Naravno da je bitno jer ti se 40 milja u putu nisi sreo da bi imao ikakvog pojma o tome, a kamo li da znas kako je kupiti i cuvati auto vrijedan te pare....citroen xm wrote:goran16v wrote:Ne mogu da se sjetim da li si ti neko ko je vozi auto od 100k KM da stvaras neke slike ili iskompleksirani primitivac koji vozi tatin auto i kojem je auto do 40k KM SF?citroen xm wrote:Meni neko ko da 40000 KM za auto, a onda ga drži parkiranog jer se boji da ga kamenčić ne ošteti, daje jasnu sliku o sebi. Ne bih ovde dalje polemisao o takvim ljudima jer će se razviti priča na široko.
Totalno je nebitno šta vozim i čije vozim. Uglavnom za takve kao ti ponašam se gospodski i ne kupujem auto do 40000 KM da ga komšijama pokazujem i čuvam od prašine što ti očigledno radiš. E pa džaba ti care i milioni, ako ih imaš.
servis za hondu u bih
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#76 Re: servis za hondu u bih
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#77 Re: servis za hondu u bih
Shvatam da ljudi cijene,prvo svoje pare,ali i auto koje su kupili za bilo koje pare. Ali 100 ljudi 100 cudi. Tako npr neko cuva auto od 2000 KM kao zjenicu oka svoga,a neko auto od 200 000 KM ne pazi ni sekunde. Ali da ga ne vozi zimi,da mu se ne bi okrnjila karambolka ili obrva

- Bakir1
#78 Re: servis za hondu u bih
a sta fali da neko ne vozi auto zimi?
ima izraz winterwagen jal ti ga zimski auto, koji kompletan ne kosta kao set zimskih guma
a jednostavno ima nekih auta koji se ne mogu voziti zimi.
neki evogue 4 zimske gume u orginalnoj dimenziji od 21 col kostaju oko desetak hiljada KM, nije li bolje za tu namjenu kupiti drugi auto
ima izraz winterwagen jal ti ga zimski auto, koji kompletan ne kosta kao set zimskih guma
a jednostavno ima nekih auta koji se ne mogu voziti zimi.
neki evogue 4 zimske gume u orginalnoj dimenziji od 21 col kostaju oko desetak hiljada KM, nije li bolje za tu namjenu kupiti drugi auto
-
preludezalude
#79 Re: servis za hondu u bih
I jos uvijek tako tvrdim, a ti koji nikad nisi izisao iz bosanske kolotecine sto se tice auta, pricas price koje nemaju veze sa iskustvom vec rekla kazala i to je tvoje misljenje koje je odavno postalo vazno kao lanjski snijeg. Nasao se neko kome je skoda vrh da komentarise vrijednost nekog jaaaaako rijetkog japanca.goran16v wrote:Da ponovim tvoju pamet:preludezalude wrote:Sve ti je dzaba, ali se provaljujes iz teme u temu. Bolje napravi novi nick pa kreni iz pocetka.
preludezalude je napisao/la:
Kad dodje vrijeme prodaji, onda ces razmisljati o tome koliko mozes dobiti za nju, ali mislim da ce vrijediti vise od drugih evropskih Accord-a bas iz razloga jer je rijetka i po meni mocnija.
Ovo najbolje govori ko se ovdje provaljuje i kome ni novi nick nece pomoci!
-
goran16v
#80 Re: servis za hondu u bih
Samo ti tvrdi, upravo to najbolje opisuje kakav si "strucnjak", a onako fola radi procitaj i ostale komentare...preludezalude wrote:I jos uvijek tako tvrdim, a ti koji nikad nisi izisao iz bosanske kolotecine sto se tice auta, pricas price koje nemaju veze sa iskustvom vec rekla kazala i to je tvoje misljenje koje je odavno postalo vazno kao lanjski snijeg. Nasao se neko kome je skoda vrh da komentarise vrijednost nekog jaaaaako rijetkog japanca.goran16v wrote:Da ponovim tvoju pamet:preludezalude wrote:Sve ti je dzaba, ali se provaljujes iz teme u temu. Bolje napravi novi nick pa kreni iz pocetka.
