Privatni Torrent Trackeri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Paul F.

#76 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by Paul F. »

semirsar wrote:
Paul F. wrote:Ja sam na THR banovan zbog neaktivnosti.
Pa ko ti kriv sto ne parkira nalog?

Code: Select all

Parkiraj account	da ne 
Možete parkirati svoj account da bi spriječili njegovo brisanje u slučaju vaše neaktivnosti na trackeru (na duže vrijeme). Kada vam je account parkiran, ograničeni ste mogućnostima (ne možete skidati torrente, kretati se trackerom kao i inače...). NAPOMENA: Parkirani račun nije imun na hnr bodove ukoliko ima neodseedanih torrenata.
Ne kazem da i ti tako, ali, vecina raje dodje uzme sto im treba i razguli, i onda se cude ko sta kako zasto oFo ono, ih...
kazo wrote:Dobar je THR, ali kod njih nema vise pozivnica :D
Meni propalo 7 pozivnica, dosta ih podijelio, ali odustao na kraju, zbog onih koji nisu u stanju procitati pravila niti se drzati istih, dodji uzmi i kidaj u vidu lastinog repa ...
Ma dobio pozivnicu i registrovo se. Nisam našao što sam tražio. Nakon par mjeseci hoću da vidim šta ima tamo a mene nema ni na mapi. :mrgreen:
Paul F.

#77 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by Paul F. »

DON_eARL wrote:
Kemal Malovčić wrote:Mene su zamalo banovali sa what.cd (zapravo su me banovali ali su me vratili kroz irc) zbog pozivnice koju sam poslao nekom liku s ovog foruma.
Ja sam drugu poslao, i lik nije ušao od registracije. :-) Samo mi fali banana tamo. :D Ubuduće za what.cd samo link za intervju dajem.
Šta to tamo ima što drugdje nema pa vrijedi sikiracije ? :D
Šveđanin

#78 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by Šveđanin »

Dakle sta koristim trenutno:

TL
IPT
Filelist
SceneHD
SCC
PTP
Cinemageddon
Karagarga
Cinematik
BTN
WhatCD
TorrentHR
MusicVids
RuTracker

Mislim da je to to. Steta stonse CHD ugasio. Omiljeni tracker mi je Karagarga. Drugo mi nista ne treba, ovdje sve nadjem. Pitajte ako vas sta zanima u vezi nekog trackera na dosta njih sam bio clan a na kraju se ovo izdvojilo kao najbitnije.
Paul F.

#79 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by Paul F. »

Šveđanin wrote:Pitajte ako vas sta zanima u vezi nekog trackera na dosta njih sam bio clan a na kraju se ovo izdvojilo kao najbitnije.
Imao bih ja nekoliko pitanja:
- THR vs Crobytes ? Prednosti i mahane.
- Zašto treba imati toliko trackera ? Da se neka rijetkost nađe ili ?
- Za mene koji ne tražim neke rijetkosti, ne skidam puno i neću da me gnjave zbog neaktivnosti šta je najbolje ? Nije problem donacija ili seed.
rizibizi

#80 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by rizibizi »

Upratih temu pa reko da bacim skromni doprinos, arenaelite.net i drugari.info oba ex-yu trackeri na ovom prvom ne pita niko nista a na ovom drugom znaju poslije xy hit n run upozorenja da banuju. Ne trazim nista, ne treba mi nista, furka privatnih torrent trackera me davno prosla nemam ni zivaca ni vremena ni volje da nesto ganjam seed, pa ga napucam i onda skinem neki stariji torrent od gomilu gigabajta zbog kojeg necu ratio vratiti ni za dva zivota. Manje vise sve sto mi padne na pamet ima na public.Eto, uzdravlje.
DON_eARL

#81 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by DON_eARL »

Paul F. wrote: Šta to tamo ima što drugdje nema pa vrijedi sikiracije ? :D
Image
Paul F.

#82 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by Paul F. »

DON_eARL wrote:
Image
Znači muzika ? I ima sve živo ?
Praetorious

#83 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by Praetorious »

rizibizi wrote:... Ne trazim nista, ne treba mi nista, furka privatnih torrent trackera me davno prosla nemam ni zivaca ni vremena ni volje da nesto ganjam seed, pa ga napucam i onda skinem neki stariji torrent od gomilu gigabajta zbog kojeg necu ratio vratiti ni za dva zivota. Manje vise sve sto mi padne na pamet ima na public.Eto, uzdravlje.
Isti smo :thumbup: Malo skidam, sve što poželim nađem na par javnih trackera ili na hosterima.
Paul F.

