Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frustrira

Post Reply
FOČANSKI PROPISI

#76 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by FOČANSKI PROPISI »

Semire,u Bjelimićima ima desetak momaka,a ni jedne žene na vidiku.
smijesni_ste

#77 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by smijesni_ste »

Oligarh wrote:
Doktor29 wrote:
banovan wrote:Pa moze se reci da one samim tim formiranjem tog zenskog doma u parlamentu,vrse diskriminaciju nad muskarcima.Koji je razlog da se formira neki dom u kojem mogu biti samo zene.Ako to nije diskriminacija,ja ne znam sta je onda.A znaju uokolo razvetati pricu kako su diskriminirane.
Nitko ne kaze da su doveli nekog Milosa iz Beograda da ih organizuje i odredi viziju, misiju i strategiju, gdje i za koga je Milos pisao strategiju kada su njegovi sunarodnjaci silovali na hiljade zena ranih devedesetih u Istocnoj Bosni
Kakav jeftin pokušaj kvazipopulistickog "bošnjačkog" spina! Samo prebaci na zlo '90tih i sve će se ostalo zaboraviti.
Stvarno fuj....čime se sve služe pojedinci :o
madner

#78 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by madner »

Ove zene su za pluralizam dok neko nema misljenje kontra njihovom misljenju. Hajka na neistomisljenika, ne diskutuju o poruci nego o osobi.

Semire izdrzi.
stokton

#79 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by stokton »

Michun wrote:I na ovoj temi sam evo stvorila misljenja o forumasima. :shock:
Ko god nije gledao, neka pogleda i neka zamisli da je to njegova mama, sestra, kcerka.
Image
I kakve veze to ima sa izjavom dotičnog?
ejs

#80 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by ejs »

Pa ovo za samar je tacno,osim ako je neko levat pa puca samare bez razloga
Doktor29

#81 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

FOČANSKI PROPISI wrote:Semire,u Bjelimićima ima desetak momaka,a ni jedne žene na vidiku.
Iz kojeg ti udruzenja dolazis :D :D
stokton

#82 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by stokton »

Kaćunak wrote:Davno je to Duhovni Vođa objasnio:

:D
Dobar dobar :mrgreen:
zrla_frla

#83 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by zrla_frla »

Dok god spol služi kao osnov za diskriminaciju - ne samo da može, nego i mora služiti i kao osnov za političko udruživanje...

Forumaši i građani koji podržavaju Efendića - stidite se!
Doktor29

#84 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

madner wrote:Ove zene su za pluralizam dok neko nema misljenje kontra njihovom misljenju. Hajka na neistomisljenika, ne diskutuju o poruci nego o osobi.

Semire izdrzi.
Heroj a ne Zlocinac :D
Michun

#85 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Michun »

Ko razumije shvatice.
Nemam namjeru da elaboriram svoje misljenju o polozaju zene u BiH.
Ovo sam preporucila kao edukaciju svima koji misle da je doticni rekao pametnu stvar oko ispiranja mozga i nemogucnsoti socijalizacije kad se zene udruze.
Maxxtro

#86 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Maxxtro »

Je li iko na ovoj temi sposoban da kriticki razmislja i da zasniva svoje stavove na racionalnim argumentima? Cini mi si da je mozak vecine ljudi na ovoj temi sposoban samo za par osnovnih modaliteta misli, pa se kod ovakvih izjava Efendica, covjek automatski trpa pod pretinac soviniste, papka, zenomrsca, primitivca. Garant i tuce zene. Evo o cemu pricam:
Oligarh wrote: Naime, ovakav način rasprave o pravu udruživanja (a još uvijek u ovoj zemlji je pravo udruživanja ustavno zagarantovana sloboda) i to od nekoga ko, uslovno rečeno, predstavlja najveću lokalnu zajednicu u državi, nije samo totalno nepotreban, već i krajnje društveno degutantan. Gospodin Efendić zadire u pravo udruživanja i to na rodnom osnovu, koji je, po pitanju kršenja, veoma tanak led na ovim područjima.
Preneseno direktno sa portala, izjava Efendica: "Ne sporim ja kolegicama parlamentarkama pravo da se udružuju i djeluju na spolnoj osnovi kroz ženski klub, ali imam svoj stav o tome i pravo da ga javno iznesem, što sam i uradio. Mislim da nema potrebe za takvim izdvajanjem (autosegregacijom) u posebne klubove obzirom da su parlamentarke potpuno ravnopravne članice Parlamenta prema važećim zakonima ove države. "

