Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000 km

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Zux

#76 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by Zux »

Ne znam kako jednom ne shvatite da jedni druge necete ni u sta ubijediti :D

Mozemo ovdje reci svoje misljenje, ali treba biti objektivan i staviti na stranu price "Alfa je smece, Renault je smece, VW je smece, Audi je smece". VW licno smatram ponajvecom ublehom u autoindustriji zadnjih 10-15 godina (period u kojem su se mnogi proizvodjaci primakli kvalitetom), ali ne tvrdim da je sranje nego jednostavno smatram da za one pare koje oni traze mozes dobiti puno vise kod drugih proizvodjaca. Na stranu dizajn i udobnost koji su im na najnizem mogucem nivou, ali to mozemo staviti i u domen ukusa pa ne bih dalje raspravljao. Ovaj AutoBildov test dosta toga govori, ali isto tako ne moze biti ultimativno mjerodavan. Tvrditi na osnovu nekoliko primjeraka jednog modela da je smece ili uberkvalitet moze samo budala. One statistike DEKRE i ADACA isto tako dosta govore, ali opet s rezervom treba uzeti. Cinjenica kakvih debila ima za volanom i sta rade s autom i kako ga voze nije uracunata ni u jednu statistiku niti moze biti.
Revolver

#77 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by Revolver »

GaRGa wrote:
em11r wrote: C5 se pokazao kao maratonac u dobroj formi. Najveći problem je bio kvar hladnjaka zraka (intercooler).

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

kako su odmjerili ovo auto to nije zdravo :)

citat:
Audi ist unser Vorbild, was Qualität angeht," verkündete Projektleiter Michel Lejeune damals. Deshalb wurden bei der Konstruktion des C5 wie nie zuvor als deutsch geltende Qualitätsmaßstäbe angelegt.
svaka im čast. nadmašili su svoj uzor :D
em11r

#78 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by em11r »

GaRGa wrote:
em11r wrote:Image
C5 se pokazao kao maratonac u dobroj formi. Najveći problem je bio kvar hladnjaka zraka (intercooler).

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

kako su odmjerili ovo auto to nije zdravo :)

citat:
Audi ist unser Vorbild, was Qualität angeht," verkündete Projektleiter Michel Lejeune damals. Deshalb wurden bei der Konstruktion des C5 wie nie zuvor als deutsch geltende Qualitätsmaßstäbe angelegt.
Ma apsolutni pobjednik testa :)

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
lavic

#79 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by lavic »

johntra wrote:
basicm wrote:
šta ti misliš da je BMW presveto auto i da se ne kvari? nemoj biti smiješan, majke ti...evo, vidimo kako stoji BMW, na 10 je mjestu, a kad pogledaš listu od 90 auta koji su prošli ovaj test, BMW sve lošiji i lošiji...ovih dana gledam peticu e39, jer mi se auto oduvijek sviđalo, pa kažem da vidim kakav je onaj 2.0 redni šestak, pa onda nađem da je motor imao više grešaka nego bilo koji motor tih godina, čak i, po tebi, jadni ekvivalentni 2.0 TS motor iz Alfe...i to kao neki dokaz da je nešto bolje?
Johntra, osvrnucu se samo na ovaj dio vezano za poziciju BMW, nemoj iskrivljavati cinjenice, da ne kazem sta drugo,
BMW sa tricom je deseti i drugi, ovoga drugog si nekako zaboravio.
Druga stvar BMW-ov benzinski redni sestak 2.0 sa 150KS je jedan od najboljih motora i oni su ga ugradjivali sve dok bas nije bio prevazidjen od konkurencije. Bilo ga je u E36, u E46, i u E 39, bas je los motor.

