Ubi sviju Sjeverna Koreja, da hoce i Kinu osvojiti. Vjerujte ima ona istu ako ne i bolju tehnologiju od Kine. A mozda ima i vise stanovnika od Kine, ali kako je ovako zatvorena, jos se nista ne zna. Dosta vise i Kine.Bluesman wrote:Ma samo kad Korea izvsri probu pa cemo mi vidjeti xD
Salu na stranu,jedva cekam da se nesto zakuha i da S.Koreja zacepi usta Amerima.Dosta ih je vise.Vjeruj te nije Koreja ni malo slabija od Amera po tehnologiji i oruzju a o fanaticnosti vojnika ne treba ni pricati . . .
...
S.Korea all about
-
Avetinho
#76 Re: S.Korea all about
- Bluesman
#77 Re: S.Korea all about
It_is_a_Leclerc wrote:Jedva čekaš nuklearni rat čije poslijedice će osjetiti naši unuci ?!Bluesman wrote:Ma samo kad Korea izvsri probu pa cemo mi vidjeti xD
Salu na stranu,jedva cekam da se nesto zakuha i da S.Koreja zacepi usta Amerima.Dosta ih je vise.Vjeruj te nije Koreja ni malo slabija od Amera po tehnologiji i oruzju a o fanaticnosti vojnika ne treba ni pricati . . .
...
Cekam da ZACEPE USTA Amerima jednom zauvijek. Samo to. A kako ce to uraditi,ne znam. Nuklearnim oruzjem tesko jer bi nastao 3. Svjetski ....
- Man of steel
#78 Re: S.Korea all about
To će ići malo teže.jeza u ledja wrote:Tema - S. Koreja.Man of steel wrote:I Obama živi kao kralj dok mu većina naroda živi na ivici siromaštva, pa nešto ne vidim natpise kako bi Ameriku trebalo zgovnati bombama da bi ih se spasilo.
O Sjevernoj Koreji niko od nas ništa ne zna.
Sve ono što mi znamo je u stvari projekcija američke propagande, pa tako svako malo pročitamo kako taj narod umire od gladi, kako je porebljen i kako ih treba osloboditi prije nego što unište svijet.
Zbog toga je skoro nemoguće pričati o S.Koreji a da se ne dotaknemo centara moći koji su prvenstveno stvorili dvije Koreje i koji su svojim politikama oblikovali i učestvovali u stvaranju ovakve države.
-
lajkujMe
#79 Re: S.Korea all about
Kao prvo meni cilj teme nije bilo kako ima gorih boljih zemalja od S.koreje, nego me zanimaju cinjenice (ne fantazije i teorije zavjere plz). Mene zanima ono o cemu vec znamo i mozda ne znamo o toj zemlji.
A znamo zasigurno ovo:
S.Korejanac nije siromasan zato sto nemoze da zaradi pare i kupi sebi hranu, nego je problem sto i kad ima para on nemoze sebi kupiti hranu zato sto su im prodavnice (ako ih uopce imaju) prazne, dodjes u prodavnicu i police prazne. Tu nemas izbora kad nemas para skontaces nesto za hranu ali tu nema izbora nekad ima nekad nema.
Takodjer poznato je da je sve sto valja u S.Koreji PjongJang, u citavoj zemlji to je jedini "grad" koji ima koliko toliko (vecinom nema) isporuku struje i tekuce vode, kanalizaciju i tako dalje.
Sve ostalo su selendre ili ne uredjeni gradovi bez struje vode i tako dalje.
Problem sjeverne koreje je nepostojanje izbora i na selu mnogi ljudi umru od gladi.
Da ne govorim o specificnim gulazima u S.Koreji, gdje ako ti iz bilo kojeg razloga zavrsis na "preodgoju" sa tobom ide komplet familija, majka, otac, braca i sestre, zena djeca itd. "Familijarni preodgoj" i na zalost dosta njih do kraja zivota ostaje u njima.
To ne znamo iz medija nego iz svjedocenja ljudi koji su uspjeli proci preko "zida" ala Berlinski zid no.2.
Ono sto su rekli ne samo da je uzasavajuce nego imaju 2 stvari koje morate znati iz njihovog svjedocenja.
1. Rekli su da ne znaju sta ce biti s njihovom komplet obitelji ako odu ali najvjerovatnije idu na "preodgoj"
2. Opcinjenost licnoscu njihovog "dragog vodje" je ukorjenjena cak u ove "dezertere" jer iako su pobjegli glavom odatle svijedno vole bezkompromisno svog vodju sto je ludo.
