Zasto kod nas nema atentata?!

Lug

#76 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Lug »

nema ko organizovati politicke atentate.. oni koji su mogli ili su ubijeni poslije rata ili su poginuli u ratu,.. ostala je samo mafijaska vlast sa svojim atentatorima.. i narodnjaci..
FOČANSKI PROPISI

#77 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Lug wrote:nema ko organizovati politicke atentate.. oni koji su mogli ili su ubijeni poslije rata ili su poginuli u ratu,.. ostala je samo mafijaska vlast sa svojim atentatorima.. i narodnjaci..
Nema atentata ,jer nema oružja.
Evo i ovo zadnje ubistvo je izvršeno kamenom.
Last edited by Anonymous on 11/02/2013 20:36, edited 1 time in total.
Reason: banned
%tacno*

#78 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by %tacno* »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Lug wrote:nema ko organizovati politicke atentate.. oni koji su mogli ili su ubijeni poslije rata ili su poginuli u ratu,.. ostala je samo mafijaska vlast sa svojim atentatorima.. i narodnjaci..
Evo i ovo zadnje ubistvo je izvršeno kamenom.
duhovit su u 3pm...

a i tema je debilna...
slucajni prolaznik

#79 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by slucajni prolaznik »

%tacno* wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Evo i ovo zadnje ubistvo je izvršeno kamenom
.
duhovit su u 3pm... a i tema je debilna...
Gornji post nije uopce duhovit, vec krajnje morbidan i provokativan :( u stvari - bezobrazan :x

A i inace, skoro svaki post mu je trolanje :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#80 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by PipiDugaDevetka »

dustaban wrote:
Ženski Dr.Med wrote:Cek bre o kakvim atetantima je rijech ??
Rijec je o "humanim i nadasve korisnim atentatima" odnosno atentatima "poruke i upozorenja

Ali evo malo konkretnije:
Dakle da se razumijemo (i da ujedno preduhitrim moguce istrazne radnje :mrgreen: ), ja nikoga ne nagovaram na atentat, gluho bilo, vec se samo cudim i pitam kako u situaciji sa ovoliko usijanja... nema nista?
Eto, samo je o tome rijec o jednom cudzenju, nista vise.

Ubijaju se postari sa penzijama, utjerivaci dugova ubijaju duznike, duznici ubijaju i njih i sebe, ubijaju se braca zbog par dunuma zemlje... dakle ubija se, nije da se ne ubija, ali narod izmedju sebe.
I sve cesce sami sebe!
:roll:
A oni koji nas dovde dovedose sjede u klupama i lozama desetak i vise arena-parlamenata ko rimski senatori i uzivaju.

Ima li sanse da se ovdje desi neki konstruktivan hitac "odozdo nagore", nebitno na koga u lozi, samo da to konacno bude jedno nuzno upozorenje i nesto sto bi bilo normalno u ovakoj situaciji, dakle nesto sto ce nas pokrenuti iz ovog bezizlaza...
Pa sjetite se samo onih atentata u naprednoj i demokratskoj americi. Ja mislim da je Regan onaj svoj metak dozivio (i prezivio) upravo na nacin kako ja to ovdje govorim - iskljucivo kao PORUKU!
Cak i atentat na pozitivca moze imati za posljedicu strahovito ubrzanje nekih procesa. Ja bih, eto, halalio i atentat na mene samoga kad bi si desilo ono sto se desilo u Srbiji nakon ubistva Dzindzica!
Naravno, najbolje bi bilo stvari promjeniti bez toga, nesto sto rade sad Slovenci... ali jebiga, ovdje se samo metku vjeruje.
Za ovu plemenitu :mrgreen: ideju spreman dati i novcani prilog. Mozda da pokrenemo i neki humanitarni fond - "preko metka do novog poretka"!
Kad skupimo dovoljno novca za taj plemeniti cin, lako cemo naci izvrsioca, metu jos lakse.