Kad dodje vrijeme prodaji, onda ces razmisljati o tome koliko mozes dobiti za nju, ali mislim da ce vrijediti vise od drugih evropskih Accord-a bas iz razloga jer je rijetka i po meni mocnija.
- Bakir1
#81 Re: servis za hondu u bih
jako su rijetki ljudi koji ce kupiti tog jako rijetkog japanca
-
preludezalude
#82 Re: servis za hondu u bih
Seyfo, jesi li ti to dezurni policajac. To nije tvoj posao. Dezurni policajac se zove Administrator, pa neka iskljucuje svakoga ko je prekrsio pravila.Seyfo wrote:citroen xm wrote:Meni neko ko da 40000 KM za auto, a onda ga drži parkiranog jer se boji da ga kamenčić ne ošteti, daje jasnu sliku o sebi. Ne bih ovde dalje polemisao o takvim ljudima jer će se razviti priča na široko.
A vlasniku Honde preporučujem da je proda u Americi. Zašto? Zato što će se sa dijelovima u BiH prilično napatiti. Nije problem kupiti dio, ali je problem ako ti je to jedino auto pa ti 10 dana stoji nepokretno zbog dijela koji očekuješ. Honda jeste kvalitetna, ali se i najkvalitetniji proizvod nekada pokvari. Jedino ako si teški zaluđenik i ljubitelj toga auta, tada ga uvezi jer kada je ljubav u pitanju razum ne postoji.
Potpisujem, još bih dodao da se i najkvalitetniji auto mora ODRŽAVATI, taman da se nikad i ne pokvari...potroše mu se disk pločice, filteri,....a takođe ni jedan auto nije imun na bh.nacionalni sport-razbijanje bočnih stakala da bi se iz auta ukrala kutija cigara ili olovka. Taman da imaš garažu to se može desiti kad odeš u grad ili bilo gdje; na kraju krajeva, i u tržnim centrima gdje platiš parking ti niko ne garanatuje za krađe iz auta.
Mnogo auta iz Amerike je dovučeno u gore spomenutom vakuumu jeftinog dolara i neuređenosti te oblasti zakonom...neke 2008-2009 godine. Sada se ti auti prodaju daleko ispod cijene,niko ih neće... vlasnici moljakaju da ih talnu za vreću cementa, ventilator, i još nešto para. I to ne toliko egzotični poput honde, nego i passati, jette (vw bora), mercedesi,..
Znači, care prodaj ga u Americi za koliko možeš.
Ako ga misliš dovlačiti, planiraj imati još jedan auto. Gorivo ćeš za Hondu plaćati puno skuplje nego si navikao(to znaš), a sad ugrađivati plin u njega...često ćeš na pik-u vidjeti oglase u kojima se prodaju auta tipa nissan murano, lexus, isl sa TEK ugrađenim plinom. Što li ga prodaje ako je taman riješio problem preskupog goriva?
A admin je valjda zaspao, pa još nije sankcionisao ova dva teletabisa što brukaju ljudski rod svojim postovima !
Ne mozes porediti uvezenog pasata iz USA sa uvezenim Acordom iz USA. Pasata kod nas ima na pasja preskakala i to utice na cijenu. Kao prvo ti pasati su kupljeni u USA za male pare jer tamo ne vrijede nekih ozbiljnih para, tako da se i ovdje mogu prodavati za male pare, a tebi se cini da se prodaju ispod cijene. Amerikanci su malo osvjesteniji sto se tice automobila i za njih je pasat nikakvo auto i ne vrijedi nista posebno. A sto se tice nekog "ekzoticnog" ili da kazem, rijetkog a istovremeno jako kvalitetnog auta, uvijek ce biti zainteresiranih i cijena ce im uvijek biti visoka bas iz razloga jer drugoga nema.
