Afere na poslu.. mit ili istina?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hAZNADAR

#76 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by hAZNADAR »

Kastanienallee wrote:
hAZNADAR wrote: Nisam ekspert u toj oblasti - govorim kako sam cuo.
No hard feelings ali ne moras biti ekspert. Podji od sebe. Ako si spreman s jednom bezznacajnom zenom imati uopste odnos, pa i odnos bez zastite, sta te sprijecava da imas takav isti odnos s bilo kim. Seks nije jednokratna potreba koja se ljudima javi jedanput u zivotu.
Pa samo zato sto nisam inace tip koji ko dzukac samo njuska okolo i gleda ste ce ubosti - je i manja vjerovatnoca da bi bio sa bilo kim. Ako mi je do afera - to je moguce samo sa jednom, najvise dvije osobe,... a vecina afera je upravo tog tipa - svalerska monogamija :D - a ne grupnjak. Medjutim ja govorim o necemu drugom.
Ako cemo statisticki po onome sto ja znam i sto sam cuo od ostalih - na stranu glasine i nagadjanja.

Najvise afera imaju udate zene, pa slijede muskarci samci, pa ozenjeni muskarci i na kraju neudate zene najmanje.

Mislim da ljudi imaju afere na poslu zbog avanturizma, uzbudjenja oko tajnovitosti, promjene, slatko zabranjenog,..

Kako drugacije objasniti dvoje koji se neprimjetno iskradu, nadju negdje gdje nema nikog, ......... - i vrate uredno pocesljani i zategnute odjece gdje su bili - i to sve za 10 min.?
dustaban

#77 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by dustaban »

Ima toga... vise nego mi to zelimo priznati.
Problem je ipak u u dvostrukom moralu. Nekako nam todje normalno prislonit ga kolegici, a tesko nam zamisliti da su i nase zene nekome privlacne kolegice! :roll:

Ali mislim da, kad su ove stvari u pitanju, nema premca bolnicama!

Tu su zaista idealni uvjeti: nocne smjene, kreveti na svakom mjestu, lagana odjeca, mogucnost zastite maksimalna a i ako omane tu je idealno primjeniti "popravne" metode...sta sam ispustio... ah da, samo mjesto dogadjanja - bolnica, dakle mjesto gdje se na jednom mjestu desavaju radjanja i smrti, ta cjelokupna atmosfera zaista cini svojevrsnu relaksaciju kad je rijec o vanbracnim egzibicijima i o zivotu opcenito. Carpe diem!

U vezi s tim, uvjek sam se pitao kako ginekolozi razdvajaju posao od je li, kako da se izrazim...
:mrgreen:
didžej

#78 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by didžej »

hAZNADAR wrote:
Kastanienallee wrote:
hAZNADAR wrote: Nisam ekspert u toj oblasti - govorim kako sam cuo.
No hard feelings ali ne moras biti ekspert. Podji od sebe. Ako si spreman s jednom bezznacajnom zenom imati uopste odnos, pa i odnos bez zastite, sta te sprijecava da imas takav isti odnos s bilo kim. Seks nije jednokratna potreba koja se ljudima javi jedanput u zivotu.
Pa samo zato sto nisam inace tip koji ko dzukac samo njuska okolo i gleda ste ce ubosti - je i manja vjerovatnoca da bi bio sa bilo kim. Ako mi je do afera - to je moguce samo sa jednom, najvise dvije osobe,... a vecina afera je upravo tog tipa - svalerska monogamija :D - a ne grupnjak. Medjutim ja govorim o necemu drugom.
Ako cemo statisticki po onome sto ja znam i sto sam cuo od ostalih - na stranu glasine i nagadjanja.

Najvise afera imaju udate zene, pa slijede muskarci samci, pa ozenjeni muskarci i na kraju neudate zene najmanje.

Mislim da ljudi imaju afere na poslu zbog avanturizma, uzbudjenja oko tajnovitosti, promjene, slatko zabranjenog,..

Kako drugacije objasniti dvoje koji se neprimjetno iskradu, nadju negdje gdje nema nikog, ......... - i vrate uredno pocesljani i zategnute odjece gdje su bili - i to sve za 10 min.?
otisli da zapale po jednu? :)
didžej

#79 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by didžej »

dustaban wrote:Ima toga... vise nego mi to zelimo priznati.
Problem je ipak u u dvostrukom moralu. Nekako nam todje normalno prislonit ga kolegici, a tesko nam zamisliti da su i nase zene nekome privlacne kolegice! :roll:

Ali mislim da, kad su ove stvari u pitanju, nema premca bolnicama!