PS. Kako ide prodaja tvog Fiata?
johntra

#80 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by johntra »

@lavic...pa eto, baš kad ćemo o BMW-u, jer gledam da ga možda uzmem, ako bi našao finu E39-ku (vani), nije baš toliko dobar motor...boji je onaj sa varijantom od 170 KS i povećanom kubikažom...prva serija tih motora od 150 KS, pati od habanja košuljica cilindara, pa se gubi kompresija vremenom...u kasnijim serijama je materijal košuljica zamijenjen, pa nema tih problema...onda taj motor ima i problem sa gubljenjem rashladne tečnosti, jer su mu spojevi crijeva loši i vremenom zna gubiti pravo vodu, a ako se to ne pazi, eto belaja...jbga, ni dizelaši nisu neka velika kvaliteta, pogotovo dedo 525, a skoro svi dizelaši tih godina su imali problema sa turbinom...ipak, menije benzin draži, tako da me dizel ne interesuje, a E39 je jedini BMW kojeg bi volio imati...
što se tiče prodaje jatafi, zanimanja ima, ali su većina zamjene, a i nagledao sam se raznih grobova, tako da mi je zamjena zadnja na listi...dao bi ga za keš povoljno, pravom kupcu, kao što je to i danas standard prilikom prodaje...i ne žuri mi se nešto posebno, ako ko izleti, izleti...
lavic

#81 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by lavic »

johntra wrote:@lavic...pa eto, baš kad ćemo o BMW-u, jer gledam da ga možda uzmem, ako bi našao finu E39-ku (vani), nije baš toliko dobar motor...boji je onaj sa varijantom od 170 KS i povećanom kubikažom...prva serija tih motora od 150 KS, pati od habanja košuljica cilindara, pa se gubi kompresija vremenom...u kasnijim serijama je materijal košuljica zamijenjen, pa nema tih problema...onda taj motor ima i problem sa gubljenjem rashladne tečnosti, jer su mu spojevi crijeva loši i vremenom zna gubiti pravo vodu, a ako se to ne pazi, eto belaja...jbga, ni dizelaši nisu neka velika kvaliteta, pogotovo dedo 525, a skoro svi dizelaši tih godina su imali problema sa turbinom...ipak, menije benzin draži, tako da me dizel ne interesuje, a E39 je jedini BMW kojeg bi volio imati...
što se tiče prodaje jatafi, zanimanja ima, ali su većina zamjene, a i nagledao sam se raznih grobova, tako da mi je zamjena zadnja na listi...dao bi ga za keš povoljno, pravom kupcu, kao što je to i danas standard prilikom prodaje...i ne žuri mi se nešto posebno, ako ko izleti, izleti...
Johntra,
E 39 je dobar robustan auto, 2.2 benzinca ces naci tek od 2000 godine, motor nema "izdera".
Za 2.0, 150ks uglavnom su krivci vozaci, htjeli bi da je jeftiniji, manje trosi a da ide kao 525i, jebi ga ne moze.
TDS motore izbjegni iz razloga sto idu dobro pa ih vozaci "deru" pa pregriju glavu i onda ga baci.

Evo ga jedan za razmislit:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... age=150000
Ili
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... age=150000
johntra

#82 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by johntra »

Fin ti je izbor, samo da ne začatavamo temu... :D
ma meni nije bitna potrošnja, plin nikad ne bi stavio, a 150 KS je opet optimum snage za to auto...nije startan, ali taman da ima dovoljno snage, a ne isključujem ni karavana isto...neki dan sam našao jednog u Italiji dobrog, 2.750 eura, karavan je bio, ali je odmah i otišao...uglavnom, E39 je u užem izboru za sljedeće auto, pa ćemo vidjeti šta će biti...
basicm

#83 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by basicm »

To sa kosuljicama je bio problem u Britaniji kao sto Wiki kaze, nigdje drugo. Ja licno sam imao 2.0 11 godina, pa kupio Megane. Zato sam ja ovakav kad se spomene BMW, i akobogda vracam se prvom prilikom.
preludezalude

