Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post Reply
ilidzanka

#76 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by ilidzanka »

@Adimire1984- ono što ti sa sigurnošću mogu reći jeste da nije bio plan da se zauzme prostor Ilidže nego strategija tipa zastrašivanja protivnika...tog jutra (22. aprila) placuci sam pogledom ispracala kamion sa 20-tak momaka iz S.kolonije...niti jedan ni sličnu jaknu nije imao...grešna mladost...na kraju dodose UN transpoteri na Ilidžu i kao zaštitiše "nemoćnu JNA"...snimak pred hotelima Ilidžanskim i patriotske "anamo one" pjesme...ne znam ima li ovo ikakvog smisla što pišem ali brate TUGA...velika...od tih momaka NIKO ništa nije dobio NITI je tražio...išli su srcem za svoju jedninu državu BOSNU I HERCEGOVINU...plače mi se...ovi što su preživjeli su tu nisu u Švedskoj ili ti Germany, pošteno zarađuju i hrane svoje pa makar i krampom i lopatom...i dalje govore isto kao i 92...svakom svačije ,NJIMA će Bog naplatiti...uzdravlje!!!
PM72

#77 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by PM72 »

trocadero wrote:Загубио сам стари пасфорд па сам се морао регистровати поново! Није ми било мрско само да ПМ-у "ПАШИ МОМ" :D на све ово што је написао кажем :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ako me ti toliko hvališ onda sam nešto "zasrao".Nema te nigdje,gdje si ti čovječe,jesi li živ? Vidiš ove neiživljene dijaspore,oni bi se rokali :lol: Što bi rek'o Pavle Vujisić u filmu "Otac na službenom putu" - "drugi jebu a ti se Muhareme kupaj".E Muharem ovaj put neće u "drenjke" nego na pivu sa Trocaderom pa neka to drugi tumače kako god hoće.
Last edited by PM72 on 14/03/2013 14:30, edited 1 time in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#78 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by Admir_1984 »

ilidzanka wrote:@Adimire1984- ono što ti sa sigurnošću mogu reći jeste da nije bio plan da se zauzme prostor Ilidže nego strategija tipa zastrašivanja protivnika...tog jutra (22. aprila) placuci sam pogledom ispracala kamion sa 20-tak momaka iz S.kolonije...niti jedan ni sličnu jaknu nije imao...grešna mladost...na kraju dodose UN transpoteri na Ilidžu i kao zaštitiše "nemoćnu JNA"...snimak pred hotelima Ilidžanskim i patriotske "anamo one" pjesme...ne znam ima li ovo ikakvog smisla što pišem ali brate TUGA...velika...od tih momaka NIKO ništa nije dobio NITI je tražio...išli su srcem za svoju jedninu državu BOSNU I HERCEGOVINU...plače mi se...ovi što su preživjeli su tu nisu u Švedskoj ili ti Germany, pošteno zarađuju i hrane svoje pa makar i krampom i lopatom...i dalje govore isto kao i 92...svakom svačije ,NJIMA će Bog naplatiti...uzdravlje!!!
to ima smisla, al isto tako sam na onom linku na drugoj stranici procitao da je logican dugorocni plan bio da se zauzme ilidza zbog otvaranja komunikacije sa ostatkom drzave, tj da se sarajevo ne zatvori (sto se kasnije dogodilo). istina je bila da tada ilidza uopšte nije bila branjena nešto specijalno, a vidi se i na onim snimcima da su i njihovi bili u tenama i slicno. dosta toga oko te akcije ostaje nejasno, od samog cilja akcije, od toga da nije dobro koordinisana jer kao napada iz pravca stupa i otesa nije ni bilo, do toga ko je poceo pregovore o zaustavljanju borbi, uloga medjunarodne zajednice i dolaska tenkova jna. mislim da se poslje te akcije srbi dodatno pojacavaju na ilidzi i kasnije je jako teško bilo išta uraditi, zato me zanima sta bi tacno sa ovim drugim napadom na ilidzu u maju :roll:
sumirprimus

#79 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by sumirprimus »

