjesta na području vaše općine gdje ne biste preporučili mladima da izlaze?
- Postoje ugostiteljski objekti gdje ne bih preporučio svom djetetu, da ga
******************************************************************************************
imam, da izlazi. Neću reći koja su to mjesta kako ne bih bilo kome pravio
******************************************************************************************
reklamu, pa makar i negativnu. Policija će vam to bolje reći.
(....)
Mudraci *stranci* :( i SDP socijaldemokracija: :)
Možete li pojasniti to što ste rekli da SDP nije socijaldemokratska partija? :)
- SDP jeste socijaldemokratska partija, ali recimo da povedemo priču
********************************************************************************************
među esdepeovcima, šta to nas okuplja u ovoj partiji. Prvi odgovor koji
********************************************************************************************
će vam dati svaki član jeste multietičnost.
Ja nisam za to, ali je cijela ova država na političkom planu skrenula ka neoliberalizmu.
************************************************************************************************
Kao, hajmo mi sve to prodat, jer nam kažu to ovi mudraci stranci koji ovdje dođu.
************************************************************************************************
Stranci :( , SDP i unutarnja Bh. ekonomija: :)
Zar se ne može dio prihoda iz javnih preduzeća usmjeriti u socijalne programe i izgradnju infrastrukture.
Ja smatram da može, stranci kažu da ne može.
*************************************************************************************************
Ja mislim da pravi socijademokrata uvijek treba da stoji iza stanovišta da može.
*************************************************************************************************
Jer to je država, to su pravili ljudi ove zemlje, i to je, na kraju krajeva,
velikim dijelom vlasništvo ljudi ove zemlje i te stvari ne traba jeftino ispustiti iz ruku.
**************************************************************************************************
*Socijaldemokratski nacionalisti*? :x
- Mislim da je strašno zlo da dobijemo nacionalne socijaldemokratske partije. Sama kovanica nacionalsocijalizam vam kaže u šta bi se to pretvorilo. Sam nacionalsocijalizam, poznatiji u narodu kao nacizam, nastao je na tom osnovu.
Ali već imamo takve partije…
- Imamo. Mada se oni opiru tome. Znate, teško će oni priznati, kad ih pritjerate uza zid, da su oni takvi. Oni će se boriti da dokažu kako su to socijaldemokratske partije evropske provinijencije. Ali, socijaldemokreatiji nije ni prirodno da se organizuje na nacionalnoj osnovi.
Ipak, SDP ima tu etiketu bošnjačke stranke...
(....)
Muslimani i Tita po potrebi svrstavaju u svoje religijske redove.Izgleda da ce i Busha proglasiti muslimanom? :( :-)
- Ja sam vam živ dokaz toga.
Najviše glasova SDP osvaja na prostorima gdje su Bošnjaci većina?
- Tačno je da je naše biračko tijelo u najvećoj mogućoj mjeri bošnjačko,
Kalkuliše se sa kandidatima za novog predsjednika. Kojeg od njih Vi podržavate?
- Zlatka Lagumdžiju.
Zašto?
- Zato jer mislim da mi u SDP-u nemamo čovjeka kalibra Zlatka Lagumdžije. Možda će se ovi drugi na mene naljutiti, ali funkcija predsjednika SDP-a u ovom trenutku nije samo da vodi partiju. Njegova funkcija se ogleda i na međunarodnom planu i odnosu prema drugim strankama.
N.Pecanac nije covjek koji zadaje niske udarce. :)
Jedan od najinteresantnijih protukandidata starom predsjedniku je Nermin Pećanac, kojeg neki doživljavaju kao Lagumdžijunu opoziciju. Koliko je to tačno?
- Lagumdžijinu opoziciju!? Mislim da je i za političko i za mentalno zdravlje vrlo važno da imate opoziciju, mada ja ne znam je li on Lagumdžiji opozicija. Ne vjerujem da bi i Zlatko Lagumdžija volio da svi misle isto kao on i da samo klimaju glavom. Ima takvih među nama, odmah da znate. Opozicija je, u svakom pogledu, poželjna.
SDP :) na zalost nacionalisticke apokalipse odlicno funkcionira :) .
Da li to znači da postoje frakcije?
- Ne postoje.
Frakcije ne postoje.
Postoje ljudi koji drugačije misle, koji misle da Zlatko Lagumdžija nije za predsjednika, a i onih koji misle da ja nisam za ovo mjesto na kojam sam.
I tu ne vidim problem.
Imaju pravo na to mišljenje.
Ružno je ako se to mišljenje krije ili se ne smije reći.
Nit' se svi volimo, nit' se moramo voljeti.
Ne okuplja nas osoba, već ideja.
***********************************************************************************************
Koliko u SDP-u ima istomišljenika Sejfudina Tokića, Mire Lazovića i Ive Komšića?
- Ma, otkud znam. Ne bih rekao da je riječ o posebno popularnim ljudima u SDP-u.
:)
BECHO

Post by BECHO »

Sta li bi tek 'zrtveno jagnje' reklo na ovo?
BECHO

Post by BECHO »

Muslimani i Tita po potrebi svrstavaju u svoje religijske redove.Izgleda da ce i Busha proglasiti muslimanom?