Dakle da se razumijemo, ne nagovaram ja nikog da sad izvrsimo atentat na recimo Dodika (koji nam, priznajte, vecini prvi naumpada :mrgreen: ), kojesta nisam ja terorista, ja sam samo jedan objektivni analiticar-logicar i govorim o "humanom atentatu", nesto kao instrument upozorenja i odvracanja od nehumanih atentata koje oni svakim danom cine nad nama.
Naravno, sad ce neko reci, sta ovaj trabunja zna se ko treba da stiti narod... ( :lol: :lol: :lol: - tri smajlija znace - grohotom se smijem!)
Ti nasi zastitari nisu otkrili ni ko im sefa ubi vec su jos onom opskurnom laznom svjedoku isplatili po miliona... uh bolje da stanem jer se bojim da cu tastaturu zamjeniti drugim instrumentom i poceti sam rjesavati stvari.
:x
...

Da ja malo odmorim, jelda
:mrgreen:
Preko metka do novog poretka!
:lol: :lol: :lol: :lol:
TheMule

#81 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by TheMule »

Pozdravimo se sa Dustaban dok jos ima vremena

Image
spreca

#82 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by spreca »

Nasi politicari imaju tjelohranitelje da se nebi bacali na narod kao bjesni psi...........ono kao imas bjesnog cuku i onda ga drzis na lancu :mrgreen: ...........ma nebih ja njihovih grijehova na svoj vrat ni za kakve pare :lol:
polovka

#83 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by polovka »

Čuj atentati :D

Što je najgore o tome pričaju oni koji se prodaju za 100 maraka i frtalj brašna svake dvije godine.
Narod bez dostojanstva, muda, časti, bezličan, kojima je vrh života zaposlenje na državnoj sisi.
Političari su ništa više nego njihov odraz u ogledalu.
Lug

#84 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Lug »

polovka wrote:Čuj atentati :D

Što je najgore o tome pričaju oni koji se prodaju za 100 maraka i frtalj brašna svake dvije godine.
Narod bez dostojanstva, muda, časti, bezličan, kojima je vrh života zaposlenje na državnoj sisi.
ma ne bih se ja sa ovim slozio. malverzacije prilikom izbora su nebrojno puta dokazane, od dovodjenja ljudi autobusima iz Srbije na dan glasanja, upisivanja u glasacke listice davno preminulih, mrtvih ljudi, naknadna ubacivanja stotine listica u glasacke kutije..itd itd. pa nije narod svemoguc, jebo ga ti, ne postoji narod na ovoj zemlji koji se moze boriti protiv medjunarodne zajednice, glupog dejtona i njihovih ljudi na vlasti.. vala da smo i francuzi ili englezi ne bi bolje prosli sa ovakvim ustavom i njihovim izvrsiocima. vidis li bolan da su ubili narod u pojam, zivimo ko biljke. narod je najmanje kriv, kazem ti opet ni francuzi ne bi bolje prosli. pobili nam intiligenciju i narod ko muha bez glave..i nije prvi put u istoriji da se tako desava.. mz ima i te kako upetljane ruke u svemu tome. a evo ti i dio intervjua Omera Karabega sa Lamijom Tanovic (i ne fataj se za licnosti, vec sustinu koja je i te kako istinita). Ubili ste narod u pojam stalnim kritikama i samo pravite jos gore kritikujuci narod, koji je usput receno toliko sirok pojam, nije djaba ona, "da sam pametan, izludio bih".. a mozda vam je to i cilj, ako nije, onda malo pamet u glavu. ako ti se svaki dan ponavlja da si nikakav i glup, sta mislis da ces vremenom postati pametan.

Omer Karabeg: Brisel je sada zaprijetio da izbori, koji treba da se održe iduće godine, neće biti priznati ukoliko ne bude sprovedena odluka Evropskog suda. Spominje se i to da će liderima, ukoliko ne sprovedu odluku Evropskog suda, biti zabranjen ulazak u Evropsku uniju. Zašto je Brisel čekao tri godine pa da ozbiljnije zaprijeti?