Pa ko je ovdje lud? Kome on brani ikakva prava? Je li iko ovdje procitao izjavu covjeka? Je li on smije iznijeti svoj stav? Kako se doslo od izjave da je politicko udruzivanje bazirano na spolnoj pripadnosti stetno, do toga da neko brani zenama da se bave politikom, ili da im je mjesto u kuhinji? Uostalom, moze li mi neko pokusati racionalnim argumentima, bez niskih udaraca po nekoj mektebsko-vjersko-vehabijskoj liniji, obrazloziti sta je tacno diskriminirajuce u njegovoj izjavi?
Akibh

#87 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Akibh »

Doktor29 wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Semire,u Bjelimićima ima desetak momaka,a ni jedne žene na vidiku.
Udruzenje 'Focaci u Sarajevu'
Jest nepoznato ali zato imaju najvise clanova
:D Halalite
Doktor29

#88 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

Michun wrote:Ko razumije shvatice.
Nemam namjeru da elaboriram svoje misljenju o polozaju zene u BiH.
Ovo sam preporucila kao edukaciju svima koji misle da je doticni rekao pametnu stvar oko ispiranja mozga i nemogucnsoti socijalizacije kad se zene udruze.
Kako ne kontate da on misli isto i za muskarce, tu je bilo govora o zenama a kladim se da je ovo komentarisao na temu muskog udruzivanja da nitko ne bi ni primjetio
VjecitiStudent

#89 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by VjecitiStudent »

Tišu žene, ako nastavite mogle bi i one dvije preostale sirotice u SDA dobiti nogu. :oops:
MedenoSrce

#90 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by MedenoSrce »

papucar :mrgreen:

ne udruzuju se one jer nisu ravnopravne nego da vas tracaju :skoljka:
Doktor29

#91 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

Maxxtro wrote:Je li iko na ovoj temi sposoban da kriticki razmislja i da zasniva svoje stavove na racionalnim argumentima? Cini mi si da je mozak vecine ljudi na ovoj temi sposoban samo za par osnovnih modaliteta misli, pa se kod ovakvih izjava Efendica, covjek automatski trpa pod pretinac soviniste, papka, zenomrsca, primitivca. Garant i tuce zene. Evo o cemu pricam:
Oligarh wrote: Naime, ovakav način rasprave o pravu udruživanja (a još uvijek u ovoj zemlji je pravo udruživanja ustavno zagarantovana sloboda) i to od nekoga ko, uslovno rečeno, predstavlja najveću lokalnu zajednicu u državi, nije samo totalno nepotreban, već i krajnje društveno degutantan. Gospodin Efendić zadire u pravo udruživanja i to na rodnom osnovu, koji je, po pitanju kršenja, veoma tanak led na ovim područjima.
Preneseno direktno sa portala, izjava Efendica: "Ne sporim ja kolegicama parlamentarkama pravo da se udružuju i djeluju na spolnoj osnovi kroz ženski klub, ali imam svoj stav o tome i pravo da ga javno iznesem, što sam i uradio. Mislim da nema potrebe za takvim izdvajanjem (autosegregacijom) u posebne klubove obzirom da su parlamentarke potpuno ravnopravne članice Parlamenta prema važećim zakonima ove države. "

Pa ko je ovdje lud? Kome on brani ikakva prava? Je li iko ovdje procitao izjavu covjeka? Je li on smije iznijeti svoj stav? Kako se doslo od izjave da je politicko udruzivanje bazirano na spolnoj pripadnosti stetno, do toga da neko brani zenama da se bave politikom, ili da im je mjesto u kuhinji? Uostalom, moze li mi neko pokusati racionalnim argumentima, bez niskih udaraca po nekoj mektebsko-vjersko-vehabijskoj liniji, obrazloziti sta je tacno diskriminirajuce u njegovoj izjavi?
:thumbup: :dance:
FOČANSKI PROPISI

#92 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Maxxtro wrote:
Pa ko je ovdje lud? Kome on brani ikakva prava? Je li iko ovdje procitao izjavu covjeka? Je li on smije iznijeti svoj stav?
ne razumiješ!
Ne valja mu stav,to je problem.
Doktor29

#93 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

Akibh wrote:
Doktor29 wrote:
Udruzenje 'Focaci u Sarajevu'
:lol: :lol: , malo nas je ali smo jaki :D
FOČANSKI PROPISI

#94 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Akibh wrote: Udruzenje 'Focaci u Sarajevu'
Mi markiramo problem,Semir rješava.
zrla_frla

#95 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by zrla_frla »

Problem je upravo njegova nesposobnost da vidi razliku između položaja žena i muškaraca u BiH. Situacija jeste loša generalno, to niko ne spori, ali moraš biti slijep/glup ili oboje da ne vidiš da je ženama mnogo gore. Muškarac nikada neće doživjeti tu vrstu poniženja koju žene svakodnevno trpe. Pitajte svoje majke, sestre, prijateljice, supruge.

