Audi A3 Limuzina

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sema911s

#76 Re: Audi A3 Limuzina

Post by sema911s »

dal je audi skup., je za prosjecnog bosnju al svjet nije bosna,.,tako da tih 25000€ evrica ti daje neki ulaz u normalno avto,. da znas sta si kupio,,,. naravno za manje para ces dobit negdje vise,.al pita nje je cega,., cjenovno ulazi u rang sa passat, mondeo, insignia itd e sada jel isti osjecaj zadovoljstvo vozit se u nekome od tih avuta il vozikat avudija,. nekome je to glupost dok ce neko izdvojit zadnji pfening,., mi u bih smo pravo kriticni kada vidimo te velike cijene i vadimo se time da mi znamo bolje(pogledamo oko sebi vidis samo cemer jad i bjedu i vozimo avta stara 10+godina) tako da nek neke bogatije zemlje sude dal avudi valja il ne,.,
da je malo neobicno vidjet a3 limo,., isto ko sto je sda vidjet bmw seria 4 il bmw seria 2,,.,

kako kazu svaka roba ima svog kupca

iskreno meni nebi bilo sramota sjest u jednog,., da imam kesa,.,posto nemam reci cu da za manje para ima bolje,., e sada to bolje je staro 12god,.,
citro

#77 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

sema911s

Ne mislim da je to samo pitanje imas li ili nemas para za takvo auto. Prije je to, po meni, odnos prema zivotu opcenito.
Papak sa Balkana ce dati i posljednju marku da bude vidjen u Audiju ili slicno, pa makar starom 10 i vise godina.
I uvijek ce mastati o novijem autu istog brenda.
Ja za 65000 KM ne bih nikada kupio A3 limuzinu jer je to izuzetno precijenjeno auto za svoje karakteristike, dimenzije i design, opet po mom skromnom misljenju.
Za te novce postoje daleko ekstravagantniji i bolji auti, govorim ovdje o iskljucivo novim autima.
Na primjer, ko nije sjeo u Citroen DS5 ne zna o cemu pricam. Cijena je takva kao za A3 limuzinu. A razlika dramaticna, Audi tog cjenovnog razreda nema sta tu traziti.
I postoji tu jos mnogo primjera da ne nabrajam sada i bez veze nekoga reklamiram. Svi ce reci da reklamiram Citroen radi mog nickname-a Citro, a ja u stvari volim limun :)
Eh sada, da li uopste dati 65000 KM za auto ? U danasnje vrijeme bogami ne, osvrnimo se malo oko sebe. Prevoznih sredstava koliko hoces do 30000 KM, novih, i da ne strsis medju svijetom.
I, ko daje zadnju marku da kupi auto po meni je dalabu jedna obicna, jer cinom kupnje auta samo pocinju daljnji troskovi i samo se ukopava.
Tipicna slika BiH papka u kafani je slljedeca: na stolu kljuc od Audija, vrlo skup mobitel, Ray Ban suncane i u djepu 2-3 KM za kafu :)
Better Man

#78 Re: Audi A3 Limuzina

Post by Better Man »

sema911s wrote:dal je audi skup., je za prosjecnog bosnju al svjet nije bosna,.,tako da tih 25000€ evrica ti daje neki ulaz u normalno avto,. da znas sta si kupio,,,. naravno za manje para ces dobit negdje vise,.al pita nje je cega,., cjenovno ulazi u rang sa passat, mondeo, insignia itd e sada jel isti osjecaj zadovoljstvo vozit se u nekome od tih avuta il vozikat avudija,. nekome je to glupost dok ce neko izdvojit zadnji pfening,., mi u bih smo pravo kriticni kada vidimo te velike cijene i vadimo se time da mi znamo bolje(pogledamo oko sebi vidis samo cemer jad i bjedu i vozimo avta stara 10+godina) tako da nek neke bogatije zemlje sude dal avudi valja il ne,.,
da je malo neobicno vidjet a3 limo,., isto ko sto je sda vidjet bmw seria 4 il bmw seria 2,,.,

kako kazu svaka roba ima svog kupca

iskreno meni nebi bilo sramota sjest u jednog,., da imam kesa,.,posto nemam reci cu da za manje para ima bolje,., e sada to bolje je staro 12god,.,
Cijena za Audi 3 sedan od 25 milja Eura ne znači ulazak, tj. da si kupio normalno auto. Dati 25 milja Eura za Audi 3 sedan je ništa drugo do bacanje para i samo budala može tolike novce dati za jedno prosječno auto, koje ne nudi ništa specijalno.
hopcup

