Samsung Galaxy S4
Moderator: Benq
-
Djubre_
#76 Re: Samsung Galaxy S4
Suvisan je svaki komentar na s4 i htc one. 2 najbolja telefona trenutno. Ovo kazem jer mi je ukus takav.. iphone ne volim jbg.. kao ni ostale..
1. Samsung
2. htc
Sent from my GT-i9001
1. Samsung
2. htc
Sent from my GT-i9001
- covjekizsjene
#77 Re: Samsung Galaxy S4
Bas me zanima kakav je taj s4 
- Quaresma
#78 Re: Samsung Galaxy S4
Maharadza wrote:
Jebi ti to, ja bi opet radije s4 nego htc koji me previše podsjeća na iphone (fuj, fuj)!
Zamisli neko te pita "jel' to iphone?" kad' izvadiš ovaj htc, neuzubillahi!?![]()
koliko su neki opsjednuti hejtom apple proizvoda, strasno
- Maharadza
#79 Re: Samsung Galaxy S4
Nisam ja opsjednut' buraz, već ih jednostavno "ne mogu", nije ni zbog hardvera koliko zbog "balkonski" ograničenog softvera, jbg! Barem sam iskren sa svojom "mržnjom", ako se tako može nazvati (mada sutra ne bi odbio iphone kao poklon, nisam lud)!Quaresma wrote:Maharadza wrote:
Jebi ti to, ja bi opet radije s4 nego htc koji me previše podsjeća na iphone (fuj, fuj)!
Zamisli neko te pita "jel' to iphone?" kad' izvadiš ovaj htc, neuzubillahi!?![]()
koliko su neki opsjednuti hejtom apple proizvoda, strasno
Da se razumijemo, iphone sam imao priliku par puta koristiti (keca, tricu i 4S) i nema mu se šta zamjeriti, sve to super radi i naravno da je iOS glavna "inspiracija" za android, to niko ne spori ali ipak nije za mene - koji težim malo modifikacijama i "individualnošću", počevši od obične ikone pa do čitavog' interfejsa i jedinstvenog "ponašanja" telefona u određenim situacijama, ali nema tu baš mržnje, štaviše kao informatičar volim svu tehnologiju, makar bila i sa "balkonskim" opcijama!
PS. Da ne bi zaspamali ovu temu sa (po hiljaditi put) glupom pričom iOS vs. Android, neka ostane na ovome, ili se javi na pp pa ćemo o tome ali ja sam rekao svoje!
-
Sid the sloth
#80 Re: Samsung Galaxy S4
Osvrt na ono što su ljudi iz Samsunga najvjerovatnije imali u planu kada su pravili S4. Lično, interesantan paket softverskih poboljšanja 
http://www.youtube.com/watch?v=PGXhG82HRX0
- vukojebina
#81 Re: Samsung Galaxy S4
Svaka cast momku, objasnio je neke stvari sto ovim aluminijskim ljubiteljima nikad nece bit jasno...
Ako samsung nastavi ovakvom putanjom, potpuno je jasno ko ce jos dugo ostat kao broj 1 u mobilnom svijetu.. Htc one, experia z i lumia 920 su stvarno smijesni telefoni naspram s4 i njegove funkionalnosti, iphone namjerno izostavljen, njemu je jos uvjek slanje preko bluetooth nepoznanica... Neki ce odma reci, ali ovi telefoni imaju kvalitetnije kuciste, slazem se potpuno, i pitam odma vlasnike, da li du ponosni na svoj aluminijski poklopac ispod "plasticnog" zastitnog covera???
Ako samsung nastavi ovakvom putanjom, potpuno je jasno ko ce jos dugo ostat kao broj 1 u mobilnom svijetu.. Htc one, experia z i lumia 920 su stvarno smijesni telefoni naspram s4 i njegove funkionalnosti, iphone namjerno izostavljen, njemu je jos uvjek slanje preko bluetooth nepoznanica... Neki ce odma reci, ali ovi telefoni imaju kvalitetnije kuciste, slazem se potpuno, i pitam odma vlasnike, da li du ponosni na svoj aluminijski poklopac ispod "plasticnog" zastitnog covera???
