USTANAK - VRIJEME JE

mO k3

#76 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by mO k3 »

Odvratni su mi internet radnici sa parolom
" Juriš braćo ja iza vas ,bježmo braćo ja ispred vas "
mumy

#77 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by mumy »

Mislim da su vremena za ustanak prosla,slabo da se sad sta moze spasiti.Sad je vrijeme za bjezanje.
SvojTiPos'o

#78 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by SvojTiPos'o »

To nije tema današnje emisije. Sjaši Kurta da uzjaše Murta. Po meni SDP se definitivno pokazao kao najgori kad su uzjahali, jer su najviše i trubili protiv toga, udarali ljudima na nostalgiju,emocije i Tita pa im ga zahankr do bubrega...

Al' hajmo malo realno. Kolko vas ima iskustva na vlastitoj koži sa Kliničkog i iz Vojne bolnice? Zašto ljudi kod ljekara opće prakse maltene mole za uputnicu u Vojnu a ne na Klinički? Moj lični dojam je da je korupcija u Vojnoj izuzetak, dok je na Kliničkom izuzetak nepostojanje iste.
Ko to još mijenja tim koji dobija? OK, ako se želi dr. Bakir želi zamijeniti, nije ni on pretplaćen na tu poziciju, ali problem je kako se čovjek smjenjuje i ko se dovodi na tu poziciju? Neko mlađi, bolji, sposobniji, vizionar neki?
Ili neka gospoDŽa koja na svojoj profesionalnoj karijeri ima mrljetinu zvanu MRSA na porođajnom za vrijeme dok je direktorica? Još na press-u povodom tog skandala se ponaša tako bahato i odvratno u maniru " malo mi fasovali tu neku bakterijicu, haj' bgt šta fali, a i vi govna novinarska odakle vam pravo da nas za to uopšte pitate" ?

Meni samo nije jasno dokle ćemo se mi kao nešto ibretit i isfuravat...eno neko spomenu Gavrankapetanovića, jbt lik napravio dubiozu od 55 miliončića na Kliničkom i hladno ga nagrade postavljanjem na čelo zavoda. Sposoban jbg.
A mi se i dalje kao čudimo...
slucajni prolaznik

#79 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by slucajni prolaznik »

Ženski Dr.Med wrote:Odvratni su mi internet radnici sa parolom
" Juriš braćo ja iza vas ,bježmo braćo ja ispred vas "

Hajde postavi gradaciju „odvratnosti“:

Na jednu stranu postavi "internet ratnike", koji se iz svojih domova u BiH kako-tako bore pokusavajuci makar zagovaranjem postici promjenu drustva i kompletnog sistema odlucivanja, koji ukljucuje kakvo-takvo nepristajanje na sve oblike koruptivnih djelatnosti, ukljucujuci nepotizam, podobne i nesposobne, itd. sto jednostavno klasira pojedince i grupice drustva ostavljajuci ispod sve ostale u neravnopravnom polozaju, i

Na drugu stranu postavi "internet ratnike", koji se iz svojih domova po Njemackoj, Svedskoj, USA i mnogim drugim „muhadzerskim“ svjetskim drzavama u kojima su se podobro pozicionirali i ekonomski situirali: najeli, napili, obukli i obuli, cega sigurno u svojim ranijim prebivalistima ne bi imali, ili bi imali u ogranicenim mogucnostima, javljaju stvarajuci opstrukcije i rugajuci se ovim prvim, koji pokusavaju stvoriti zivotnu sredinu makar pribliznu vrijednostima kakve su one u kojima zive ovi drugi.
Za ove druge nije nuzno da se javljaju iz „muhadzerskih“ drzava, njihov nacin razmisljanja podudaran je sa slicnim domacim...