-
preludezalude
#83 Re: servis za hondu u bih
Potpisjohntra wrote:ne znam što ste toliko opterećeni time da je ovo neko egzotično auto...prvo, ima ručni mjenjač, što je plus...drugo, nije jedino auto visoke kubikaže koje se vozi u BiH, pa ni to nije minus, a ne sumnjam da vlasnik istog nema para za sipanje goriva kod nas...treće, dostupnost dijelova je sada mnogo bolja nego 96. godine, u kojoj, koliko vidim, još neki od vas žive...
sve i da nema dijelova kod nas, a za motor i ovjes se sigurno može lako naručiti i preko naših prodavača dijelova, ostaje problem karoserijskih dijelova...a mislim da ni to nije veliki problem, jer ima puno dobrih limara po našoj lijepoj državi, a i da se nešto treba mijenjati, opet ostaje mogućnost nabavke i kupovine preko interneta...ne vjerujem da se čovjek ne može snaći sedam ili više dana za drugo auto, ako baš ne izlazi iz svog...
-
preludezalude
#84 Re: servis za hondu u bih
Kao sto sam rekao ranije, ja tvrdim nesto iz svog licnog iskustva, a ti???? To je samo tvoje misljenje bez ikakvih licnih iskustava.goran16v wrote:Samo ti tvrdi, upravo to najbolje opisuje kakav si "strucnjak", a onako fola radi procitaj i ostale komentare...preludezalude wrote:I jos uvijek tako tvrdim, a ti koji nikad nisi izisao iz bosanske kolotecine sto se tice auta, pricas price koje nemaju veze sa iskustvom vec rekla kazala i to je tvoje misljenje koje je odavno postalo vazno kao lanjski snijeg. Nasao se neko kome je skoda vrh da komentarise vrijednost nekog jaaaaako rijetkog japanca.goran16v wrote:
Da ponovim tvoju pamet:
Bakire, u pravu si za to da za takva auta ima jaaaaaako malo kupaca. Ali ispustas jednu jako vaznu cinjenicu, a to je da takvih auta ima jos daleeeeeeeeko manje na prodaju.
-
citroen xm
#85 Re: servis za hondu u bih
Vrati se malo u realnost i prestani glumiti Milana Tarota. Niti znaš ko sam, niti znaš sa čime se susrećem i čime sam se susretao.goran16v wrote:
Naravno da je bitno jer ti se 40 milja u putu nisi sreo da bi imao ikakvog pojma o tome, a kamo li da znas kako je kupiti i cuvati auto vrijedan te pare....
- Bakir1
#86 Re: servis za hondu u bih
ja sam ekonomista, zakon ponude i potraznje, trenutno u hr 3 evolutiona, sva tri daleko iznad serije KS, i?
nista, ima jedno 8 mjeseci da se prodaju, ko ce ih?
koliko je bijeli od alispahica promjenio ruku?
sto u kalesiji smrdi 5 mjeseci i nudi se za secer i brasno?
-
goran16v
#87 Re: servis za hondu u bih
Na osnovu kakvog iskustva ti tvrdis???? Jednom ti se slucajno desila jedna honda upravo zato sto je bila egzoticna i pojeftina, a ne zato sto si neki honda fan i koju si slucajno uspio prodati za slicno para za koliko si je kupio i nikad i nista vise.preludezalude wrote: Kao sto sam rekao ranije, ja tvrdim nesto iz svog licnog iskustva, a ti???? To je samo tvoje misljenje bez ikakvih licnih iskustava.
Bakire, u pravu si za to da za takva auta ima jaaaaaako malo kupaca. Ali ispustas jednu jako vaznu cinjenicu, a to je da takvih auta ima jos daleeeeeeeeko manje na prodaju.