#84 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
Bakir1 wrote:OT
gorane razumijes li njemacki?
sjecas se sta smo jednom davno pricali:
http://www.uni-due.de/~hk0378/publikati ... ichten.pdf
Nazlost ne, pogledao samo "domaci" link, ali sa aspekta ciste matematike primjetio da, ako je necega 5 x vise 5 x su vece sanse da se nesto desi.
Gorane, o cemu ti pricas??? Sta 5x vise. Testiran je jedan pasat, jedna alfa159, jedan audi4, jedan...
Sta 5x vise????
goran16v

#85 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Gorane, o cemu ti pricas??? Sta 5x vise. Testiran je jedan pasat, jedna alfa159, jedan audi4, jedan...
Sta 5x vise????
Koji dio recenice "Ja statisticki mogu primjetiti da je u 20 auta 5 iz VW koncerna" ti nije jasan????
preludezalude

#86 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Gorane, o cemu ti pricas??? Sta 5x vise. Testiran je jedan pasat, jedna alfa159, jedan audi4, jedan...
Sta 5x vise????
Koji dio recenice "Ja statisticki mogu primjetiti da je u 20 auta 5 iz VW koncerna" ti nije jasan????
Oni su testirali modele automobila a ne koncerne.
goran16v

#87 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

BISCANIN2 wrote:
A ko se žali na dizne ,a evidetno da nema 2.0 ili 1.9da ih nije mjenjao, ko se žali na zamajac a imali da ga nije promjenio ,pa turbine i nekakvi messer ventili .
Imam ja 2,0 TDI evo 7. godina, imao prije toga 1,9 TDI 5. godina, ni na jednom nikad nisam zamjenio ni diznu ni turbinu, ni zamajac.
goran16v

#88 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
goran16v wrote:
Sta 5x vise????
Prije nego opet poletis sa besmislenim komentarom procitaj postove sa 1. i 2. strane, npr romeomoraprezivjeti, BISCANIN2, revolver, xm itd pa vidi kad se ovdje sa auta preslo na priu o koncernu.

@xm citroen
Vjerovatno imas mokre snove sto je jedna AR ispred auta ispred VW grupe, sto nije ni cudo jer ih je Skoda sa 4. mjesta sve redom zapisala sa npr 6 x manje kaznenih bodova od AR!
citroen xm

#89 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by citroen xm »

Nemam, ja se toliko ne ložim na ove testove.
Fazon je što postoji vas par napaljenka koji će založiti i rođenu majku da opravdaju VAG koncern i uopšte njemce. Pa tako kada na ovim testovima ispade da je Alfa pouzdanija od pola njemaca onda idu šuplje tipa starost modela, 5X više neki auta od drugih..... a to sve nema veze sa životom i samo je glupo izvlačenje.

Da je kojim slučajem ta Alfa bila na poslednjem mjestu ne bi trebalo ništa dokazivati jer su to sveti njemci dokazali već i za vas bi priča bila završena. E to je ta vaša dvoličnost karakteristična za švaboljupce, dvostruki aršini na svakom ćošku.
goran16v

#90 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

Po ovom testu Skoda A5 karavan je pouzdanija od oba druga brenda iz VW-a koji su bili na testu, Mercedesa, Forda, i Opela, pa i uvazene Toyote, te cijele garniture romanskih proizvoda, pa da vidim ko ima omudinu da napise da je Skoda i opcenito pouzdanija npr. od Audia, Merca ili Toyote. E pa na taj nacin treba posmatrati sva likovanja tipa AR pouzdanija...
BISCANIN2

#91 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by BISCANIN2 »

Da ponovimo od 4 zadnja tri su iz vag koncerna ,i ne mislim da je listing istinit ,mogu zamislit kako je listing bogat bio kad su lubenicara stavili na zadnje mjesto .
Gorane jeli 1,9 i 2.0 nemaju problema sa diznama ,turbinama ,plutajucim zamajcima i slicno ,ocekujem iskren odgovor.
Pored cinjenice da su na dnu prvi su poceli iz cista mira srati o alfi koja ima motore 2.4 i 1.9 koji su najbolji u klasi.
Samo da ti kazem da u familiji imam vlasnika servisa i kumova koji nesto znace u auto moto sportu sto se tice servisiranja .
Kratak odgovor imajuli 2.0 i 1.9 problema sa gore navedenim ili ne ?
goran16v

