Latvija - Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat ?

Poll ended at 11/06/2013 12:21

Pobjeda Latvije
29
12%
Neriješeno
17
7%
Pobjeda BiH
200
81%

Total votes: 246

shake69

#76 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by shake69 »

Nije li ovdje pola postova za temu "bh. reprezentativci..."ili Fudblaska reprezentacija BiH"? :?
Infaze Studio

#77 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Infaze Studio »

shake69 wrote:Nije li ovdje pola postova za temu "bh. reprezentativci..."ili Fudblaska reprezentacija BiH"? :?
PA mora biti kada se 2-3 tipa prime koske, koju neki tamo "strucnjak" ubaci, k'o pijani plota. :roll:

Prisustvo nasih navijaca u sto vecem broju ce biti presudno. Posao nece biti tako lak, ne zato sto oni imaju neki kvalitet, nego zato sto cemo mi imati problem motivacije i zainteresovanosti. Znam da sus vi davali pozitivne i prizemljene izjave o Latviji nakon Grcke, ali ipak ce medju reprezentativcima vladati praznicna atmosfera nakon zavrsenih prvenstava, a to donosi opustanje, malo nase balkanske zajebancije itd... Znaci, navijaci c biti presudni za "budjenje" nasih u slucaju da se malo "zakunja".
shake69

#78 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by shake69 »

Infaze Studio wrote:
shake69 wrote:Nije li ovdje pola postova za temu "bh. reprezentativci..."ili Fudblaska reprezentacija BiH"? :?
PA mora biti kada se 2-3 tipa prime koske, koju neki tamo "strucnjak" ubaci, k'o pijani plota. :roll:

Prisustvo nasih navijaca u sto vecem broju ce biti presudno. Posao nece biti tako lak, ne zato sto oni imaju neki kvalitet, nego zato sto cemo mi imati problem motivacije i zainteresovanosti. Znam da sus vi davali pozitivne i prizemljene izjave o Latviji nakon Grcke, ali ipak ce medju reprezentativcima vladati praznicna atmosfera nakon zavrsenih prvenstava, a to donosi opustanje, malo nase balkanske zajebancije itd... Znaci, navijaci c biti presudni za "budjenje" nasih u slucaju da se malo "zakunja".
Slazem se. Malo na galamu s tribina, "Behar" i razocarenje bosansko, podici raspolozenje igraca za igru i moglo bi se uvaliti jedan gol iz kakva prekida a kasnije jos jedan na kontru i - 'puna saka brade". I ja mislim da to nece biti lagana utakmica kako mnogi misle.
Bosanski_kralj

#79 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Bosanski_kralj »

Stari wrote:
Eh posto Svedjani strasno vole taj dan... a ove godine taj dan dodje na cetvrtak....u vecini drzavnih ili opstinskih firmi je odluceno da i petak bude neradni ...( pod izlikom da ce se taj petak nadoknaditi - nekom drugom zgodom)....pa tako imamo jedan uvecani vikend ....da skratim, u vecini drzavnih preduzeca u Svedskoj se ne radi 6,7,8 i 9 ... plata koja "lijeze" oko prvog dakle je tad tek sedmicu dana stara ...
Umjesto da se naša dijaspora polahko asimilira u švedsko društvo i da tako poprima njihove navike, dešava se upravo suprotono. Tako su sad i Šveđani počeli spajati praznike, nadoknađivati kasnije propušteno... :D
Stari

#80 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Stari »

Bosanski_kralj wrote:
Stari wrote:
Eh posto Svedjani strasno vole taj dan... a ove godine taj dan dodje na cetvrtak....u vecini drzavnih ili opstinskih firmi je odluceno da i petak bude neradni ...( pod izlikom da ce se taj petak nadoknaditi - nekom drugom zgodom)....pa tako imamo jedan uvecani vikend ....da skratim, u vecini drzavnih preduzeca u Svedskoj se ne radi 6,7,8 i 9 ... plata koja "lijeze" oko prvog dakle je tad tek sedmicu dana stara ...
Umjesto da se naša dijaspora polahko asimilira u švedsko društvo i da tako poprima njihove navike, dešava se upravo suprotono. Tako su sad i Šveđani počeli spajati praznike, nadoknađivati kasnije propušteno... :D
do

Ne bih rekao da se bas o tome radi ... navika spajanja radnih dana koji se nadju izmedju dva praznika u jedan mini godisnji je ovdje puno starija od pojma dijaspora .... mozda je proslava dana svedske zastave nesto novija ...medjutim spajanje je fenomen decenijama stariji od prve pojave rijeci dijaspora ... pogotovu u vrijeme novogodisnjih (npr od 25 dec do 31 dec) ....treba ipak malo bolje poznavati prilike u ovoj monarhiji ...inace se lako desi da dodje do nepreciznih utisaka ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#81 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

eh kakve je Riga nekad kupleraje imala :sinbad:
Edin H.

