Ismet Bajramovic celo -2

Better Man

#76 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by Better Man »

Ćelo je bio kriminalac, ubica, mafijaš, koji je uživao podršku porodice Izetbegović (sam Bakir Izetbegović se falio da je dobar prijatelj sa Ćelom). Sramota je da se o jednom takvom kriminalcu otvara tema i da se uopće on spominje ovdje! Da je Ćelo progovorio o svemu što zna treslo bi se ne Sarajevo. već bi se tresla cijela BiH minimalno mjesec dana i mnoge velike face od političara bi završile na trajno u zatvoru!
sneki712

#77 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by sneki712 »

didžej wrote:
sneki712 wrote:
rookfash wrote:Jeste bio kriminalac i za kriminalne radnje, da je bilo normalne pravne drzave, je trebao krivicno odgovarati. No uz jos nekolicinu ljudi je bio jedan od najzasluznijih sto sarajevo tog 2. maja 1992. nije dozivjelo sudbinu srebrenice '95. za to mu hvala. kraj priče.

Dobro se sjecam prvog susreta sa celom, tada mu ni ime nisam znala meni 18 god, zavrsila srednju, u kaktusu pored skenderija sa svojom rajom se zezam i momak , crnac iz Namibije mase mi. Treca godina sa mojom jaranicom ide u skolu i ja onako jaranski sa njim u pricu , sta ima sta palaniras nakon skole , on mi objasnjava da sve zavisi sta mu otac odredi ili ce studirati u Sa ili u Bg. Prlazi frajer ruzan ko lopov zovu ga Njufko, i onako bezobrazno kaze mi ebo te crnac, ja u to doba jos bezobrazije ebo on i tebe i tvoju mamu koja te tako vaspita. Kazem momku haj vidimo se kasnije kontam da mu ne pravi probleme. Brzim korakom podjem prema svojoj grupi u cosku medjutim nisam ni vidjela da me pratio, pa me stize na korak od moje raje i spuca mi samar ja sam na zemlji bila. Ali moja luda hrabrost ne razmislja ebem ja njemu sve po spisku, uhvati me grdosija za vrat i iste secunde se pojavi moj jaran koji je slucajno neki rodjak Njufku i moli ga da me pusti , i tako ja dobro prodjem. Sjednem ja pored DJ bila su 2-3 stola , narucim pivu zapalim cigaru kad taj Celo( jos uvijek ne znam ko je )onako jalijaski , kretenski se smije i govori mi vidis onu curu tamu u mraku dvojica je vec maltretiraju, i on ce ti meni mogu je silovati kako hocemo. a to se i tebi moze desiti, ja onako noge mi se odsjekle hrabro odgovorim samo probajte. Uzmem pivu sidjem na bilijar i sretnem Marka radio na obezbjedjenju, sa jaranom Djurom i Pericem ijos jedno Jasnom igraju bilijara.Marko me upita sta ti je to na licu, ma rekoh neki kreten mi samar spuca i kazem sta se desilo,Raspuco se Marko a ja kontam ma sta mi ti mozes pomoci metar i zilet visok u srednjim godinama, otrca gore , ne znam sta je bilo ali ti misevi nikad vise mene nisu ni pogledali cak su prelazili ulicu. Ja se malo raspitam ko mi je ovaj andjeo cuvar znam samo da smo dobro bilijara igrali u tale za veceru sa rajom. Marko je nekad imao svoju mafiju u Sa ,ozenio se i smirio se ja nikad ne bih rekla da je on bio takav u mladosti. Vrlo pristojno drustvo .........
Podje rat je vidim na tv Celo b , ma ne mores ti tu facu ni zaboraviti lako, prvo sto sam pomislila bez grize savjesti da ga oce snajper skinuti............ Tacno je to da su se fina djeca prepala ali moj prvi komsija je isao sa porodicom blizom i daljom , tu vece je Cicko poginuo od granate kad su cete usli preko vrbanja mosta i nikad vise,5 ti dan kad se rodilo moje dijete Juni 8,92".................Istina je da su nam trebali kriminalci jer su i na drugoj strani bili mnogi koji su se poznavali od ranije , koji su dijelili talove prije nego se zaratilo. Ovo je sve iz prve ruke jer sam sjedila i slusala raju,93" ABIH odlucuje da ocisti kriminal, tresao se stari grad ,tu mi je kuca,kad su dosli po Ramiza Delalalica Celu, isto tako i Bistrik kad su Cacinog brata Naneta ubili, a onda je cacu u bijesu ubio Munibovog sina, a onda kad su uhvatili Cacu isutali su ga dok ga Munib nije dokrajcio, Celu bajramovica sam gledala u Njemackoj intervju u bolnici kako se desilo ubistvo dvoje mladih na mostu. Ma covjek se tako lijepo izrazavao a svabe svaku rijec prevele da ti ogadi rodjeni jezik. Da bog da se nikad vise ne rodio takav ...............nadjite odgovarajucu rijec
neke stvari lupas, ali dobro, pod emocijama si pa ti je oprosteno. :)
Pa kazem ti ovo sto znam je sve preko moje raje koja je branila Sa.
Pardon nije Vrbanja most to se desilo na Jevrejkom groblju, a snimak na YouTube kad su usli tenkovi do Name u Titovoj ulici prepoznajem dobro supruga od moje prijateljice sa zoljom u prolazu kod vjecne vatre. porodica sa bjelava, capajeva ul.
sneki712

