Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Ramzess Veliki

#76 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by Ramzess Veliki »

MedenoSrce wrote:a ti bi da ostanes aMoniman
U kojem smislu komentiraš - da opišem sebe? A da, i ja imam preko 30 ... da, imam zavidnu figuru. Eto. :D
sha_ba

#77 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by sha_ba »

Ramzess Veliki wrote:
U kojem smislu komentiraš - da opišem sebe? A da, i ja imam preko 30 ... da, imam zavidnu figuru. Eto. :D
:lol: :lol:
Not My Idea

#78 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by Not My Idea »

Ramzess Veliki wrote:
:mrgreen:
ultima_palabra

#79 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by ultima_palabra »

p206 wrote:Tačno je da se kod nas ljudi rano zapuste. Kod nas ljudi kao da vode računa samo dok se ne vjenčaju. Poslije ih nije briga kako izgledaju. Hajd što žene kad rode malo "grohnu", al muškarci obavezno zapuste pivski stomak. Znam momaka koji nisu potrčali od kako su srednju završili, ne izgledaju oni loše, dižu se neki tegovi i sl. Ali većinom se tove nekakvim preparatima, i upitno je koliko ispod tog lijepog izgleda ima zdravlja.
Istina.

Po meni bi žena ne bi trebala dopustiti mužu zapuštanje... naravno, da povede svojim primjerom :D Ali prevashodno bi čovjek radi sebe trebao održavati neku kondiciju i definiciju... ja sam u ranim i srednjim 20-tim bio pomalo zapušten, ali kad sam osjetio razliku između normalne linije i 10 kila viška ne bih se više vraćao na staro.
Ramzess Veliki

#80 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by Ramzess Veliki »

Prosječna žena u bošnjaka drži liniju do udaje, a čim se uda namiri sve. :lol:
Ramzess Veliki

#81 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by Ramzess Veliki »

sha_ba wrote:
Ramzess Veliki wrote:
:lol: :lol:
Šta je smiješno - zavidi mi jedan iz Gračanice sa sisama. Kaže da sam za njega k'o maneken. :lol:
MedenoSrce

#82 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by MedenoSrce »

Shega joj kako si skont'o odmah na sta mislim

Ljudi moji kak'ih ja mama znam :-D
sha_ba

#83 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by sha_ba »

MedenoSrce wrote:Shega joj kako si skont'o odmah na sta mislim

Ljudi moji kak'ih ja mama znam :-D

:thumbup:

i ja svakakvih mama znam :-D
malsal

#84 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by malsal »

Lako je meni odrzavat izgled- malo fine (ali ne prefine) rodbe, brijanje, pranje zuba & licna higijena i sve u redu.
Pravo pitanje je kako kontrolisati stomak, evo sam preso 90 kg a nije mi trebalo. Sta da radim kad volim slatko, u kombinaciji sa slabom voljom i padanjem na iskusenja :)
Ko zna, mozda se uclanim u teretanu ili pocnem trcat :lol:
Ramzess Veliki

#85 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by Ramzess Veliki »

malsal wrote:Lako je meni odrzavat izgled- malo fine (ali ne prefine) rodbe, brijanje, pranje zuba & licna higijena i sve u redu.
Pravo pitanje je kako kontrolisati stomak, evo sam preso 90 kg a nije mi trebalo. Sta da radim kad volim slatko, u kombinaciji sa slabom voljom i padanjem na iskusenja :)
Ostaneš bez posla i smršaš za mjesec dana. :thumbup:
malsal

#86 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by malsal »

Ramzess Veliki wrote:
malsal wrote:Lako je meni odrzavat izgled- malo fine (ali ne prefine) rodbe, brijanje, pranje zuba & licna higijena i sve u redu.
Ostaneš bez posla i smršaš za mjesec dana. :thumbup:
---------
Hardcore, ne znam sta bi mi vise kila skinulo, sekiracija ili nedostatak cokolade i sladoleda.
graue_maus

#87 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by graue_maus »

m@m@ wrote:
ne vidi se stomacic kad se zubi cakle (odsjaj) :wink:
:-) ako nije od silnog slatka poceo i karijes.........
SandraB.