Citat:
-
Ja sam vam živ dokaz toga.
Najviše glasova SDP osvaja na prostorima gdje su Bošnjaci većina?
- Tačno je da je naše biračko tijelo u najvećoj mogućoj mjeri bošnjačko,
Kalkuliše se sa kandidatima za novog predsjednika. Kojeg od njih Vi podržavate?
- Zlatka Lagumdžiju.
Zašto?
- Zato jer mislim da mi u SDP-u nemamo čovjeka kalibra Zlatka Lagumdžije. Možda će se ovi drugi na mene naljutiti, ali funkcija predsjednika SDP-a u ovom trenutku nije samo da vodi partiju. Njegova funkcija se ogleda i na međunarodnom planu i odnosu prema drugim strankama.
Ma Bravo! Ovo se zove, dati 'pravi' komentar na dio intervjua Zeljka Komsica! :-)
margareta

Post by margareta »

SDA stranku nije se smatrao Mladen Ivanic a cudno se nemusliman (SDP)
odrekao visoke funkcije iz moralno principijelnih razloga.Paravac se javno deklarise kao sin cetnickog vojvode ali to ne umanjuje njegove vrijednosti kod ""moralista"" SDA - dapache - iftare skupa Tihic i Paravac. :-)

Jesil' BECHO ti za zakon u kom bi zivio kao seik u haremu? :-)

:(

:mrgreen:
BECHO

Post by BECHO »

Ja mislim da je 'zrtveni jagnjac' kroz citavu svoju epohu, bio motivisan radnjama iz filma 'Kad jaganjci utihnu' (prica o psihopati koji dere kozu djevojkama i od nje pravi kapute)!? Cudom se cudim da doticni jagnjic, svoje 'zrtvene' fanove ima i na sarajevo-x forumu! :D
margareta

Post by margareta »

BECHO wrote:Ja mislim da je 'zrtveni jagnjac' kroz citavu svoju epohu, bio motivisan radnjama iz filma 'Kad jaganjci utihnu' (prica o psihopati koji dere kozu djevojkama i od nje pravi kapute)!? Cudom se cudim da doticni jagnjic, svoje 'zrtvene' fanove ima i na sarajevo-x forumu! :D
Kako si ti zadojen mrznjom BECHO? Mislim da se *zrtvenog jagnjeta* otac upuc'o. Znaci da je geneticki defekt u glavi.Hicho je bio isto genije - ludak. Miloshevic je daleko manji genije od Hiche. Znash BECHO poznajem njegovu 'raju' koji ga kao obicni ljudi bivshe sarajlije osudjuju zato jer nije ispunio njihova ocekivanja.Mozes misliti kako tek *jaganjchev* Vuk D. i dr. opozicioni lideri osudjuju "Balkanskog kasapina".Ako mene pitash Karadic je taj pravi ludak - cobanin i psihic , a o Mladicu da i ne govorim.
Utuvi si u glavu da ja nemam bash nishta sa ni jednim Bh. etnosom. B.Bogicevic ,J.Pejakovic, Z.Lagumdjija i mnogi drugi iz raznih anacionalnih stranaka jesu nosioci morala i politicke odgovornosti prema
SVIM ljudima i oni su nasljednici Titovih tekovina bez komunistickih boja.
Mijesati komunizam sa socijaldemokracijom je mijesanje baba i zaba.
Volim moralno i materijalno jake licnosti i sigurna sam da ce ta opcija pobijediti u BiH - bez obzira na unutarnje i vanjske neprijatelje.
Srbijanski sadasnji lider nije losh , naprotiv Tadich je dobar ali u narodu dominira primitivizam ratnickog (gubitnickog) duha.
Stipu Mesica ustati pa spomenuti.Legenda.Covjek za svaku priliku.
:-) BECHO :-) krivo me tumacish :(

ps.ne racunajuci "mene" ima forumasha saixovaca profashisticki nastrojenih.nisu bash toliko diskretni koliko bi zeljeli biti ali rovare sigurno i laganini.Ne trpim niti jedan extremizam.
margareta