- Maharadza
#82 Re: Samsung Galaxy S4
Poenta priče: Bolje "plastičan" ferrari sa zvjerskim performansama, nego pozlaćeni fićo!vukojebina wrote:Svaka cast momku, objasnio je neke stvari sto ovim aluminijskim ljubiteljima nikad nece bit jasno...
-
DJ Babo
#83 Re: Samsung Galaxy S4
Ovaj lik, Marques Brownlee, je tata-mata za placene novinare s theverge.com ili engadget.comSid the sloth wrote:Osvrt na ono što su ljudi iz Samsunga najvjerovatnije imali u planu kada su pravili S4. Lično, interesantan paket softverskih poboljšanja
Vrlo realan tip, prikaz Xperie Z najbolji sto sam vidio (sony stavio najgori displej od svih high-end telefona na svoju najvecu uzdanicu...)
galaxy s4 prepun softverskih iznenadjenja, ali u hardveru je isto u svemu napravio korak naprijed u odnosu na sve, cak jedini imaju novu LPDDR3 RAM memoriju (svi ostali high-end telefoni imaju LPDDR2):
http://www.anandtech.com/show/6832/sams ... n-hands-on
pune hardverske i softverske specs:

- vukojebina
#84 Re: Samsung Galaxy S4
Maharadza wrote:Poenta priče: Bolje "plastičan" ferrari sa zvjerskim performansama, nego pozlaćeni fićo!vukojebina wrote:Svaka cast momku, objasnio je neke stvari sto ovim aluminijskim ljubiteljima nikad nece bit jasno...
Sta je ba pozlaceno? Jaran ima iphone peticu, nepuna 2 mjeseca kod njeg, znas kako fuj izgleda onaj alu sa strane, izgrebalo se i bas su upadljive parnice...prije imo 4s, zveka ga stoji cim uzmes u ruke..da ne pricam kako je gubio mrezu..a zena mu ima jos uvjek 4s, i juce je zovemo da sidje pred zgradu da jok nesto damo, i nema sanse, nedostupna..moro se popet gore, reko sta ti je s telefona, kaze drzim ga u ruci cijelo vrijeme cekam da nazovete...
- Maharadza
#85 Re: Samsung Galaxy S4
Sad' bi ti jabučar kazao: Pa da je samsung plastikaner ne bi se samo izgrebao, već raspao na molekularnoj bazi!vukojebina wrote:Maharadza wrote:Poenta priče: Bolje "plastičan" ferrari sa zvjerskim performansama, nego pozlaćeni fićo!vukojebina wrote:Svaka cast momku, objasnio je neke stvari sto ovim aluminijskim ljubiteljima nikad nece bit jasno...
Sta je ba pozlaceno? Jaran ima iphone peticu, nepuna 2 mjeseca kod njeg, znas kako fuj izgleda onaj alu sa strane, izgrebalo se i bas su upadljive parnice...prije imo 4s, zveka ga stoji cim uzmes u ruke..da ne pricam kako je gubio mrezu..a zena mu ima jos uvjek 4s, i juce je zovemo da sidje pred zgradu da jok nesto damo, i nema sanse, nedostupna..moro se popet gore, reko sta ti je s telefona, kaze drzim ga u ruci cijelo vrijeme cekam da nazovete...
-
DJ Babo
#86 Re: Samsung Galaxy S4
vukojebina wrote: Sta je ba pozlaceno? Jaran ima iphone peticu, nepuna 2 mjeseca kod njeg, znas kako fuj izgleda onaj alu sa strane, izgrebalo se i bas su upadljive parnice...prije imo 4s, zveka ga stoji cim uzmes u ruke..da ne pricam kako je gubio mrezu..a zena mu ima jos uvjek 4s, i juce je zovemo da sidje pred zgradu da jok nesto damo, i nema sanse, nedostupna..moro se popet gore, reko sta ti je s telefona, kaze drzim ga u ruci cijelo vrijeme cekam da nazovete...
