marsalka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zili

Post by zili »

e, moj, jekane, od mira/selama se ne prave doktori :roll:

a to kako će izgledati ambasada... pa nešto između kineskog zida i guantanama :D
pitt

Post by pitt »

Ma moze i kakav kampic za obuku sehuda na cekanju (a la Pogorelica). Svakako ce ta ambasada biti tu blizu za traget practice :D:D:D
Buffalo

Post by Buffalo »

Ipak da se je prodalo Francuzima ili Rusima- NIKO SE NEBI PROTIVIO!
Valjda sto su nas Francuzi i Rusi spasili i sto nas jedini oni podrzavaju i konstantno postavljaju drustveno/ekonomske/piliticke sankcije na RS, pa onda bezobrazni Ameri dodju pa im postave neke "9 poena"!?!:)

A nemojte mi molim te o nasim univeriztetima i parkovima - nemamo pare ni da odrzavamo ovo sto imamo, a lafo vi teski ekonomiste bi da pravite nove. HA HA HA HA HA!:(

Bezobrazni smo!! A glupi smo ko kuirac - izgleda da nas vise zanimaju nacionalni interesi Irana, Sirije i Libije nego nam Bosne i Hercegovine. Jebo Amere sto ulazu pare najvise u nas (preko milijardu $$$), nama su ipak draze napravljene dzamije koje su nam Saudijci nazvali po njihovim imenima (Dzamija Fahda, Fatime, Ahmeda, Petog-devetog), nisu se sjetili da nazovu barem jednu dzamiju Dzamija Poginulih Sehida!!
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Buffalo wrote: nama su ipak draze napravljene dzamije koje su nam Saudijci nazvali po njihovim imenima (Dzamija Fahda, Fatime, Ahmeda, Petog-devetog), nisu se sjetili da nazovu barem jednu dzamiju Dzamija Poginulih Sehida!!
grijesis zestoko..ja ti mogu garantovati za dzamiju Princa Salmana (Alipasino Polje) da nijedan fening nije ulozen od strane BiH... Covjek dosao, rekao DACU PARE DA SE IZGRADI CENTAR OVDJE i tacka! Mozda je lokacija lose odabrana, i mozda arhitektonski ne dolazi do izrazaja u sivilu zgrada A.Polja, ali nemamo pravo da za NJEGOVE PARE mi diktiramo naziv.... za ono malo jada kvadrata i za onakvu gradjevinu je ulozeno sveukupno SEDAM MILIONA DOLARA (u periodu kad je dolar bio 2,2 KM) , a za ONOLIKU KVADRATURU U PODRUCJU A LOKACIJE (najskuplje) su ameri dali TRINAEST MILIONA....a Ulozice shipak, skontace oni vec nacin da te pare vrate u svoj budjelar....
Buffalo

Post by Buffalo »

Ti nisi skontao sta sam rekao - zasto je dzamija nazvana Princ Salman (Salamon...) a ne Poginulih Sehida kad nas tako vole!? Prave SAMI SEBI spomenike!?

I opet LAZES za Amerikance jer ipak najvise su para u BiH DONIRALI!!

I sta smo dobili od te dzamije osim nekoliko zaposlenih hodza!? Dok u ambasadama, ne samo Americkoj, ali pogotovo u americkoj, ce raditi najmanje 70 radnika!!
papak_eliminator

papak_eliminator wrote:
Buffalo wrote:Ti nisi skontao sta sam rekao - zasto je dzamija nazvana Princ Salman (Salamon...) a ne Poginulih Sehida kad nas tako vole!? Prave SAMI SEBI spomenike!?

I opet LAZES za Amerikance jer ipak najvise su para u BiH DONIRALI!!

I sta smo dobili od te dzamije osim nekoliko zaposlenih hodza!? Dok u ambasadama, ne samo Americkoj, ali pogotovo u americkoj, ce raditi najmanje 70 radnika!!
Najmanje 70 radnika....leleee to je previse, srushitje nam prosjek nezaposlenih , kako cemo onda kukumakati??!?!?!