#84 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by Paul F. »

rizibizi wrote: Ne trazim nista, ne treba mi nista, furka privatnih torrent trackera me davno prosla nemam ni zivaca ni vremena ni volje da nesto ganjam seed, pa ga napucam i onda skinem neki stariji torrent od gomilu gigabajta zbog kojeg necu ratio vratiti ni za dva zivota. Manje vise sve sto mi padne na pamet ima na public.Eto, uzdravlje.
Tako otprilike i ja kontam. Još kad im SIPA uleti pa kad počnu ko slavuji pjevati o članovima... :mrgreen:
Tema je interesantna svakako pa da probamo odmjeriti argumente za ili protiv.
DON_eARL

#85 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by DON_eARL »

Paul F. wrote: Znači muzika ? I ima sve živo ?
Tako nekako. :D Šta nema, tražiš i dobiješ. Mada rijetko šta nema, jer je baš aktivna zajednica. Zanimljiv je način na koji možeš da upadneš, irc intervju, dobiješ link za stranicu na kojoj bukvalno učiš sve što trebaš da znaš o ripovanju, torrentima, pravilima i sl. i nakon toga razgovaraš sa članom koji je zadužen za intervju. Strogi su poprilično, imaš 2 ili 3 pokušaja i nakon toga nema više.

https://www.whatinterviewprep.com/
Kemal Malovčić

#86 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by Kemal Malovčić »

Paul F. wrote:
DON_eARL wrote:
Image
Znači muzika ? I ima sve živo ?
za mene najbolja stranica na internetu

ima sve živo, i to na kvalitetan način upakovano

štrecnulo me nešto kad sam dobio bananu :mrgreen:
Paul F.

#87 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by Paul F. »

Kemal Malovčić wrote: za mene najbolja stranica na internetu

Može li više detalja ? Hvala.
Edit: Koji su uslovi ? Seed, neaktivnost, donacije.
DON_eARL

#88 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by DON_eARL »

Paul F. wrote:
Kemal Malovčić wrote: za mene najbolja stranica na internetu

Može li više detalja ? Hvala.
Edit: Koji su uslovi ? Seed, neaktivnost, donacije.
Seedanje ovisi o tebi, možeš bez problema odmah ugasiti sve što skineš. Ratio nije nešto pretjerano strog, za skinuto do 10GB moraš imati bar 0.1, za do 20GB ratio 0,2... Neaktivnost se pali nakon 4 mjeseca neaktivnosti.

Donacije imaš kroz kupovinu njihovog promotivnog materijala, majice, stikeri i sl.
Paul F.

#89 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by Paul F. »

DON_eARL wrote: Seedanje ovisi o tebi, možeš bez problema odmah ugasiti sve što skineš. Ratio nije nešto pretjerano strog, za skinuto do 10GB moraš imati bar 0.1, za do 20GB ratio 0,2... Neaktivnost se pali nakon 4 mjeseca neaktivnosti.

Donacije imaš kroz kupovinu njihovog promotivnog materijala, majice, stikeri i sl.
Ako sam dobro shvatio, seed ne treba čak biti ni 1-1. Donacijama ne možemo kupiti GB.
rizibizi

#90 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by rizibizi »

I kao i kod svih ostalih kad ih kvalitetno "izdoniras" mos' da udaris u zajebanciju. Saberi oduzmi uhvatio sam sebe da sam pocevsi od kraja rata pa do dan danas ostavio pravo malo bogatstvo u optickim medijima (cd, dvd, blue-ray) a poslije toga u eksternim diskovima, onda sam se jedan dan uhvatio da mi je mrsko traziti film koji imam negdje snimljen, a mp3-cama se obradujem ko malo dijete svaki put kad ih ponovo skinem i tu sam odlucio da povucem rucnu. Sad trazim pacijenta sa adekvatnom dijagnozom da mu uliva dugogodisnju, sta dugogodisnju visedecenijsku kolekciju razlicitih sadrzaja koja mi samo skuplja prasinu i zauzima prostor. Serije su mi najveca fora, realno najvise prostora zauzimaju a osim sopranosa niti jednu drugu nisam dva puta pogledao.
DON_eARL

#91 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by DON_eARL »

Paul F. wrote:
DON_eARL wrote: Seedanje ovisi o tebi, možeš bez problema odmah ugasiti sve što skineš. Ratio nije nešto pretjerano strog, za skinuto do 10GB moraš imati bar 0.1, za do 20GB ratio 0,2... Neaktivnost se pali nakon 4 mjeseca neaktivnosti.

Ako sam dobro shvatio, seed ne treba čak biti ni 1-1. Donacijama ne možemo kupiti GB.
Samo 10% onog što skineš moraš da uloaduješ po pravilu. S tim da ukoliko želiš napredovati po klasama moraš imati ratio preko 1.05. Ja sam navikao da imam preko 1 ratio, pa mi je i tamo 1.2, istina samo sam oko 13GB skinuo van freeleecha.

Mislim da nije moguće donacijama kupovati GB, ali kao što vidiš, nije ti ni neophodno toliko za ratio. Najbolja opcija je staviti sve što ti se sviđa u bookmarke i onda sačekati freeleech i skinuti sve odjednom. :D
R9..

#92 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by R9.. »

Zahvaljujuci kolegi semisar, ja sam postao clan IPT i HD-space-a....ratio mi je prilicno dobar....cini mi se da imam i nekih pozivnica...
imam pozivnice i za GFXPeers i BitSpyder

Ako je neko zainteresiran za neku pozivnicu nek javi....
Paul F.