to je taj cuveni navodni 'quality build' kojim americki novinari ispiraju mozak ljudima, jer je to politika applea, da ljudi misle da je vanjski izgled isto sto i kvalitet izrade
mislim da su u posljednjih godinu dana htc i apple od svih proizvodjaca imali najvise problema sa kvalitetom izrade telefona. ali zato ljudima ispiraju mozak da je dizajn = kvalitet izrade, dok performanse i funkcionalnost, sto je najvaznije, niko i ne spominje...
ali steta bi bila da htc one ne uspije, jer to bi mogao biti kraj htc-a, a ipak su bili perjanica prije par godina
-
staradis
#87 Re: Samsung Galaxy S4
O S4 mi se ne da raspravljati ali mislim da su proizvodjaci dosli do neke granice kada ne znaju sta bi uradili. Nije mi jasno ovo zasto bi neko ko ima s3 uzeo s4, razlika u parama nije mala
- dustaban
#88 Re: Samsung Galaxy S4
Procitah negdje da S4 mjeri puls, tlak i secer u krvi
HAj ovo prvo, to vec imamo softverski preko kamere i blica, ali kako ovo drugo, pogotovo ovo trece... jel to neka igla ima negdje ?
HAj ovo prvo, to vec imamo softverski preko kamere i blica, ali kako ovo drugo, pogotovo ovo trece... jel to neka igla ima negdje ?
- awaken
- vukojebina
#90 Re: Samsung Galaxy S4
staradis wrote:O S4 mi se ne da raspravljati ali mislim da su proizvodjaci dosli do neke granice kada ne znaju sta bi uradili. Nije mi jasno ovo zasto bi neko ko ima s3 uzeo s4, razlika u parama nije mala
A koja je razlika u parama?? Znas vec cijene, ili ti je smjernica pik debili koji su nabubali i do 2000 km cijenu? Nemoj bit klasicni jabucar ziv bio...
- awaken
-
Sid the sloth
#92 Re: Samsung Galaxy S4
Ima dosta ovih dodataka, mislim da ima cak i digitalna vaga da pratis mrsas li prema planu po onoj njihovoj aplikaciji sto dodje sa S4.dustaban wrote:Procitah negdje da S4 mjeri puls, tlak i secer u krvi![]()
http://www.teknobites.com/2013/03/16/of ... cessories/
Evo ih ovdje:
http://www.samsung.com/global/microsite/galaxys4/#
-
neki
#93 Re: Samsung Galaxy S4
tako ti je to kad bosnjo nabavlja iphone u bosni, ukraden i dekodiran.. (znam sad ces reci ne on je to kupio u americi..al nema vezevukojebina wrote:Maharadza wrote:Poenta priče: Bolje "plastičan" ferrari sa zvjerskim performansama, nego pozlaćeni fićo!vukojebina wrote:Svaka cast momku, objasnio je neke stvari sto ovim aluminijskim ljubiteljima nikad nece bit jasno...
- vukojebina
#94 Re: Samsung Galaxy S4
neki wrote: tako ti je to kad bosnjo nabavlja iphone u bosni, ukraden i dekodiran.. (znam sad ces reci ne on je to kupio u americi..al nema veze)
jes to pokuso bit duhovit ili sta?? jaran mi (kao i ja) zivi u austriji, i telefon je kupljen kod t-mobile mreze. on je svoj jednom vec mijenjo, tako sto je moro da doplati 70 eura, iako je uredno pod garancijom..ali su mu rekli, ako hoces nista da ne placas, taj cemo slat u holandiju da se popravi..a ako hoces odma drugi, onda 70 eura...
