Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Svaki dan saljem njivom brzom postom, oko 18:00 casova im predam posiljku, kupci vec sutra oko 10 sati javljaju da im je stiglo.Poštarinu placa kupac tako da nemam obaveze kao u BH posti da ja prvo platim pa da mi refundiraju, nikakve pakete ne moram kupovati, mozes i u kesi poslati ako hoces.
Cijena je 8KM do 5kg.
od sada ima da placam one tracking brojOve, u tom slucaju valjda ne moram posti dati marku osamdeset, mater im. placacu tracking samo da ne dajem pare nasoj posti.....
Pa gle, meni sa kineskim TN sve dodje a bez njihovog TN mozda 40%, i gdje sad nestaju te pošiljke, najverovatnije da se BHP ogradjuje da je do njih uvodjenjem TN cim posiljka udje u BiH...zar nije? Sad poštar pošiljku koja se ne prati ne može mahnuti .
Cekam posiljku dva mjeseca nadajuci se da ce se ipak pojaviti, kad mi posiljalac putem emaila javlja da im je artikal vracen od strane nase (usrane) poste kao nedostavljen primaocu. Ne samo da mi posta nije dostavila posiljku, vec se nisu ni potrudili da mi posalju obavijest da me ceka paket i da treba da ga podignem. Morala sam ponovo da narucim istu stvar i ponovo platim postarinu (jer su mi refundirali samo cijenu artikla). Prije mjesec dana sam na isti nacin zamalo ostala bez druge posiljke jer nikom iz poste nije ni palo na pamet da me obavijesti o tome. Srecom sam imala broj za pracenje, pa sam otisla da vidim u cemu je problem kad posiljci nije bilo ni traga ni glasa 6-7 dana nakon sto je bila obradjena na carini!
Eh, nisam. Nemam iskustva s tim stvarima, pa ne znam ni kakav je postupak. Ako nista, rekoh barem da upozorim druge koji cekaju posiljke, na sta su sve sposobni radnici poste.
Naručivao sam često s Ebay i Aliexpress, uglavnom sitnice vrijednosti 2-20KM. Sad kako naplaćuju svaki paketić koji dostave po 1,80KM više ne naručujem ništa jer ne želim uhljebima da punim džepove. Ne znam kako mogu naplatiti poštarinu ako već platim shipping 1-2$
krofnaa* wrote:Naručivao sam često s Ebay i Aliexpress, uglavnom sitnice vrijednosti 2-20KM. Sad kako naplaćuju svaki paketić koji dostave po 1,80KM više ne naručujem ništa jer ne želim uhljebima da punim džepove. Ne znam kako mogu naplatiti poštarinu ako već platim shipping 1-2$
na linku iznad je tema o tome, imaju i primjeri kako i kome napisati zalbu i zaliti se na tu lopovsku jednostranu odluku, savjetujem da pisete zalbu, sto vise žalbi na prave adrese veće su šanse da se tu šta postigne