Latvija - Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shake69
#76 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Nije li ovdje pola postova za temu "bh. reprezentativci..."ili Fudblaska reprezentacija BiH"? 
- Infaze Studio
#77 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
PA mora biti kada se 2-3 tipa prime koske, koju neki tamo "strucnjak" ubaci, k'o pijani plota.shake69 wrote:Nije li ovdje pola postova za temu "bh. reprezentativci..."ili Fudblaska reprezentacija BiH"?
Prisustvo nasih navijaca u sto vecem broju ce biti presudno. Posao nece biti tako lak, ne zato sto oni imaju neki kvalitet, nego zato sto cemo mi imati problem motivacije i zainteresovanosti. Znam da sus vi davali pozitivne i prizemljene izjave o Latviji nakon Grcke, ali ipak ce medju reprezentativcima vladati praznicna atmosfera nakon zavrsenih prvenstava, a to donosi opustanje, malo nase balkanske zajebancije itd... Znaci, navijaci c biti presudni za "budjenje" nasih u slucaju da se malo "zakunja".
- shake69
#78 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Slazem se. Malo na galamu s tribina, "Behar" i razocarenje bosansko, podici raspolozenje igraca za igru i moglo bi se uvaliti jedan gol iz kakva prekida a kasnije jos jedan na kontru i - 'puna saka brade". I ja mislim da to nece biti lagana utakmica kako mnogi misle.Infaze Studio wrote:PA mora biti kada se 2-3 tipa prime koske, koju neki tamo "strucnjak" ubaci, k'o pijani plota.shake69 wrote:Nije li ovdje pola postova za temu "bh. reprezentativci..."ili Fudblaska reprezentacija BiH"?![]()
Prisustvo nasih navijaca u sto vecem broju ce biti presudno. Posao nece biti tako lak, ne zato sto oni imaju neki kvalitet, nego zato sto cemo mi imati problem motivacije i zainteresovanosti. Znam da sus vi davali pozitivne i prizemljene izjave o Latviji nakon Grcke, ali ipak ce medju reprezentativcima vladati praznicna atmosfera nakon zavrsenih prvenstava, a to donosi opustanje, malo nase balkanske zajebancije itd... Znaci, navijaci c biti presudni za "budjenje" nasih u slucaju da se malo "zakunja".
- Bosanski_kralj
#79 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Umjesto da se naša dijaspora polahko asimilira u švedsko društvo i da tako poprima njihove navike, dešava se upravo suprotono. Tako su sad i Šveđani počeli spajati praznike, nadoknađivati kasnije propušteno...Stari wrote:
Eh posto Svedjani strasno vole taj dan... a ove godine taj dan dodje na cetvrtak....u vecini drzavnih ili opstinskih firmi je odluceno da i petak bude neradni ...( pod izlikom da ce se taj petak nadoknaditi - nekom drugom zgodom)....pa tako imamo jedan uvecani vikend ....da skratim, u vecini drzavnih preduzeca u Svedskoj se ne radi 6,7,8 i 9 ... plata koja "lijeze" oko prvog dakle je tad tek sedmicu dana stara ...
-
Stari
#80 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
doBosanski_kralj wrote:Umjesto da se naša dijaspora polahko asimilira u švedsko društvo i da tako poprima njihove navike, dešava se upravo suprotono. Tako su sad i Šveđani počeli spajati praznike, nadoknađivati kasnije propušteno...Stari wrote:
Eh posto Svedjani strasno vole taj dan... a ove godine taj dan dodje na cetvrtak....u vecini drzavnih ili opstinskih firmi je odluceno da i petak bude neradni ...( pod izlikom da ce se taj petak nadoknaditi - nekom drugom zgodom)....pa tako imamo jedan uvecani vikend ....da skratim, u vecini drzavnih preduzeca u Svedskoj se ne radi 6,7,8 i 9 ... plata koja "lijeze" oko prvog dakle je tad tek sedmicu dana stara ...
Ne bih rekao da se bas o tome radi ... navika spajanja radnih dana koji se nadju izmedju dva praznika u jedan mini godisnji je ovdje puno starija od pojma dijaspora .... mozda je proslava dana svedske zastave nesto novija ...medjutim spajanje je fenomen decenijama stariji od prve pojave rijeci dijaspora ... pogotovu u vrijeme novogodisnjih (npr od 25 dec do 31 dec) ....treba ipak malo bolje poznavati prilike u ovoj monarhiji ...inace se lako desi da dodje do nepreciznih utisaka ...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#81 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
eh kakve je Riga nekad kupleraje imala 
- Edin H.