Istina je takodjer da u PjongJangu zive iskljucivo zasluzeni partijski clanovi s svojom uzom obitelji moras dobiti dozvolu da zivis tu i imas koliko toliko uvjeta za zivot.
Nemoze obican seljak koji tesko radi od ranog zivota da prehrani sebe i obitelj s rizom jednostavno reci eh ne svidja mi se moja koliba i selo odoh ja u Glavni grad da zivim i zaradjujem pare i da imam sta jesti.
A znamo zasigurno ovo:
S.Korejanac nije siromasan zato sto nemoze da zaradi pare i kupi sebi hranu, nego je problem sto i kad ima para on nemoze sebi kupiti hranu zato sto su im prodavnice (ako ih uopce imaju) prazne, dodjes u prodavnicu i police prazne. Tu nemas izbora kad nemas para skontaces nesto za hranu ali tu nema izbora nekad ima nekad nema.
Takodjer poznato je da je sve sto valja u S.Koreji PjongJang, u citavoj zemlji to je jedini "grad" koji ima koliko toliko (vecinom nema) isporuku struje i tekuce vode, kanalizaciju i tako dalje.
Sve ostalo su selendre ili ne uredjeni gradovi bez struje vode i tako dalje.
Problem sjeverne koreje je nepostojanje izbora i na selu mnogi ljudi umru od gladi.
Da ne govorim o specificnim gulazima u S.Koreji, gdje ako ti iz bilo kojeg razloga zavrsis na "preodgoju" sa tobom ide komplet familija, majka, otac, braca i sestre, zena djeca itd. "Familijarni preodgoj" i na zalost dosta njih do kraja zivota ostaje u njima.
To ne znamo iz medija nego iz svjedocenja ljudi koji su uspjeli proci preko "zida" ala Berlinski zid no.2.
Ono sto su rekli ne samo da je uzasavajuce nego imaju 2 stvari koje morate znati iz njihovog svjedocenja.
1. Rekli su da ne znaju sta ce biti s njihovom komplet obitelji ako odu ali najvjerovatnije idu na "preodgoj"
2. Opcinjenost licnoscu njihovog "dragog vodje" je ukorjenjena cak u ove "dezertere" jer iako su pobjegli glavom odatle svijedno vole bezkompromisno svog vodju sto je ludo.
Istina je takodjer da u PjongJangu zive iskljucivo zasluzeni partijski clanovi s svojom uzom obitelji moras dobiti dozvolu da zivis tu i imas koliko toliko uvjeta za zivot.
Nemoze obican seljak koji tesko radi od ranog zivota da prehrani sebe i obitelj s rizom jednostavno reci eh ne svidja mi se moja koliba i selo odoh ja u Glavni grad da zivim i zaradjujem pare i da imam sta jesti.
- jeza u ledja
#80 Re: S.Korea all about
Roundhouse kickom!Bluesman wrote:
Cekam da ZACEPE USTA Amerima jednom zauvijek. Samo to. A kako ce to uraditi,ne znam. Nuklearnim oruzjem tesko jer bi nastao 3. Svjetski ....
- Man of steel
#81 Re: S.Korea all about
Razlika između S.Koreje i Amerike je ta da se ta dva potpuno različita svijeta nikako i ni u čemu ne mogu porediti.pirmin wrote: Taj se nazovi protuargument mogao i ocekivati.
Razlika izmedju americke i ove sj.korejske fukare je da ova prva moze izaci u javnost i urinirati po Obami do mile volje a onda i pokupiti se i traziti nesto bolje po cijelom kontinentu pa i svijetu- naravno ako postoji volja.
A ovi drugi to ne mogu ni pod razno. Mogu probati ali sta ce im biti sa familijama to samo nebo zna.
Opet kazem, ako je vjerovati njemackom propagandnom materijalu.
Različite kulture, mentaliteti, načini i obrasci ponašanja su dijametralno suprotni.
Ono što je Amerikancu "sloboda" to je Koreancu nezamisliva uvreda svom narodu i njegovom vođi koju nikad izreći neće.
To tebi i meni zvuči smješno ali to je tamo jednostavno tako, i to se u dogledno vrijeme sigurno neće promjeniti.
- Kemal Malovčić
#82 Re: S.Korea all about
što republika srpska nije vaka
- jeza u ledja
#83 Re: S.Korea all about
Znamo neke stvari koje su ocite. Ako tebi nisu i ako mislis da o toj zemlji ne znas nista koja je onda svrha tvojih komentara?Man of steel wrote:To će ići malo teže.jeza u ledja wrote:Tema - S. Koreja.Man of steel wrote:I Obama živi kao kralj dok mu većina naroda živi na ivici siromaštva, pa nešto ne vidim natpise kako bi Ameriku trebalo zgovnati bombama da bi ih se spasilo.