-
missko
#95 Re: Samsung Galaxy S4
Zato sto placaju reciklazu, odmah ga stave u onaj reciklir pred tvojim ocima i unistevukojebina wrote:neki wrote: tako ti je to kad bosnjo nabavlja iphone u bosni, ukraden i dekodiran.. (znam sad ces reci ne on je to kupio u americi..al nema veze)
jes to pokuso bit duhovit ili sta?? jaran mi (kao i ja) zivi u austriji, i telefon je kupljen kod t-mobile mreze. on je svoj jednom vec mijenjo, tako sto je moro da doplati 70 eura, iako je uredno pod garancijom..ali su mu rekli, ako hoces nista da ne placas, taj cemo slat u holandiju da se popravi..a ako hoces odma drugi, onda 70 eura...
-
DJ Babo
#96 Re: Samsung Galaxy S4
Sid the sloth wrote:Ima dosta ovih dodataka, mislim da ima cak i digitalna vaga da pratis mrsas li prema planu po onoj njihovoj aplikaciji sto dodje sa S4.dustaban wrote:Procitah negdje da S4 mjeri puls, tlak i secer u krvi![]()
http://www.teknobites.com/2013/03/16/of ... cessories/
Evo ih ovdje:
http://www.samsung.com/global/microsite/galaxys4/#
stvarno ima i secer i pritisak

iako dosta ljudi ne vidi veliku razliku u odnosu na s3, mada je ima, mislim da bi se galaxy s4 mogao pokazati jos jednom revolucijom ili bar pocetkom jos jedne revolucije u mobilnoj telefoniji.
samsung puca na totalnu konvergenciju aktivnosti preko mobilnog telefona, pa provjeravas programe na tv kanalima i upravljas tv-om preko mobitela, pratis tjelesne parametre i ishranu, pravis programe za vjezbanje i pratis tijelo dok vjezbas, obogacena je dosta video komunikacija, kamera ima milion opcija ko stvorenih za facebook slike... mislim da je konacni cilj da ti telefon stvarno bude 'life companion', da vecinu stvari radis preko njega... jos samo da docekamo da radimo na mobitelu, a ne na kompjuteru
i sto je najzanimljivije, moguce je da je ovoliki broj njihovog softvera korak ka samostalnosti od androida u buducnosti s tizenom
- Quaresma
#97 Re: Samsung Galaxy S4
to je sve software feature
sve sto moze s4 moci ce i s3
cak bih sad iskreno kupio prije s3 nego s4, sto zbog cijene sto zbog velicine displaya
sve je to marketing, u cemu ce s4 biti bolji jeste u benchmarku, nista vise
a sto se tizena tice, ne vidim da ce ista bolji biti od bade os.a koji je propao iako nikada nije ni zazivio kako treba
android im.je sve
Sent from my Brain using Tapatalk
cak bih sad iskreno kupio prije s3 nego s4, sto zbog cijene sto zbog velicine displaya
a sto se tizena tice, ne vidim da ce ista bolji biti od bade os.a koji je propao iako nikada nije ni zazivio kako treba
android im.je sve
- vukojebina
#98 Re: Samsung Galaxy S4
mozes li ovo pojasnit molim te?Quaresma wrote: cak bih sad iskreno kupio prije s3 nego s4, sto zbog cijene sto zbog velicine displaya
-
DJ Babo
#99 Re: Samsung Galaxy S4
nece moci pola ovih stvari na s3, zato i jesu dodali tri nova senzora koje drugi nemaju...Quaresma wrote:to je sve software feature
android im.je sve
ti si mi poznat kao samsung hejter, tako da necu ulaziti u raspravu.
vidjecemo za nekih godinu na cemu smo
- Qler
#100 Re: Samsung Galaxy S4
prevelik display na S4 i skuplji par stotina KM nov. Jednostavno, ne znam sta treba objasnjavati. 5'' Mobitel, 10'' tablet... za dvije godine ljudi ce sa 8'' mobitelima ko' kreteni hodati prislonjeni na uho. Treba imati neku mjeru i granicu u svemu, a 5'' za mobitel je vec na granici i normalnog izgleda i ergonomije. Zamisli da hodas sa Nexus 7 prislonjen na uho.. iil da zoves nekoga pa jednom rukom drzis telefon a drugom biras brojeve.. To izgleda ceka samsung S6...