#78 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by sneki712 »

Better Man wrote:Ćelo je bio kriminalac, ubica, mafijaš, koji je uživao podršku porodice Izetbegović (sam Bakir Izetbegović se falio da je dobar prijatelj sa Ćelom). Sramota je da se o jednom takvom kriminalcu otvara tema i da se uopće on spominje ovdje! Da je Ćelo progovorio o svemu što zna treslo bi se ne Sarajevo. već bi se tresla cijela BiH minimalno mjesec dana i mnoge velike face od političara bi završile na trajno u zatvoru!
Slazem se.zato je Ramiz c Delalic trazio da se preda jer je i on suvise znao.
kiker

#79 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by kiker »

oridjidji

trol sa slavic.net :D
Nisam trol, jednostavno me dusa zabolila kada sam vidjeo da u bolesnoj osobi trazite heroja. Oridjidji, sa Celom sam proveo 3 godine u sobi, Celu poznajem ko "crno ispod nokta". Optuzujes me zbog samoubistva djecaka iz B.Luke, sto me je asociralo na tvoj post -Vidi, i u zatvoru zlostavljali Srbe.
Ja sam samo spomenuo odgovornost tvog heroja za smrt DEVIC NEDELJKA iz B.Luke. Djecko (19) je zbog kradje imao samo godinu dana zatvora. Sta sam trebao, da spomenem ljepuskastog Lilica iz Svrakina, Dzevada iz Visokog,
koji su to prihvatili "zdravo za gotovo"itd
Celo je bio nadprosjecno glupa osoba, njega si mogao dobiti samo na pricu.
Intelegencija kao u pileta. Nikada, ama bas nikada , nisi mogao imati u takvu osobu povjerenje.
oridjidji, ili si u nivou Cele ili ste nesto, ali vjeruj mi da tom tipu ni Veselin Vlahovic Batko nije ravan.
sargon

#80 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by sargon »

Evo gdje govori o sebi...
kiker

#81 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by kiker »

didžej

jel istina da su seselja u zatvoru zvali "seseljuga"? :D
Nije istina. Seselj je svoj boravak u Zenici provodio u samici jer je odbijao zatvorska pravila na rad.
Neces raditi, samica ti je "majka".
Kada tebi odgovaram, da i ostalim se obratim ali ne kao "Djape" , uvijeno pa u celofan

Junuz Keco (KUDUZ) je bio u Zenici zajedno sa mnom, radio je na "pjeskari", debeli Omer Behman je bio JEDINA osoba koja je SAMA setala u parku izmedju treceg paviljona i prijemnog.
Jos nesto?