#93 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by Paul F. »

DON_eARL wrote:Najbolja opcija je staviti sve što ti se sviđa u bookmarke i onda sačekati freeleech i skinuti sve odjednom. :D
Šta znači sačekati freeleech ? Neki period, datum ili ? :D
lokalni_razdjevicar

#94 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by lokalni_razdjevicar »

R9.. wrote:Zahvaljujuci kolegi semisar, ja sam postao clan IPT i HD-space-a....ratio mi je prilicno dobar....cini mi se da imam i nekih pozivnica...
imam pozivnice i za GFXPeers i BitSpyder

Ako je neko zainteresiran za neku pozivnicu nek javi....
:D :D :D :D
afannedim

#95 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by afannedim »

What.cd ako neko može na pp da mi ubaci ili crowarez
Last edited by afannedim on 20/06/2015 14:10, edited 1 time in total.
batara

#96 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by batara »

Jel ko voljan da mi posalje pozivnicu za neku stranicu od privatnih torrent trackera?
DON_eARL

#97 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by DON_eARL »

Paul F. wrote:
DON_eARL wrote:Najbolja opcija je staviti sve što ti se sviđa u bookmarke i onda sačekati freeleech i skinuti sve odjednom. :D
Šta znači sačekati freeleech ? Neki period, datum ili ? :D
Leech ti je termin suprotnog značenja od seed. Ti kada skidaš torrent, definisan si kao leecher, a kada preuzmeš kompletan torrent postaješ seeder, naravno ako odmah nakon downloada ne zaustaviš torrent. Na većini privatnih trackera imaš obavezu da održavaš ratio bar na nivou 1:1, koliko skineš, toliko moraš i da vratiš.

Freeleech - kao što vidiš u samom terminu se nalazi i riječ besplatno/slobodno, što u kombinaciji sa ovim leech opisuje status torrenta koji možeš skinuti, bez računanja downloada. Zavisno od pravila trackera, takav torrent si obično dužan seedati određeni period, kako bi se "odužio" zajednici. Dobra stvar kod freeleech torrenata je u tome da možeš pozitivno uticati na vlastiti ratio, jer se upload računa.

E sad, freeleech nije na svakom trackeru isti. Na nekim imaš određene kategorije koje su freeleech (IPT recimo), na nekim u određenim periodima (rođendani stranice, bitni praznici, skupljanjem određenog broja bonus poena, ili onako, jer nekog iz administracije prenese :D ) uključe na par dana freeleech za sve torrente, a neki trackeri su u potpunosti freeleech ili ti ga ratioless (tipa ranije pomenuti THR sa kog si banovan). Ovakvi trackeri su najlakši za održavanje, jer jedino što moraš da radiš je seedati torrent pravilima definisani period, i uživaš bez ikakvih problema. Naravno, postoje i trackeri na kojima nema freeleecha nikako, i na njima je najteže opstati, ako nemaš iskustva sa cross seedom, dobar upload ili seedbox.

Pokušaj dobiti nazad taj THR preko irca, čini mi se da ti je još rano ganjati ozbiljnije trackere. :D
DON_eARL

#98 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by DON_eARL »

afannedim wrote:What.cd ako neko može na pp da mi ubaci
https://www.whatinterviewprep.com/

:D
Šveđanin

#99 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by Šveđanin »

Paul F. wrote:
Šveđanin wrote:Pitajte ako vas sta zanima u vezi nekog trackera na dosta njih sam bio clan a na kraju se ovo izdvojilo kao najbitnije.
Imao bih ja nekoliko pitanja:
- THR vs Crobytes ? Prednosti i mahane.
- Zašto treba imati toliko trackera ? Da se neka rijetkost nađe ili ?
- Za mene koji ne tražim neke rijetkosti, ne skidam puno i neću da me gnjave zbog neaktivnosti šta je najbolje ? Nije problem donacija ili seed.
THR sigurno bolji. No ratio, ima domaceg sadrzaja, brzine su dobre. Za ovaj drugi nikad cuo, bolji i jednak nikako ne moze biti.
Da, ako je nesto rijetko. Mnogo je dobrih tematskih trackera.

Najbolje ti je IPT ili Filelist. Odakle poceti? Dva najbolja poluprivatna trackera, dovoljno se samo registrovati su Partis i Rutracker. Mana ovog drugog sto je sve na ruskom, tamo mozete naci gomilu stvari.Torrentleech koristim zato sto je to dugogodisnja navika, ali Filelist je takodje odlican, sa jos laksim pravilom za seed.

Ko ima problema sa seedom, odrzavanjem ratia, bilo bi dobro da uzme seedbox na mjesec dana i nabije sebi malo uploada...
ExNihilo

#100 Re: Privatni Torrent Trackeri

Post by ExNihilo »

Crobytes je nastao iz THR zajednice. Ima potencijala, tehnički mnogo sređeniji, ali sadržajem ni blizu, što je i logično. Ipak, zajednica je divna, nedavno sam na nagradnoj igri osvojio mjesec dana seedbox.

Ako ko bude imao What.cd pozivnicu... :oops1:
Post Reply