skontah ja sta si ti rekao, pa ti rekoh sto je dzamija dobila to ime....da nije malo sramotno opce stanje u Sarajevu sa imenima i ulica i svega? Da nije malo sramotno da 1% populacije Sarajeva zna da je kafic Kolobara u stvari zaostavstina Isa-beg Ishakovica, inace osnivaca grada Sarajeva????
i da nije malo cudno davati dzamiji ime Dzamija Sehida?!?!?!
Koliko znam, po islamu se ne smiju spomenici graditi, vec se dizu ili ustanove, ili cesme ili nesto od koristi za narod a u ime nekoga/necega :?
ili sam JA nepismeno i neupuceno celjade, pa mi treba neko da me prosvijetli?
Bizone, ako nisi shvatio, poenta je u tome (ovo ponavljam stoti put) sto je dio marsalke prodan za 13 tricavih miliona....u istoj zoni (A zona) kvadrat stana platih 1,100 KM....pa sracunaj......a plan (koji je djelomicno dostupan javnosti) jeste da se gradi podzemna etaza plus gornje dvije minimalno....to je TROSTRUKA KVADRATURA.....
izem ti racunicu....
Fair Life

Post by Fair Life »

libertyBiH wrote:Problem su pare???
Gdje ih uloziti???
Ja predlazem da se podijele nezaposlenim u kantonu SA....... :)
Pare se ne dijele, pare se zaradjuju.
papak_eliminator

Fair Life wrote:
libertyBiH wrote:Problem su pare???
Gdje ih uloziti???
Ja predlazem da se podijele nezaposlenim u kantonu SA....... :)
Pare se ne dijele, pare se zaradjuju.
e ko ce ih zaraditi prodajom DIJELA kasarne da mi je znati....
Buffalo

Post by Buffalo »

Papak - pogledaj cijenu svega drugog pa ces shvatiti da su Amerikanci pofine pare za to dali! Pogledaj cijenu shopping centara za koje su Slovenci platili, pa banaka, pa sve i do ovogodisnje privatizacije nasih giganata - vidjeces da su Amerikanci platili vise nego sto ikodrugi placa! Nije njihova krivica sto nasa vlada nemoze da se slozi gdje da novac potrose!
A sto se stanova tic i kvadrata - to je jednostavna cinjenica da u Sarajevo zele svi seljaci i voljni su platiti ogromnu sumu novca da bi mogli da kazu da su Sarajlije!? ZASTO!? Zbog mogucnosti zaposljavanja u ambasdama, stranim orgaznizacijama, kaficima koji zaradjuju zbog stranaca, zbog festivala koji se prave zbog stranaca...

Kupujmo domace, ali nadajmo se stranome!:)
papak_eliminator

Buffalo wrote:Papak - pogledaj cijenu svega drugog pa ces shvatiti da su Amerikanci pofine pare za to dali! Pogledaj cijenu shopping centara za koje su Slovenci platili, pa banaka, pa sve i do ovogodisnje privatizacije nasih giganata - vidjeces da su Amerikanci platili vise nego sto ikodrugi placa! Nije njihova krivica sto nasa vlada nemoze da se slozi gdje da novac potrose!
A sto se stanova tic i kvadrata - to je jednostavna cinjenica da u Sarajevo zele svi seljaci i voljni su platiti ogromnu sumu novca da bi mogli da kazu da su Sarajlije!? ZASTO!? Zbog mogucnosti zaposljavanja u ambasdama, stranim orgaznizacijama, kaficima koji zaradjuju zbog stranaca, zbog festivala koji se prave zbog stranaca...

Kupujmo domace, ali nadajmo se stranome!:)
i tako ti mene reche da sam ja seljak :lol: e Bizone, bizone.... ako si vec zagrijan za to KUPUJMO DOMACE; sto se ne vratis? Nego MENI solis pamet iz tudjine.... da se ne bi razvila polemika, ja cu da ostanem pri svome da je pogresno uradjeno, a ti mozes da filozofiras...onome ko ce da te slusa... ja, TITA MI, vise necu...
Buffalo

Post by Buffalo »

buraz umor tito prije vise od 20 godina!! Probudi se vise!;)
pitt

Post by pitt »

Bezze se svadjate samo. Odluka je politicke prirode i donjeta je onako kako nasi politicari najvise vole: Na svoju ruku. Licno nemam nista protiv ambasade ali bih ipak vise volio radi nase omladine i buducnosti da je neki zajeban univerzitetski kampus izgradjen tu. Jedino sto me brine je da od realizacije tog projekta nebi bilo nista jer bi nasi idioti nasli neki izgovor da potrose pare na Borino novo ruho, Suljin miraz braci arapima nove kocije za onog Hepokovca. Na kraju bi to ispalo sve velika sarena laza i opet bi na kraju studenti ispusili (nista novo) :(
papak_eliminator

