enterijer

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sorcerer

#76 Re: enterijer

Post by sorcerer »

preludezalude wrote: E jebi ga sad. Onda ispade da nisi vidio kako izgledaju prave extra kvalitetne presvlake. Nije bit da dobijes samo kvalitetni materijal. Kod takvih presvlaka se dobije kvalitet materijal, kvalitet citav rad, ugradnja i na kraju sami izgled koji treba da kaze: JA NISAM PRESVLAKA. Kad se placa vise onda se ocekuje da to izgleda extra.
ma vidio sam ali mi recenica smijesna bila :)
rekoh negdje ranije nemam losa iskustva s autotexom ,prve presvlake sam radio kod njih 1999 i bio zadovoljan ,kasnije jos na desetak auta i sve su bile odlicne ,na 3 auta mi restaurirali sjedista ko fabricka su izgledala....
goran16v

#77 Re: enterijer

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote: Pa ako znas sto ne procitas? Nek si ti vidio pa se javljas... Ne moras biti previse inteligentan da skontas da ako postoji neko ko radi jeftinjije i bolje valjda bi se za njega culo u ovih 15 god, a ne bi Autotex bio jedini za kojeg svi znaju, ali izgleda nekima je i to problem skontati.
Naravno, nedostizno strucan, pametan i obrazovan...
A ko je tebi rekao da taj isti NO NAME radi 15 godina. Možda radi tek pola godine taj posao pa nije čulo 15 ljudi za njega.
I ajd me još jednom "uvrijedi" sa "tatin auto" pošto vidim da si taj dio dodao posle izmjene svog prethodnog posta upućenog meni. :lol:
Ma ja radi tek 1/2 godine zna ga 15 ljudi, uradio je isto toliko presvlaka a vec je iskusniji i kvalitetniji od manufakture koja se time bavi 30 god. Odlicna logika - cestitam!
Pa sta cu ti ja kad si internet strucnjak koji jos vozi tatin auto...
preludezalude

#78 Re: enterijer

Post by preludezalude »

Gorane, zaboravio si nam reci: suplja prica. :lol: :lol:
Kiberluskoni

#79 Re: enterijer

Post by Kiberluskoni »

Da ohladim situaciju malo :)

Ja imam sličan problem kao Qler: vozačevo sjedište je pored toga što je poderano, takođe i iskrivljeno. Ko radi reparaciju sjedišta? Gledam ovu galeriju Autotexa i definitivno se vidi da su presvlake u pitanju. Nije do njih, ali ova me opcija ne zanima.
Kome da se obratim da mi reparira sjedišta, jer ove presvlake, koliko god dobre bi izgledale loše na lošem sjedištu. Dakle, vjerovatno malo varenja, dodavanja spužve i tapaciranje?
Qler

#80 Re: enterijer

Post by Qler »

Ako nadjes ikoga, boga ti, javi mi :)
Bakir1

#81 Re: enterijer

Post by Bakir1 »

u kiseljaku tahir cini mi se da se zove, a i u visokom salih radi isto.
kiber jel to na grandu sjediste propalo
goran16v

#82 Re: enterijer

Post by goran16v »

Meni su u Autotexu uradili tapeciranje sjedala, ne prasvlake.
citroen xm

#83 Re: enterijer

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Ma ja radi tek 1/2 godine zna ga 15 ljudi, uradio je isto toliko presvlaka a vec je iskusniji i kvalitetniji od manufakture koja se time bavi 30 god. Odlicna logika - cestitam!
Pa sta cu ti ja kad si internet strucnjak koji jos vozi tatin auto...
Ti izgleda ne znaš ni latinicu da čitaš, a pričaš o ćirilici. Nikada nisam spomenuo da su drugio kvalitetniji već da je veoma moguće da imaju isti kvalitet, a možda i bolji kao i gori naravno.

A to o tatinom autu ti je glup način izvlačenja. Prije svega ne znaš me i ne znaš čija auta vozim. Druga stvar, izgleda da niti jedan pilot i avio mehaničar nemaju pojma o avionima jer ne posjeduju privatni već cijeli život voze i održavaju avione od neke tamo kompanije.Vjerovatno nisu čuli za tebe inače bi te potražili da im pojasniš neke stvari. Strašna ti je logika moram priznati, strašna. :lol: I ako misliš da me vrijeđaš sa "tatin auto" samo nastavi, dobro nas ovde uveseljavaš. :lol: :lol:
Kiberluskoni

#84 Re: enterijer

Post by Kiberluskoni »

Bakir1 wrote:u kiseljaku tahir cini mi se da se zove, a i u visokom salih radi isto.
kiber jel to na grandu sjediste propalo
Haj mi pošalji telefone ako imaš, da ih zovem.
Ma na Cherokee-u su i bila loša sjedišta kada sam ga uzeo, tako da sam ih odmah morao variti. Izgleda da ga je neko prije koristio umjesto spavaće malo češće :), hem ja imam preko 110 kila + 300.000 km... U međuvremenu mi je puko skaj na vozačevom, pa se još i isprljalo (blato počesto).
Konto sam iz Granda ubaciti kožna, ali opet, koža ima i za i protiv argumente. Nekako bi mi najbolje bilo da komplet sjedišta repariram sa novom spužvom i varenjem gdje treba.