PM72 wrote:
trocadero wrote:Загубио сам стари пасфорд па сам се морао регистровати поново! Није ми било мрско само да ПМ-у "ПАШИ МОМ" :D на све ово што је написао кажем :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ako me ti toliko hvališ onda sam nešto "zasrao".Nema te nigdje,gdje si ti čovječe,jesi li živ? Vidiš ove neiživljene dijaspore,oni bi se rokali :lol: Što bi rek'o Pavle Vujisić u filmu "Otac na službenom putu" - "drugi jebu a ti se Muhareme kupaj".E Muharem ovaj put neće u "drenjke" nego na pivu sa Trocaderom pa neka to drugi tumače kako god hoće.
ko da aga pita konja đe će ga vezat,ocu reci,ko da ce neko i tebe i trokadera pitat jestel za pive.. :)
PM72

#80 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by PM72 »

Moraće nas konobar pitati...
cindrlimindrli

#81 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by cindrlimindrli »

PM72 wrote:Moraće nas konobar pitati...
Nema od toga nista, bude li frke ti si opet najebo, al` dobro sad, moguce je da cete ti i torcadero nekako
izmedju dvije vatre na tu pivu. :roll:
smak

#82 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by smak »

evo za dijasporca cijene tenkova, haubica itd

BiH: Prodajemo tenkove po 5000 dolara

tenk T-34 koštao 5.000 dolara, haubice između 2.000 i 3.500 a oklopni transporter 2.000 dolara.

http://www.noviportal.net/bih-prodajemo ... 00-dolara/
anonimus0007

#83 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by anonimus0007 »

cindrlimindrli wrote:
PM72 wrote:Moraće nas konobar pitati...
Nema od toga nista, bude li frke ti si opet najebo, al` dobro sad, moguce je da cete ti i torcadero nekako
izmedju dvije vatre na tu pivu. :roll:
tako je, neće srbin na komšiju i prijatelja. dokazali su u proteklom ratu. :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#84 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by JoseMujica »

anonimus0007 wrote:
JoseMujica wrote:Fikro je zaslužio i da ima i da uzima za razliku od mnogih koji to danas rade.
zaslužio da krade? aferim
i ja bi to isto nekada napisao...al s obzirom da je ovdje na forumu utvrđeno da nema političara koji ne krade, barem sam ja pragmatično došao do toga da podržim u krađi ove što su se borili za državu...lakše mi je da oni kradu neko kad kradu podrumaši i još me dovedu u poziciju da ne smijem ni reći da sam bio vojnik
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#85 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by Woody »

Joj, moj @JoseMujica,

Nemoj više pragmatičnosti, sreće ti :x da ne promjenim mišljenje o tebi

Jer, ako promjenim, pomisliću da si isti onaj Bošnjo što kaže: "...kad me već jebe, nek' me jebe osunećeni..."

Živ ti meni bio :wink:
JoseMujica

#86 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by JoseMujica »

ma hebemga više je sve toliko shebano da ne znam šta bi mislio a da nije pogrešno...koji god kamen prevrneš ispod čuči jedan lopov...pitam se više jel ima iko normalan i pošten u ovoj državi?
PM72

#87 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by PM72 »

anonimus0007 wrote:
tako je, neće srbin na komšiju i prijatelja. dokazali su u proteklom ratu. :thumbup:
Nemoj se ti sekirati za moju pivu sa bivšim neprijateljem.Uvijek bi je popio i popričao sa LJUDIMA.Opet ti ponavljam,više su mi "moji" nepravde nanijeli za ovih 17 poslijeratnih godina nego oni sa druge strane za onih 3,5 godine.
anonimus0007

#88 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by anonimus0007 »

PM72 wrote:
anonimus0007 wrote:
Nemoj se ti sekirati za moju pivu sa bivšim neprijateljem.Uvijek bi je popio i popričao sa LJUDIMA.Opet ti ponavljam,više su mi "moji" nepravde nanijeli za ovih 17 poslijeratnih godina nego oni sa druge strane za onih 3,5 godine.
varaš se, jer da nije bilo velike srbije ni ovi naši pacovi nebi isplivali u ovolikom broju. alija beg bi idalje bio električar, fikro kerovođa....
skuterista

#89 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by skuterista »

a jel istina da je Fikro dobio dva ili cak tri ljiljana ? kao kad je tito mogo bit cetverostruki heroj , moze i on bar trostruki :-D a čuo sam i kad ga je zarobljeni srbin prepoznao pa da ga podsjeti da se znaju , pred rajom mu rekao ,sjecas se bolan fikro kad si mi s babom oluke postavljo na kuci ? LOL
didžej

