FreakyStyley wrote:Ma, vjerovatno ti odgovara taj Progresivni rock, ili classic rock iz 60-ih i 70-ih. Ne kazem da ja to ne slusam, al bezveze je govorit da danas nema dobrih bendova. Ja recimo, Pink Floyd nikad ne slusam ni Led Zepelin, ne leze mi, Stonese jako volim, Beatlese poprilicno itd.
Cuj, ne voli Pink Floyd a voli Stonse! Susta suprotnost moje malenkosti.
Poznati fenomen razlicitih ukusa. Ali hajde da se slozimo makar oko jednog - i Pink Floyd i Stonsi su VELIKI ROCK BENDOVI. Koliko god oni ponaosob nekome lezali (ili nelezali) mora im se priznati da su veliki jer su napravili velike stvari po bilo kojim mjerilima.
Zbog toga sam ja malo i cinican kad mi podmecete ove danasnje "velike bendove". Naime, ja namjerno ne zelim da tragam za tim "velikim" bendovima jer je moja nemilosrdna teza da veliki bendovi, ako su veliki, moraju naci mene!
Zapravo, sad cu ti reci kako u zadnje vrijeme muzika pronalazi mene. Ja prvo nesta cujem a pojma nemam ni ko je ni sto je. I onda nastaje "istrazivacki rad" koji, zahvaljujuci internetu uvijek sretno zavrsi. Tako sam "otkrio" ovu carobnu Janelle Monae, prvo cuo njen Tightrope, pa nasao klip na internetu, pa onda skinuo Album. Uzitku nigdje kraja ali je on povezan istovremeno sa sjetom jer se prisjecam koliko mi je onomad trebalo vremena da dobijem tubular bellse od momenta kad sam ih cuo na radiju.
Dakle, upravo zbog ove tehnologije koju danas imamo ja nemam nimalo milosti niti prema novim bendovima niti prema "novim slusaocima". Danas kad je sve tako dostupno niko ne moze imati izgovor da nesto sto voli ne moze naci. To se jednako odnosi i na slusaoce koji traze svoju muziku, kao i na muziku koja trazi svoje slusaoce.
Ja sam se potpuno prepustio tom SPONTANOM POKLAPANJU. Nema tog muzickog kriticara i tog forumasa koji ce me u tome poljuljati. Ja dodjem na ovaj PDF cesto da vidim sta to drugi slusaju, cisto da vidim da li mi je nesto promaklo i da vidim da li ce se i meni to svidjeti (desi se i to, ali vrlo rijetko)... a ne da mi neko OBJASNI sta to treba da mi se svidi!
Eto, to ti ga je to. Ja i Stonsi smo imali najmanje tries godina da se zaljubimo, ali nije islo!
Jebiga sta se tu more, do njih je!

________
Dajte nam yebene smajlije!