#79 Re: Audi A3 Limuzina

Post by hopcup »

neki ovdje rezonuju kao da je ovaj auto smišljen i namijenjen baš za naše tržište i baš za nas u bosni. halo ba, nas je 4 miliona, u globalnim okvirima to je nivo statističke greške...
citro

#80 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

hopcup wrote:neki ovdje rezonuju kao da je ovaj auto smišljen i namijenjen baš za naše tržište i baš za nas u bosni. halo ba, nas je 4 miliona, u globalnim okvirima to je nivo statističke greške...
Nazalost, mi i jesmo jedna statisticka greska, bliza istorija to nedvojbeno pokazuje.

Ali, nemoj se zavaravati da ljudi u daleko mocnijim zemljama u Evropi i ostalim kontinentima kupuju ovakva auta tek tako, zavuku ruku u djep i odu u salon. Ne, ne, daleko je to od toga, prevrne se svaki Euro prije nego se ode u kupovinu auta.
Prilog tome je vrlo dobra prodaja DACIA modela u Austriji, i ostalih jeftinijih brand-ova.
hopcup

#81 Re: Audi A3 Limuzina

Post by hopcup »

citro wrote:
hopcup wrote:neki ovdje rezonuju kao da je ovaj auto smišljen i namijenjen baš za naše tržište i baš za nas u bosni. halo ba, nas je 4 miliona, u globalnim okvirima to je nivo statističke greške...
Nazalost, mi i jesmo jedna statisticka greska, bliza istorija to nedvojbeno pokazuje.

Ali, nemoj se zavaravati da ljudi u daleko mocnijim zemljama u Evropi i ostalim kontinentima kupuju ovakva auta tek tako, zavuku ruku u djep i odu u salon. Ne, ne, daleko je to od toga, prevrne se svaki Euro prije nego se ode u kupovinu auta.
Prilog tome je vrlo dobra prodaja DACIA modela u Austriji, i ostalih jeftinijih brand-ova.
nemoj se zavaravat da neko u audiju nije dobro istražio tržište prije nego što je ovaj model napravio, odredio mu cijenu i pustio ga u prodaju
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#82 Re: Audi A3 Limuzina

Post by Matijevic_Vlado »

Better Man wrote:
Cijena za Audi 3 sedan od 25 milja Eura ne znači ulazak, tj. da si kupio normalno auto. Dati 25 milja Eura za Audi 3 sedan je ništa drugo do bacanje para i samo budala može tolike novce dati za jedno prosječno auto, koje ne nudi ništa specijalno.
al otkad si ti postao strucnjak za te stvari? strucnjak da ti tek tako mozes reci da je budala ko ga kupi i da je baccanje para :mrgreen: ? tetak ti mozda nekakav izinjer tamo i rekao ti da je ovo auto smece i da je budala ko ga kupi?
tako se isto govorilo i za ljude koji kupovase Daciu a ne golfa 3, jer Dacia je od plastike bla bla
goran16v

#83 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

I meni su smijesne price o budalama koje bacaju pare kad god se potegne prica o skupim automobilima. Osim sto prodaja nerijetko pokaze da je broj prodatih malo povelik da se svede na budale, eto nek je onaj sto zaradi i kupi takav auto za 50k KM budala i nek smo mi sto se porodimo dok zaradimo i kupimo 2 x jeftiniji (u najboljem slucaju) genijalci!
Kad zaradjuje i stedi ozbiljne cifre i treba da kupi skup auto koji mu nece isprazniti akumulacije taman da je velicine fice, da zna za sta radi i da uziva u tome jer ne radi takav covjek za klikere da se klacka u Daciama itd ali jedina stvar koja meni nije jasna je nasa politika da se zadnji dinar istrese za auto i jos ode u minus.
citroen xm

#84 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citroen xm »

Neko u Audiju je sigurno dobro istražio tržište. Niko nije budala, rade ljudi sa svojim parama šta hoće. Ali... Ovo je auto iz C segmenta, svi proizvođači su digli nivo završne obrade pa nema velike razlike između njih i premijuma. I sad neko kaže da je veći ugođaj voziti Audi iz C segmenta nego vrhunski opremljenu i motorizovanu limuzinu iz D segmenta za iste pare? E to je zabluda, laž i ko zna šta još.
goran16v

#85 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citroen xm wrote: svi proizvođači su digli nivo završne obrade pa nema velike razlike između njih i premijuma.
A ovo kao nije zabluda, laž i ko zna šta još...? :lol:
citro