Lamija Tanović: Moram reći da se već 15 godina stalno pitam zašto se međunarodna zajednica tako ponaša prema nama. To što govorim nije uopšte popularno i ja primam kritike zato što krivicu ne nalazim samo među nama, nego i među onima koji su se u osnovi obavezali da prate i pomažu implementaciju Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji, da se razumijemo, uopšte nije u potpunosti implementiran. Imamo Ured visokog predstavnika i vrlo intenzivno prisustvo Ujedinjenih nacija i Evropske unije posljednjih 17-18 godina, ali efekti njihovog prisustva su vrlo mali. Sve ključne stvari su prepuštene domaćim političarima, koji se ni o čemu ne mogu dogovoriti. Pri tom - kazne za nešto što nije ispoštovano pogađaju stanovnike Bosne i Hercegovine, a ne one koji su odgovorni. Ovo je zbilja prvi put, i zato me je pozitivno iznenadila ova posljednja intervencija Evropske unije, da su se na udaru našli lideri. Inače, do sada je bila prijetnja da će, ako ne bude implemetirana presuda Evropskog suda, Bosna i Hercegovina izgubiti svoje članstvo u Vijeću Evrope, što je van pameti. Bosna i Hercegovina bi bila prva zemlja koja bi bila izbačena iz najveće evropske asocijacije. Pa onda prijetnja da nam neće biti priznati slijedeći izbori. To sve ide na ruku onima koji opstruiraju implementaciju ove presude, a kažnjavaju se građani. Nije mi jasno zašto su Evropska unija i međunarodna zajedica čekale tri godine, zašto do sada nisu primorale bosanskohercegovačke lidere da sprovedu nešto što je toliko jednostavno. Mi nismo oduvijek bili zemlja tri konstitutivna naroda, dovoljno je samo pogledati kakvo je bilo uređenje Bosne i Hercegovine 1990. godine, nakon prvih slobodnih izbora. Kakva je to, uopšte, mudrost učiniti sve građane ove zemlje ravnopravnim?
alidedo

#85 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by alidedo »

polovka wrote:Čuj atentati :D

da ne ponavljam,taman tako
dustaban

#86 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by dustaban »

PipiDugaDevetka wrote:Preko metka do novog poretka!
Sjetih se onog vica kad Suljo uleti sa puskom u kafanu i kaze "cuo sam da mi je neko od vas mazno Fatu. Da ga vidim!". Na to se iz coska cu komentar - "nemas ti jarane tolko metaka"
:lol:
Haman ti je tako sad i sa ovom situacijom. Nema narod metaka kolko ima onih sto ga yebu.

Glede ovog upozorenja...
TheMule wrote:Pozdravimo se sa Dustaban dok jos ima vremena
zahvaljujem na brizi, ali moram istovremeno zakljuciti da upravo ovaj komentar govori mnogo o nasem kukavicluku i sjebanosti. Dakle nije zaista iskljuceno da sad neko tamo cacka forumske ip-ove i u forumskoj zajebanciji trazi atentatore. Umjesto da se sve ovo protumaci na jedino ispravan nacin, da se ova forumska rasprava tretira kao jos jedan indikator koliko je narodu dopizdilo.

Meni je veoma interesantna Seferova izjava neki dan, gdje on sasvim otvoreno, u javnom obracanju salje Dodiku prijetecu poruku.
Naravno, Dodik je to odmah iskoristio kao dokaz da mu muslimani rade o glavi, ne pitajuci se da li su njegove izjave ista benignije od Seferove!
Tako i ja sad razmisljam. Moglo bi se fakat ovo nase baljezganje staviti u kontekst mogucih prijetnji, ali hoce li se iko pozabaviti, ne prijetnjama vec konkretnim "pucnjevima" na narod koje svakodnevno i na svakom mjestu ispaljuju ovi koji su doveli do ovakvih tema - ISTINSKI ATENTATORI NA NAS I NA OVO MALO DRZAVE?!