#92 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

BISCANIN2 wrote:Da ponovimo od 4 zadnja tri su iz vag koncerna ,i ne mislim da je listing istinit ,mogu zamislit kako je listing bogat bio kad su lubenicara stavili na zadnje mjesto .
Gorane jeli 1,9 i 2.0 nemaju problema sa diznama ,turbinama ,plutajucim zamajcima i slicno ,ocekujem iskren odgovor.
Pored cinjenice da su na dnu prvi su poceli iz cista mira srati o alfi koja ima motore 2.4 i 1.9 koji su najbolji u klasi.
Samo da ti kazem da u familiji imam vlasnika servisa i kumova koji nesto znace u auto moto sportu sto se tice servisiranja .
Kratak odgovor imajuli 2.0 i 1.9 problema sa gore navedenim ili ne ?
Ja evo 12. godinu vozim privatne 1,9 pa 2,0 TDI i nikad ni na jednom od njih nisam zamjenio ni turbinu, ni diznu, ni zamajac i sto se mene tice i iz iskustva 1. ruke - nemaju. Da li ti imas takvo iskustvo iz 1. ruke za to sto tvrdis ili si se naslusao prica od kumova i familije? Ocekujem iskren odgovor.
Druga stvar je zabluda oko zamajca, gurati zamajac u kvarove i potroseni zamajac nazivati kvarom i problemom je cist odraz bosanskog mentaliteta da se proteze preko jorgana pa redovno odrzavanje ispadne mana. VW nije jedini koji za pitanje prenosa velikog o.momenta bez trzanja koristi dvomaseni zamajac, ali ne procitah ni u jednom postu da je to i kod drugih mana.
Fakat ne kontam kako se ljudi hvataju ovih rezultata, a eto i ti. Prvi se hvatas argumenta "da su na dnu", a neces da pogledas da je po ovim parametrima AR smijesna za jednu Skodu. Meni je bilo sipmaticno vidjeti Skodu na 4. mjesto, jer je dugo vozim, ali je smjesno uzeti ove testove kao ista relevantno i tvrditi da je Skoda kvalitetnija npr. od Mercedesa!!! E tako je smijesno tvrditi i za sve ostale samo na osnovu ovog testa.
preludezalude

#93 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:
goran16v wrote:
Prije nego opet poletis sa besmislenim komentarom procitaj postove sa 1. i 2. strane, npr romeomoraprezivjeti, BISCANIN2, revolver, xm itd pa vidi kad se ovdje sa auta preslo na priu o koncernu.

@xm citroen
Vjerovatno imas mokre snove sto je jedna AR ispred auta ispred VW grupe, sto nije ni cudo jer ih je Skoda sa 4. mjesta sve redom zapisala sa npr 6 x manje kaznenih bodova od AR!
Ne baljezgaj vise. Kako jadno i pateticno s tvoje strane izvlakusa da je 5x vise auta iz vw koncerna pa je i samim tim 5x veca sansa za kvarove. Ovo je do sad tvoja najveca glupost koju si izvalio. Pa i da je samo pasat testiran iz vw koncerna opet bi imao iste kvarove i isto negativnih bodova i test bi pokazao da je najlosije prosao. Nije bitno od kojeg auta je losiji kad se pokazalo da su auta koja stalno pljujes tj Citroen i Renault i Alfa prosli bolje na testu.
drugtito2011

#94 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by drugtito2011 »

Prva slika - presla 200000 ali samo dva puta bila kod ginekologa, malo trosi, odrzavanje jeftino, dizne su joj malo zacepljene ali da se propuhati, utegnuta ko da je sad iz fabrike, moze ponijeti podosta kad se vraca sa pijace, ne treba je prati cesto jer je lijepa sama od sebe, noge ko felge 19", radjala ranije tako da je i u tom segmentu pouzdana...