-
preludezalude
#88 Re: servis za hondu u bih
Upravo to tvrdim iz licnog iskustva, a na osnovu cega ti tvrdis??? Slucajno prodao ili ne to ti ces znati najbolje.goran16v wrote:Na osnovu kakvog iskustva ti tvrdis???? Jednom ti se slucajno desila jedna honda upravo zato sto je bila egzoticna i pojeftina, a ne zato sto si neki honda fan i koju si slucajno uspio prodati za slicno para za koliko si je kupio i nikad i nista vise.preludezalude wrote: Kao sto sam rekao ranije, ja tvrdim nesto iz svog licnog iskustva, a ti???? To je samo tvoje misljenje bez ikakvih licnih iskustava.
Ali cinjenica je da sam je prodao u roku 15 dana, bez cjenkanja. Kupio za 9200 a prodao nakon 8 godina za 7500. To su cinjenice. Eto ja imam samo jedan primjer, a ti???
-
preludezalude
#89 Re: servis za hondu u bih
Nemam pojma o kojim autima govoris tako da i ne mogu komentarisati. Ali ako se radi o nekim snagatorima, to je vec neka druga prica, ali i oni ce naci svog kupca i sigurno ne za male pare.Bakir1 wrote:ja sam ekonomista, zakon ponude i potraznje, trenutno u hr 3 evolutiona, sva tri daleko iznad serije KS, i?
-
goran16v
#90 Re: servis za hondu u bih
Ti ne samo da vozis egzoticne aute nego si egzotican lik. Covjeka savjetujes da uveze egzoticnu hondu jer bas zbog egzotike vrijedi puno, a istovremeno se hvalis kako si svoju hondu zbog identicnog razloga kupio daleko ispod cijene.preludezalude wrote:Upravo to tvrdim iz licnog iskustva, a na osnovu cega ti tvrdis??? Slucajno prodao ili ne to ti ces znati najbolje.goran16v wrote:Na osnovu kakvog iskustva ti tvrdis???? Jednom ti se slucajno desila jedna honda upravo zato sto je bila egzoticna i pojeftina, a ne zato sto si neki honda fan i koju si slucajno uspio prodati za slicno para za koliko si je kupio i nikad i nista vise.preludezalude wrote: Kao sto sam rekao ranije, ja tvrdim nesto iz svog licnog iskustva, a ti???? To je samo tvoje misljenje bez ikakvih licnih iskustava.
Bakire, u pravu si za to da za takva auta ima jaaaaaako malo kupaca. Ali ispustas jednu jako vaznu cinjenicu, a to je da takvih auta ima jos daleeeeeeeeko manje na prodaju.![]()
![]()
Ali cinjenica je da sam je prodao u roku 15 dana, bez cjenkanja. Kupio za 9200 a prodao nakon 8 godina za 7500. To su cinjenice. Eto ja imam samo jedan primjer, a ti???
EDIT:
Kad me vec pitas za iskustvo, moje je iskustvo da japanski auto platim 12,5k KM pa ga za nekih 1,5 god prodam za 18k KM i tona insistiranje kupca, a u vrijeme kad je japanska egzotika za tebe bila spansko selo, ali za razliku od tebe ja ne ubjedjujem ljude da je to normalno nego izuzetak koji se desio jednom i nikad vise.
Last edited by goran16v on 18/03/2013 22:58, edited 2 times in total.
- mali_milojica
#91 Re: servis za hondu u bih
Jesi li siguran u ovo? Ne znam koju je Hondu Prelude covjek imao,ali cini mi se da je to ozbiljna cifra za takav auto. Barem za one Prelude koje sam ja viđao po BiH. A izgubiti samo 1700 KM za osam godina,tako cijenu nije drzao ni Golf 2.goran16v wrote: Ti ne samo da vozis egzoticne aute nego si egzotican lik. Covjeka savjetujes da uveze egzoticnu hondu jer bas zbog egzotike vrijedi puno, a istovremeno se hvalis kako si svoju hondu zbog identicnog razloga kupio daleko ispod cijene.
