Odbjegla nevjesta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
dječak sa šibicama

#76 Re: Odbjegla nevjesta

Post by dječak sa šibicama »

Ljubav na seoski nacin.

Poetski.
respo

#77 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

nova serija
selo na 20 koraka od gorazda
WildRedRose

#78 Re: Odbjegla nevjesta

Post by WildRedRose »

a zaista, i mene zanima....da ti pruzi priliku, da li bi mu se vratila ?
dječak sa šibicama

#79 Re: Odbjegla nevjesta

Nekatamo wrote:
bosan wrote:Koliko je selo udaljeno od grada gdje on radi ?
Selo je nekih 20 minuta od Gorazda
Aaaaaaaa pa ovo je vec misterija, cuj kod Gorazda, selo, i nece u grad. Da i to cujem :lol:
sha_ba

#80 Re: Odbjegla nevjesta

Post by sha_ba »

WildRedRose wrote:a zaista, i mene zanima....da ti pruzi priliku, da li bi mu se vratila ?
ma i mene to interesuje....
StupskaBitanga

#81 Re: Odbjegla nevjesta

Post by StupskaBitanga »

ono na ekseru gdje ona pevaljka sa Hayata Daut živi
Pametna odluka
respo

#82 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

WildRedRose wrote:a zaista, i mene zanima....da ti pruzi priliku, da li bi mu se vratila ?
nek kaze da bi pa da joj na svatove donesemo malj
dječak sa šibicama

#83 Re: Odbjegla nevjesta

StupskaBitanga wrote:
Pametna odluka
Ne diraj mi Orahovice i Zorovice :lol: :lol:
respo

#84 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

otkrili smo gdje bi se udala nekatamo
hhaarree

#85 Re: Odbjegla nevjesta

Post by hhaarree »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nisrin

#86 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nisrin »

dječak sa šibicama wrote:
StupskaBitanga wrote:
Pametna odluka
Ne diraj mi Orahovice i Zorovice :lol: :lol:

Cini mi se da je ona Mirza Vranj iz tih Orahovica, uglavnom je odnekud "nadomak Gorazda", ali je ONA TA koja je ismijavala Medihu Daut! Sta ti je reci kompleksaski mentalitet!
WildRedRose

#87 Re: Odbjegla nevjesta

Post by WildRedRose »

respo wrote:
nemoj bolan tako, ako nemas savjet, nemo se ni izrugivati tudjoj nesreci.
WildRedRose

#88 Re: Odbjegla nevjesta

Post by WildRedRose »

Nisrin wrote:

Cini mi se da je ona Mirza Vranj iz tih Orahovica, uglavnom je odnekud "nadomak Gorazda", ali je ONA TA koja je ismijavala Medihu Daut! Sta ti je reci kompleksaski mentalitet!
off topic je, ali kada sam onu reportazu pregledala, tacno mi je doslo da je nadjem i golim rukama zadavim. Seljanka, nasla se rugati,a ona je djevojka onako fino ugostila, pocastila... :twisted: :twisted: :twisted:
StupskaBitanga

#89 Re: Odbjegla nevjesta

Post by StupskaBitanga »

Ma na asfaltu rođena mislim gdje će sada štikla u blato i izmet halooo ona je riba cccccc
Curo lijepa nije baš pametno da se za ovako krupne stvari u životu obraćaš ovdje na forumu mislim imaš li roditelje, brata sestru nekog bližnjeg pa traži mišljenje. Ovdje osim zezancije nećeš ništa naći. Samo se nadam da u stilu naših običaja te nije pokušao ukrasti ili da su tvoji za brak pa da još bez krova nad glavom ostaneš
dječak sa šibicama

#90 Re: Odbjegla nevjesta

Nisrin wrote:

Jeste, najsmjesnije je sto je gospodicna Vranj porijeklom sa tih brda :lol: dedo, a moguce i babo, rodjen gore :D
dusa_raskopuša

#91 Re: Odbjegla nevjesta

Post by dusa_raskopuša »

Kol'ko sam ja skontala u pitanju su dva mjeseca zivota u gradu a onda bi se vrnuli na selo? U pocetku sam mislila da je obratno, da cete zivjeti 2 mjeseca na selu, pa se vrnuti u grad. (ovo mi nekako logicnije, s obzirom kol'ko se gicas) Izvini, ali nekako mi ovo novo saznanje ne ide u glavu. Otisla na selo 'sad' ili za 2 mjeseca, dodje ti na isto, zar ne? U cem' je tol'ki problem, ako smijem pitati? Cinjenica je da bi svakako zivjela na selu, je l' takoC? :-)
desertrose

#92 Re: Odbjegla nevjesta

Post by desertrose »

Ne mogu,a da ne primijetim nekoliko cinjenica...
Nebitno je koliko se poznajete,on tebi nudi brak,ljubav,dom,koliko sam shvatila on je zaposlen,a ti nisi...znaci i izdrzavat ce te...slozi se s tobom da idete u podstanare u grad (samo zato sto ti to zelis),a svi znamo kolike su cijene zakupa stana u gradu i koliko je uopce skup zivot u gradu...Sta ti njemu ulaskom u brak nudis zauzvrat???Ti kazes da ces potraziti posao u gradu,a kako si sigurna da ces ga dobiti i kad si vec u gradu,cudi me pa se nisi uspjela do sada zaposliti,obzirom da grad nudi toliko mogucnosti.Draga moja,od haustora se ne moze zivjeti,to je cinjenica...bez obzira sto si rodjena u gradu,ako ne radis nema te nigdje.Za ljubav su ljudi u stanju otici na drugi kontinent i poceti s nule,zajednickim snagama,trudom i radom ostvariti svoj cilj.I jos da te pitam,nemoj se ljutiti,ali nije li malo sebicno tvoje razmisljanje?
respo