#82 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Stari wrote:doBosanski_kralj wrote:Umjesto da se naša dijaspora polahko asimilira u švedsko društvo i da tako poprima njihove navike, dešava se upravo suprotono. Tako su sad i Šveđani počeli spajati praznike, nadoknađivati kasnije propušteno...Stari wrote:
Ne bih rekao da se bas o tome radi ... navika spajanja radnih dana koji se nadju izmedju dva praznika u jedan mini godisnji je ovdje puno starija od pojma dijaspora .... mozda je proslava dana svedske zastave nesto novija ...medjutim spajanje je fenomen decenijama stariji od prve pojave rijeci dijaspora ... pogotovu u vrijeme novogodisnjih (npr od 25 dec do 31 dec) ....treba ipak malo bolje poznavati prilike u ovoj monarhiji ...inace se lako desi da dodje do nepreciznih utisaka ...
Da li ce onda ovi sto dodju iz Svedske na utakmicu na taj Dan zastave morati nositi svedske zastave ili mogu i bosanske?
Nego ide li dosta forumasa ovim Centrotransovim aranzmanom za milju i po?
Last edited by Edin H. on 13/05/2013 18:55, edited 1 time in total.
- shake69
#83 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
[/quote]
Umjesto da se naša dijaspora polahko asimilira u švedsko društvo i da tako poprima njihove navike, dešava se upravo suprotono. Tako su sad i Šveđani počeli spajati praznike, nadoknađivati kasnije propušteno...
[/quote]
do
Ne bih rekao da se bas o tome radi ... navika spajanja radnih dana koji se nadju izmedju dva praznika u jedan mini godisnji je ovdje puno starija od pojma dijaspora .... mozda je proslava dana svedske zastave nesto novija ...medjutim spajanje je fenomen decenijama stariji od prve pojave rijeci dijaspora ... pogotovu u vrijeme novogodisnjih (npr od 25 dec do 31 dec) ....treba ipak malo bolje poznavati prilike u ovoj monarhiji ...inace se lako desi da dodje do nepreciznih utisaka ...[/quote]
Da li ce onda ovi sto dodju iz Svedske na utakmicu na taj Dan zastave morati nositi svedske zastave ili mogu i bosanske?
[/quote]
Tako ti Tirane i Albanije, Edine efendija, de se malo uozbilji!
[/quote]
Umjesto da se naša dijaspora polahko asimilira u švedsko društvo i da tako poprima njihove navike, dešava se upravo suprotono. Tako su sad i Šveđani počeli spajati praznike, nadoknađivati kasnije propušteno...
do
Ne bih rekao da se bas o tome radi ... navika spajanja radnih dana koji se nadju izmedju dva praznika u jedan mini godisnji je ovdje puno starija od pojma dijaspora .... mozda je proslava dana svedske zastave nesto novija ...medjutim spajanje je fenomen decenijama stariji od prve pojave rijeci dijaspora ... pogotovu u vrijeme novogodisnjih (npr od 25 dec do 31 dec) ....treba ipak malo bolje poznavati prilike u ovoj monarhiji ...inace se lako desi da dodje do nepreciznih utisaka ...[/quote]
Tako ti Tirane i Albanije, Edine efendija, de se malo uozbilji!
- Edin H.
#84 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Lako ti je mene napadati, reci to Ibrahimovicu i njegovim obozavateljima ako smijesshake69 wrote:Tako ti Tirane i Albanije, Edine efendija, de se malo uozbilji!
Ionako je Savez nekakvog svedskoj agenciji dao 900 ulaznica, koji ih prodaju u pakletu sa nekakvim brodom, tako da se dosta raje koji idu u Rigu muci da dodje do ulaznica za utakmicu.