Tu su zaista idealni uvjeti: nocne smjene, kreveti na svakom mjestu, lagana odjeca, mogucnost zastite maksimalna a i ako omane tu je idealno primjeniti "popravne" metode...sta sam ispustio... ah da, samo mjesto dogadjanja - bolnica, dakle mjesto gdje se na jednom mjestu desavaju radjanja i smrti, ta cjelokupna atmosfera zaista cini svojevrsnu relaksaciju kad je rijec o vanbracnim egzibicijima i o zivotu opcenito. Carpe diem!

U vezi s tim, uvjek sam se pitao kako ginekolozi razdvajaju posao od je li, kako da se izrazim...
:mrgreen:
a doktor udo brinkman iz klinike svarcvald. eki udo! :lol:
hAZNADAR

#80 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by hAZNADAR »

Dalje - kad smo vec kod statistike.

Najvise afera u firmi ima na tkzv "nizim instancama" po pitanju plate i strucne spreme.

Vise ima afera u odjeljenjima gdje je manja plata i manja obrazovanost - gdje je istovremeno i veca bliskost izmedju kolega.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#81 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by Slo Burner »

Cesto provedete vise vremena zajedno sa kolegicom na poslu nego kuci sa partnerom, nije ovo nista neocekivano i nelogično
Ramzess Veliki

#82 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by Ramzess Veliki »

hAZNADAR wrote:
Loši j...či? :?
shmizlica

#83 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by shmizlica »

hAZNADAR wrote:Dalje - kad smo vec kod statistike.

Najvise afera u firmi ima na tkzv "nizim instancama" po pitanju plate i strucne spreme.

Vise ima afera u odjeljenjima gdje je manja plata i manja obrazovanost - gdje je istovremeno i veca bliskost izmedju kolega.
:shock:
jbt, ja u tebe teorija danas :-)
hhaarree

#84 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by hhaarree »

nova tema za dnevnu dozu nebuloza :sax:
didžej

#85 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by didžej »

evo jos jedna teorija:

kad kolegicu s posla dugo gledas, svaki dan, cesto ti postane aseksualno bice. pocnes da je gledas isto kao i suprugu. :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#86 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by Slo Burner »

Kastanienallee wrote:
Slo Burner wrote:Cesto provedete vise vremena zajedno sa kolegicom na poslu nego kuci sa partnerom, nije ovo nista neocekivano i nelogično
Nije neocekivano ali je predosadno i prelako rjesenje. Dosta mi sto ih gledam svaki dan po 8-9 sati, jos treba i da se parimo :run:
To radis s nekim debelim i ćelavim garant :D
shmizlica

#87 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by shmizlica »

didžej wrote:evo jos jedna teorija:

kad kolegicu s posla dugo gledas, svaki dan, cesto ti postane aseksualno bice. pocnes da je gledas isto kao i suprugu. :D
ova je :thumbup:
hAZNADAR

#88 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by hAZNADAR »

Kastanienallee wrote:
shmizlica wrote: :shock: jbt, ja u tebe teorija danas :-)
obrazovanim i ljudima koji zaradjuju vise od prosjeka ne trebaju ni seks ni ikakva tjelesna zadovoljstva...zadovoljstvo crpe iz raznih diploma i tezine bankovnog racuna :lol:
Afere nemaju paralelu sa opcim zadovoljstvom u zivotu i sl.
Statistika ipak kaze da je najvise afera u odjeljenjima gdje je manja plata i obrazovanost. Isto kao sto je mimo posla toga vise u neurbanim sredinama.

Jedini razlog je veca bliskost izmedju kolega. Licno sam dozivio drugacije zahebancije, odnose, prijateljstva, razumijevanja,... "na prizemlju i na spratu". Takodjer sam osjetio drugaciju granicu prilikom festi i kada se malo popije izmedju kolegica iz prizemlja i sa sprata.

Shmizlice - ja imam skoro 20 god. staza po firmama sto kod nas - sto vani. Ista prica i prije i danas i kod nas i vani.