O Sjevernoj Koreji niko od nas ništa ne zna.
Sve ono što mi znamo je u stvari projekcija američke propagande, pa tako svako malo pročitamo kako taj narod umire od gladi, kako je porebljen i kako ih treba osloboditi prije nego što unište svijet.
Zbog toga je skoro nemoguće pričati o S.Koreji a da se ne dotaknemo centara moći koji su prvenstveno stvorili dvije Koreje i koji su svojim politikama oblikovali i učestvovali u stvaranju ovakve države.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#84 Re: S.Korea all about
da malo obnovimo gradivo iz historije...na trenutke kada su MacArthura otresli Kinezi i Sjeverno Korejanci
pogledajte malo i onaj dokumentarac Olivera Stonea "Secret Historyof America" u kome čovjek u dvije epizode kopa zašto su upotrijebili atomsku 1945. kad je rat već bio gotov?
Budale su samo oni što se pale na ove propagandne šupljake....šta nas u Bosni ima da boli neka stvar kakva je bilo koja od Koreja kao država i kako se u njima živi, jel luđi sjever ili jug, kad niko od nas, da imamo ne jedan nego tri života, neće dobaciti do tamo

i de još tvrdite da budale sjede u Sjevernoj KorejiNuclear weapons
MacArthur did not advocate the use of nuclear weapons to recover the situation.[81][82] In his testimony before the Senate Inquiry, he said that he had never recommended their use.[83] In 1960, MacArthur challenged a statement by Truman that he had wanted to use nuclear weapons, and Truman issued a retraction, stating that he had no documentary evidence of this claim; it was merely his personal opinion. According to Major General Courtney Whitney, MacArthur did at one point consider a plan to use radioactive wastes to seal off North Korea, based upon a 1950 proposal by Louis Johnson, but never submitted this to the Joint Chiefs.[81] In 1985 Richard Nixon recalled discussing the atomic bombing of Hiroshima and Nagasaki with MacArthur:
"MacArthur once spoke to me very eloquently about it, pacing the floor of his apartment in the Waldorf. He thought it a tragedy the bomb was ever exploded. MacArthur believed that the same restrictions ought to apply to atomic weapons as to conventional weapons, that the military objective should always be limited damage to noncombatants... MacArthur, you see, was a soldier. He believed in using force only against military targets, and that is why the nuclear thing turned him off, which I think speaks well of him."[84]
Bradley had proposed to the Joint Chiefs that nuclear weapons be placed at MacArthur's disposal in July 1950, but after consideration of the matter, the Joint Chiefs did not adopt the proposal.[85] However, ten B-29 bombers were deployed to Guam. While Truman publicly denied that he was considering the use of nuclear weapons, he authorised the transfer to Guam of all their components except for the fissile cores.[86]
At a press conference on 30 November 1950, Truman was asked about the use of nuclear weapons:
Q. Mr. President, I wonder if we could retrace that reference to the atom bomb? Did we understand you clearly that the use of the atomic bomb is under active consideration?
Truman: Always has been. It is one of our weapons.
Q. Does that mean, Mr. President, use against military objectives, or civilian—
Truman: It's a matter that the military people will have to decide. I'm not a military authority that passes on those things.
Q. Mr. President, perhaps it would be better if we are allowed to quote your remarks on that directly?
Truman: I don't think—I don't think that is necessary.
Q. Mr. President, you said this depends on United Nations action. Does that mean that we wouldn't use the atomic bomb except on a United Nations authorization?
Truman: No, it doesn't mean that at all. The action against Communist China depends on the action of the United Nations. The military commander in the field will have charge of the use of the weapons, as he always has.[87]
The implication was that the authority to use nuclear weapons had been handed over to MacArthur.[88] Truman was forced to issue a clarification that "only the President can authorize the use of the atom bomb, and no such authorization has been given."[87] Truman had touched upon one of the most sensitive issues in civil-military relations in the post-World War II period: civilian control of nuclear weapons, which was enshrined in the Atomic Energy Act of 1946.[89]
On 5 April 1951, the Joint Chiefs of Staff drafted orders for MacArthur authorizing attacks on Manchuria and the Shantung Peninsula if the Chinese launched airstrikes against his forces originating from there.[90] The next day Truman met with the chairman of the United States Atomic Energy Commission, Gordon Dean,[89] and arranged for the transfer of nine Mark 4 nuclear bombs to military control.[91] Dean was apprehensive about delegating the decision on how they should be used to MacArthur, who lacked expert technical knowledge of the weapons and their effects.[92]
The Joint Chiefs were not entirely comfortable about giving them to MacArthur either, for fear that he might prematurely carry out his orders.[90] Instead, they decided that the nuclear strike force would report to the Strategic Air Command.[93]
Budale su samo oni što se pale na ove propagandne šupljake....šta nas u Bosni ima da boli neka stvar kakva je bilo koja od Koreja kao država i kako se u njima živi, jel luđi sjever ili jug, kad niko od nas, da imamo ne jedan nego tri života, neće dobaciti do tamo
Last edited by JoseMujica on 08/03/2013 23:16, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#85 Re: S.Korea all about
Mozda dobacimo sta znas.