(Sad sam ozbiljan, nema smajlija na kraju!)
esad_plavi

#87 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by esad_plavi »

Lug wrote:vidis li bolan da su ubili narod u pojam, zivimo ko biljke. narod je najmanje kriv, kazem ti opet ni francuzi ne bi bolje prosli. pobili nam intiligenciju i narod ko muha bez glave..
:thumbup: :thumbup:
TheMule

#88 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by TheMule »

dustaban wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Preko metka do novog poretka!
Sjetih se onog vica kad Suljo uleti sa puskom u kafanu i kaze "cuo sam da mi je neko od vas mazno Fatu. Da ga vidim!". Na to se iz coska cu komentar - "nemas ti jarane tolko metaka"
Haman ti je tako sad i sa ovom situacijom. Nema narod metaka kolko ima onih sto ga yebu.

Glede ovog upozorenja...
zahvaljujem na brizi, ali moram istovremeno zakljuciti da upravo ovaj komentar govori mnogo o nasem kukavicluku i sjebanosti. Dakle nije zaista iskljuceno da sad neko tamo cacka forumske ip-ove i u forumskoj zajebanciji trazi atentatore. Umjesto da se sve ovo protumaci na jedino ispravan nacin, da se ova forumska rasprava tretira kao jos jedan indikator koliko je narodu dopizdilo.

Meni je veoma interesantna Seferova izjava neki dan, gdje on sasvim otvoreno, u javnom obracanju salje Dodiku prijetecu poruku.
Naravno, Dodik je to odmah iskoristio kao dokaz da mu muslimani rade o glavi, ne pitajuci se da li su njegove izjave ista benignije od Seferove!
Tako i ja sad razmisljam. Moglo bi se fakat ovo nase baljezganje staviti u kontekst mogucih prijetnji, ali hoce li se iko pozabaviti, ne prijetnjama vec konkretnim "pucnjevima" na narod koje svakodnevno i na svakom mjestu ispaljuju ovi koji su doveli do ovakvih tema - ISTINSKI ATENTATORI NA NAS I NA OVO MALO DRZAVE?!

(Sad sam ozbiljan, nema smajlija na kraju!)

Nije to kukavicluk, vec ubijanje nije u nasim genima. Ja cesto govorim o nasilnim protestima (mislim da su mirni protesti najgluplja stvar kad su u pitanju nasi politicari). Zapali zgradu parlamenta, unisti auta, prebij ih, pa nek se im se sudi, ali brate ubistvo je previse. Mislim da je nedostatak atentata jedna pozitivna stvar sto se tice Bosne.

U drzavama gdje ima ludih ljudi koji se ne boje atentata, obicno nevini stradaju, ili oni koji nisu zasluzili smrt. Pogledaj Amerikance i koje su ljude ubili ili pokusali ubiti. To uopste ne moze biti pozitivna stvar. U civiliziranoj zemlje se ljudima treba suditi.
kanocale

#89 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by kanocale »

ko je jos lud da ubija za necije sulude ideje?
dustaban

#90 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by dustaban »

TheMule wrote: Nije to kukavicluk, vec ubijanje nije u nasim genima. Ja cesto govorim o nasilnim protestima (mislim da su mirni protesti najgluplja stvar kad su u pitanju nasi politicari). Zapali zgradu parlamenta, unisti auta, prebij ih, pa nek se im se sudi, ali brate ubistvo je previse. Mislim da je nedostatak atentata jedna pozitivna stvar sto se tice Bosne.
U drzavama gdje ima ludih ljudi koji se ne boje atentata, obicno nevini stradaju, ili oni koji nisu zasluzili smrt. Pogledaj Amerikance i koje su ljude ubili ili pokusali ubiti. To uopste ne moze biti pozitivna stvar. U civiliziranoj zemlje se ljudima treba suditi.
Sad odosmo predaleko...
Ako se vratis unatrag vidjet ces da ni ja ne govorim o ubijanju. Upotrijebio sam samo termion kako bi dobro dosao "hitac odozdo nagore" cisto kao opomena, jer ovo kako se ova krmad ponasa je cisti dokaz koliko su se osilili i koliko se ne boje ni Boga ni Naroda.