Post by margareta »

. . . . .
Last edited by margareta on 10/02/2005 07:35, edited 2 times in total.
margareta

Post by margareta »

:sad:
Last edited by margareta on 10/02/2005 07:39, edited 1 time in total.
BECHO

Post by BECHO »

Kako si ti zadojen mrznjom BECHO?
Mrznju prema CETNICIMA nikad nisam ni skrivao! :)
Mislim da se *zrtvenog jagnjeta* otac upuc'o. Znaci da je geneticki defekt u glavi.Hicho je bio isto genije - ludak. Miloshevic je daleko manji genije od Hiche.
Ne, otac mu je bio pop i ortodoksni fundamentalista, kao i patrijarho Pavlic i one vladike i mitropoliti oko njega! Ali to ipak ne mijenja cinjenicu da je on 'zrtva' 'komunisticke' Jugoslavije! :zzzz:
Znash BECHO poznajem njegovu 'raju' koji ga kao obicni ljudi bivshe sarajlije osudjuju zato jer nije ispunio njihova ocekivanja.
A neka od tih ocekivanja su vjerovatno stvaranje Velike Srbije, etnicko ciscenje NEsrba u Ex-Yugi, proklamiranje velikodrzavnih ideja? Opozicija-Milos, narod-Milos - o tome je pisao i Mesic, zar ne? :roll:
Mozes misliti kako tek *jaganjchev* Vuk D. i dr. opozicioni lideri osudjuju "Balkanskog kasapina".
Vuk dlaku mijenja a cud nikada! ;)
Ako mene pitash Karadic je taj pravi ludak - cobanin i psihic , a o Mladicu da i ne govorim
Grijesis! Obadvojica su 'heroji' srpskog naroda! Zar o tome nije pisao i Nikola Jovanovic na cije se historijate pozivas! :roll:

B.Bogicevic ,J.Pejakovic, Z.Lagumdjija i mnogi drugi iz raznih anacionalnih stranaka jesu nosioci morala i politicke odgovornosti prema
SVIM ljudima
Njih niko nije ni spomenuo ali djelomicno se slazem i cijenim njihove uloge u ratnom i post ratnom periodu! ;)
Mijesati komunizam sa socijaldemokracijom je mijesanje baba i zaba.

Mijesati sposobnost pojedinca i njegovu pripadnost nekoj od politickih partija je mijesanje baba i zaba! :)
Srbijanski sadasnji lider nije losh , naprotiv Tadich je dobar ali u narodu dominira primitivizam ratnickog (gubitnickog) duha.
Da, u njegovom narodu dominira primitivizam ratnickog duha (jos od pamtivjeka)! Slucaj Djindjic i milion glasova SRS-u je najiskreniji pokazatelj danasnje slike u Srbiji!
Stipu Mesica ustati pa spomenuti.Legenda.Covjek za svaku priliku.
Slazem se!
BECHO krivo me tumacish
Budi ono sto jesi pa te mozda neki i nece pogresno tumacit! ;)

Uzdravlje
margareta

Post by margareta »

Jesam ono sto jesam.Problem je da to sto jesam ne pashe drugima.
'Ljepshe' je slushati lazi, demagogiju i kojekakve kvazi patriotske teologije.Bitno mi je da nikoga ne mrzim iako zvucim ponekad uvrnuto, ponekad trovno ali sam potpuno benigna. Drugi cile - mile pa ti ga surdukne a da se nikada ne nadas bash od slatkorjecivih poltrona.Na kraju i ti imash svoje individualne karakteristike i zasto bih ja glumila da sam po tvojoj ili bilo cijoj mjeri skrojena? Pokusam i ja biti klasika ali ne ide.
Reci mi molim te koliko bi me cijenio da sam patriotski zadrto orijentirana? Jeli to moj deficit? Ne znam znas li ti sta znaci biti danas
gradjanin ove drzave i josh zivjeti sa gradjanima - "drzavljanima"?
Pogledaj cime se nashe vlasti bave sada u kolapsu ekonomije i privrede raspravljaju o serijatskom braku?! E onda ja treba samo k'o bekan da izadjem na minsko polje i na ispashu. Pokushaj malo vishe sagledati i krivicu svojih koji opet provaljuju i sebe i narod.
Zanemarujesh cinjenicu da ti ne zivish utornjan u obruchu pa je i tvoj jezik nesto slobodniji od moga. Ja sam sputana da iznesem sve fakte od kojih ti kada bi cuo dio u zivo - zaspao bi kao pod totalnom anestezijom
i nebi se budio iz podsvjesnog straha. Nemas ti pojma ko je ovdje ko.
Poznajem dijasporce koji podsvjesno imaju fobiju od pomisli na zavicaj.
Mnoge.Ti si jedan od rijetkih koji jos uvijek ima kontakte sa ovozemaljcima.
BECHO