#82 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

Stari wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Stari wrote:
do

Ne bih rekao da se bas o tome radi ... navika spajanja radnih dana koji se nadju izmedju dva praznika u jedan mini godisnji je ovdje puno starija od pojma dijaspora .... mozda je proslava dana svedske zastave nesto novija ...medjutim spajanje je fenomen decenijama stariji od prve pojave rijeci dijaspora ... pogotovu u vrijeme novogodisnjih (npr od 25 dec do 31 dec) ....treba ipak malo bolje poznavati prilike u ovoj monarhiji ...inace se lako desi da dodje do nepreciznih utisaka ...

Da li ce onda ovi sto dodju iz Svedske na utakmicu na taj Dan zastave morati nositi svedske zastave ili mogu i bosanske? :?

Nego ide li dosta forumasa ovim Centrotransovim aranzmanom za milju i po? :D
Last edited by Edin H. on 13/05/2013 18:55, edited 1 time in total.
shake69

#83 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by shake69 »

[/quote]
Umjesto da se naša dijaspora polahko asimilira u švedsko društvo i da tako poprima njihove navike, dešava se upravo suprotono. Tako su sad i Šveđani počeli spajati praznike, nadoknađivati kasnije propušteno... :D[/quote]

do

Ne bih rekao da se bas o tome radi ... navika spajanja radnih dana koji se nadju izmedju dva praznika u jedan mini godisnji je ovdje puno starija od pojma dijaspora .... mozda je proslava dana svedske zastave nesto novija ...medjutim spajanje je fenomen decenijama stariji od prve pojave rijeci dijaspora ... pogotovu u vrijeme novogodisnjih (npr od 25 dec do 31 dec) ....treba ipak malo bolje poznavati prilike u ovoj monarhiji ...inace se lako desi da dodje do nepreciznih utisaka ...[/quote]

Da li ce onda ovi sto dodju iz Svedske na utakmicu na taj Dan zastave morati nositi svedske zastave ili mogu i bosanske? :?[/quote]

Tako ti Tirane i Albanije, Edine efendija, de se malo uozbilji! :run:
Edin H.

#84 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

shake69 wrote:Tako ti Tirane i Albanije, Edine efendija, de se malo uozbilji! :run:
Lako ti je mene napadati, reci to Ibrahimovicu i njegovim obozavateljima ako smijes :oops:

Ionako je Savez nekakvog svedskoj agenciji dao 900 ulaznica, koji ih prodaju u pakletu sa nekakvim brodom, tako da se dosta raje koji idu u Rigu muci da dodje do ulaznica za utakmicu.

Znaci ne prisjedaj na muku :oops:
shake69

#85 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by shake69 »

Edin H. wrote:
shake69 wrote:Tako ti Tirane i Albanije, Edine efendija, de se malo uozbilji! :run:
Lako ti je mene napadati, reci to Ibrahimovicu i njegovim obozavateljima ako smijes :oops:

Ionako je Savez nekakvog svedskoj agenciji dao 900 ulaznica, koji ih prodaju u pakletu sa nekakvim brodom, tako da se dosta raje koji idu u Rigu muci da dodje do ulaznica za utakmicu.

Znaci ne prisjedaj na muku :oops:
Stadion je rasprodan! Pored karata preko FSBiH,a pretpostaviti je da su nasi iz Skandinavije i drugih dijelova Evrope dobar dio kupili u otvorenoj prodaji i pomijesat ce se s domacim navijacima.
Edin H.

#86 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

shake69 wrote:Stadion je rasprodan! Pored karata preko FSBiH,a pretpostaviti je da su nasi iz Skandinavije i drugih dijelova Evrope dobar dio kupili u otvorenoj prodaji i pomijesat ce se s domacim navijacima.
Odkuda ti ta informacija da je stadion vec rasprodan?
AmiĐa_Idriz

#87 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by AmiĐa_Idriz »

Edin H. wrote:
shake69 wrote:Stadion je rasprodan! Pored karata preko FSBiH,a pretpostaviti je da su nasi iz Skandinavije i drugih dijelova Evrope dobar dio kupili u otvorenoj prodaji i pomijesat ce se s domacim navijacima.
ma ne boj se edo,ima toga na crno 15 minuta pred tekmu :D
Edin H.

#88 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

AmiĐa_Idriz wrote:
Edin H. wrote:
ma ne boj se edo,ima toga na crno 15 minuta pred tekmu :D
Nabavio sam ja ulaznice, nisam klosar :D (sto rece onaj Zikin mafijas), ali znam raje koja nemaju.