Slika druga - na prvu savrsena, jest da malo vise trosi i skuplje je odrzavanje, ali je ĆEIF. A ćeif nikad nije skup.

Image
preludezalude

#95 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by preludezalude »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
I ko je nebi provozao i stisnuo. Mislim na nju, alfu. Ne na... Na nju. Da, da.
goran16v

#96 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Ne baljezgaj vise. Kako jadno i pateticno s tvoje strane izvlakusa da je 5x vise auta iz vw koncerna pa je i samim tim 5x veca sansa za kvarove. Ovo je do sad tvoja najveca glupost koju si izvalio. Pa i da je samo pasat testiran iz vw koncerna opet bi imao iste kvarove i isto negativnih bodova i test bi pokazao da je najlosije prosao. Nije bitno od kojeg auta je losiji kad se pokazalo da su auta koja stalno pljujes tj Citroen i Renault i Alfa prosli bolje na testu.
Ja ne znam stvarno od kakvih jos promlema osim od primitivizma, kompleksa, a ocigledno i manjka inteligencije ti patis pa ne cim ne mozes nesto da skontas ne mozes da se kontrolises i krenes sa vrijedjanjem????
Kad vec ides tom glupom logikom, AR, Renault i Citro su po ovom testu kvarljivo smece za Skodu. To nije pljuvanje, to je rezultat testa, kraj price.
Da ti sazvacem k'o djetetu iz 2. osnovne kad ves sam ne mozes da skontas:
Npr. testirali su dvije Octavie, da su testirali samo jednu i to A5 karavan, po tvojoj "inteligentnoj" logici to je dovoljno i do je automatski dokaz da je kvalitetnija od AR, Citro, Renaulta i ne samo od njih nego i Merca, Toyote, Opel i Forda. Buduci da su testirali 2 Octavie, a druga je vec u sredini to je vec realnija slika. E sad sam pokusaj skontati sta bi se desilo da su testirali 5 auta iz Fiat grupe, 5 auta ia PSA, Renault grupe itd.
Revolver

#97 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by Revolver »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Ne baljezgaj vise. Kako jadno i pateticno s tvoje strane izvlakusa da je 5x vise auta iz vw koncerna pa je i samim tim 5x veca sansa za kvarove. Ovo je do sad tvoja najveca glupost koju si izvalio. Pa i da je samo pasat testiran iz vw koncerna opet bi imao iste kvarove i isto negativnih bodova i test bi pokazao da je najlosije prosao. Nije bitno od kojeg auta je losiji kad se pokazalo da su auta koja stalno pljujes tj Citroen i Renault i Alfa prosli bolje na testu.
Ja ne znam stvarno od kakvih jos promlema osim od primitivizma, kompleksa, a ocigledno i manjka inteligencije ti patis pa ne cim ne mozes nesto da skontas ne mozes da se kontrolises i krenes sa vrijedjanjem????
Kad vec ides tom glupom logikom, AR, Renault i Citro su po ovom testu kvarljivo smece za Skodu. To nije pljuvanje, to je rezultat testa, kraj price.
Da ti sazvacem k'o djetetu iz 2. osnovne kad ves sam ne mozes da skontas:
Npr. testirali su dvije Octavie, da su testirali samo jednu i to A5 karavan, po tvojoj "inteligentnoj" logici to je dovoljno i do je automatski dokaz da je kvalitetnija od AR, Citro, Renaulta i ne samo od njih nego i Merca, Toyote, Opel i Forda. Buduci da su testirali 2 Octavie, a druga je vec u sredini to je vec realnija slika. E sad sam pokusaj skontati sta bi se desilo da su testirali 5 auta iz Fiat grupe, 5 auta ia PSA, Renault grupe itd.
kao prvo to za Škodu nije nikakva novost. ona je zasluženo pri vrhu i znaš i ti da je u skoro svim testovima tako. možda nije ispravno reći da je najkvalitetnija, ali je sigurno najpouzdanija u VW grupaciji prije svega zato šte se u nju ugrađuje malo starija i provjerenija tehnologija.