-
goran16v
#92 Re: servis za hondu u bih
Naravno da jesam. Vozio je Prelude 2,0 94 god koju je kupio tamo negdje 2002/3, a to sam zapamtio jer je jedan od mojih najboljih projatelja je te godine Accorda istog godista, sa istim motorm platio 16k KM ito ti je orjentacija koliko je taj auto bio ispod cijene. To bi bilo otprilike kao da savjetuje covjeka da uveze tog accorda jer zbog egzotike vrijedi 20k KM a sam kupi takav auto za 12k KM jer je egzotican!mali_milojica wrote:Jesi li siguran u ovo? Ne znam koju je Hondu Prelude covjek imao,ali cini mi se da je to ozbiljna cifra za takav auto. Barem za one Prelude koje sam ja viđao po BiH. A izgubiti samo 1700 KM za osam godina,tako cijenu nije drzao ni Golf 2.goran16v wrote: Ti ne samo da vozis egzoticne aute nego si egzotican lik. Covjeka savjetujes da uveze egzoticnu hondu jer bas zbog egzotike vrijedi puno, a istovremeno se hvalis kako si svoju hondu zbog identicnog razloga kupio daleko ispod cijene.
- mali_milojica
#93 Re: servis za hondu u bih
Ja sam Honde Prelude 1994 godista tih godina,pricamo 2002/03,vidjao i sa cijenama sa oko 12-13-14 hiljada. Jer je jedan poznanik imao takvu sa 2.3 motorom. Bila je u perfektnom stanju i placena je dobrih para. Mozda je on naletio na nekoga kome se zurilo za pare,mozda je Honda bila izjebana ili nesto sasvim trece. Ne bih sada ulazio u to.
-
goran16v
#94 Re: servis za hondu u bih
O tome ti pricam, prosao dobro ispod cijene i onda ubjedjuje da je ta slucajnost pravilo i nekakvo iskustvo. Probaj sad bilo kakvu dobru Hondu 2004 god. naci za 9k KM, da ne spominjem Accorda.mali_milojica wrote:Ja sam Honde Prelude 1994 godista tih godina,pricamo 2002/03,vidjao i sa cijenama sa oko 12-13-14 hiljada. Jer je jedan poznanik imao takvu sa 2.3 motorom. Bila je u perfektnom stanju i placena je dobrih para. Mozda je on naletio na nekoga kome se zurilo za pare,mozda je Honda bila izjebana ili nesto sasvim trece. Ne bih sada ulazio u to.
-
preludezalude
#95 Re: servis za hondu u bih
Gorane, ti si ociti primjer covjeka kojem je lakse gurnuti metar u guzicu nego centimetar u glavu.
Ponavljam ti treci put.
Ja govorim iz licnog iskustva, a ti???
Otidji na pik i pogledaj, ima jedna koja se pokusava prodati. Isto godiste, cijena 6500. Ovo su dva primjera koji govore koliko takva auta drze cijenu. Tesko jeste prodati, ali svaka roba ima svoga kupca. Ne ulazim u to ako neko proda auto ispod svake cijene jer mu je hitno.A kad sam je prodavao mogao sam je glatko zamijeniti za Accorda kakvog je tvoj prijatelj kupio za 16 000 i to ti je prava orjentacija koliko "egzoticni" auto drzi cijenu. Otidji na pik pa pogledaj taj accord i cijene pa razmisli ko i kako drzi cijenu.
A i ti si mi neki poznavaoc vrijednosti japanskih auta. Pa ti ne znas ni koliko vrijedi skoda koju imas.
Mali milojica
Upravo to i ja govorim, te honde tih godina su bile skupe toliko koliko govoris na nasem trzistu. Samo, ja sam svoju prodao 2009. godine za 7500.
Ponavljam ti treci put.
