Kome dati novu šansu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#77 Re: Kome dati novu šansu
Meni ...eluna wrote:Eto, rekoše mi da otvorim temu, pa ja samo poslušala
Helem, nakon 14 godina veze, od čega 5 i pol godina braka, tu je razvod ..... razlozi sada na drugu stranu - pitanje je u naslovu teme ............ samostalna lijepa zaposlena sposobna i jaka žena od 35 godina - kome da ponovo vjeruje nakon toliko razočarenja i boli?
Hoću da kažem istu sam stvar prošao i razumijem sve.
Generalno je teško poslije toga ikomu vjerovati, ako ti je nanešena bol. Mene je raskomadalo ... a stojim za jako stabilnu osobu. Nikad nije lako ... ali nekada je bolje ostati sam.
Last edited by Ramzess Veliki on 18/03/2013 16:02, edited 1 time in total.
-
blufonka
#78 Re: Kome dati novu šansu
"samostalna lijepa zaposlena sposobna i jaka žena od 35 godina"
Ne bi trebala ni da postavlja ovakva pitanja vec da se osloni na svoje kvalitete (kojih je svjesna) i nalazi rjesenje mimo foruma
Ne bi trebala ni da postavlja ovakva pitanja vec da se osloni na svoje kvalitete (kojih je svjesna) i nalazi rjesenje mimo foruma
-
Mikany
#79 Re: Kome dati novu šansu
Mozda je zeni potreban razgovor i zasto da ga ne potrazi negdje medju svojom rajom? 
- WildRedRose
#80 Re: Kome dati novu šansu
jos ce nam se eluna udati za forumasaRamzess Veliki wrote:Meni ...eluna wrote:Eto, rekoše mi da otvorim temu, pa ja samo poslušala
Helem, nakon 14 godina veze, od čega 5 i pol godina braka, tu je razvod ..... razlozi sada na drugu stranu - pitanje je u naslovu teme ............ samostalna lijepa zaposlena sposobna i jaka žena od 35 godina - kome da ponovo vjeruje nakon toliko razočarenja i boli?
Generalno je teško poslije toga ikomu vjerovati, ako ti je nanešena bol. Mene je raskomadalo ... a stojim za jako stabilnu osobu. Nikad nije lako ... ali nekada je bolje ostati sam.
- dita von teese
#81 Re: Kome dati novu šansu
Eluna, sudeci po pitanju, oko tebe je sada gomila muskaraca, i zbog toga vjerujem da ces vec nekako odabrati onog kome ces dati sansu. Naravno, na osnovu kriterija koje si postavila.
Kad imas izbora, onda je lako odluciti se, pa i za to ko je vrijedan tvoje sanse.
Kad imas izbora, onda je lako odluciti se, pa i za to ko je vrijedan tvoje sanse.
-
Jay Gatsby
#82 Re: Kome dati novu šansu
I obratno. Jednosmjernost u ovakvim situacijama može samo škoditi.dita von teese wrote:Eluna, sudeci po pitanju, oko tebe je sada gomila muskaraca, i zbog toga vjerujem da ces vec nekako odabrati onog kome ces dati sansu. Naravno, na osnovu kriterija koje si postavila.
- Ramzess Veliki
#83 Re: Kome dati novu šansu
Da, ovo su dobre riječi ... kad se tako razočaraš i čini ti se da su sve lađe potonule, znaj da je mnogo osoba koje su isto proživjele i čekaju da nađu nekoga sa sličnim iskustvom. Tu se može roditi ona iskrena ljubav. Nikada ne treba očajavati nego skupiti snage i ... pokušati.dita von teese wrote:Eluna, sudeci po pitanju, oko tebe je sada gomila muskaraca, i zbog toga vjerujem da ces vec nekako odabrati onog kome ces dati sansu. Naravno, na osnovu kriterija koje si postavila.
- WildRedRose
#84 Re: Kome dati novu šansu
Ramzess Veliki wrote:Da, ovo su dobre riječi ... kad se tako razočaraš i čini ti se da su sve lađe potonule, znaj da je mnogo osoba koje su isto proživjele i čekaju da nađu nekoga sa sličnim iskustvom. Tu se može roditi ona iskrena ljubav. Nikada ne treba očajavati nego skupiti snage i ... pokušati.dita von teese wrote:Eluna, sudeci po pitanju, oko tebe je sada gomila muskaraca, i zbog toga vjerujem da ces vec nekako odabrati onog kome ces dati sansu. Naravno, na osnovu kriterija koje si postavila.