Meni osobno, ovi drugi se toliko gade stvarajuci nagon za povracanje.
mO k3

#80 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by mO k3 »

U pravu si najgori su ovi sa strane koji pozivaju na " ustanak " samo odakle znaš da dotični ne sjedi negdje vani ...
O'zone
Globalni moderator

#81 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by O'zone »

SvojTiPos'o wrote:To nije tema današnje emisije. Sjaši Kurta da uzjaše Murta. Po meni SDP se definitivno pokazao kao najgori kad su uzjahali, jer su najviše i trubili protiv toga, udarali ljudima na nostalgiju,emocije i Tita pa im ga zahankr do bubrega...

Al' hajmo malo realno. Kolko vas ima iskustva na vlastitoj koži sa Kliničkog i iz Vojne bolnice? Zašto ljudi kod ljekara opće prakse maltene mole za uputnicu u Vojnu a ne na Klinički? Moj lični dojam je da je korupcija u Vojnoj izuzetak, dok je na Kliničkom izuzetak nepostojanje iste.
Ko to još mijenja tim koji dobija? OK, ako se želi dr. Bakir želi zamijeniti, nije ni on pretplaćen na tu poziciju, ali problem je kako se čovjek smjenjuje i ko se dovodi na tu poziciju? Neko mlađi, bolji, sposobniji, vizionar neki?
Ili neka gospoDŽa koja na svojoj profesionalnoj karijeri ima mrljetinu zvanu MRSA na porođajnom za vrijeme dok je direktorica? Još na press-u povodom tog skandala se ponaša tako bahato i odvratno u maniru " malo mi fasovali tu neku bakterijicu, haj' bgt šta fali, a i vi govna novinarska odakle vam pravo da nas za to uopšte pitate" ?

Meni samo nije jasno dokle ćemo se mi kao nešto ibretit i isfuravat...eno neko spomenu Gavrankapetanovića, jbt lik napravio dubiozu od 55 miliončića na Kliničkom i hladno ga nagrade postavljanjem na čelo zavoda. Sposoban jbg.
A mi se i dalje kao čudimo...
isto ko i Expert Zeljkovic isfuro toplane pa sad premijer kantona :lol:
Landa

#82 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Landa »

Ženski Dr.Med wrote:U pravu si najgori su ovi sa strane koji pozivaju na " ustanak " samo odakle znaš da dotični ne sjedi negdje vani ...
jah dok se vi dogovorite ko ima pravo i sta da zjace po internetu, odredjeni pokradose, unistise sve sto je lijepo u NASOJ zemlji...drugim rijecima meni su odvratne ove podjele jer uvijek je obican covjek vise blizak obicnom covjeku u bilo kojem sistemu nego sistem sistemu...jos pogotovo ako se radi o ljudima koji dijele domovinu pa makar gdje zivjeli.
Tayyip

#83 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Tayyip »

Majka je rano ustala, šećerli kahvu popila

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#84 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by JoseMujica »

Svi za Seku - Seki sve!
starii

#85 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by starii »

JoseMujica wrote:Svi za Seku - Seki sve!
sigurno da seka nije za ovu poziciju ali da je dosta i bakira nakasa dosta je..21 godinu je bio direktor sto je znao pokazao je..uzimao je za zaposljavanje, uzimao mu je i brat pare od pacijenata da bi se lezalo u bolnici...vala obezbjedio je bakir nakas i svoje unuce a sad da ja idem i protestvujem zbog njega..boze sacuvaj..pa bil to on za mene,ne bi sigurno...
Ricken

#86 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Ricken »

neocekivana_sila wrote:a šta je konkretno loše uradila Sebija Izetbegović? Osim što joj ne valja frajer :D . I što je Mimo rekao da je imala nekih sedmica na fakultetu. Je li to sad do prosjeka ocjena? Nakaš imao bolji prosjek?
Za razliku od Nakaša, Sebija ima veće titule, prof. dr. je.
Hamzinho

#87 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Hamzinho »

Ricken wrote:
neocekivana_sila wrote:a šta je konkretno loše uradila Sebija Izetbegović? Osim što joj ne valja frajer :D . I što je Mimo rekao da je imala nekih sedmica na fakultetu. Je li to sad do prosjeka ocjena? Nakaš imao bolji prosjek?
Titula prof. dr. uopšte nema toliki udio u bodovima za ovaj izbor (ne bira se na fakultet), već se bira direktor JAVNE ustanove. A to bi trebalo biti transparentno, što ovdje očigledno nije slučaj (sve iza zatvorenih vrata). Transparentno ocjene na sunce, pa da vidimo ko je najbolji kandidat od ponuđena 4.