#86 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citro »

goran16v wrote:I meni su smijesne price o budalama koje bacaju pare kad god se potegne prica o skupim automobilima. Osim sto prodaja nerijetko pokaze da je broj prodatih malo povelik da se svede na budale, eto nek je onaj sto zaradi i kupi takav auto za 50k KM budala i nek smo mi sto se porodimo dok zaradimo i kupimo 2 x jeftiniji (u najboljem slucaju) genijalci!
Kad zaradjuje i stedi ozbiljne cifre i treba da kupi skup auto koji mu nece isprazniti akumulacije taman da je velicine fice, da zna za sta radi i da uziva u tome jer ne radi takav covjek za klikere da se klacka u Daciama itd ali jedina stvar koja meni nije jasna je nasa politika da se zadnji dinar istrese za auto i jos ode u minus.
Problem je Gorane sto kod nas pojam "zaradjuje i stedi ozbiljne cifre" kod nas uglavnom ima jedno drugo ili barem dodatno znacenje. O toj populaciji ne diskutujem.
A o istresanju zadnjeg dinara (ili danas KM-a) se potpuno slazem.
citroen xm

#87 Re: Odg: Audi A3 Limuzina

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
citroen xm wrote: svi proizvođači su digli nivo završne obrade pa nema velike razlike između njih i premijuma.
Pa nije. Ako gledaš top varijante auta iz D segmenta veoma su blizu premijum modelima. Dobar dio ove cijene Audija ide na ime.
Industrialyzer

#88 Re: Audi A3 Limuzina

Post by Industrialyzer »

citroen xm wrote:Neko u Audiju je sigurno dobro istražio tržište. Niko nije budala, rade ljudi sa svojim parama šta hoće. Ali... Ovo je auto iz C segmenta, svi proizvođači su digli nivo završne obrade pa nema velike razlike između njih i premijuma. I sad neko kaže da je veći ugođaj voziti Audi iz C segmenta nego vrhunski opremljenu i motorizovanu limuzinu iz D segmenta za iste pare? E to je zabluda, laž i ko zna šta još.
Tako su uradili i za A2 pa promasaj da ne moze biti veci, gubatak preko milijarde na tom modelu... mozes ti ispitivati koliko hoces ali dok prodaja ne krene, to ti nista ne znaci. Ovaj A3 sedan sigurno nece biti cesto vidjen ni kod nas ni vani ;-)
citroen xm

#89 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citroen xm »

Vidjećemo. Ali čim je mercedes izbacio CLA, morali su dati i oni odgovor. U ostalom A2 je bio potpuno nov model, dok je ovo već razvijeni A3 sa nakalemljenim dupetom, pa i ako prodaja krene loše neće biti veliki gubitci.
hopcup

#90 Re: Audi A3 Limuzina

Post by hopcup »

Industrialyzer wrote:
citroen xm wrote:Neko u Audiju je sigurno dobro istražio tržište. Niko nije budala, rade ljudi sa svojim parama šta hoće. Ali... Ovo je auto iz C segmenta, svi proizvođači su digli nivo završne obrade pa nema velike razlike između njih i premijuma. I sad neko kaže da je veći ugođaj voziti Audi iz C segmenta nego vrhunski opremljenu i motorizovanu limuzinu iz D segmenta za iste pare? E to je zabluda, laž i ko zna šta još.
Tako su uradili i za A2 pa promasaj da ne moze biti veci, gubatak preko milijarde na tom modelu... mozes ti ispitivati koliko hoces ali dok prodaja ne krene, to ti nista ne znaci. Ovaj A3 sedan sigurno nece biti cesto vidjen ni kod nas ni vani ;-)
ostavi svoje podatke, audi, bmw, mercedes i porsche tragaju za takvim vidovnjakom.
goran16v

#91 Re: Odg: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote:
Pa nije. Ako gledaš top varijante auta iz D segmenta veoma su blizu premijum modelima. Dobar dio ove cijene Audija ide na ime.
Naravno da jest laz i to velika za pocetak bog vrlo logicne cinjenice da niko od premium proizvodjaca nece tapkati u mjesti i skrstenih ruku cekati da ih neko iz srednje zone stigne i ugrozi. a prodaja najbolje govori.
goran16v