#88 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by SandraB. »

Probusi kasiku, kontrolisi sta jedes i koliko jedes.
Unosi sto vise tecnosti, voda, biljni cajevi i jogurt, a ne sokovi koji sadrze secer, a o alkoholu da ne govorim.
Fizicka aktivnost je jako bitna, trcanje, hodaj dnevno barem pola sata, plivanje, barem 2 puta sedmicno.
velikibrnjo

#89 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by velikibrnjo »

micamaca321 wrote:Super je ta prica o modernim zapadnim zenama koje stizu sve ali realnost je da je to vrlo tesko izvodivo.
Stanje je kakvo je takvo je i tesko da se moze promjeniti, jer se ovdje vecinom zivot svodi na zivotarenje i zivljenje od danas do sutra. Tesko ce zena koja radi 5-6 dana u sedmici aktivno po 9 sati dnevno za neku mizernu platu, ima djecu i ostale obaveze stici i uskladiti vrijeme koje je stvarno njoj potrebno. Slicna stvar i za muskarce.

Do 30te sve nekako ide, a poslije dosta toga staje. Mnogi faktori na koje mi ne mozemo uticati imaju veliki znacaj i to je nazalost tako.
Samo se ti tjesi, moja mama ima 50 i kusur, minimalno 4 dana u sedmici ode sat dva u setnju, prodjira cc 6-7km
vikendom i mene satare pri planinarenju, minimalno 15 km
Prava ko strijela vazda sik i usminkana, kolege joj se dive
baj d vej majka 3 djece
prema tome kad neko hoce moze, a neko ko nece, onih sat vremena koje bi mogao provesti cak i kod kuce trenirajuci nesto provede uz Sulju Velicanstvenog i tako
sve je to stvar mentaliteta i volje, kod nas se narod generalno zapusti i umno i fizicki ( cak i oni koji imaju sve uslove da 'se odrzavaju')
:D

p.s.
da dodam da doticna ne sjedi kod kuce nego radi poprilicno zahtjevan posao
arena1

#90 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by arena1 »

Stara narodna kaže "Ne jede pitu ko ima , nego ko je naučio"
Sasvim je nebitno dal` vam je 20 , 40 ,50 ili 60 godina i da li imate djecu i stresan posao , da bi vodili računa o svom izgledu , a samim tim i o sebi.To je stvar kulture i samim tim i poštovanja sebe da vodite računa o svom izgledu.Ne završava život poslije 30-te , niti kada se udamo/oženimo i dobijemo djecu.Tek počinje.Mislim , logično je da novopečena mama vozajući dijete u kolicima ili ga gonjajući po parku ne može obući štiklu od 10cm,ali se može obući primjereno prilici u kojoj se nalazi i opet izgledati dobro sa sređenom frizurom i blagom šminkom.Na primjer, mogu se nokti lakirati i sređivati i dok se gleda Sulejman ili neka druga serija.Isto tako i muškarci,zar je problem uraditi par sklekova ili trbušnjaka ili otići s rajom na kafu pješke, umjesto sa autom.
Sve je stvar volje i želje, a najgore što nam se može desiti je kada se opustimo i kažemo "Šta me briga udala sam se /oženio sam se.
Ramzess Veliki

#91 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by Ramzess Veliki »

Evo maloprije me mlađe kolege prepipale ... počeli se nešto puhati, rade trbušnjake, pa ih stali prebrojavati u kuhinji, ohladio im se elan kad sam im pokazao kako izgledaju trbušnjaci, leđni i rotatori. Jah, ja preko 30. :D
Koma je to kad neko napiše da je 30+ starost ... to kažu klinci do 20-te, njima je zbog nedostatka životnog iskustva svako sa 22 godine mudrac i gledaju ga kao idola. U 30-tim tek imaš izgrađenu ličnost i naučiš živjeti. A recimo muškarci su od 35-te do 45-te u najvećem naponu fizičke i umne snage, žene su najzrelije sa 32, i tada im naglo raste libido. :thumbup:
ultima_palabra

