Fudo Bosna wrote:Grad Sarajevo Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi grad. Kanton Sarajevo Hadžići, Trnovo, Vogošća, Ilijaš i Ilidža. to je tako za sad i moramo tako prihvatiti bez obzira šta bi mi i kako voljeli. drugo kad odeš na hecinu pijacu nečeš sigurno reći evo me u općini ilidža ili šta ja znam nego češ reći da si na Heci. ili ako si na baščaršiji nečeš sigurno reći da si u starom gradu nego na baščaršiji. itsl.El_comadante wrote:
Ponavljam, vidjećemo na popisu šta naseljeno mjesto Sarajevo tačno zauzima i koliko ima stanovnika... Prije rata je ono uključivalo i Ilidžu, da li će ista situacija biti i sada, ne znam, ali moje je mišljenje da ne bi trebalo, jer Ilidžu smatram zasebnim gradom, iliti ako hoćeš predgrađem Sarajeva...
Ako odeš na Hecu ili ako produžiš do Stupa , tada valjada "nisi " u Sarajevu? Nečeš reči da si u općini Ilidža ali sigurno nisi izašao van Sarajeva. zamisli situaciju , nalaziš se par kilometara prije Aerodroma Sarajevo ili prije Aerodromskog naselj/Novi Grad,na prostoru Hece, ali "lafu" nisi U Sarajevu? Ili npr, nalaziš se na Kobiljoj Glavi, svega par stotina metara od naselja Bare ali "nisi " u Sarajevu? Mislim zaista glupo. Ja mogu shvatiti da je sama Ilidža , centar tog naselja kao zasebna, da nije centar Sarajeva, ali da Energoinvest, Stup ili Heco ili ... "nisu" u Sarejevu, to je ludost. Mislim možemo mi u administrativnom smislu napraviti i nakaradnu administrativnu podjelu države na dva entiteta i distrikt, možemo Sarajevo ne samo "svesti" ne na 4 općine nego čak i reči: " Ma meni je sve iza Marin dvora , selo" ...
Ali to nije jednostavno ,istina, jer su Stup ili Heco, htjeli to mi ili ne , dio grada Sarajeva !!![/quote]
neznam šta si zapeo za stup, hecu ili energoinvest. da neživiš slučajno dole pa ti "krivo" što nisi u sarajevu? sad je tako kako je šta mi tu možemo. e sad jest malo bezveze ali je fazon što ovih 9 općina nemože biti grad Sarajevo jer zašto če nam onda Kanton. ali ja da se pitam ja bih stavio i Ilidžu i Vogošću u grad Sarajevo. a meni je vieča glupost npr. da pojedini djelovi dobrinje nisu i istom entitetu a ne gradu.