p.s. takva vremena bila :?:
oridjidji

#82 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by oridjidji »

kiker wrote:
oridjidji

trol sa slavic.net :D
Nisam trol, jednostavno me dusa zabolila kada sam vidjeo da u bolesnoj osobi trazite heroja. Oridjidji, sa Celom sam proveo 3 godine u sobi, Celu poznajem ko "crno ispod nokta". Optuzujes me zbog samoubistva djecaka iz B.Luke, sto me je asociralo na tvoj post -Vidi, i u zatvoru zlostavljali Srbe.
Ja sam samo spomenuo odgovornost tvog heroja za smrt DEVIC NEDELJKA iz B.Luke. Djecko (19) je zbog kradje imao samo godinu dana zatvora. Sta sam trebao, da spomenem ljepuskastog Lilica iz Svrakina, Dzevada iz Visokog,
koji su to prihvatili "zdravo za gotovo"itd
Celo je bio nadprosjecno glupa osoba, njega si mogao dobiti samo na pricu.
Intelegencija kao u pileta. Nikada, ama bas nikada , nisi mogao imati u takvu osobu povjerenje.
oridjidji, ili si u nivou Cele ili ste nesto, ali vjeruj mi da tom tipu ni Veselin Vlahovic Batko nije ravan.
Nisam vala niti cu ikada biti na nivou Cele ili na nivou bilo kakvog kriminalca jer to nije moj zivot nikada ni bio, niti ce ikada biti, ni neposmatram ga kao neku pozitivnu licnost. Medjutim ne osporavam mu zasluge koje je u ratu imao braneci Sarajevo u njegovim najtezim danima odbrane, ali ga necu porediti sigurno sa Batkom.
oridjidji

#83 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by oridjidji »

chupacabra wrote:Da je iko od vas ikada upoznao Naniceve Hamze iz Buzima, vidio bi sta su bosanski borci i ko je to pomjerao linije. O Celi i slicnim kriminalcima necu uopste da trosim rijeci.
Izet Nanic je legenda Buzima i Krajine, Bosne i Hercegovine uopste, rahmetli mu dusi,. Mi ipak pricamo o desavanjima u Sarajevu.

Vidis za mene su moji heroji bili Omer, Samir, Nedim rhm. im dusi. Zadnji je imao manje od 18 godina kada je poginuo braneci BiH.
Last edited by oridjidji on 01/04/2013 08:10, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#84 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by VjecitiStudent »

oridjidji wrote: Nisam vala niti cu ikada biti na nivou Cele ili na nivou bilo kakvog kriminalca jer to nije moj zivot nikada ni bio, niti ce ikada biti, ni neposmatram ga kao neku pozitivnu licnost. Medjutim ne osporavam mu zasluge koje je u ratu imao braneci Sarajevo u njegovim najtezim danima odbrane, ali ga necu porediti sigurno sa Batkom.
Mozes li nam pobrojati te konkretne zasluge?
oridjidji

#85 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by oridjidji »

VjecitiStudent wrote:
oridjidji wrote: Nisam vala niti cu ikada biti na nivou Cele ili na nivou bilo kakvog kriminalca jer to nije moj zivot nikada ni bio, niti ce ikada biti, ni neposmatram ga kao neku pozitivnu licnost. Medjutim ne osporavam mu zasluge koje je u ratu imao braneci Sarajevo u njegovim najtezim danima odbrane, ali ga necu porediti sigurno sa Batkom.
Mozes li nam pobrojati te konkretne zasluge?
Odbrana grada 2. maja je jedna od kljucnih njegovih zasluga. Doktor ga je spominjao kao dobrog vojnog policajca i momka koji je izvrsavao mnoge bitne zadatke prvih mjeseci rata u Sarajevu. Isti je sa ekipom doticnjaka iz vojne policije obezbjedjivao neophodna sredstva za rad bolnica, zrtvujuci vlastiti zivot izvlaceci gorivo sa pumpi na linijama razgranicenja. Sad ce neko reci odmah a sta je od toga prodo prosverco. Ko i svaki od kriminalaca, nesto je dao i nesto je uzeo. Sta tu nekome nije jasno?

Ima tu jos zasluga, tipa kad je sa Doktorom isao da sprijeci Juku da ne upadne u predsjednistvo. Sad nije on Izet Nanic, niti Miralem Jugo po svome herojstvu, niti Safet Zajko, ali za razliku od mnogih uhljebljenih u politici i vecem stepenu kriminala od njegovog, on je ipak proveo makar dan na liniji braneci BiH.
VjecitiStudent

#86 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by VjecitiStudent »

Znači 2. maj i to je to?
zateznistub

#87 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by zateznistub »

VjecitiStudent wrote:Znači 2. maj i to je to?
Da li je neumjesno pitati gdje si ti bio tog 2. Maja?
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#88 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by crysis »

jel bas to toliko bitno gdje je covjek bio 2 maja
zateznistub

#89 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by zateznistub »

crysis wrote:jel bas to toliko bitno gdje je covjek bio 2 maja
NIje, Ali napisati za 2. Maj "to je to" ko da je otisao kupiti cigara a ne sprijeciti cetnke da uđu u grad.