P.S. Malo poznata činjenica je da vrlo malo doktora medicine (par) zaposlenih van KCUS (a koji imaju potrebne titule mr.sc. i dr.sc.) učestvuju u nastavi Medicinskog fakulteta kao docenti, prof. ili asistenti....
Gojeni H

#88 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Gojeni H »

Hoce l' taj Prvi Bosnjacki?
muzicar_iz_parka

#89 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by muzicar_iz_parka »

Gojeni H wrote:Hoce l' taj Prvi Bosnjacki?
A oćel biti kakvih problema oko copyrights??????
:mrgreen:
Ricken

#90 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Ricken »

Hamzinho wrote:
Ricken wrote:
Titula prof. dr. uopšte nema toliki udio u bodovima za ovaj izbor (ne bira se na fakultet), već se bira direktor JAVNE ustanove. A to bi trebalo biti transparentno, što ovdje očigledno nije slučaj (sve iza zatvorenih vrata). Transparentno ocjene na sunce, pa da vidimo ko je najbolji kandidat od ponuđena 4.

P.S. Malo poznata činjenica je da vrlo malo doktora medicine (par) zaposlenih van KCUS (a koji imaju potrebne titule mr.sc. i dr.sc.) učestvuju u nastavi Medicinskog fakulteta kao docenti, prof. ili asistenti....
U kliničkom centru od 2006. godine jedan od uvjeta za šefovanje na nekoj klinici je bio minimalno magisterij. Neznam da li bi ti kriteriji trebali biti i kod izbora direktora, ali normalno bi bilo da najobrazovaniji kadrovi imaju i veći uticaj.

Pošteno govoreći, da se pitam, meni niti jedan doktor ne bi bio na čelu javne ustanove. Ali već ako je to opće prihvačeno pravilo, onda je normalno da obrazovaniji ljudi budu na većim pozicijama.
Paranoid

#91 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Paranoid »

Ricken wrote: U kliničkom centru od 2006. godine jedan od uvjeta za šefovanje na nekoj klinici je bio minimalno magisterij. Neznam da li bi ti kriteriji trebali biti i kod izbora direktora, ali normalno bi bilo da najobrazovaniji kadrovi imaju i veći uticaj.

Pošteno govoreći, da se pitam, meni niti jedan doktor ne bi bio na čelu javne ustanove. Ali već ako je to opće prihvačeno pravilo, onda je normalno da obrazovaniji ljudi budu na većim pozicijama.
Da..magisterij je minimum, zato su i upitne magistarske odbrane i doktorati koji su priznati samo u granicama BiH, a privatni fakulteti koji pečate većinu takvih dokumenata leglo kriminalaca...
Kada se bira direktor zdravstvene ustanove onda se prikupljaju potpisi i kojekakve peticije... :oops: fujj...a niko da se dosjeti da napravi peticiju u kojoj bi se potpisivali nezadovoljni korisnici zdravstvenih usluga...valjda nema toliko hartije na kojem bi svi potpisi mogli stat...