#92 Re: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citro wrote:
goran16v wrote:I meni su smijesne price o budalama koje bacaju pare kad god se potegne prica o skupim automobilima. Osim sto prodaja nerijetko pokaze da je broj prodatih malo povelik da se svede na budale, eto nek je onaj sto zaradi i kupi takav auto za 50k KM budala i nek smo mi sto se porodimo dok zaradimo i kupimo 2 x jeftiniji (u najboljem slucaju) genijalci!
Problem je Gorane sto kod nas pojam "zaradjuje i stedi ozbiljne cifre" kod nas uglavnom ima jedno drugo ili barem dodatno znacenje. O toj populaciji ne diskutujem.
A o istresanju zadnjeg dinara (ili danas KM-a) se potpuno slazem.
Naravno, kako je cijena novog auta vise-manje svugdje ista ili slicna tako i se pojam zaradjivati i stediti ozbiljne cifre treba da bude kao vani pa ce tako neko ko ima na raspolaganju respektabilnih 200 000 KM kupiti auto od 50 000 KM, a kod nas ko ima za nas respektabilnih 50 000 KM nece kupiti auto od 20 000 kao sto bi uradio onaj vani nego od 55 0000.
Lolobrigida

#93 Re: Audi A3 Limuzina

Post by Lolobrigida »

Industrialyzer wrote:
I tebi je to primjer? jedan jedini model koji je podbacio u dvije decenije je primjer kako se pogrešno vrši analiza :-) :-) :-) Znači nekome ne trebamo vjerovat jer 1 od 50 modela u 20 godina nije ispunio očekivanja :-) To se zove izuzetak, a ne pravilo, i samim time ne može biti relevantan. Šta onda reći za Fiat, Peugeot, Citroen...gdje 90% modela nije se prodavalo kako treba :D Ne, o tome ćemo da čutimo, a uzet ćemo za primjer one koji rasturaju u prodaji i palamudit kako je krajnje vrijeme da se i oni okliznu :) Ako nisi vidovita Džemila, okani se prognoza i pusti da vrijeme pokaže rezultate
Industrialyzer

#94 Re: Audi A3 Limuzina

Post by Industrialyzer »

I Mercedes je gubio na prvoj A klasi, Fiat gubio na Stilu (4 milijarde gubitka), VW gubio na Phaetonu... Poenta je da to sto je neko u Audiju ispitivao trziste ne znaci da ce model uspjeti. Sto kaze JC: Word harder and buy A4 :mrgreen:
Lolobrigida

#95 Re: Audi A3 Limuzina

Post by Lolobrigida »

Industrialyzer wrote:I Mercedes je gubio na prvoj A klasi, Fiat gubio na Stilu (4 milijarde gubitka), VW gubio na Phaetonu... Poenta je da to sto je neko u Audiju ispitivao trziste ne znaci da ce model uspjeti. Sto kaze JC: Word harder and buy A4 :mrgreen:
Normalno da ne znači, ali kada govorimo o tome kako ko pravilno ocjenjuje stanje i potrebu, ne može se za primjer uzeti nešto što predstavlja usamljen izuzetak, a ne pravilo.
Industrialyzer

#96 Re: Audi A3 Limuzina

Post by Industrialyzer »

Lolobrigida wrote:
Industrialyzer wrote:I Mercedes je gubio na prvoj A klasi, Fiat gubio na Stilu (4 milijarde gubitka), VW gubio na Phaetonu... Poenta je da to sto je neko u Audiju ispitivao trziste ne znaci da ce model uspjeti. Sto kaze JC: Word harder and buy A4 :mrgreen:
Normalno da ne znači, ali kada govorimo o tome kako ko pravilno ocjenjuje stanje i potrebu, ne može se za primjer uzeti nešto što predstavlja usamljen izuzetak, a ne pravilo.

Dakle, pravilo je da nema pravila :mrgreen: Ja samo mislim da A3 limuzina nece uspjeti i to je to, meni ni iz dzepa ni u dzep ali ne vidim razumnu osobu koja bi kupila ovog mutanta :mrgreen: Isto misljenje imam i za X6 koji je, eto, uspio kod raje ali ja ono ne bih kupio ma nema sanse.
citroen xm

#97 Re: Odg: Audi A3 Limuzina

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:
goran16v wrote: A ovo kao nije zabluda, laž i ko zna šta još...? :lol:
Naravno da jest laz i to velika za pocetak bog vrlo logicne cinjenice da niko od premium proizvodjaca nece tapkati u mjesti i skrstenih ruku cekati da ih neko iz srednje zone stigne i ugrozi. a prodaja najbolje govori.
A ja ne rekoh da su ih stigli već da jer razlika manja nego prije 10 godina. Recimo za 65000 KM je Mazda 6 tri puta bolji izbor od A3 limuzine. Da ne pričamo da iako već par godina na tržištu, C5 ekskluziv sa sjajnim 2.0 HDI košta već 45000. Sve daleko bolja auta od ove sprčene limuzine pa da je 100 puta premijum.
Lolobrigida