Celo jeste bio to sto je bio i tu se nema sta ni dodati ni oduzeti, ulogu njega i svih ostalih vezane za odbranu grad je vec nesto drugo
VjecitiStudent

#90 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by VjecitiStudent »

zateznistub wrote:
Šta piše u nazivu teme?
zateznistub

#91 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by zateznistub »

VjecitiStudent wrote:
zateznistub wrote:
Šta piše u nazivu teme?
Sigurno ne pise "omalovazavanje ucesnika odbrane grada"
VjecitiStudent

#92 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by VjecitiStudent »

zateznistub wrote:
VjecitiStudent wrote:
zateznistub wrote: Da li je neumjesno pitati gdje si ti bio tog 2. Maja?
Šta piše u nazivu teme?
Sigurno ne pise "omalovazavanje ucesnika odbrane grada"
Potpuno netačno, ovo je samo pokušaj da se umjesto paušalnih ocjena pokušamo vrjednovati konkretne činjenice o učešću u ratu lika iz naziva teme.
Učešće u odbrani 2.maja je definitivno plus, teško da ima spora u tome.
Ima li još nešto, još neka akcija protiv vanjskog neprijatelja?
zateznistub

#93 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by zateznistub »

VjecitiStudent wrote: Potpuno netačno, ovo je samo pokušaj da se umjesto paušalnih ocjena pokušamo vrjednovati konkretne činjenice o učešću u ratu lika iz naziva teme.
Cek malo, pa ti napisa za njegov doprinos 2. Maja "to je to". Sto je to nego omalovazavanje? Panije nosao drva drugog maja.
Sto se njegovih djela u ratu tice, nisam neko ko je vodio memoare pa ne znam sta je sve radio i uradio. Ali zasigurno vise od onih koji su rat proveli po podrumima ili van granica BiH. Toliko.
novi.dan.nova.nafaka

#94 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by novi.dan.nova.nafaka »

oridjidji wrote:Nismo mi imali tada puno vojske koja je odstudirala silne vojne akademije. Nasoj vojsci je dugo trebalo da iskoci iz patika u vojne cizme. Dovoljno je spomenuti da je vojska nastajala spontano, imali smo patriotsku ligu, zelene beretke, to BiH i hiljadu nekih malih i velikih formacija koji su poslje postale brigade, odredi i td.
Ne samo da nismo imali vojske, nismo imali ni političara kako treba, ma ništa. I to nije bilo slučajno, na tome se sistematski radilo decenijama. Bošnjaci su u svemu bili zapostavljeni. Alija je jedne prilike rekao nešta u smislu da smo pred rat dosta dobrog kadra izgubili jer je otišao vani, a već smo ionako deficitarni.
E sad, što se tiče Ćele&Co - kako reći bilo šta loše o njemu, imajući u vidu da je ostao makar tu u gradu i imao kakve-takve zasluge (na tome će se valjda svi složiti), kada znam da je meni dosta bliskih ljudi kidnulo van neposredno prije i odmah nakon počinjanja rata. Svi vi koji pametujete protiv Ćele, pogledajte ratne snimke ubijene djece, raskomadanih tijela - ja bih sa crnim vragom sklopio pakt o primirju kako bi se zajedno borili protiv četnika!
zateznistub wrote:Sto se njegovih djela u ratu tice, nisam neko ko je vodio memoare pa ne znam sta je sve radio i uradio. Ali zasigurno vise od onih koji su rat proveli po podrumima ili van granica BiH. Toliko.
:thumbup:
Ne vidjeh ovaj post, jer sam krenuo od početka topica, ali to je to. Da smo polovinu "dobrih, poštenih i čestitih" pripadnika hamburških, berlinksih i inih divizija imali na raspolaganju, gdje bi nam kraj bio...
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 01/04/2013 09:39, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#95 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by VjecitiStudent »