-
Avetinho
#86 Re: S.Korea all about
Ovo je stvarno vrlo smijesan post kad mu proniknes u sustinu. Svaka cast, kako si ovo smislio pametno.Bluesman wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Jedva čekaš nuklearni rat čije poslijedice će osjetiti naši unuci ?!Bluesman wrote:Ma samo kad Korea izvsri probu pa cemo mi vidjeti xD
...
- JoseMujica
#87 Re: S.Korea all about
možda ćemo po onoj narodnoj...sjedite na karinu i stićete u Bradinu
al si možda u pravu...ako Amerima zafali pješadije, deminera
al si možda u pravu...ako Amerima zafali pješadije, deminera
- Man of steel
#88 Re: S.Korea all about
Svrha mojih komentara je da raskrinkavam jeftinu američku propagandu, poput one da Kim Junior živi kao kralj dok jedan dio njegovog naroda skapava od gladi. A gdje je to drugačije?jeza u ledja wrote: Znamo neke stvari koje su ocite. Ako tebi nisu i ako mislis da o toj zemlji ne znas nista koja je onda svrha tvojih komentara?
Koje stvari su očite a ti ih znaš?
- scooby_dooby_doo
#89 Re: S.Korea all about
Imaju li oni snage da se bore sa SAD ?
Ja bi rekao da nemaju
Ja bi rekao da nemaju
-
Avetinho
#90 Re: S.Korea all about
Pa dobacili su mnogi do Seula, a odatle bi bilo cas posla do Pjongjanga. Ima Bosnja svuda, i interesuje ih svasta. Zasto mislis da ne treba da nas interesuje kako neko drugi zivi. Evo, tebe interesuje Urugvaj.JoseMujica wrote: šta nas u Bosni ima da boli neka stvar kakva je bilo koja od Koreja kao država i kako se u njima živi, jel luđi sjever ili jug, kad niko od nas, da imamo ne jedan nego tri života, neće dobaciti do tamo![]()
- cyprus
#91 Re: S.Korea all about
A ne bi bilo ni Juga da Amerikanci prethodno nisu uletiliJoseMujica wrote:Ne zaboravite da Sjevera ne bi bilo da Kinezi nisu uletili i otresli MacArthura ko beba zvečku
Dok se za nastanak korejske krize mogu kriviti obje strane, južnokorejska/američka možda čak i više... meni nije jasno kako u današnjem vremenu iko može naći ikakvo opravdanje za sjevernokorejski režim i sistem... O ovim glupostima tipa 'Sjeverna Koreja je bolja Koreja' da ne govorim
Last edited by cyprus on 08/03/2013 23:22, edited 1 time in total.
- Man of steel
#92 Re: S.Korea all about
Ako imaju nuklearku ni metak više im ne treba.scooby_dooby_doo wrote:Imaju li oni snage da se bore sa SAD ?
Ja bi rekao da nemaju
- Bluesman
#93 Re: S.Korea all about
Ne kontam te.Ja Sam Odavle wrote:Ovo je stvarno vrlo smijesan post kad mu proniknes u sustinu. Svaka cast, kako si ovo smislio pametno.Bluesman wrote:It_is_a_Leclerc wrote: Jedva čekaš nuklearni rat čije poslijedice će osjetiti naši unuci ?!
...