Gorane, na kojem si autu to radio i kako je ispalo? Nisam siguran da za XJ-a imaju šnitove, tako očekujem gdje god da ga odvezem, moraće ga raščerupat prvo pa onda šiti. Nazvaću ove sve tri opcije pa skontam. Kao što rekoh, veći mi je posao ovo sve izvariti, nego sam štof na sjedištima.
Bakir1

#85 Re: enterijer

Post by Bakir1 »

sto ti ne bi da ti ja sredim iz onog limiteda enterijer kompletan za male pare :D
http://www.auto-presvlake.com/index.html
http://ksmodel.ba/onama.htm
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#86 Re: enterijer

Post by mali_milojica »

Ja licno nisam imao iskustva sa AutoTexom,ali sam vidio nekoliko njihovih radova i moje skromno misljenje je da tesko neko moze uraditi tu stvar kao oni. Ne kazem da ne moze,ali tesko. To izgleda skoro pa kao fabricko ili najblize fabrickom sto moze biti.
E sada,ja bih sebi licno potrazio polovan i izuzetno ocuvan orginalni enterijer koji me interesuje,nego radio bilo gdje drugo,pa i u AutoTexu. Izadje skuplje,ali opet mogu prodati svoj stari enterijer za nesto para i smanjiti cijenu moje kupovine,a orginal je opet orginal.
:thumbup:
goran16v

#87 Re: enterijer

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote:]

Ti izgleda ne znaš ni latinicu da čitaš, a pričaš o ćirilici. Nikada nisam spomenuo da su drugio kvalitetniji već da je veoma moguće da imaju isti kvalitet, a možda i bolji kao i gori naravno.

A to o tatinom autu ti je glup način izvlačenja. Prije svega ne znaš me i ne znaš čija auta vozim. Druga stvar, izgleda da niti jedan pilot i avio mehaničar nemaju pojma o avionima jer ne posjeduju privatni već cijeli život voze i održavaju avione od neke tamo kompanije.Vjerovatno nisu čuli za tebe inače bi te potražili da im pojasniš neke stvari. Strašna ti je logika moram priznati, strašna. :lol: I ako misliš da me vrijeđaš sa "tatin auto" samo nastavi, dobro nas ovde uveseljavaš. :lol: :lol:
Koliko glup moras biti i ne znati sta hoces da kazes pa u istoj recenici napisati da nisi spomenuo da su drugi kvalitetniji a istovremeno tvrditi da je moguce da su jednako, vise i manje kvalitetni?????? Pa ti stvarno ne znas kud gonis...
Posto ocigledno imas neke probleme u poimanju prostih stvari, a istovremeno kompleksi te tjeraju da kontiras tj kenjas i palamudis o necemu sto svojim ocima nisi vidio, pokusaj shvatiti vrlo prostu recenicu:
Na podrucju Sarajeva kos uvijek niko nije stigao kvalitet Autotexa.
Ako ne mozes da shvatis ovu vrlo jednostavnu recenicu onda si covjek upitne inteligencije.
Djes' aviomehanicar nisam te prepozn'o!
citroen xm

#88 Re: enterijer

Post by citroen xm »

Ne, nego ti ne možeš da shvatiš najprostiju stvar. Naravno da nisam rekao da su ostali kvalitetniji jer sam u prvom postu potvrdio da nisam radio ni kod jednih, ni kod rugih. Ali logično je da neko radi lošije, a da vjerovatno postoje oni koji rade isto pa čak i bolje. Zar je to toliko teško shvatiti? Tebi izgleda jeste. Poenta priče je da ti ne znaš svakog majstora u SA i da nisi koristio usluge od svih njih tako da ne možeš tvrditi ima li neko kvalitetniji ili ne.
goran16v