Otidji na pik i pogledaj, ima jedna koja se pokusava prodati. Isto godiste, cijena 6500. Ovo su dva primjera koji govore koliko takva auta drze cijenu. Tesko jeste prodati, ali svaka roba ima svoga kupca. Ne ulazim u to ako neko proda auto ispod svake cijene jer mu je hitno.A kad sam je prodavao mogao sam je glatko zamijeniti za Accorda kakvog je tvoj prijatelj kupio za 16 000 i to ti je prava orjentacija koliko "egzoticni" auto drzi cijenu. Otidji na pik pa pogledaj taj accord i cijene pa razmisli ko i kako drzi cijenu.
A i ti si mi neki poznavaoc vrijednosti japanskih auta. Pa ti ne znas ni koliko vrijedi skoda koju imas.
Mali milojica
Upravo to i ja govorim, te honde tih godina su bile skupe toliko koliko govoris na nasem trzistu. Samo, ja sam svoju prodao 2009. godine za 7500.
-
preludezalude
#96 Re: servis za hondu u bih
Samo pitaj Gorana on zna sve. Ja sam svoju prodao jer mi je u tom trenutku bilo drugo auto koje mi nije moglo posluziti za mene i trudnu zenu. Sam sam procijenio neku vrijednost i za toliko je prodao. Kako sam je brzo prodao i za koje vrijeme, ispade da sam je mogao mozda i vise zacijeniti.mali_milojica wrote:Jesi li siguran u ovo? Ne znam koju je Hondu Prelude covjek imao,ali cini mi se da je to ozbiljna cifra za takav auto. Barem za one Prelude koje sam ja viđao po BiH. A izgubiti samo 1700 KM za osam godina,tako cijenu nije drzao ni Golf 2.goran16v wrote: Ti ne samo da vozis egzoticne aute nego si egzotican lik. Covjeka savjetujes da uveze egzoticnu hondu jer bas zbog egzotike vrijedi puno, a istovremeno se hvalis kako si svoju hondu zbog identicnog razloga kupio daleko ispod cijene.
Pusti Gorana, lupa bez veze. Daje primjer Accorda od nekog njegovog prijatelja koji je u placen 16000KM u isto vrijeme kad sam i ja dao 9200.. Misli Goran da me je za*ebao. Sad taj accord vrijedi manje od te iste preludice. Sam sebe ukopava sa nekakvim primjerima, ali takav je on. Ne moze drzati jezik za zubima.
-
citroen xm
#97 Re: servis za hondu u bih
A boga ti poljubimgoran16v wrote:
Ti ne samo da vozis egzoticne aute nego si egzotican lik. Covjeka savjetujes da uveze egzoticnu hondu jer bas zbog egzotike vrijedi puno, a istovremeno se hvalis kako si svoju hondu zbog identicnog razloga kupio daleko ispod cijene.
EDIT:
Kad me vec pitas za iskustvo, moje je iskustvo da japanski auto platim 12,5k KM pa ga za nekih 1,5 god prodam za 18k KM i tona insistiranje kupca, a u vrijeme kad je japanska egzotika za tebe bila spansko selo, ali za razliku od tebe ja ne ubjedjujem ljude da je to normalno nego izuzetak koji se desio jednom i nikad vise.
-
goran16v
#98 Re: servis za hondu u bih
Kolika si seljacina i primitivac koji nije u stanju da kotrolise svoje komplekse po stoti put fakat ne bih da komentarisem.preludezalude wrote:Gorane, ti si ociti primjer covjeka kojem je lakse gurnuti metar u guzicu nego centimetar u glavu.
Ponavljam ti treci put.
Otidji na pik i pogledaj, ima jedna koja se pokusava prodati. Isto godiste, cijena 6500. Ovo su dva primjera koji govore koliko takva auta drze cijenu. Tesko jeste prodati, ali svaka roba ima svoga kupca. Ne ulazim u to ako neko proda auto ispod svake cijene jer mu je hitno.