#98 Re: Audi A3 Limuzina

Post by Lolobrigida »

Industrialyzer wrote:
Lolobrigida wrote:

Dakle, pravilo je da nema pravila :mrgreen: Ja samo mislim da A3 limuzina nece uspjeti i to je to, meni ni iz dzepa ni u dzep ali ne vidim razumnu osobu koja bi kupila ovog mutanta :mrgreen: Isto misljenje imam i za X6 koji je, eto, uspio kod raje ali ja ono ne bih kupio ma nema sanse.
Ne bih ni ja, ali kontam poentu ovog auta, neko je ranije baš na ovoj temi lijepo objasnio njegovu namjenu. 1000 ljudi, 1000 čudi, plus što je ponuda auta toliko velika, da su različita mišljenja normalna. Neko bi ovo, neko bi ono, ne bi ni valjalo da svi isto kupujemo i volimo.

Mi kokuzi koji nemamo love možemo lajat koliko hoćemo da su preskupi, ali činjenica je da nijednog Audija, BMW-a ili merca nećeš dobiti jeftino i sa tim se treba pomiriti. Toliko isto košta i Merc CLA (koji je meni ljepši i o njemu bih već razmislio :D), prva A-klasa u AutoLineu je koštala 65 000KM, a daleko je od fulla bila. I mi se onda žalimo kako su užasno skupi, i kako ima komada lima od 5 metara koji su jeftiniji, ali činjenica je da oni koji imaju lovu da ih kupuju!

Npr. Audi i BMW su u Evropi prodavaniji od recimo PSA grupacije, Fiata, Škode...iako su im auta daleko skuplja od njihovih. Danas u vrijeme krize, dok svi bilježe minus, oni u plusu i ako se vako nastavi mogli bi sustići jednog Renaulta, Opela i Forda. Čitam nedavno da se Audi probio među 4 najprodavanije marke u Velikoj Britaniji, odmah ispod VW-a, Vauxhalla i Forda. A koliko košta jedan Opel/Vauxhall , a koliko Audi?

E sad skontaj da Audi, BMW i Merc stave cijene kao Renault, VW, PSA...pa ovi bi propali za koju godinu. Prva bi PSA udarila katanac u bravu, niko živ ih ne bi ni pogledao. A i sad su na aparatima za disanje. Zato je dobro da ima ova razlika u cijenama, pa ima mjesta pod suncem i za ove slabije proizvođače.

@Citro je lijepo rekao da ljudi dobro izvagaju pare kod kupovine auta, a kupci su prepoznali kvalitet više kojeg donose premium auta i ne žale dati i više para za njih, iako imaju i daleko jeftinija auta. Mi nemamo para, i ostaje nam samo da se žalimo kako su skupi.
goran16v

#99 Re: Odg: Audi A3 Limuzina

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote:
citroen xm wrote:
A ja ne rekoh da su ih stigli već da jer razlika manja nego prije 10 godina. Recimo za 65000 KM je Mazda 6 tri puta bolji izbor od A3 limuzine. Da ne pričamo da iako već par godina na tržištu, C5 ekskluziv sa sjajnim 2.0 HDI košta već 45000. Sve daleko bolja auta od ove sprčene limuzine pa da je 100 puta premijum.
I tako to ide, mi znamo kolike su razlike, mi znamo sta je bolji izbor, mi znamo sta je sprcena limuzima, mi smo napmapetniji, mi vozimo auta od 8 hiljada, a ovim levati sto pojma nemaju daju po 50 hiljada! Bravo majstore, welcome to the club! :thumbup: :lol:
citroen xm

#100 Re: Audi A3 Limuzina

Post by citroen xm »

Ja nisam osudio nikoga ko je kupio Audi niti sam rekao da je budala. Nemam ja pravo da određujem drugima šta će sa svojim parama raditi.
Ja ovo pričam iz ugla posmatrača, vlasnika i korisnika nekih auta. Posjedujem taj neki A6 koji nije baš blizu najnovijem i znam koliko je tada bio unutra iznad nekih Mazdi i ostalih auta. Koristim i vozim se takođe u novijim autima pa vidim koliko su od tada mnogi napredovali. Što se tiče kvaliteta i pouzdanosti neću jer bih mogao mnogo toga napisati što ne ide u prilog premijum proizvođačima.
Post Reply