zateznistub wrote:
VjecitiStudent wrote: Potpuno netačno, ovo je samo pokušaj da se umjesto paušalnih ocjena pokušamo vrjednovati konkretne činjenice o učešću u ratu lika iz naziva teme.
Cek malo, pa ti napisa za njegov doprinos 2. Maja "to je to". Sto je to nego omalovazavanje? Panije nosao drva drugog maja.
Sto se njegovih djela u ratu tice, nisam neko ko je vodio memoare pa ne znam sta je sve radio i uradio. Ali zasigurno vise od onih koji su rat proveli po podrumima ili van granica BiH. Toliko.
Naravno da "to je to", jer da su se svi oni, koji su učestvovali u odbrani grada 2. maja, a bilo ih je na hiljade, od Jarčedola do Hrasnice, umjesto što su nastavili svakodnevno derati liniju i odrađivati akcije, već 3.maja uhvatili logistike i svakojake pozadine, rat bi izgubili jako brzo.
oridjidji

#96 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by oridjidji »

Dosta da je samo i 2 maj. Posto mu nisam ni podredjeni ni nadredjeni, o njegovim drugim zaslugama ne mogu vise reci od onoga sto su drugi rekli o njemu, tipa Doktora, Sibera, Sefera ili nekog drugog koji su mu tada bili nadredjeni.
didžej

#97 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by didžej »

kiker wrote:
didžej

jel istina da su seselja u zatvoru zvali "seseljuga"? :D
Nije istina. Seselj je svoj boravak u Zenici provodio u samici jer je odbijao zatvorska pravila na rad.
Neces raditi, samica ti je "majka".
Kada tebi odgovaram, da i ostalim se obratim ali ne kao "Djape" , uvijeno pa u celofan

Junuz Keco (KUDUZ) je bio u Zenici zajedno sa mnom, radio je na "pjeskari", debeli Omer Behman je bio JEDINA osoba koja je SAMA setala u parku izmedju treceg paviljona i prijemnog.
Jos nesto?

p.s. takva vremena bila :?:
kazu da siledzije u zatvoru :dance: drugi zatvorenici. sto celu niste z.uzili?
VjecitiStudent

#98 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by VjecitiStudent »

oridjidji wrote:
Dosta da je samo i 2 maj. Posto mu nisam ni podredjeni ni nadredjeni, o njegovim drugim zaslugama ne mogu vise reci od onoga sto su drugi rekli o njemu, tipa Doktora, Sibera, Sefera ili nekog drugog koji su mu tada bili nadredjeni.
:-)
Kakav bi ishod rata u Sarajevu bio da je npr. cijela Vikićeva jedinica, nakon što je 2. maja odbranila grad, poput Ćele, 3. maja se počela baviti pozadinskim poslovima?
zateznistub

#99 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by zateznistub »

VjecitiStudent wrote:
oridjidji wrote:
Kakav bi ishod rata u Sarajevu bio da je npr. cijela Vikićeva jedinica, nakon što je 2. maja odbranila grad, poput Ćele, 3. maja se počela baviti pozadinskim poslovima?
Isto pitanje
novi.dan.nova.nafaka wrote: Ne vidjeh ovaj post, jer sam krenuo od početka topica, ali to je to. Da smo polovinu "dobrih, poštenih i čestitih" pripadnika hamburških, berlinksih i inih divizija imali na raspolaganju, gdje bi nam kraj bio...
oridjidji

#100 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by oridjidji »

VjecitiStudent wrote:
oridjidji wrote:
Pa nisu ni Vikicevci Nato pakt, pa da su mogli odbraniti svaku liniju u ovome gradu iskljucivo svojim specijalnim odredom. Nisu ni tog cuvenog 2 maja mogli pokriti liniju napada koja se kretala od zgrade Lorisa na Grbavici do glavne poste sami, jer nije samo Skenderija taj dan gorila, vec pola grada. U toj prici je i Celo samo jedan od likova koji su dali tog dana svoj doprinos odbrani grada, jedan u moru mladih koji su taj dan branili grad.

Sto se tice Vikica, oni koji su bili oko njega mogu pricati o tome, sta je radio 3 maja, ja ne. A sta bi se desilo da je i on ostavio puske sa svojim odredom, to ne znam, nevjerujem da bi se i bez njega na liniji pomjerila i jedna druga linija u gradu nakon 2.maja.
Post Reply