A i ti si mi neki poznavaoc vrijednosti japanskih auta. Pa ti ne znas ni koliko vrijedi skoda koju imas.![]()
![]()
Mali milojica
Pa ti si nepopravljivo smijesan lik kojem inteligencija ocito ne dozvoljava u istoj recenici ne skoci sam sebi u usta. Osim sto redas recenice koje nista ne znace ti se istovremeno priznajes da si auto kupio debelo ispod cijene i ubjedjujes kako si malo izgubio na njemu jer mu slabo opada cijena!!!! O kakvom drzanju cijene ti govoris????? Da si platio punu cijenu ti bi na tom autu zijanio min 1/2 para. Mozes li ovu prostu recenicu da shvatis.
Kad vec potezes pik, na piku ljudi mogu traziti koliko hoce, pitanje je za koliko ce je prodati. Kad vec potezes ovog komedijasa sto trazi 6,5k KM za 94. god sto nisi mangup pa ne pomenes i onu crvenu sa 2. strane gdje lik je jos prosle godine za 1997. god i model poslije tvog trazio 5k KM, a u odgovorio napisao krajnju od 4,5k. Znaci za 3 god mladji auto i model poslije 2k KM manje!!! Toliko taj auto drzi cijenu. Fakat si lik za Expresa
Naravno da je bitno ako neko prodaje auto hitno ispod cijene jer je to izuzetak, a ne pravilo. Nema potrebe elaborirati da ti taj auto po pravoj cijeni nikad ne bi ni kupio (pitanje je da li si uopste znao da taj auto postoji) samo tebi ocigledno inteligencija ne dozvoljava da razumijes da na osnovu jednog izuzetka i srece koju si imao ne mozes stvarati pravilo i savjetovati ljude. Ono sto to ti tvrdis na osovu tvog iskustva je jednako ako da bih ja sad poceo ubjedjiovati ljude da kupuju 7 god stare toyote i da ce na njima za 1,5 god zaraditi 6k KM. Bravo majstore!
Sto se tice japanskih auta i njihove cijene ti si za mene nista vise nego slucajni prolaznik koji ce sljedeci japanski auto kupiti ispod mrtvih konja i ako bude opet neki hitan slucaj, a kad provedes jedno 10 god truckajuci se u raznim japanerima onda sa mnom mozes pricati na tu temu.
p.s. Na piku ljudi mogu traziti koliko hoce, pitanje je za koliko ce je prodati. Kad vec potezes ovog komedijasa sto trazi 6,5k KM za 94. god sto nisi mangup pa ne pomenes i onu crvenu sa 2. strane, lik je jos prosle godine za 1997. god i model poslije trazio 5k KM, a u odgovorio napisao krajnju od 4,5. Fakat si lik za Expresa
-
preludezalude
#99 Re: servis za hondu u bih
Nesto mi ne komentarises Accord-a od tvog prijatelja???goran16v wrote:Kolika si seljacina i primitivac koji nije u stanju da kotrolise svoje komplekse po stoti put fakat ne bih da komentarisem.preludezalude wrote:Gorane, ti si ociti primjer covjeka kojem je lakse gurnuti metar u guzicu nego centimetar u glavu.
Ponavljam ti treci put.
Otidji na pik i pogledaj, ima jedna koja se pokusava prodati. Isto godiste, cijena 6500. Ovo su dva primjera koji govore koliko takva auta drze cijenu. Tesko jeste prodati, ali svaka roba ima svoga kupca. Ne ulazim u to ako neko proda auto ispod svake cijene jer mu je hitno.