- Man of steel
#94 Re: S.Korea all about
Teško je govoriti o boljim Korejama ali to što je Južna u vrhu po broju samoubistava ne pomaže joj puno u toj trci.cyprus wrote:A ne bi bilo ni Juga da Amerikanci prethodno nisu uletiliJoseMujica wrote:Ne zaboravite da Sjevera ne bi bilo da Kinezi nisu uletili i otresli MacArthura ko beba zvečku![]()
Dok se za nastanak korejske krize mogu kriviti obje strane, južnokorejska/američka možda čak i više... meni nije jasno kako u današnjem vremenu iko može naći ikakvo opravdanje za sjevernokorejski režim i sistem... O ovim glupostima tipa 'Sjeverna Koreja je bolja Koreja' da ne govorim
Istiina, za Sjever uopšte nemamo statistiku
- JoseMujica
#95 Re: S.Korea all about
.i sjever i jug su dvije marionetske države...đenerali sjede u Pekingu i Vašingtonu dok je pješadija u Pjongjangu i Seulucyprus wrote:A ne bi bilo ni Juga da Amerikanci prethodno nisu uletiliJoseMujica wrote:Ne zaboravite da Sjevera ne bi bilo da Kinezi nisu uletili i otresli MacArthura ko beba zvečku![]()
- cyprus
#96 Re: S.Korea all about
Ne, nije uopšte teško govoriti o boljim Korejama... Zna se vrlo dobro koja je jedna od najrazvijenijih država u Aziji i svijetu, a koja je parodija od države...Man of steel wrote:Teško je govoriti o boljim Korejama ali to što je Južna u vrhu po broju samoubistava ne pomaže joj puno u toj trci.cyprus wrote:A ne bi bilo ni Juga da Amerikanci prethodno nisu uletiliJoseMujica wrote:Ne zaboravite da Sjevera ne bi bilo da Kinezi nisu uletili i otresli MacArthura ko beba zvečku![]()
Istiina, za Sjever uopšte nemamo statistiku
Broj samoubistava... hm, dobro to jeste problem... Valjda dosta Koreanaca ne mogu pratiti tempo koje im je društvo nametnulo, ali to je neka druga priča...
-
Avetinho
#97 Re: S.Korea all about
Vrlo naopak rezon. Eno imaju Ameri brdo nuklearki, pa nisu ni jedne iskoristili ni u jednom ratu poslije WWII.Man of steel wrote:Ako imaju nuklearku ni metak više im ne treba.scooby_dooby_doo wrote:Imaju li oni snage da se bore sa SAD ?
Ja bi rekao da nemaju
Cak i ako Gicko Prasic masta o necem takvom, ne bi u roku od 5 minuta imao zemlje da njome vise upravlja.
Kakva bi bila sudbina njegovog projektila? Vjerovatno bi upala negdje u Pacifik na pola puta, ili sama od sebe ili presretnuta. Za razliku od tog projektila, ovi sto bi dolijetali sa istoka po njegovoj glavi bi Pjongjang vjerovatno zauvijek zbrisali sa lica zemlje.
Ovo je, naravno, scenarij samo za video igrice. Cak ni budala kakva je Gicko Prasic osim retorike nece upotrijebiti nista drugo cak ni protiv Juzne Koreje, ili nedajboze Japana (opet oni
- cyprus
#98 Re: S.Korea all about
Naravno, obje Koreje su nastale kao tipične marionetske države, ali danas je situacija nešto drugačija... Za Južnu Koreju bih se složio donekle da je vanjsko-politički poklopljena Amerikom, ali mislim da Sjever nije pod kontrolom NR Kine... Naravno da Peking ima nekog uticaja na Pjongjang, ali daleko od toga da se ovi mogu nazvati marionetom...JoseMujica wrote:.i sjever i jug su dvije marionetske države...đenerali sjede u Pekingu i Vašingtonu dok je pješadija u Pjongjangu i Seulucyprus wrote:A ne bi bilo ni Juga da Amerikanci prethodno nisu uletiliJoseMujica wrote:Ne zaboravite da Sjevera ne bi bilo da Kinezi nisu uletili i otresli MacArthura ko beba zvečku![]()
Last edited by cyprus on 08/03/2013 23:35, edited 1 time in total.
-
Avetinho
#99 Re: S.Korea all about
Nisam ja ono gore pisao, nego ti. De malo to popravi.Bluesman wrote: Ne kontam te.
...
- Man of steel
#100 Re: S.Korea all about
Ako si ti iz prve ruke saznao da su Južnjaci sretniji od Sjevernjaka onda ti vjerujem.cyprus wrote:
Ne, nije uopšte teško govoriti o boljim Korejama... Zna se vrlo dobro koja je jedna od najrazvijenijih država u Aziji i svijetu, a koja je parodija od države...
Broj samoubistava... hm, dobro to jeste problem... Valjda dosta Koreanaca ne mogu pratiti tempo koje im je društvo nametnulo, ali to je neka druga priča...
Ali, ako sliku o jednoj i drugoj državi formiraš zbog toga što misliš da je Južnjak sretan zato što mu je GDP visok a Sjevernjak nesretan jer mu se njiva ne zeleni dobro, ili što Južnjak vozi auto na kradit od 10 godina a Sjevernjak mora pedalati bajk, onda bi se o boljoj Koreji moglo nadugo i naširoko.