#92 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by ultima_palabra »

Ramzess Veliki wrote:Evo maloprije me mlađe kolege prepipale ... počeli se nešto puhati, rade trbušnjake, pa ih stali prebrojavati u kuhinji, ohladio im se elan kad sam im pokazao kako izgledaju trbušnjaci, leđni i rotatori. Jah, ja preko 30. :D
Koma je to kad neko napiše da je 30+ starost ... to kažu klinci do 20-te, njima je zbog nedostatka životnog iskustva svako sa 22 godine mudrac i gledaju ga kao idola. U 30-tim tek imaš izgrađenu ličnost i naučiš živjeti. A recimo muškarci su od 35-te do 45-te u najvećem naponu fizičke i umne snage, žene su najzrelije sa 32, i tada im naglo raste libido. :thumbup:
Ne prodajem ništa, samo se hvalim :mrgreen:
majmunce

#93 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by majmunce »

arena1 wrote:Stara narodna kaže "Ne jede pitu ko ima , nego ko je naučio"
Sasvim je nebitno dal` vam je 20 , 40 ,50 ili 60 godina i da li imate djecu i stresan posao , da bi vodili računa o svom izgledu , a samim tim i o sebi.To je stvar kulture i samim tim i poštovanja sebe da vodite računa o svom izgledu.Ne završava život poslije 30-te , niti kada se udamo/oženimo i dobijemo djecu.Tek počinje.Mislim , logično je da novopečena mama vozajući dijete u kolicima ili ga gonjajući po parku ne može obući štiklu od 10cm,ali se može obući primjereno prilici u kojoj se nalazi i opet izgledati dobro sa sređenom frizurom i blagom šminkom.Na primjer, mogu se nokti lakirati i sređivati i dok se gleda Sulejman ili neka druga serija.Isto tako i muškarci,zar je problem uraditi par sklekova ili trbušnjaka ili otići s rajom na kafu pješke, umjesto sa autom.
Sve je stvar volje i želje, a najgore što nam se može desiti je kada se opustimo i kažemo "Šta me briga udala sam se /oženio sam se.
Mogu se stikle obuci dok se voza dijete u kolica, znam jednu koja ima bebu od godinu dana i nonstop je u stiklama i to vise od 10cm, samo sto nije u parku kad se zeli igrati sa djetetom. Lijepo je vidjeti sredjenu mamu!
kockica_kockica

#94 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by kockica_kockica »

majmunce wrote:
Mogu se stikle obuci dok se voza dijete u kolica, znam jednu koja ima bebu od godinu dana i nonstop je u stiklama i to vise od 10cm, samo sto nije u parku kad se zeli igrati sa djetetom. Lijepo je vidjeti sredjenu mamu!
Neko u tenama izgleda sredjeno... nekome nikakve stikle ovog svijeta ne pomazu... hocu reci da ako obuces stikle ne mora znaciti da si automatski sredjen... zene i u ravnim cipelama i tenama znaju izgledati kao andjeli s neba... nije problem sta nosis vec kako to nosis...
majmunce

#95 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by majmunce »

kockica_kockica wrote:
majmunce wrote:
Neko u tenama izgleda sredjeno... nekome nikakve stikle ovog svijeta ne pomazu... hocu reci da ako obuces stikle ne mora znaciti da si automatski sredjen... zene i u ravnim cipelama i tenama znaju izgledati kao andjeli s neba... nije problem sta nosis vec kako to nosis...
Naravno da mozes i tako izgledati sredjeno, ovu sto ja znam i nosi to sve, lijepo izgleda kad stiklu obuce a tako isto i tene.
Post Reply