Znaci ne prisjedaj na muku
- shake69
#85 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Stadion je rasprodan! Pored karata preko FSBiH,a pretpostaviti je da su nasi iz Skandinavije i drugih dijelova Evrope dobar dio kupili u otvorenoj prodaji i pomijesat ce se s domacim navijacima.Edin H. wrote:Lako ti je mene napadati, reci to Ibrahimovicu i njegovim obozavateljima ako smijesshake69 wrote:Tako ti Tirane i Albanije, Edine efendija, de se malo uozbilji!![]()
Ionako je Savez nekakvog svedskoj agenciji dao 900 ulaznica, koji ih prodaju u pakletu sa nekakvim brodom, tako da se dosta raje koji idu u Rigu muci da dodje do ulaznica za utakmicu.
Znaci ne prisjedaj na muku
- Edin H.
#86 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Odkuda ti ta informacija da je stadion vec rasprodan?shake69 wrote:Stadion je rasprodan! Pored karata preko FSBiH,a pretpostaviti je da su nasi iz Skandinavije i drugih dijelova Evrope dobar dio kupili u otvorenoj prodaji i pomijesat ce se s domacim navijacima.
- AmiĐa_Idriz
#87 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
ma ne boj se edo,ima toga na crno 15 minuta pred tekmuEdin H. wrote:Odkuda ti ta informacija da je stadion vec rasprodan?shake69 wrote:Stadion je rasprodan! Pored karata preko FSBiH,a pretpostaviti je da su nasi iz Skandinavije i drugih dijelova Evrope dobar dio kupili u otvorenoj prodaji i pomijesat ce se s domacim navijacima.
- Edin H.
#88 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Nabavio sam ja ulaznice, nisam klosarAmiĐa_Idriz wrote:ma ne boj se edo,ima toga na crno 15 minuta pred tekmuEdin H. wrote:Odkuda ti ta informacija da je stadion vec rasprodan?shake69 wrote:Stadion je rasprodan! Pored karata preko FSBiH,a pretpostaviti je da su nasi iz Skandinavije i drugih dijelova Evrope dobar dio kupili u otvorenoj prodaji i pomijesat ce se s domacim navijacima.
A meni nije vazno da ja gledam (ionako nikada i ne gledam tekmu
-
Timotije
#89 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Kapacitet je oko 8000, nama su dali 2000, oko 800 otislo savezu (Centrotrans, ini-tursi i guzonje), 8-9 stoja su dali tim svedskim (naseg podrijekla) agencijama, sto kao imaju nekakve turisticko-glazbene aranzmane, sverceri... ! Prodaju ljudi karte za utakmicu, ali u paketu sa koncertom Enes + Tifa, i ako vide da im prodaja dobro ide, nabacice jos kakve odjece, obuce, sta uostalom fali gradjevinskom materijalu, to nam svima, jelte, kad-tad zatreba
!
300 karata je kao prodato u slobodnoj on-line prodaji, ali kad, gdje i kako, ne zna se!?
Pratim otvorenje slobodne prodaje za ostatak stadiona, ali cini se da ni Latvijci nisu veslo sisali, muljaju... Jedinstvena prilika da i oni sta cvaknu sa strane, ionako im nikad vece budale nisu dolazile, skontali ljudi....
Karte jos nemam, a necu je kod svercera kupiti, pa makar u prvoj kafani do stadiona, noc proveo....
300 karata je kao prodato u slobodnoj on-line prodaji, ali kad, gdje i kako, ne zna se!?
Pratim otvorenje slobodne prodaje za ostatak stadiona, ali cini se da ni Latvijci nisu veslo sisali, muljaju... Jedinstvena prilika da i oni sta cvaknu sa strane, ionako im nikad vece budale nisu dolazile, skontali ljudi....
Karte jos nemam, a necu je kod svercera kupiti, pa makar u prvoj kafani do stadiona, noc proveo....
-
Timotije
#90 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
http://www.lff.lv/pics/Faniem/StadionaS ... niem_1.JPG
Na I i H, su njihovi "Ultrasi", jebeni
!
P.S Mali problem je samo jedna "hala" na nasoj strani, bicu slobodan reci, vrlo veliki propust organizatora!
I naravno, potencijalni izvor nereda, jer na terenu ce biti sve rijeseno, poslije pola sata igre...
Na I i H, su njihovi "Ultrasi", jebeni
P.S Mali problem je samo jedna "hala" na nasoj strani, bicu slobodan reci, vrlo veliki propust organizatora!