"Heroji u bijelom" :?: Da mi je znat, ko im dade tu titulu...usta bi mu razvalio... :x
Ricken

#92 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Ricken »

Valjda oni koji su branili ovu zemlju i čije su živote spašavali, koliko me sjećanje služi, to je ratni naziv.
Paranoid

#93 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Paranoid »

Ricken wrote:Valjda oni koji su branili ovu zemlju i čije su živote spašavali, koliko me sjećanje služi, to je ratni naziv.
Na svakog borca ranjenika kojem su spasili "život", nabrojaću bar deset koji su ležali po hodnicima krvavi i umotani u deku u kojoj su dovučeni, i tako čekali...čekali su da "heroji u bijelom" saznaju je li taj nesretnik "solventan" i dolazi li iz imućnije porodice...
Kad sam pitao jednog ratnog doktora zbog čega je tako bilo...rekao mi je da su i oni "morali" od nečeg da žive...
Avetinho

#94 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Avetinho »

lara b. wrote:ma vala ne moze ni bakir dozivotno biti direktor..n.eka malo radi kao doktor :-D

ili diktator
hercegovac_pravi

#95 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by hercegovac_pravi »

čuj ustanak :lol: :lol: :lol: :lol:

Izđite prvo da glasate pa onda pametujte o ustanku. Polovica glasačkog tijela iz puke lijenosti ne želi izaći na izbore a dizali bi NJakav ustanak... :-)
skuterista

#96 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by skuterista »

Paranoid wrote: Kada se bira direktor zdravstvene ustanove onda se prikupljaju potpisi i kojekakve peticije... :oops: fujj...a niko da se dosjeti da napravi peticiju u kojoj bi se potpisivali nezadovoljni korisnici zdravstvenih usluga...valjda nema toliko hartije na kojem bi svi potpisi mogli stat...

"Heroji u bijelom" :?: Da mi je znat, ko im dade tu titulu...usta bi mu razvalio... :x
bravo , peticije za neciju platu od 4000 KM , da mu i dalje kapa ...a niko ne pravi peticiju što se u istoj bolnici nemozes operisati na jednom odjelu dok nacelniku odjela ne uletis kovertu i to nije problem kako ,jer on sam trazi ....ako nemas love ,nema ni operacije ,drzi te preko mjesec dok ti rodbina ne pozajmi ,ne stvori ...
muzicar_iz_parka

#97 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by muzicar_iz_parka »

hercegovac_pravi wrote:čuj ustanak :lol: :lol: :lol: :lol:

Izđite prvo da glasate pa onda pametujte o ustanku. Polovica glasačkog tijela iz puke lijenosti ne želi izaći na izbore a dizali bi NJakav ustanak... :-)
Oko 10-20% neglasača ne žive u BiH, "regristrovani" glasači postaju svi koji izvade ličnu kartu/pasoš, jednostavnije im to raditi ovdje tokom godišnjih odmora nego u dijaspori u DKP, a koji procenat ima i mrtvih na gasačkim izborima jer se liste ne ažuriraju redovno, smijem slobodno procjeniti da je izlaznost najmanje 65-70% od ukupnog broja "domaćeg" stanovništva. Otprilike negdje kao i evropski prosjek.
Avetinho

#98 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Avetinho »

hercegovac_pravi wrote:čuj ustanak :lol: :lol: :lol: :lol:

Glasaci ne izlaze na izbore kad im je dobro. Samo kad se u rat spremaju, onda ih izadje 66% - 100%. I glasovi su ravnopravno podijeljeni na ratne huskace.

Reklo bi se -- u nas raj na zemlji.
Ricken

#99 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by Ricken »

Paranoid wrote:
Ricken wrote:Valjda oni koji su branili ovu zemlju i čije su živote spašavali, koliko me sjećanje služi, to je ratni naziv.
Na svakog borca ranjenika kojem su spasili "život", nabrojaću bar deset koji su ležali po hodnicima krvavi i umotani u deku u kojoj su dovučeni, i tako čekali...čekali su da "heroji u bijelom" saznaju je li taj nesretnik "solventan" i dolazi li iz imućnije porodice...
Kad sam pitao jednog ratnog doktora zbog čega je tako bilo...rekao mi je da su i oni "morali" od nečeg da žive...
Jel ti to ozbiljno? :run:
svemirska_vjeverica

#100 Re: USTANAK - VRIJEME JE

Post by svemirska_vjeverica »

Kakav crni ustanak sinko, pa svima dobro
Post Reply