Ovdje nema vise prostora za finu pricu, cak ni za kakvu pricu.
Ja zato sasvim podrzavam Sefera (o kojemu btw imam inace mnogo rezervi) kad je neki dan otvoreno i odresito odbrusio da sa Dodikom treba "po kratkom postupku"!
Eto nije pucao (mada je on sam bio zrtva atentata) ali je RIJECIMA ucinio najvise sto se rjecima moze uciniti. ZAPRIJETIO.
Ako je Dodika makar malo zamislio, postigao je svoj cilj.

PREMA TOME...
sta fali zaturiti ovakvu pricu. Da malo podsjetimo te mrcine da su i oni tek smrtnici.
Onaj tip sto se onomad uvukao medju novinare i prislonio uz Dodika, pa ga verbalno isprovocirao (pomozite mi zaboravih mu ime)... pa to je SJAJNO. Dodik, ako je imalo pametan, bi trebao da skonta da je taj fini provokator mogao biti i covjek sa bombom!

Ja ozbiljno razmisljam da si nabavim neki displej koji radi na 12V, metnem ga u auto i kad naidje ona horda sa pratnjom i onim crveno-plavim light show-om, pa jos kad majmun iz pratnje ukljuci megafon i vice "skloni se"... a sve to u jutarnjoj shpici kad se nemas gdje skloniti... e imam tako silnu zelju da im preko displeja posaljem odgovarajucu poruku "sklonite se vi, pichka vam materina!".
Za takav "atentat" mi malo fali.

Dakle, nemojte ubijati, ali prestanite biti pichke i same sebe nazivati atentatorima ako naglas iznosite ono sto vam je na dusi. Mi ovdje, jebote, nemamo ni grafite kakvi bi svugdje u ovakvoj situaciji bili normalna stvar.

Samo vi nastavite biti fini i izbjegavajte nezakonite radnje, dok lagano i nezaustavivo i "po zakonu" idete u PM!
raoul duke

#91 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by raoul duke »

Image

Sretno dusta!!! Ucini to za sve nas! Ja cu te pratit preko crne hronike
prorok

#92 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by prorok »

Istina za dastuuu
TheMule

#93 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by TheMule »

dustaban wrote:
TheMule wrote: Nije to kukavicluk, vec ubijanje nije u nasim genima. Ja cesto govorim o nasilnim protestima (mislim da su mirni protesti najgluplja stvar kad su u pitanju nasi politicari). Zapali zgradu parlamenta, unisti auta, prebij ih, pa nek se im se sudi, ali brate ubistvo je previse. Mislim da je nedostatak atentata jedna pozitivna stvar sto se tice Bosne.
Sad odosmo predaleko...
Ako se vratis unatrag vidjet ces da ni ja ne govorim o ubijanju. Upotrijebio sam samo termion kako bi dobro dosao "hitac odozdo nagore" cisto kao opomena, jer ovo kako se ova krmad ponasa je cisti dokaz koliko su se osilili i koliko se ne boje ni Boga ni Naroda.

Ovdje nema vise prostora za finu pricu, cak ni za kakvu pricu.
Ja zato sasvim podrzavam Sefera (o kojemu btw imam inace mnogo rezervi) kad je neki dan otvoreno i odresito odbrusio da sa Dodikom treba "po kratkom postupku"!
Eto nije pucao (mada je on sam bio zrtva atentata) ali je RIJECIMA ucinio najvise sto se rjecima moze uciniti. ZAPRIJETIO.
Ako je Dodika makar malo zamislio, postigao je svoj cilj.