SFSN!
:oops:
papak_eliminator

pitt wrote:Bezze se svadjate samo. Odluka je politicke prirode i donjeta je onako kako nasi politicari najvise vole: Na svoju ruku. Licno nemam nista protiv ambasade ali bih ipak vise volio radi nase omladine i buducnosti da je neki zajeban univerzitetski kampus izgradjen tu. Jedino sto me brine je da od realizacije tog projekta nebi bilo nista jer bi nasi idioti nasli neki izgovor da potrose pare na Borino novo ruho, Suljin miraz braci arapima nove kocije za onog Hepokovca. Na kraju bi to ispalo sve velika sarena laza i opet bi na kraju studenti ispusili (nista novo) :(
Bori ne treba novo ruho, vec novi audi :) nedavno je slupao sluzbeno vozilo :D
pitt

Post by pitt »

Mora da mu je sajkaca pala preko ociju dok je vozio :D:D:D
Buffalo

Post by Buffalo »

Ali mi vidimo Boru, a Muhameda spomenemo ali brze bolje opet se vratimo na Boru:) Ali i meni nekako radije o Bori;)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

pitt wrote:Mora da mu je sajkaca pala preko ociju dok je vozio :D:D:D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kralj si :D
cowboy

Post by cowboy »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
papak_eliminator

iako si pitar :-) zasluzujes aplauz
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jokeren

#95 Re: marsalka

Post by jokeren »

debela wrote:Parlament BiH odobrio prodaju kasarne u Sarajevu
”Marsalka” ce biti prodata SAD za 13 miliona KM
Prema informacijama s kojima ja raspolazem kasarna "Marsal Tito" nece biti prodata. Bice prodana.

Sta se bunite? To je sastavni dio demokratije i trzisne ekonomije za koje smo tolike godine bili uskraceni u mrskom komunistickom jednoumlju.

Trazili ste, evo vam ga.
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

ma nije problem u trzisnoj ekonomiju vec u idiotima koji lokaciju u centru sarajeva prodaju po cijeni od 291 KM po metru kvadratnom. pa toliko ne kosta kvadrat neobradive zemlja u hambrljicima...

ja sam na pocetku cuo da ce da prodaju jedan dio marsalke, priblizno veliki kao ovaj koji sada zauzima baza italijanskog (cini mi se) sfora i da ce novcem od prodaje finansirati izgradnju kampusa... to mi se cinilo kao sasvim razumno i normalno rjesenje...

i onda debili prodaju zemlju za nevjerovatnih 13 miliona koje ce spiskati i prije nego se iko sjeti za sta je novac prvobitno bio namjenjen....

ljudska glupost je neunistiva.... :x :x :x
idic

Post by idic »

Ideju gradnje studentskog kampusa na mjestu Maršalke je pokrenula Njemačka vlada još 98 godine, čak su izradili idejni projekat i uložili 2,5 mil €. Taj novac je davno dospio u BiH i naravno, netragom nestao. Nije teško pogoditi u čijim džepovima je završio novac za izgradnju kampusa kao i za mnoge dobre i pametne projekte do sada.

Kad na vlasti imate takve idiote (SDS, SDA, HDZ) koji samo gledaju kako podjeliti novac i na svaki mogući način spriječiti bilo kakav prosperitet i napredak u ovoj zemlji. Masa je stranaca i naših ljudi iz dijaspore došlo poslije rata ovdje sa idejama za pokretanje posla, poslije silnih peripetija i IMT(ima li mene tu? ) bosanskih političara su pobjegli.

Dok ljudi ne shvate da trenutnoj vlasti u BiH apsolutno nije u interesu ulazak u EU niti ispunjavanje bilo kojeg od uslova, valjda se onda osvjeste i skinu debile s vlasti.
Sinoć na dnevniku poražavajući skor uvoza i izvoza u BiH za prošlu godinu, jasno da domaći političari za pinku od stranih firmi svjesno uništavaju domaću proizvodnju. Koga je briga još za to ?
Bitno je da mi biramo naše, da ne pobjede njihovi !