#89 Re: enterijer

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ne, nego ti ne možeš da shvatiš najprostiju stvar. Naravno da nisam rekao da su ostali kvalitetniji jer sam u prvom postu potvrdio da nisam radio ni kod jednih, ni kod rugih. Ali logično je da neko radi lošije, a da vjerovatno postoje oni koji rade isto pa čak i bolje. Zar je to toliko teško shvatiti? Tebi izgleda jeste. Poenta priče je da ti ne znaš svakog majstora u SA i da nisi koristio usluge od svih njih tako da ne možeš tvrditi ima li neko kvalitetniji ili ne.
To nije tesko shvatiti ali je tesko shvatiti motiv da neko filozofira naslijepo i da kontrira kao sto ti radis jer ne mozes da se kontrolises.
Poenta price je da postoji kvalitetniji, neko kome su automobili i poznavanje majstora, gdje, sta i kako po Sarajevu vezano za automobile, jedan od izvora prihoda vec 15 god, bi vrlo vjerovatno do sad cuo za njega i vidio radove kao sto je vidio dosta radova koji nisu jednako kvalitetni.
Sve i da nije tako da ne pominjem to da bi neko bar na ovoj temi ili forumu vec odavno pomenuo da postoji neko jednako ili vise kvalitetan. Da li mozes da shvatis te dvije jednostavne stvari?
O tome da se uplices u temu u kojoj apsolutno nema sta da napises da ne trosim rijeci.
citroen xm

#90 Re: enterijer

Post by citroen xm »

Ja ne mogu da se kontrolišem? :lol: Pa čovječe ti se u svaku temu uplićeš i pametuješ.
Ako radiš sa autima ne mora da znači da znaš svakoga u Sarajevu. I ja sam radio jedno vrijeme sa autima pa nisam znao sve koji se bave poslovima vezanim za auta i to u daleko manjem gradu od Sarajeva.
goran16v

#91 Re: enterijer

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ja ne mogu da se kontrolišem? :lol: Pa čovječe ti se u svaku temu uplićeš i pametuješ.
Ako radiš sa autima ne mora da znači da znaš svakoga u Sarajevu. I ja sam radio jedno vrijeme sa autima pa nisam znao sve koji se bave poslovima vezanim za auta i to u daleko manjem gradu od Sarajeva.
Upravo ti ne mozes da se kontrolises. Covjek je postavio temu gdje u Sarajevu moze da sredi enterijer auta. Od mene nije dobio nikavo pametovanje nego je dobio 2 vrlo konkretna savjeta gdje da uradi dubinko pranje, a gdje da uradi presvlake, kao i komentar na tvrdnju isti posao moze uraditi za manje para da ce od Autotexa u Sarajevu tesko naci kvalitetnije presvlake bez obzira na cijenu. Za razliku od mene ti i druga 2 strucnjaka, jedan od kojih je, bas kao i ti kilometrima daleko i do prije 2 dana nije cuo za Autotex, a drugi se samo pohvalio da je isti posao uradio jeftinije ali ne i gdje, niste napisali nijedan konkretan savjet ili dali konkretnu preporuku ali se pametovali o necem sto ocima niste vidjeli. Ako si imalo inteligentan sam ces skontati ko ovdje pametuje i ko se uplice u svaku temu.
Ovo porednjene sa mnom fakat ne bih da komentarisem, osim sto stvarno treba biti talent pa se ne uvezati u gradu daleko manjem od Sarajeva.
citroen xm

#92 Re: enterijer

Post by citroen xm »

Pa zbog tvojih komentara o kvalitetu/nekvalitetu sam se i uključio. Čitajući temu vidio sam da kao i u ostalih x tema samo pričaš nešto bezveze praveći se najpametniji.
A što se tiče povezivanja, nije potrebno znati baš sve ljude. Bitno je odabrati prave saradnike, a naravno da postoje dobri i pored njih.
goran16v

#93 Re: enterijer

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Pa zbog tvojih komentara o kvalitetu/nekvalitetu sam se i uključio. Čitajući temu vidio sam da kao i u ostalih x tema samo pričaš nešto bezveze praveći se najpametniji.
A što se tiče povezivanja, nije potrebno znati baš sve ljude. Bitno je odabrati prave saradnike, a naravno da postoje dobri i pored njih.
Smijesno je to kako si se ukljucio na temu na kojoj si pokusao nesto napisati, a nisi napisao nista jer na njoj nemas apslotno sta da napises, da bi na kraju priznao da si se ukljucio jer ne mozes da kontrolises frustracije i komplekse buduci da o mojim komentarima o kvaliteti, kako tvrdis, neceg za sta si cuo prije 2 dana, a u zivotu nisi vidio, nemas sta da diskutujes.
citroen xm

#94 Re: enterijer

Post by citroen xm »

Komentarišem tvoj stav i tvoje tvrdnje koje nemaju blage veze. Jedna od njih je da je nemoguće da neko ponudi isti kvalitet za 120 KM kao autotex za 200 KM.
goran16v

