Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Perspektiva wrote:Hoce li napadati starije ljude? I sta mislite da li imaju hrabrosti potegnuti noz ako se usprotivis, ili idu na blef da zavaraju i uplase zrtvu ?!
Ja sam tada imala noz ispod grla i nisam od straha reagovala i poslije mi na vjestacenju kaze doktor da me je spasilo to sto nisam vristala jer s obzirom da su narkomani ne zna se sta bi bili u stanju uraditi.
Perspektiva wrote:Hoce li napadati starije ljude? I sta mislite da li imaju hrabrosti potegnuti noz ako se usprotivis, ili idu na blef da zavaraju i uplase zrtvu ?!
Ja sam tada imala noz ispod grla i nisam od straha reagovala i poslije mi na vjestacenju kaze doktor da me je spasilo to sto nisam vristala jer s obzirom da su narkomani ne zna se sta bi bili u stanju uraditi.
I kako si se izvukla?
naislo auto i zasvirao, oni uzeli tasnu i pobjegli.
zlo87 wrote:
Znaju nositi nož i staviti ga ispod grla i prijetiti a kada neko priđe odmah se hvataju noge.
Opet im nemoj nikad okretat ledja isprati ih pogledom makar 200 m
Greberica zbavi sprej/soker ili idi na neki kurs samoodbrane. Barem da tebi ulije tu neku dozu sigurnoscu da nemoras strepiti kad god neko pored tebe prodje.
Najopasnije mjesto u Sarajevu mi je ovaj forum.Sve mangupi
O stvarima koje nismo dozivili tesko je govoriti sve dok ti se ne dese (ako ti se uopste dese)...
Narkomana i krađa je vazda bilo ali ovako blagih kazni nije tako da normalno koriste sve pogodnosti zakona....
Tebi je smiješno ali ko to doživi vjeruj mi da nosi traume koje nikad sasvim ne prođu.
Ma ne na taj način da mi je smiješno, pogrešno si me shvatio. Znali su i mene uhvatiti pa tražiti mobitel, pare, itd ali hvala Bogu svaki put sam se izvukao, nisam nikad ništa zijanio od stvari.
Rijetko ko kad pritekne u pomoc. Ne smiju ljudi iz sopstvenog straha, sto je donekle razumljivo s' obzirom da su naoruzani. Da nemaju oruzja plehali bi ih svaki dan
Zaboravih dodati, jednom prilikom u osnovnoj (Camil Sijaric), na velikom odmoru u krugu skole 'naci bile djevojke na klupi, neki levat pris'o, izvadio noz, one se istraumirale, sva sreca nit' im je sta uspio uraditi nit' sta uzeti. Nesto se ne sjecam da l' su ga uhvatili, posto su na skoli postavljene kamere, pa su ga kao snimile.
I ja sam vec ranije nekoliko puta pisao na ovu temu, naglasivsi kako su mi majku napali u centru grada, subota, suncan dan, podne i oteli joj (strgnuli) zlatne lancice, koji su se srecim prekinuli te je nisu zadavili ili ozbiljnije povrijedili, tetku u Ferhadiji u sred dana, takodjer lijepi suncani dan, podne, zgulili zlatnu narukvicu sa ruke, pri tome joj ozbiljnije ozlijedivsi ruku, pisao sam mnogo puta o redovnom razbijanju prozora na automobilima parkiranim (primjera radi) na oznacenom parkingu od pozorista do Drvenije, pisao sam mnogo puta o gusarski naparkiranim autima....no najveca je tragedije sto pojedini forumasi koji su po profesiji POLICAJCI "skacu" na mene i prijete sto sam o tome pisao, sto o tome govorim, sto potezem ta NEVAZNA pitanja i prozivam policiju, jer policija ima i vaznijh poslova od sprecavanja otimanja bezvrijenih lancica od bespomocnih zena u Ferhadiji, od razbijanja bezvrijednih stakala na autima i sl.