PREMA TOME...
sta fali zaturiti ovakvu pricu. Da malo podsjetimo te mrcine da su i oni tek smrtnici.
Onaj tip sto se onomad uvukao medju novinare i prislonio uz Dodika, pa ga verbalno isprovocirao (pomozite mi zaboravih mu ime)... pa to je SJAJNO. Dodik, ako je imalo pametan, bi trebao da skonta da je taj fini provokator mogao biti i covjek sa bombom!

Ja ozbiljno razmisljam da si nabavim neki displej koji radi na 12V, metnem ga u auto i kad naidje ona horda sa pratnjom i onim crveno-plavim light show-om, pa jos kad majmun iz pratnje ukljuci megafon i vice "skloni se"... a sve to u jutarnjoj shpici kad se nemas gdje skloniti... e imam tako silnu zelju da im preko displeja posaljem odgovarajucu poruku "sklonite se vi, pichka vam materina!".
Za takav "atentat" mi malo fali.

Dakle, nemojte ubijati, ali prestanite biti pichke i same sebe nazivati atentatorima ako naglas iznosite ono sto vam je na dusi. Mi ovdje, jebote, nemamo ni grafite kakvi bi svugdje u ovakvoj situaciji bili normalna stvar.

Samo vi nastavite biti fini i izbjegavajte nezakonite radnje, dok lagano i nezaustavivo i "po zakonu" idete u PM!
To je nesto drugo. Tvoje pitanje iz uvodnog posta je bilo veoma specificno, tj. pravi atentat i zasto ga niko nije izveo.
malsal

#94 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by malsal »

Nema atentata jer nemas koga ubit.
Obicno su izuzetne osobe koje su u stanju promjenuti prilike meta atentata - Ghandi, Martin Lutehr King, Kennedy, Lincoln... sta bi iko dobio atentatima na ove nase ublehe, prevarante, lazove, lopove, nazovi lidere...ubijes jednog dodje drugi.
U Srbiji su ubili jedinog normalnog politicara koji je dosao na vlast u zadnji 25 godina, kod nas jos niko normalan nije dosao na vlast tako da nema govora o atentatima.
dustaban

#95 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by dustaban »

TheMule wrote:
dustaban wrote:bla, bla, bla...
To je nesto drugo. Tvoje pitanje iz uvodnog posta je bilo veoma specificno, tj. pravi atentat i zasto ga niko nije izveo.
Ma da ti pravo kazem onaj upitnik u prvom postu je, kako da ti kazem, veoma opcenit!

Dakle, da dalje pojasnim, ja ne nagovarm, nedajboze, nikoga na "pravi atentat", ali se ujedno pitam, stovise, cudim se, zasto nema nikakvog otpora, ukljucujuci i prave i krive atentate.
Dakle, samo se pitam :?:
I pri tome, naravno, nista loshe nisam mislio...
lafony

#96 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by lafony »

Ma da ti pravo kazem onaj upitnik u prvom postu je, kako da ti kazem, veoma opcenit!

Dakle, da dalje pojasnim, ja ne nagovarm, nedajboze, nikoga na "pravi atentat", ali se ujedno pitam, stovise, cudim se, zasto nema nikakvog otpora, ukljucujuci i prave i krive atentate.
nemoj se sad vadit ,ode ti u zenicu!!! istetoviraj se da izgledas opasnije
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#97 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by plain vanilla »

jer je Mevlid u zatvoru :D
dustaban

#98 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by dustaban »

lafony wrote:

nemoj se sad vadit ,ode ti u zenicu!!! istetoviraj se da izgledas opasnije
ja mislim da bi mi najbolja tetovaza bila - upitnik na grudima
(mada mi usklichnik ne gine odostraga!)
Stagolee

#99 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Stagolee »

Pa valjda ljudi vide kako je u kolektivnom pamćenju prošao najpoznatiji atentator svih vremena :lol:
Post Reply