#95 Re: enterijer

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Komentarišem tvoj stav i tvoje tvrdnje koje nemaju blage veze. Jedna od njih je da je nemoguće da neko ponudi isti kvalitet za 120 KM kao autotex za 200 KM.
Moguce je da nudi, ali ne nudi taman da kosta 12 000 KM a ne 120 KM jer to nema veze sa cijenom nego kvalitetom i ponudom. Ovdje se ne radi o tome sta je moguce nego sta se nudi, a ako neko ne vidi razliku izmedju te dvije stvari onda je beskrajno glup.
Ako znas da neko nudi napisi ko tacno nudi pa demantuj moje tvrdnje i dokazi da nemaju blage veze ili se prestani lijeciti frustracije i komplekse na temama na kojima nemas sta da trazis.
Better Man

#96 Re: enterijer

Post by Better Man »

Bakir1 wrote:sto ti ne bi da ti ja sredim iz onog limiteda enterijer kompletan za male pare :D
http://www.auto-presvlake.com/index.html
http://ksmodel.ba/onama.htm
Mogao bi malo vlasnik stranice da promjeni naziv ulice gdje mu se nalazi radnja! Ulica nije više Alaudin, već kako je oduvijek i bila Braće Zečevića!
preludezalude

#97 Re: enterijer

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:Ja ne mogu da se kontrolišem? :lol: Pa čovječe ti se u svaku temu uplićeš i pametuješ.
Upravo ti ne mozes da se kontrolises. Covjek je postavio temu gdje u Sarajevu moze da sredi enterijer auta. Od mene nije dobio nikavo pametovanje nego je dobio 2 vrlo konkretna savjeta gdje da uradi dubinko pranje, a gdje da uradi presvlake, kao i komentar na tvrdnju isti posao moze uraditi za manje para da ce od Autotexa u Sarajevu tesko naci kvalitetnije presvlake bez obzira na cijenu. Za razliku od mene ti i druga 2 strucnjaka, jedan od kojih je, bas kao i ti kilometrima daleko i do prije 2 dana nije cuo za Autotex, a drugi se samo pohvalio da je isti posao uradio jeftinije ali ne i gdje, niste napisali nijedan konkretan savjet ili dali konkretnu preporuku ali se pametovali o necem sto ocima niste vidjeli. Ako si imalo inteligentan sam ces skontati ko ovdje pametuje i ko se uplice u svaku temu.
Ovo porednjene sa mnom fakat ne bih da komentarisem, osim sto stvarno treba biti talent pa se ne uvezati u gradu daleko manjem od Sarajeva.
To sto ja nisam do prije dva dana cuo za firmu Autotex mi samo govori koliko je ta firma "referenca za kvalitet".Gorane ne palamudi vise. Rekao sam ti da sam gledao i isprobao njihov rad i katastrofican je bio, jer za tu cijenu se ocekuje extra rad. Vjerovatno se provuklo tako, vjerovatno ne rade inace tako, ali to se nemoze nazvati referenca za kvalitet.
Ja nebih nikome preporucio da radi kod njih ako im se tako zna provuci fuseraj. "Referenca za kvalitet" znaci savrsenstvo od pocetka do kraja, od materijala, usluge, dizajna, montaze, izgleda, odrzavanja, dugotrajnosti.
preludezalude

#98 Re: enterijer

Post by preludezalude »

Mozda ja i ti Gorane nemamo isto vidjenje "extra presvlaka". Za tebe su te presvlake mozda savrsene, ali za mene nisu. Ja sam vidio puno boljih radova za iste i manje pare, a ti ocigledno nisi.
citroen xm

#99 Re: enterijer

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Moguce je da nudi, ali ne nudi taman da kosta 12 000 KM a ne 120 KM jer to nema veze sa cijenom nego kvalitetom i ponudom. Ovdje se ne radi o tome sta je moguce nego sta se nudi, a ako neko ne vidi razliku izmedju te dvije stvari onda je beskrajno glup.
Ako znas da neko nudi napisi ko tacno nudi pa demantuj moje tvrdnje i dokazi da nemaju blage veze ili se prestani lijeciti frustracije i komplekse na temama na kojima nemas sta da trazis.
Je te opet pitam jesi li ti vidio sve radove svih majstora na području kantona Sarajevo? Evo ja ću odgovoriti umjesto tebe: NISI. Tačka, priča se završava.
goran16v

#100 Re: enterijer

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Mozda ja i ti Gorane nemamo isto vidjenje "extra presvlaka". Za tebe su te presvlake mozda savrsene, ali za mene nisu. Ja sam vidio puno boljih radova za iste i manje pare, a ti ocigledno nisi.
Ovdje niko ne govori o extra ne extra, nego o najboljem sto mozes dobiti na podrucju Sarajeva jer je postavljac teme iz Sarajeva. Necu valjda covjeku preporuciti da radi presvlake 200-300 km od Sarajeva. Koji dio je sporan????
Ako znas gdje ce ga izaci jeftinije i bolje preporuci umjesto da mudrujes da moze jeftinije i bolje i na tome stanes.
Last edited by goran16v on 16/01/2013 08:50, edited 2 times in total.
Post Reply