Ja ne prigovaram kriminalcima, oni "samo rade" svoj posao i ja tu ne mogu nista promijeniti, ja prigovaram policiji koje nece ili ne zna da nas zastiti, a nama nije dozvoljeno da se sami branimo (jer bi mogli prekrsajno do krivicno odgovarati) i jos na kraju predstavnici te iste policije pljuju po nama gradjnaima jer pisemo o tome.
No, cini mi se da ja nisam vise izuzetak, ocito je da velika vecina gradjana otvoreno pise o nezainteresovanosti policije za red i mir u gradu, pa ce navedeni ali neimenovani forumasi POLICAJCI morati od sada da prijete ne samo meni (prijete kao naci ce me po IP broju !!!), nego i velikom broju forumasa koji odlucno trazi da ih se kao gradjane ovoga grada zastiti.
Ovoga Pecanca su proglasavali buducim Eliotom Nesom ako bude izabran, no kada su ga napokon izabrali, i njega kao i ostale prije njega boli "uvo" za sve, a ja nikako nisam mogao da "progutam" po petnaestak parkiranih vozila na malom "potezu" od ulaza u Ulicu Kantardzica pa do ulaza u zgradu "Svjetlost" i nebrojeno sam puta zvao policiju, ali ništa - šipak. Boli njih ona stvar.
(ponovno napominjem i ogradjujem se, svaka cast onom dijelu policije i tuzilastva koji hrabro rade na poslovima visokog kriminala, o cemu ne znam puno, osim iz medija, ovdje govorimo o stvarima koje nas "male" gradjane dodiruju i o stvarima koje "vidimo" i o stvarima sa kojima se svakodnevno suocavamo)
hmm...
a vi ko fol prezivili 4 godine rata ?
10 puta se sigurnije osjecam u sarajevu nego u berlinu, parizu ili bostonu..
svaki danom uzduz i poprijeko sarajeva vidim mlade djevojke kako same hodaju mracnom ulicom.
hajde to uradi u berlinu ?
a new yorku da ne pricam.
to se jednostavno ne radi. common sense.
sarajevo je realitvno sigurno za jedan grad od 700 hiljada stanovika koji dnevno prodju kroz njega.
samo sto vi sanjate da u drugim drzavama nema narkomana?
kada dodjes u berliner bahnhoff pa vidis narkomana kako sprica heroin u vene. niko od policije mu i ne prilazi da ga odmakne.
iamia wrote:hmm...
a vi ko fol prezivili 4 godine rata ?
10 puta se sigurnije osjecam u sarajevu nego u berlinu, parizu ili bostonu..
svaki danom uzduz i poprijeko sarajeva vidim mlade djevojke kako same hodaju mracnom ulicom.
hajde to uradi u berlinu ?
a new yorku da ne pricam.
to se jednostavno ne radi. common sense.
sarajevo je realitvno sigurno za jedan grad od 700 hiljada stanovika koji dnevno prodju kroz njega.
samo sto vi sanjate da u drugim drzavama nema narkomana?
kada dodjes u berliner bahnhoff pa vidis narkomana kako sprica heroin u vene. niko od policije mu i ne prilazi da ga odmakne.
Ma najnormalnija stvar je da se ne hoda ulicama... Common sense... To su tekovine demonkratije i glOBALIzacije...
pa prva stvar sto naucis o osobnoj sigurnosti je ta: da ne ulazis u mracne ulice .. .sam.
osim ako nisi 2 i po metra visok i 150 kg., i sa sobom nosis uzi.
ja svaki danom u sarajevu vidim djevojke ( od 15 do 30 godina) kako po parkovima i sablasnim ulicama same hodaju. u po noci.
to se fakin ne radi nigdje na svijetu.
u new yorku bi bila odmah zaklana, silovana, i isjecena na nekoliko komada.
po tom redoslijedu.