- Ramzess Veliki
#85 Re: Kome dati novu šansu
Ma ne sada ... još uvijek ne. Nisam siguran da ću ostati ovdje ove godine. Još nisam ni za šta osim za sjesti na motor i voziti negdje ... ili prihvatiti posao negdje daleko. Sve je još konfuzno i svježe.m@m@ wrote:shvatili smo, javi joj se na pp
- Ramzess Veliki
#86 Re: Kome dati novu šansu
Hmmmm ... da ... ali ... jedno je voziti prijateljicu ili prijatelja, a drugo kad ti je iza tebe ona koja se pripije uz tebe i osjećaš ritam njenog disanja kao svoj ... za to treba malo više vremena i povjerenja. Trenutno nisam dovoljno hrabar za takvo nešto.m@m@ wrote:na motoru ima mjesta za dvoje a i da se pita razvuce
Za sada mi trebaju ti rijetki trenutci samoće.
-
sha_ba
#87 Re: Kome dati novu šansu
za pocetak daj sansu respi.. cito da probijes led... ko zna more bit kafa sudbonosna...
sala mala eluna... kako neko rece prvo ti sebi sansu daj, poslije j puno lakse
sala mala eluna... kako neko rece prvo ti sebi sansu daj, poslije j puno lakse
- eluna
#88 Re: Kome dati novu šansu
samo da se javim da pratim
ima zanimljivih razmišljanja, ali opet ponavljam - RESPO NEMA NIKAKVE ŠANSE!
-
sha_ba
#89 Re: Kome dati novu šansu
moja ti nikad ne reci nikadeluna wrote:samo da se javim da pratim![]()
- ortodont
#90 Re: Kome dati novu šansu
polacijela wrote:
Svakog ko bi me potencijalno mogao emotivno zainteresovati dobro bih isprovjeravala, ko je, sta je, familiju, dinamiku njegovih odnosa sa zenama, jer zasto da se necija istorija ponovi na meni. Vrijeme je skupo i glupo ga je trositi na budale. Ne bih imala strpljenja za pres...vanje. Ovdje sam prije par godina ovo procitala: ako ga rođena mati nije skontala, nemoj da ga ja kao nesto razumijem, pravdam. Ili normalno, ljudski, s postovanjem, ili odj... u troskocima.
Treba i detektiva kakvog unajmiti.
Tužno, mada mi se svidio jedan dio napisanog koji nisam citirao.
Nije ljubav to, nema tu kalkulacija, detekiva, brojanja krvnih zrnaca, gledanja u prošlost, a ako te posluša, neće je ni naći, no, možda govoriš iz ličnog iskustva, ja nisam kalkulant pa mi ovo valjda nikako ne paše.
Svi mi želimo da nas neko razumije, to je i bit svega, zato uvijek nastavljamo da tražimo, ne mogu da shvatim ovo oko majke, ovo je kalkulantski i hinjski, a ljubav neće naći adresu kod onoga ko ovo radi.
- eluna
#91 Re: Kome dati novu šansu
+1Ramzess Veliki wrote:Hmmmm ... da ... ali ... jedno je voziti prijateljicu ili prijatelja, a drugo kad ti je iza tebe ona koja se pripije uz tebe i osjećaš ritam njenog disanja kao svoj ... za to treba malo više vremena i povjerenja. Trenutno nisam dovoljno hrabar za takvo nešto.m@m@ wrote:na motoru ima mjesta za dvoje a i da se pita razvuce
Za sada mi trebaju ti rijetki trenutci samoće.
slažem se apsolutno - mada moraš i ti da priznaš da ti godi kada primjetiš da te neka fina dama zagleda ...... žacne ono nešto negdje u dubini duše pa pomisliš "vidi vraga mu - pa nisam ja toliko ni loš kad me ONA gleda" ....... znam - vidjeh jednog plavušana u subotu, i sad mi je u glavi ta slika kako stidljivo obara pogled
-
eki to
#92 Re: Kome dati novu šansu
mojne gubiti na samopouzdanju, dobro je doziviti dno pa se iskobeljati iz te situacije...osnazi to covjeka za citav zivot ... sansu mozes davati i na rate 
- eluna
#93 Re: Kome dati novu šansu
eki to wrote:mojne gubiti na samopouzdanju, dobro je doziviti dno pa se iskobeljati iz te situacije...osnazi to covjeka za citav zivot ... sansu mozes davati i na rate
čuj na rate - svega ti kako to ide?
-
polacijela
#94 Re: Kome dati novu šansu
ja gledam sta bih svom djetetu rekla - ako je neko serijski preljubnik, teško da će bas prema mojoj kcerki pokazati poštovanje. Ima navika i crta karaktera koje se posebno naglase zbog različitih iskustava koje neko prođe kroz život - a ljudi se jednostavno ne mijenjaju. Žene boluju od toga da nekoga promijene i uglavnom se sj... zbog toga. Ljude ili prihvatiš takve kakvi su ili produži dalje. E voljela bih da moja kćerka na vrijeme shvati kada jednostavno treba produžiti dalje, jer ima ljudi koje ne treba ni u putu sresti a kamoli se emotivno davati za nešto što je u startu predodređeno za propast.ortodont wrote:polacijela wrote:
Svakog ko bi me potencijalno mogao emotivno zainteresovati dobro bih isprovjeravala, ko je, sta je, familiju, dinamiku njegovih odnosa sa zenama, jer zasto da se necija istorija ponovi na meni. Vrijeme je skupo i glupo ga je trositi na budale. Ne bih imala strpljenja za pres...vanje. Ovdje sam prije par godina ovo procitala: ako ga rođena mati nije skontala, nemoj da ga ja kao nesto razumijem, pravdam. Ili normalno, ljudski, s postovanjem, ili odj... u troskocima.![]()
Treba i detektiva kakvog unajmiti.