#90 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by didžej »

pa ne zapjevaj. :D

ako neko moze da objasni, volio bih da znam, u ovom filmu gdje se srbi ubacuju u borbu ipak se vidi da je postojala nekakva organizacija. mislim 4 ili 5 ujutro a svi vec spremni, obuceni, sa kalasima, rap-ovima...

to je 22. april, mi smo i tada hodali po gradu, nismo imali pojma sta se na ilidzi desava, a dole vec bilo mrtvih ko u prici. :roll:
junkers

#91 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by junkers »

.
Last edited by junkers on 14/03/2013 19:17, edited 1 time in total.
junkers

#92 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by junkers »

.
Last edited by junkers on 14/03/2013 19:17, edited 1 time in total.
junkers

#93 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by junkers »

Gradski wrote:
JoseMujica wrote:Fikro je zaslužio i da ima i da uzima za razliku od mnogih koji to danas rade.
Samo mi reci Jose Mujica gdje je on bio na čelu nas vojnika u nekoj akciji sa pištoljem u ruci, kao npr Zaim Imamović. ?
22.04.1992
junkers

#94 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by junkers »

ja to nako malo,a temu ste usrali skroz
trocadero

#95 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by trocadero »

PM72 wrote:
Ма ту сам ја само што некад тако наиђу та времена кад паметан учути а дијаспорац проговори :D
Мила мајко какве глупости ваљају! Не дају нам ни пиве попити ,а кад им на тезгу дође какав певаљка сви се у заједно у коло хватају! А попио сам ја пива са бившим непријатељ-пријатељима ихи хи, па знали и сабахом осванути...Добро си рекао , и ја би њих све зими у ровове на Треску пар ночи на излет , дат им само по икар па не би рат никад више ни спомињали...

У вези Илиџе само за дијаспорце,

http://www.youtube.com/watch?v=RV7ASnB7CZg
JoseMujica

#96 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by JoseMujica »

mnogi bi kad bi Ikar vidili i probali zaplakali za lukom...i to onim žešćim što suze od njega frcaju :lol: :lol: :lol:

ps

Spomenik svih spomenika mi je onaj Šobin uradak kod Muzeja revolucije....to je spomenik našem ratu...
PM72

#97 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by PM72 »

Kad smo već kod Ikara,prvi put kad sam ga otvorio i omirisao-život mi se zgadio.Samo ga izručim iz konzerve nekom cuki što se motao oko nas.Ali sam ga na terenu pojeo kao jagnjeću plećku iz Jablanice,još kašiku 'olizao.Onako bez hljeba,luka i začinskog bilja.Jer toga nije bilo.Sad kad bi me neko natjerao da se popnem uz igmansku rižu ,onako natovaren ko mazga,pa da tumaram prema Treskavici-izdahnuo bi na prvoj strmini.Ovi koji to nisu okusili malo bi ratovali. :lol:
ami8

#98 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by ami8 »

Ratovali bi i to iz "uređenih" Njemačke,Švajcarske i Šve'cke :lol: :lol: :lol: :lol: , mislim možda i ne bi nego samo da nam objasne kako to treba...
JoseMujica

#99 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by JoseMujica »

ma nemamo mi pojma :lol:
VjecitiStudent

#100 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by VjecitiStudent »

PM72 wrote:Kad smo već kod Ikara,prvi put kad sam ga otvorio i omirisao-život mi se zgadio.Samo ga izručim iz konzerve nekom cuki što se motao oko nas.Ali sam ga na terenu pojeo kao jagnjeću plećku iz Jablanice,još kašiku 'olizao.Onako bez hljeba,luka i začinskog bilja.Jer toga nije bilo.Sad kad bi me neko natjerao da se popnem uz igmansku rižu ,onako natovaren ko mazga,pa da tumaram prema Treskavici-izdahnuo bi na prvoj strmini.Ovi koji to nisu okusili malo bi ratovali. :lol:
Ko ti je kriv što si se pentrao do Treskavice, umjesto da jednostavno uzmeš Vojkoviće i okončaš rat :D
Post Reply