Tako i vjeruj starom magarcu da je afera najvise kod udatih zena, i to sa manjom strucnom spremom. To se cak spominje i kao neki klise, nepisano pravilo.
shmizlica

#89 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by shmizlica »

znaš kako kažu - ''statistika je tačan skup netačnih podataka'' - doduše kod mene visoka stručna sprema, pa šta ja znam :roll:
Scopio

#90 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by Scopio »

Prijatelj je radio u upravi jedne poznate bh.kladionice.
Kaze da firma svake godine za rođendan organizira veliki party u gradu sjedištu i autobusima dođu sve cure/tete/mačke na tu zabavu, omjer bude 1muško:30žena... uglavom kaže to su kolege u upravi zvali Dan beskrajne j***ine :D
Ramzess Veliki

#91 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by Ramzess Veliki »

didžej wrote:evo jos jedna teorija:

Ne znaš ti kakvih kolegica imam pored sebe ... počeo sam nositi zaštitne naočare za elektrolučno varenje da ne napravim belaj. :dance:
alchak.ba

#92 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by alchak.ba »

Kastanienallee wrote:
Slo Burner wrote:
Kastanienallee wrote:Nije neocekivano ali je predosadno i prelako rjesenje. Dosta mi sto ih gledam svaki dan po 8-9 sati, jos treba i da se parimo :run:
To radis s nekim debelim i ćelavim garant :D
Ne bas...sto sam i docarala u postu iznad :lol:
Außerdem...privlace me procelavi i celavi tipovi :mrgreen:

nisma znao d ate privlacim, al ok

i postoje dvije lazi, jedna od njih je statistika
Ramzess Veliki

#93 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by Ramzess Veliki »

Kastanienallee wrote:
shmizlica wrote: :shock: jbt, ja u tebe teorija danas :-)
obrazovanim i ljudima koji zaradjuju vise od prosjeka ne trebaju ni seks ni ikakva tjelesna zadovoljstva...zadovoljstvo crpe iz raznih diploma i tezine bankovnog racuna :lol:
Pffff ... upravo suprotno. Intelektualni rad zahtijeva ravnotežu u fizičkom radu. Tačno je da intelektualni rad zamara ali osoba mora imati fizičke aktivnosti kako bi izdržala taj tempo. Seks je u tom smislu poželjan i to u većim količinama. Pročitaj Kamasutru, ono o životnoj energiji. :thumbup:
Nemoj samo sličice gledat'. 8-)
alchak.ba

#94 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by alchak.ba »

Kastanienallee wrote:
alchak.ba wrote: nisma znao d ate privlacim, al ok

i postoje dvije lazi, jedna od njih je statistika
tvoju privlacnost smo apsolvirali...ali ne radimo skupa pa...dok nam ne spoje zgrade staklenim mostom...ne pripadamo skupa na ovu temu kao ta dobra kombinacija za aferu na poslu :kiss:
lijepo je biti tebi privlacan....
a ne bih u drzavnu sluzbu ako ikako moze
alchak.ba

#95 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by alchak.ba »

Kastanienallee wrote:
alchak.ba wrote: lijepo je biti tebi privlacan....
a ne bih u drzavnu sluzbu ako ikako moze
prija, znam :)
moras jos vjezbati gadjanje s razlicitim metama :lol:
ne gadjam se... ja sam fin
rajvoSa0

#96 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by rajvoSa0 »

Sjetih se danas ove teme. :D Jedva nasao.

Prica mi komsija kako ni zamisliti ne mozemo sta se desava kad uposlenici jedne institucije odu na godisnji seminar na primorje.

Sto je najgore bude tu udatih i ozenjenih vise nego samaca, vecina je +35 -45 :D
blesava

#97 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by blesava »

Mit je da u drzavnim firmama ima seksa. Seksa ne moze da bude jer je sve sama rodbina.

Inace ja sam seksa najvise vidjela po privatnim firmama, posebno raznoraznim poliklinikama sa manjim kolektivima. Jao tu kurvarluka auuuu
mali_balon

#98 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by mali_balon »

blesava wrote:Mit je da u drzavnim firmama ima seksa. Seksa ne moze da bude jer je sve sama rodbina.

Inace ja sam seksa najvise vidjela po privatnim firmama, posebno raznoraznim poliklinikama sa manjim kolektivima. Jao tu kurvarluka auuuu
Onda je ovo incest :D
http://doznajemo.com/2011/12/23/seks-sa ... skoj-sobi/

Radili zajedno u institucijama
didžej

#99 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by didžej »

blesava wrote:Mit je da u drzavnim firmama ima seksa. Seksa ne moze da bude jer je sve sama rodbina.

jasu se na tvoje oci? :D
una_bo

#100 Re: Afere na poslu.. mit ili istina?

Post by una_bo »

a tek NGO :D
Post Reply