Ti Jekane pitaj punca Jusufa koliko je on dobar u svim ovim talovima !!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

silence_is_sexy wrote:ma nije problem u trzisnoj ekonomiju vec u idiotima koji lokaciju u centru sarajeva prodaju po cijeni od 291 KM po metru kvadratnom. pa toliko ne kosta kvadrat neobradive zemlja u hambrljicima...

ja sam na pocetku cuo da ce da prodaju jedan dio marsalke, priblizno veliki kao ovaj koji sada zauzima baza italijanskog (cini mi se) sfora i da ce novcem od prodaje finansirati izgradnju kampusa... to mi se cinilo kao sasvim razumno i normalno rjesenje...

i onda debili prodaju zemlju za nevjerovatnih 13 miliona koje ce spiskati i prije nego se iko sjeti za sta je novac prvobitno bio namjenjen....

ljudska glupost je neunistiva.... :x :x :x
Omladinska informativna agencija BiH (OIA BiH) ocijenila je sramotnom odluku bh. vlasti da se zgrada bivše Kasarne maršala Tita (Maršalka) proda Amerikancima umjesto da se tu napravi univerzitetski kampus.

Krajem 2004. Vijeće ministara BiH donosi odluku koju Zastupnički dom 3. februara 2005. jednoglasno potvrđuje, da se 44.175 metara kvadratnih proda Sjedinjenim Američkim Državama, koje će za taj prostor platiti 12.868.503,51 KM, odnosno 291 KM po metru kvadratnom.
ljudska glupost je neunistiva :( gorka istina....
se*em im se na casove matematike...... pa u ruandi je kvadrat zemlje skuplji....
Prenj

Post by Prenj »

Suze se sad liju nad Marsalkom. ... Da je neko drugo sretnije vrijeme, rekao bih opravdano. Ali sada ....
Tacno preko puta kasarne je ogromni komad grada Sarajeva na kojem je sada jedno veliko nista.
Da li je mozda neko pratio pricu o osnivanju "Ars Aevi" muzeja?
Muzej treba da se pravi na prostoru izmedju Miljacke i bivseg Muzeja revolucije, preko puta Marsalke, pare su obezbijedjene, planovi su napravljeni ali, ...., za komad zemljista koje bi trebalo da udje u sastav muzeja, prostora na kojem se sada nalaze rusevne (nekad Unioninvestove) barake, sadasnji vlasnik trazi ogromne pare.
Sadasnji vlasnik = Nedim Causevic, nesudjeni vlasnik Holiday Inna, i miljenik i sredstvo vladajucih jos od kako su ga pomilovali 1995. (tada mu je trebalo biti sudjeno zbog ratnog profiterstva) i vlasnik Milkosa, Teloptika i mnogo cega jos po gradu Sarajevu, je kupio prostor koji je jednak prostoru gdje bi sada trebala biti ambasada za certifikate.
I zahvaljujuci njemu od Muzeja nece biti nista.
I da nije Amerikanaca, zar stvarno mislite da bi se tu zbilja napravio Univerzitet?
Ili bi prije desio neki Nedim Causevic ili Fahro Radoncic?
camelina

Post by camelina »

Prenj wrote:Suze se sad liju nad Marsalkom. ... Da je neko drugo sretnije vrijeme, rekao bih opravdano. Ali sada ....
Tacno preko puta kasarne je ogromni komad grada Sarajeva na kojem je sada jedno veliko nista.
Da li je mozda neko pratio pricu o osnivanju "Ars Aevi" muzeja?
Muzej treba da se pravi na prostoru izmedju Miljacke i bivseg Muzeja revolucije, preko puta Marsalke, pare su obezbijedjene, planovi su napravljeni ali, ...., za komad zemljista koje bi trebalo da udje u sastav muzeja, prostora na kojem se sada nalaze rusevne (nekad Unioninvestove) barake, sadasnji vlasnik trazi ogromne pare.
Sadasnji vlasnik = Nedim Causevic, nesudjeni vlasnik Holiday Inna, i miljenik i sredstvo vladajucih jos od kako su ga pomilovali 1995. (tada mu je trebalo biti sudjeno zbog ratnog profiterstva) i vlasnik Milkosa, Teloptika i mnogo cega jos po gradu Sarajevu, je kupio prostor koji je jednak prostoru gdje bi sada trebala biti ambasada za certifikate.
I zahvaljujuci njemu od Muzeja nece biti nista.
I da nije Amerikanaca, zar stvarno mislite da bi se tu zbilja napravio Univerzitet?
Ili bi prije desio neki Nedim Causevic ili Fahro Radoncic?

joj, nek si im rekao! :-D
a gdje su bili kada su se donosile odluke i kada je odrzana javna rasprava u opstini Novo Sarajevo?e, pa dragi moji 4 studenta su se pojavila :-)
i zakljucak je bio:"Ako Ameri budu trazili guze od nas, mi cemo im dati guze because we are so dependent on them!"
Doduse, obecali su da ce te pare utrositi na izgradnju kampusa.
Jebo lud zbunjenog :-x
Post Reply