Tužno, mada mi se svidio jedan dio napisanog koji nisam citirao.
Nije ljubav to, nema tu kalkulacija, detekiva, brojanja krvnih zrnaca, gledanja u prošlost, a ako te posluša, neće je ni naći, no, možda govoriš iz ličnog iskustva, ja nisam kalkulant pa mi ovo valjda nikako ne paše.
Svi mi želimo da nas neko razumije, to je i bit svega, zato uvijek nastavljamo da tražimo, ne mogu da shvatim ovo oko majke, ovo je kalkulantski i hinjski, a ljubav neće naći adresu kod onoga ko ovo radi.
Ljubav ne pobjeđuje sve. Tamo gdje nema odgovornosti a prije svega poštovanja, ljubav neće opstati.
Zato mislim da je dobro sagledati cjelokupnu situaciju prije krupnih koraka u odnosima koji mogu zavrsiti ozbiljnom vezom i brakom. Na vama je da odlučite s čime mislite da se možete nositi.
-
Medo u zijanu
#95 Re: Kome dati novu šansu
Pa prvo mu samo das... Pa mu das novu sansu.. Pa mu opet das.. Pa opet sansu... itd...eluna wrote:eki to wrote:mojne gubiti na samopouzdanju, dobro je doziviti dno pa se iskobeljati iz te situacije...osnazi to covjeka za citav zivot ... sansu mozes davati i na rate![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
čuj na rate - svega ti kako to ide?
-
sour cherry
#96 Re: Kome dati novu šansu
polacijela,volim čitati tvoje postove.Sve je ovako kako si rekla.ja gledam sta bih svom djetetu rekla - ako je neko serijski preljubnik, teško da će bas prema mojoj kcerki pokazati poštovanje. Ima navika i crta karaktera koje se posebno naglase zbog različitih iskustava koje neko prođe kroz život - a ljudi se jednostavno ne mijenjaju. Žene boluju od toga da nekoga promijene i uglavnom se sj... zbog toga. Ljude ili prihvatiš takve kakvi su ili produži dalje. E voljela bih da moja kćerka na vrijeme shvati kada jednostavno treba produžiti dalje, jer ima ljudi koje ne treba ni u putu sresti a kamoli se emotivno davati za nešto što je u startu predodređeno za propast.
Ljubav ne pobjeđuje sve. Tamo gdje nema odgovornosti a prije svega poštovanja, ljubav neće opstati.
Zato mislim da je dobro sagledati cjelokupnu situaciju prije krupnih koraka u odnosima koji mogu zavrsiti ozbiljnom vezom i brakom. Na vama je da odlučite s čime mislite da se možete nositi.
-
arena1
#97 Re: Kome dati novu šansu
Pa , mislim da ovo i ne bi bio najpametniji potez trenutno.Ništa lično ni prema Eluni , ni prema Ramzessu, ali Eluna dok ne ostavi gorčinu i ljutnju ,zašto je baš njoj to moralo da se desi , iza sebe niti ona treba davati nekome šansu , niti njoj treba neko davati šansu,jer će sigurno opet neko izaći povrijeđen iz te veze.Ramzess Veliki wrote:Meni ...eluna wrote:Eto, rekoše mi da otvorim temu, pa ja samo poslušala
- alternativna
#98 Re: Kome dati novu šansu
Ovo mi se plaho svidja!polacijela wrote: Ljubav ne pobjeđuje sve. Tamo gdje nema odgovornosti a prije svega poštovanja, ljubav neće opstati.
-
sha_ba
#99 Re: Kome dati novu šansu
htjedoh i ja maoprije citiratialternativna wrote:Ovo mi se plaho svidja!polacijela wrote: Ljubav ne pobjeđuje sve. Tamo gdje nema odgovornosti a prije svega poštovanja, ljubav neće opstati.
- eluna
#100 Re: Kome dati novu šansu
+1 ..... gorka, ali živa istinasha_ba wrote:htjedoh i ja maoprije citiratialternativna wrote:Ovo mi se plaho svidja!polacijela wrote: Ljubav ne pobjeđuje sve. Tamo gdje nema odgovornosti a prije svega poštovanja, ljubav neće opstati.![]()