#93 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

WildRedRose wrote:
respo wrote:
nemoj bolan tako, ako nemas savjet, nemo se ni izrugivati tudjoj nesreci.
pa eto joj savjeta ako prihvati nek se maljem udari sto jace
Nisrin

#94 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nisrin »

StupskaBitanga wrote:
Ma na asfaltu rođena mislim gdje će sada štikla u blato i izmet halooo ona je riba cccccc
Curo lijepa nije baš pametno da se za ovako krupne stvari u životu obraćaš ovdje na forumu mislim imaš li roditelje, brata sestru nekog bližnjeg pa traži mišljenje. Ovdje osim zezancije nećeš ništa naći. Samo se nadam da u stilu naših običaja te nije pokušao ukrasti ili da su tvoji za brak pa da još bez krova nad glavom ostaneš

Zapravo je rodjena u BAĆCIMA,kazu da je udaljeno od Gorazda isto kao i mjesto Mehide...pa sad...
A posto je ovo sat vremena od Gorazda, pokretacica teme je ipak BLIZE...
respo

#95 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

pustinjska ruzo sto je sebicno?
mozda jeste u odnosu na njega
al ako ona zeli biti u gradu to i bira
svako se vodi svojim zeljama a ne da bi ugodili nekome na ustrb svojim zelja osjecaja ugodjaja
nije jedini da bi zbog njega isla na selo ako ne zeli
ima njih koliko hoces koji bi se zenili i ostali u gradu bez obzira je li ona radi ili ne
vjesticanametli

#96 Re: Odbjegla nevjesta

Post by vjesticanametli »

pogleda i ja onaj klip :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sta je ono
mehidaaaaaaaaaaaa ne silazi viseeeeeeeeeeeeee :D
respo

#97 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

i usput koliko je vas ruza na forumu
jedna po jedna sve ce te doci na red za kafu polako
dječak sa šibicama

#98 Re: Odbjegla nevjesta

Ma to Bacci, to je grad :D njen dedo ili babo su sa ovih zracnih banja kojima se ruga u prilogu.

A tema, ova tema, po meni je jos jedna od onih redovnih nedeljnih... klon na klon i tako to :D
WildRedRose

#99 Re: Odbjegla nevjesta

Post by WildRedRose »

respo wrote:i usput koliko je vas ruza na forumu
jedna po jedna sve ce te doci na red za kafu polako
:lol: :lol: ja te odavno molim, a ti nista.
Nisrin

#100 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nisrin »

desertrose wrote:Ne mogu,a da ne primijetim nekoliko cinjenica...
Nebitno je koliko se poznajete,on tebi nudi brak,ljubav,dom,koliko sam shvatila on je zaposlen,a ti nisi...znaci i izdrzavat ce te...slozi se s tobom da idete u podstanare u grad (samo zato sto ti to zelis),a svi znamo kolike su cijene zakupa stana u gradu i koliko je uopce skup zivot u gradu...Sta ti njemu ulaskom u brak nudis zauzvrat???Ti kazes da ces potraziti posao u gradu,a kako si sigurna da ces ga dobiti i kad si vec u gradu,cudi me pa se nisi uspjela do sada zaposliti,obzirom da grad nudi toliko mogucnosti.Draga moja,od haustora se ne moze zivjeti,to je cinjenica...bez obzira sto si rodjena u gradu,ako ne radis nema te nigdje.Za ljubav su ljudi u stanju otici na drugi kontinent i poceti s nule,zajednickim snagama,trudom i radom ostvariti svoj cilj.I jos da te pitam,nemoj se ljutiti,ali nije li malo sebicno tvoje razmisljanje?

Tacno je da ljudi idu i na drugi kontinent, a vjeruj da idu tamo gdje je bolje! Meni niko ne moze dokazati da je bolji i KVALITETNIJI, dugorocno gledajuci, zivot u bilo kojem selu nego u gradu!
Imam dosta kolega koji su bili prisiljeni otici "vani" i zive u nekom austrijskom selu, ali znas kolika je razlika izmedju njihovih i nasih sela iz X razloga?! Daleko vise mogucnosti imaju jer u grad stignu za cas, s obzirom na kvalitet puteva i sve je to savrseno povezano, u tim selima skoro da imaju sve itd itd
Kakva je necija perspektiva u selu BLIZU GORAZDA? Sta sutra da pruzis djeci u takvoj sredini, posebno ako nisi naucio na takav nacin zivota?!
Djevojka bi vjerovatno, kao i vecina, prije pristala da radi u trgovini ili da cisti u gradu, nego da "uziva" na selu, jer bi za nekoliko mjeseci poludjela!
Nije samo selo kao SREDINA- tu je zajednica, seljani-komsije koji sve znaju i u sve se mijesaju, drukciji mentalitet, u mnogim stvarima uski pogledi na zivot, visok stepen neobrazovanosti sto za sobom vuce ogranicenost, stariji ljudi, osudjenost da ovisi o jednom ili dva granapa itd, to su samo neki faktori!

Niko od nas ne bira gdje ce se roditi, ne volim licno osudjivati ljude koji su primorani na zivot kakav zive, ali ako vec imas predispozicije za bolje i mogucnost izbora- grad-selo, normalno da biras sta je tebi bolje!
Locked