Post by BECHO »

margareta wrote:Jesam ono sto jesam.Problem je da to sto jesam ne pashe drugima.
'Ljepshe' je slushati lazi, demagogiju i kojekakve kvazi patriotske teologije.Bitno mi je da nikoga ne mrzim iako zvucim ponekad uvrnuto, ponekad trovno ali sam potpuno benigna. Drugi cile - mile pa ti ga surdukne a da se nikada ne nadas bash od slatkorjecivih poltrona.Na kraju i ti imash svoje individualne karakteristike i zasto bih ja glumila da sam po tvojoj ili bilo cijoj mjeri skrojena? Pokusam i ja biti klasika ali ne ide.
Reci mi molim te koliko bi me cijenio da sam patriotski zadrto orijentirana? Jeli to moj deficit? Ne znam znas li ti sta znaci biti danas
gradjanin ove drzave i josh zivjeti sa gradjanima - "drzavljanima"?
Pogledaj cime se nashe vlasti bave sada u kolapsu ekonomije i privrede raspravljaju o serijatskom braku?! E onda ja treba samo k'o bekan da izadjem na minsko polje i na ispashu. Pokushaj malo vishe sagledati i krivicu svojih koji opet provaljuju i sebe i narod.
Zanemarujesh cinjenicu da ti ne zivish utornjan u obruchu pa je i tvoj jezik nesto slobodniji od moga. Ja sam sputana da iznesem sve fakte od kojih ti kada bi cuo dio u zivo - zaspao bi kao pod totalnom anestezijom
i nebi se budio iz podsvjesnog straha. Nemas ti pojma ko je ovdje ko.
Poznajem dijasporce koji podsvjesno imaju fobiju od pomisli na zavicaj.
Mnoge.Ti si jedan od rijetkih koji jos uvijek ima kontakte sa ovozemaljcima.

Kad smo vec konkretno kod 'serijatskog braka', ne mogu da vjerujem koliki ste samo licemjeri, punoglavci i 'guzicari' (sjecas li se ovog epiteta - a la prica o dijaspori?)! Kad je doticni gospodin Dokic (mislim da se tako zove), nemusliman i clan parlamenta predlagao zakon o mogucosti zajednickog zivota sa vise zena, onda se nije palamundrilo o 'serijatskom braku' , 'seiku i haremu' i glupom Dokicu koji se samo provaljuje sa ovakvim banalnim izjavama! :-)
'Ljepshe' je slushati lazi, demagogiju i kojekakve kvazi patriotske teologije
Kao na primjer dicenje tekstualnim prikazima Drazininog saborca i ravnogorskog cetnika?! :roll:
Reci mi molim te koliko bi me cijenio da sam patriotski zadrto orijentirana? Jeli to moj deficit?
Ja to licno od tebe i ne trazim! Otkud ti ideja da ja zelim da ti budes po necijoj mjeri skrojena? Stvarno me iznenadjujes margi...
Pokushaj malo vishe sagledati i krivicu svojih koji opet provaljuju i sebe i narod.
Zasto da sagledavam krivicu mojih kad imam redovno pametnjakovice na forumu koji me na to redovno upozoravaju? Ne brini se margi, ispred moje avlije uvijek redovno pocistim a takve i slicne postupke bi rado vidio i kod ostalih virtualnih junaka, pogotovo onih koji me nerijetko podjecaju na vjeru, naciju, jezik i porijeklo! :)
margareta

Post by margareta »

Prvi puta cujem da su i u (danas cuh na radiju lapsus "Sr") RS-u predlagali taj serijatski zakon. To samo potvrdjuje da troglava apokalipsa jednako *dobro* brine o *svome* stadu i rasturanju porodica tim ovdje neizvodivim zakonom.