Pravo na svoje mišljenje ima, naravno, ali kao vršilac javne funkcije mora biti spreman da se suoči sa posljedicama kada to mišljenje javno objavi i time otkrije svoju političku nesposobnost (o intelektualnim sposobnostima ne želim ni misliti).
Doktor29

#96 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Maxxtro wrote:
Pa ko je ovdje lud? Kome on brani ikakva prava? Je li iko ovdje procitao izjavu covjeka? Je li on smije iznijeti svoj stav?
ne razumiješ!
Ne valja mu stav,to je problem.
Sve negativno oko njega i izjava dolazi iz cinjenice da je on Nacelnik ispred SDA i da je pobjedio tamo gdje SDP nije planirao nikada izgubiti, pa Besima Boric njegovu izjavu poredi sa silovanjem zena u Indiji i Egiptu, koja patoloska mrznja je to
Oligarh

#97 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Oligarh »

Maxxtro wrote:Je li iko na ovoj temi sposoban da kriticki razmislja i da zasniva svoje stavove na racionalnim argumentima? Cini mi si da je mozak vecine ljudi na ovoj temi sposoban samo za par osnovnih modaliteta misli, pa se kod ovakvih izjava Efendica, covjek automatski trpa pod pretinac soviniste, papka, zenomrsca, primitivca. Garant i tuce zene. Evo o cemu pricam:

Efendić pominje "njegov stav" o pomenutom pravu udruživanja. Upravo to je poenta priče. Svi mi imamo stavove o nečemu, ali kao javna osoba on bi morao znati da je upravo njegov stav taj koji ima težinu. Mnogo veću od naših stavova koje ovdje prezentiramo skriveni iza naših profila.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
MedenoSrce

#98 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by MedenoSrce »

zrla_frla wrote:Problem je upravo njegova nesposobnost da vidi razliku između položaja žena i muškaraca u BiH. Situacija jeste loša generalno, to niko ne spori, ali moraš biti slijep/glup ili oboje da ne vidiš da je ženama mnogo gore. Muškarac nikada neće doživjeti tu vrstu poniženja koju žene svakodnevno trpe. Pitajte svoje majke, sestre, prijateljice, supruge.

Pravo na svoje mišljenje ima, naravno, ali kao vršilac javne funkcije mora biti spreman da se suoči sa posljedicama kada to mišljenje javno objavi i time otkrije svoju političku nesposobnost (o intelektualnim sposobnostima ne želim ni misliti).
:thumbup: samo da ne ostane na prethodnoj strani
Doktor29

#99 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

zrla_frla wrote:Problem je upravo njegova nesposobnost da vidi razliku između položaja žena i muškaraca u BiH. Situacija jeste loša generalno, to niko ne spori, ali moraš biti slijep/glup ili oboje da ne vidiš da je ženama mnogo gore. Muškarac nikada neće doživjeti tu vrstu poniženja koju žene svakodnevno trpe. Pitajte svoje majke, sestre, prijateljice, supruge.

Ma nikada i nicim on ne negira prava zena nego iznosi misljenje da to nije dobro, ne kaze da ce zabraniti ili da treba zabraniti, ako je to isto onda...Naravno da je teze zenama ali vjeruj nije tesko zenama u tim udruzenjima, tesko je majkama, sestrama a koliko sam cuo on nema problema u tim odnosima i bilo bi super cuti komentar zene koja ga poznaje
ejs

#100 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by ejs »

Bas vam je tesko,kad prelazite preko ceste svi vam stanu,doduse da gledaju u guzove al stanu,mene kad vide stisnu jos gas.
Murija vam oprasta kazne u saobracaju, itd
I opet vam nesto fali,koji ste vi to faktor da vas se tretira nesto posebno i titra vam se.
Sve nesto ravnopravnost a imaju 1000 specijalnih zelja.ma odabi
Post Reply