I naravno, potencijalni izvor nereda, jer na terenu ce biti sve rijeseno, poslije pola sata igre...
-
Stari
#91 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
EdinH wrote:
:[/quote]shake69:
Tako ti Tirane i Albanije, Edine efendija, de se malo uozbilji! :run
Izvinjavam se stovanom skupu sto sam mozebitno blagoizvolio biti nesto neprecizniji u formulaciji ... uzjebala mi se ova tastatura pa nikako da odapnem ....
ko Biva
Dan kojeg ovi arijevci nazivaju "Dan svedske zastave" ...je 6 -tog lipnja (punog lipa) ...a utakmica je- ispravite me ako grijesim- u petak ...znaci 7-mi juna tad je praznik koji je doveo do zabune vec proslost ... niko ne mora imati sa sobom nikakve zastave ... a ako neki saljivdzija i bude ponio sa sobom svedsku zastavu - pa dezenom i koloritom (pa i likovnim rijesenjem) se ta zastava bolje slaze sa nasom drzavnom zastavom ......
- Infaze Studio
#92 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Stari wrote:. a ako neki saljivdzija i bude ponio sa sobom svedsku zastavu - pa dezenom i koloritom (pa i likovnim rijesenjem) se ta zastava bolje slaze sa nasom drzavnom zastavom ......![]()
![]()
![]()
- shake69
#93 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Negdje sam procitao a cak i da nije tacno, zbog kapaciteta stadiona, kontingenta karata za domace i gostujuce navijace (inace, dobili smo veci procenat nego propozicije nalazu) nije tesko doci do vrlo male cifre koja bi se nasla u slobodnoj prodaji.Edin H. wrote:Odkuda ti ta informacija da je stadion vec rasprodan?shake69 wrote:Stadion je rasprodan! Pored karata preko FSBiH,a pretpostaviti je da su nasi iz Skandinavije i drugih dijelova Evrope dobar dio kupili u otvorenoj prodaji i pomijesat ce se s domacim navijacima.
- JoseMujica
#94 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Okupljanje nogometne reprezentacije BiH 26. maja u Sarajevu
Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 26. maja u Sarajevu pred nastavak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.
Predviđeno je da se najbolji bh. nogometaši tokom desetodnevnih priprema odigraju i prijateljsku utakmicu s U-21 selekcijom BiH, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.
Taj meč će selektorima Safetu Sušiću i Vladi Jagodiću poslužiti kao provjera forme igrača za predstojeće kvalifikacione susrete seniorskog bh. tima protiv Latvije 7. juna u Rigi, te mlade reprezentacije BiH protiv Albanije 11. juna u Zenici.
- Mikady
#95 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Dermo ih rutinski 0-3 na polv. a onda ulazi Svraka krajem 2pol. da ovjeri debakl Latvije.
Salu na stranu ja sam zadovoljan sa minimalnom pobjedom ali ako ih rano nacnemo ode to...
Pape je decke spustio na zemlju ali oni melju li melju od tekme do tekme..
Salu na stranu ja sam zadovoljan sa minimalnom pobjedom ali ako ih rano nacnemo ode to...
Pape je decke spustio na zemlju ali oni melju li melju od tekme do tekme..
- Dionysios
#96 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Na Face TVu ce biti prijenos? Marijan prenosi? Bio mi je nekada gotivan frajer dok nije izbacio ove kretenske nadimke Plavooki bombarder, Mali Princ itd.
- Edin H.
#97 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Jese vala, ali jos mu je najgore ono zmajevi kako su svojevremeno zvali fudbalere Olimpije iz LjubljaneDionysios wrote:Na Face TVu ce biti prijenos? Marijan prenosi? Bio mi je nekada gotivan frajer dok nije izbacio ove kretenske nadimke Plavooki bombarder, Mali Princ itd.
Srecom necu ga morati slusati.
- JoseMujica
#98 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
zmajčeki su slovenci...a valjda je zmaj potaknut naslovnicom hAvaza

- Edin H.
#99 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
A mozda i zbog navijaca Zvijezde iz Gradacca? 
- JoseMujica
#100 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
ko će mu ga znat u kojem je tripu bio....a jel baš od nejga potiče ovo zmajevi?....nisam to upratio jer niti čitam niti gledam ove domaće/regionalne smetljarije