A i ti si mi neki poznavaoc vrijednosti japanskih auta. Pa ti ne znas ni koliko vrijedi skoda koju imas.![]()
![]()
Mali milojica
Pa ti si nepopravljivo smijesan lik kojem inteligencija ocito ne dozvoljava u istoj recenici ne skoci sam sebi u usta. Osim sto redas recenice koje nista ne znace ti se istovremeno priznajes da si auto kupio debelo ispod cijene i ubjedjujes kako si malo izgubio na njemu jer mu slabo opada cijena!!!! O kakvom drzanju cijene ti govoris????? Da si platio punu cijenu ti bi na tom autu zijanio min 1/2 para. Mozes li ovu prostu recenicu da shvatis.
Kad vec potezes pik, na piku ljudi mogu traziti koliko hoce, pitanje je za koliko ce je prodati. Kad vec potezes ovog komedijasa sto trazi 6,5k KM za 94. god sto nisi mangup pa ne pomenes i onu crvenu sa 2. strane gdje lik je jos prosle godine za 1997. god i model poslije tvog trazio 5k KM, a u odgovorio napisao krajnju od 4,5k. Znaci za 3 god mladji auto i model poslije 2k KM manje!!! Toliko taj auto drzi cijenu. Fakat si lik za Expresa
Naravno da je bitno ako neko prodaje auto hitno ispod cijene jer je to izuzetak, a ne pravilo. Nema potrebe elaborirati da ti taj auto po pravoj cijeni nikad ne bi ni kupio (pitanje je da li si uopste znao da taj auto postoji) samo tebi ocigledno inteligencija ne dozvoljava da razumijes da na osnovu jednog izuzetka i srece koju si imao ne mozes stvarati pravilo i savjetovati ljude. Ono sto to ti tvrdis na osovu tvog iskustva je jednako ako da bih ja sad poceo ubjedjiovati ljude da kupuju 7 god stare toyote i da ce na njima za 1,5 god zaraditi 6k KM. Bravo majstore!
Sto se tice japanskih auta i njihove cijene ti si za mene nista vise nego slucajni prolaznik koji ce sljedeci japanski auto kupiti ispod mrtvih konja i ako bude opet neki hitan slucaj, a kad provedes jedno 10 god truckajuci se u raznim japanerima onda sa mnom mozes pricati na tu temu.
p.s. Na piku ljudi mogu traziti koliko hoce, pitanje je za koliko ce je prodati. Kad vec potezes ovog komedijasa sto trazi 6,5k KM za 94. god sto nisi mangup pa ne pomenes i onu crvenu sa 2. strane, lik je jos prosle godine za 1997. god i model poslije trazio 5k KM, a u odgovorio napisao krajnju od 4,5. Fakat si lik za Expresa
Naravno da mogu cijeniti koliko hoce, kao i svako drugo auto.
Evo sad sam malo pogledao ovu 1997 godiste. Da si malo bolje pogledao i procitao, vidio bi da je vozilo u kvaru. Covjek kaze da je kvar od 1000KM, a boga pitaj koliko bi stvarno popravka kostala.To je pod prvo. A drugo, da si toliki strucnjak i znalac Hondi, znao bi da je 4. generacija popularnija i rijedja od 5. generacije sto se direktno odrazava na cijenu. Eto, spomenuo sam tu drugu sa 2. strane. Sad vidi ko je za Expresa.
Ne toni vise.
Last edited by preludezalude on 19/03/2013 00:18, edited 1 time in total.
-
goran16v
#100 Re: servis za hondu u bih
Sta da komentarisem, glupost da je Prelude bio nesto bitno skuplji od Accorda????? Jel pokusavas da kazes da je 9,5k tad bila realna cijena i da je taj Accorda trebao da kosta 7 a ne 16k KM???? Osim sto je i mijojica potvrdio da je cifra od koju si dao za auto bila smjesno mala i da su Prelude i Accord bili izjednaceni cijenom, cak ce i tvoja inteligencija biti dovoljna da na piku vidis da i danas ti modeli kostaju vise-manje jednako.preludezalude wrote: Nesto mi ne komentarises Accord-a od tvog prijatelja???![]()
![]()