A meni nije vazno da ja gledam (ionako nikada i ne gledam tekmu :D dok kuci ne dodjem), nego da nabave ljubitelji Dine Merlina pa da zaori mene zivot razocarao :D
Timotije

#89 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Timotije »

Kapacitet je oko 8000, nama su dali 2000, oko 800 otislo savezu (Centrotrans, ini-tursi i guzonje), 8-9 stoja su dali tim svedskim (naseg podrijekla) agencijama, sto kao imaju nekakve turisticko-glazbene aranzmane, sverceri... ! Prodaju ljudi karte za utakmicu, ali u paketu sa koncertom Enes + Tifa, i ako vide da im prodaja dobro ide, nabacice jos kakve odjece, obuce, sta uostalom fali gradjevinskom materijalu, to nam svima, jelte, kad-tad zatreba :-) !
300 karata je kao prodato u slobodnoj on-line prodaji, ali kad, gdje i kako, ne zna se!?
Pratim otvorenje slobodne prodaje za ostatak stadiona, ali cini se da ni Latvijci nisu veslo sisali, muljaju... Jedinstvena prilika da i oni sta cvaknu sa strane, ionako im nikad vece budale nisu dolazile, skontali ljudi....
Karte jos nemam, a necu je kod svercera kupiti, pa makar u prvoj kafani do stadiona, noc proveo....
Timotije

#90 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Timotije »

http://www.lff.lv/pics/Faniem/StadionaS ... niem_1.JPG

Na I i H, su njihovi "Ultrasi", jebeni :D !

P.S Mali problem je samo jedna "hala" na nasoj strani, bicu slobodan reci, vrlo veliki propust organizatora!
I naravno, potencijalni izvor nereda, jer na terenu ce biti sve rijeseno, poslije pola sata igre... :bih:
Stari

#91 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Stari »

EdinH wrote:

Da li ce onda ovi sto dodju iz Svedske na utakmicu na taj Dan zastave morati nositi svedske zastave ili mogu i bosanske? :?
shake69:
Tako ti Tirane i Albanije, Edine efendija, de se malo uozbilji! :run
:[/quote]

:D :oops: ... Da sam ja nesto ovako i pomislio ...vec bi me Edin H razbio ko sijalicu ...

Izvinjavam se stovanom skupu sto sam mozebitno blagoizvolio biti nesto neprecizniji u formulaciji ... uzjebala mi se ova tastatura pa nikako da odapnem ....

ko Biva

Dan kojeg ovi arijevci nazivaju "Dan svedske zastave" ...je 6 -tog lipnja (punog lipa) ...a utakmica je- ispravite me ako grijesim- u petak ...znaci 7-mi juna tad je praznik koji je doveo do zabune vec proslost ... niko ne mora imati sa sobom nikakve zastave ... a ako neki saljivdzija i bude ponio sa sobom svedsku zastavu - pa dezenom i koloritom (pa i likovnim rijesenjem) se ta zastava bolje slaze sa nasom drzavnom zastavom ...... :cry: :D :cry: :oops:
Infaze Studio

#92 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Infaze Studio »

Stari wrote:. a ako neki saljivdzija i bude ponio sa sobom svedsku zastavu - pa dezenom i koloritom (pa i likovnim rijesenjem) se ta zastava bolje slaze sa nasom drzavnom zastavom ...... :cry: :D :cry: :oops:
:D :D dobra
shake69

#93 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by shake69 »

Edin H. wrote:
Negdje sam procitao a cak i da nije tacno, zbog kapaciteta stadiona, kontingenta karata za domace i gostujuce navijace (inace, dobili smo veci procenat nego propozicije nalazu) nije tesko doci do vrlo male cifre koja bi se nasla u slobodnoj prodaji.
JoseMujica

#94 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

Okupljanje nogometne reprezentacije BiH 26. maja u Sarajevu

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 26. maja u Sarajevu pred nastavak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Predviđeno je da se najbolji bh. nogometaši tokom desetodnevnih priprema odigraju i prijateljsku utakmicu s U-21 selekcijom BiH, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Taj meč će selektorima Safetu Sušiću i Vladi Jagodiću poslužiti kao provjera forme igrača za predstojeće kvalifikacione susrete seniorskog bh. tima protiv Latvije 7. juna u Rigi, te mlade reprezentacije BiH protiv Albanije 11. juna u Zenici.
Mikady

#95 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Mikady »

Dermo ih rutinski 0-3 na polv. a onda ulazi Svraka krajem 2pol. da ovjeri debakl Latvije.

Salu na stranu ja sam zadovoljan sa minimalnom pobjedom ali ako ih rano nacnemo ode to... :lol:
Pape je decke spustio na zemlju ali oni melju li melju od tekme do tekme..
Dionysios

#96 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Dionysios »

Na Face TVu ce biti prijenos? Marijan prenosi? Bio mi je nekada gotivan frajer dok nije izbacio ove kretenske nadimke Plavooki bombarder, Mali Princ itd.
Edin H.

#97 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

Dionysios wrote:Na Face TVu ce biti prijenos? Marijan prenosi? Bio mi je nekada gotivan frajer dok nije izbacio ove kretenske nadimke Plavooki bombarder, Mali Princ itd.
Jese vala, ali jos mu je najgore ono zmajevi kako su svojevremeno zvali fudbalere Olimpije iz Ljubljane :D

Srecom necu ga morati slusati.
JoseMujica

#98 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

zmajčeki su slovenci...a valjda je zmaj potaknut naslovnicom hAvaza :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#99 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

A mozda i zbog navijaca Zvijezde iz Gradacca? :-)
JoseMujica

#100 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

ko će mu ga znat u kojem je tripu bio....a jel baš od nejga potiče ovo zmajevi?....nisam to upratio jer niti čitam niti gledam ove domaće/regionalne smetljarije
Locked