a sada što se tiče ovog prepucavanja samo da podsjetim da kada je tema otvorena reakcije "švaba" su bile:
ahahahahahahha vidi Alfe, hahahahahah crko joj motor, hahahahahahahhahahahah trune u salonu, hahahahahahhahahahah

i imate obraza spominjati primitivizam i komplekse :-)
goran16v

#98 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

Revolver wrote:
kao prvo to za Škodu nije nikakva novost. ona je zasluženo pri vrhu i znaš i ti da je u skoro svim testovima tako. možda nije ispravno reći da je najkvalitetnija, ali je sigurno najpouzdanija u VW grupaciji prije svega zato šte se u nju ugrađuje malo starija i provjerenija tehnologija.

a sada što se tiče ovog prepucavanja samo da podsjetim da kada je tema otvorena reakcije "švaba" su bile:
ahahahahahahha vidi Alfe, hahahahahah crko joj motor, hahahahahahahhahahahah trune u salonu, hahahahahahhahahahah

Ako bolje pogledas na ovom temi ja nisam napisao nijedno slovo na takav nacin da bi mene stvrstavao u "imate obraza" grupu, a pogotovo ne da izazove onakvu reakciju primitivca i komplekasa iz Tuzle. Ja sam samo konstatovao da, ako se prica svodi na koncerne, a upravo si ti jedan od njih koje je pisao o koncernima, da ako testiras 5 auta iz jednog koncerna 5 x ti je veca sansa da otkrijes vise gresaka nego da testiras jedan, te da ako ces uzimati rezultate ove liste zdravo za gotovo Skoda je kvalitetnija od Merca i Toyote. U protivnom, da je u kojem slucaju testiran samo jedan i to Octavia A5, kao sto su testirane po jedna Mazda, Toyota (tek sto je ona po ovome razocarenje), AR, Citro itd reakcije i prica o kvaliteti bi bile sasvim drugacije...
em11r

#99 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by em11r »

Citroen je imao samo kvar na amortizeru haube/gepeka ... ako je to kvarljivo smece jbg...

sent from my oh my
Revolver

#100 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by Revolver »

goran16v wrote:
Revolver wrote:

Ako bolje pogledas na ovom temi ja nisam napisao nijedno slovo na takav nacin da bi mene stvrstavao u "imate obraza" grupu, a pogotovo ne da izazove onakvu reakciju primitivca i komplekasa iz Tuzle. Ja sam samo konstatovao da, ako se prica svodi na koncerne, a upravo si ti jedan od njih koje je pisao o koncernima, da ako testiras 5 auta iz jednog koncerna 5 x ti je veca sansa da otkrijes vise gresaka nego da testiras jedan, te da ako ces uzimati rezultate ove liste zdravo za gotovo Skoda je kvalitetnija od Merca i Toyote. U protivnom, da je u kojem slucaju testiran samo jedan i to Octavia A5, kao sto su testirane po jedna Mazda, Toyota (tek sto je ona po ovome razocarenje), AR, Citro itd reakcije i prica o kvaliteti bi bile sasvim drugacije...
ti nisi napisao, niti sam na tebe mislio. mislio sam na tvoje istomišljenike:
HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA
auto je do 20 000km imalo vise kvarova nego neki s 200 000.
alfa je pravo auto
Dobra ova Alfa, sve joj živo pocrkalo do 20.000 km. Prije su se znale kvarit dok u salonu stoje, sad već mogu do ceste dogurat. Aferim za napredak. The power of Limenka.
i nakon ovoga je došlo do eskalacije :-D mene lično ovakav ton i način rasprave isprovocira.

niko od njih se nije obazirao na pijačara na zadnjem mjestu nego su odmah opalili po Alfi.

ja nisam ciljao na koncerne, samo sam odgovarao onima koji su započeli tu priču (svi koji smo malo upućeniji znamo kako ADAC pravi svoje statistike i zašto su švabe kod njih uvijek u vrhu)
Post Reply