Sudeci po svim indicijama i zanemarujuci potencijalne skrivene unutarnje neprijatelje zemlje nema se vise sta ni dodati niti oduzeti BECHO ova nacionalisticka apokalipsa ne odustaje od podjele drzave i onda se pitam zasto se podjela nije legalizirala prije agresije? Prije zrtava rata?
Svaka daljnja diskusija o individualnom Bosnjackom, Hrvatskom ili Srpskom identitetu je suvisla. Tako se svjesno ili ne vracamo u kasne '90.godine. Vjeruj mi da je forum kap u okeanu Tsunamija koji tinja u narodu.Istina.
bajricf

#96 Re: NOVE KONGRESNE MANIPULACIJE U REZIJI ZLATKA LAGUMDZIJE

Post by bajricf »

margareta wrote:[quote]quote="bajricf"][quote="digger"][quote="bajricf"]

Veliko razocˇarenje delegata SDP-a u Holidej Inu
Ko i svaki fatmircic dajes samo onu sliku koja odgovara tvojim licnim bojama.

Ako vec hoces da koristis stampu, ne koristi smetljiste.
[/quote]

O DA, 'ISTINA'! CUDNO KAKO SVAKO PITA ZA TO, ALI KAD JE NADJU ONI NE VJERUJU U TO, TO NIJE ISTINA STO ZELE CUTI.

DANAS JE SVIJET SUPERMARKET IDEJA I IDEOLOGIJA, I SVAKO PRODAJE
PRODUKT (PROIZVOD). NIJE UVIJEK DA NAJBOLJI PRIZVOD PRODA SE NAJVISE. DESAVA SE VEOMA CESTO DA INFERIORAN NADMASI SUPERIORAN. DOBAR TRGOVAC SA SLABIM PROIZVODOM NADMASI SLABOG TRGOVCA SA DOBRIM PROIZVODOM.

MANIPULISANO BICE (INSAN) NAJSIRI SLOJEVA, NIJE U STANJU ODLUCITI STA JE NAJVAZNIJE, TO JE VEC OBAVLJENO ZA NJEGA. ON JE U BITI POSMATRAC VIZUALNE REFLEKCIJE ZVUKA I STAMPE PROJEKTIRANO NJEMU. ON POKADKAD REAGIRA USKIM SVATANJEM, DOZVOLJAVAJUCI DA MU MEDIJA ISPUNI PRAZNINU ...
Faruk[/quote][/size][/color]

ovo je vec zeshcha pushiona.

SDP i DRUGE gradjanski orijentirane stranke mnogo manje dopingovati shitom i mnogo vishe istinom i pravdom.

Da zlo bude vece religijski *strucnjak* savjetodavac sa podforuma *religija* ne propushta priliku da se oglasi na politici.
"bajricf" = "Faruk"= "zemlja se okrece oko Sunca" i "macke jedu miseve" - kako li to cudovishte izgleda u stvarnosti? Lucifer?[/quote]

Ako hoces da sve znas o intelektu covjeka, citaj njegove( mentally deranged)poruke kojim se nasladjuje.
Faruk
Last edited by bajricf on 10/02/2005 08:23, edited 1 time in total.
margareta

Post by margareta »

margareta wrote:Image
Bilo nam je lijepo sa Titom.Poslije Njega - potop - kataklizma Erupcija primitivizma.Ko je danas taj ko bi mogao obuzdati etnicku apokalipsu i ko bi nam josh navukao *mudrace* strance - bjelosvjetsko smece?
margareta

Post by margareta »

margareta wrote:Image
Drzava i religije DA! Ali PRVO DRZAVA *BEZ RELIGIJSKIH EXTREMIZAMA*Obratne postavke su pogubne za drzavu i za religiju.
wandy

Post by wandy »

margareta wrote:Prvi puta cujem da su i u (danas cuh na radiju lapsus "Sr") RS-u predlagali taj serijatski zakon. To samo potvrdjuje da troglava apokalipsa jednako *dobro* brine o *svome* stadu i rasturanju porodica tim ovdje neizvodivim zakonom.

Sudeci po svim indicijama i zanemarujuci potencijalne skrivene unutarnje neprijatelje zemlje nema se vise sta ni dodati niti oduzeti BECHO ova nacionalisticka apokalipsa ne odustaje od podjele drzave i onda se pitam zasto se podjela nije legalizirala prije agresije? Prije zrtava rata?
Svaka daljnja diskusija o individualnom Bosnjackom, Hrvatskom ili Srpskom identitetu je suvisla. Tako se svjesno ili ne vracamo u kasne '90.godine. Vjeruj mi da je forum kap u okeanu Tsunamija koji tinja u narodu.Istina.

Ne lupetaj!!!!!!
O kakvom ti individualnom indentitetu pricas.Ja koliko znam Bosnjaci imali su problema sa tim indentitetom za vrijeme komunista.Ali tebi izgleda nedostaje to vrijeme.

:-D
Post Reply