"Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Lullaby5

#76 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS - iskustva

Post by Lullaby5 »

Do sad nisam imala iskustva sa Vojnom bolnicom, ali evo mozda budem imala uskoro :D Interesuje me da li u toj bolnici postoji odjeljenje za nuklearnu medicinu i moze li se tamo obaviti scintigrafija pojedinih organa? Pokusala sam naci tu informaciju na njihovoj stranici, ali me izbacuje nakon nekoliko sekundi.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#77 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS - iskustva

Post by dr.gog »

Lullaby5 wrote:Do sad nisam imala iskustva sa Vojnom bolnicom, ali evo mozda budem imala uskoro :D Interesuje me da li u toj bolnici postoji odjeljenje za nuklearnu medicinu i moze li se tamo obaviti scintigrafija pojedinih organa? Pokusala sam naci tu informaciju na njihovoj stranici, ali me izbacuje nakon nekoliko sekundi.
OBS ,Odsjek za Nuklearnu medicinu- Izotopi. Dr.sci.Aganović Mirela..čini mi se :?
8,oo -14,3o sati, svaki radni dan (vađenje krvi)
8,oo -14,3o sati, utorak/srijeda/četvrtak (ljekar radi)
Tel. 285 - 366
Sretno :)
nasa

#78 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS - iskustva

Post by nasa »

dr.gog wrote:
safran wrote: Eto - toliko od mene. A mogao bi nam reći i zašto nas to pitaš.
Zato što pripadam generaciji koja ima drugačiji odnos prema komentarima sa "običnih foruma".
Drugo, sa-x je jedna od stvari koje volim kao i svoj primarni posao, dobro poznajem ovaj forum, i lično mi je veoma stalo do mišljenja forumaša- na kraju krajeva, većina iskusnih članova foruma su građani Sarajeva,a bolnica pripada njima. Ja posao shvatam kao služenje građanima , i tema je isključivo moja lična ideja.

Mišljenje ostalih kolega o "forumu" može biti drugačije, ali ja radim i pišem samo ono što znam, po savjesti.
Ako jedno mišljenje može doprinijeti tome da bolje obavim posao- vrijedilo je otvoriti temu.
Rijetko kada me bas pozitivno nesto iznenadi na forumu :mrgreen: ali ovo jeste :thumbup:
dr.gog

#79 Našem šefu, sa poštovanjem

Post by dr.gog »

Kad već kolege zaboli briga, pa i one dugogodišnje "ugledne" ljekare, barem sitna buranija ne zaboravlja da u pitanju dobar čovjek.

Image
Dr.sci.Bakir Nakaš, infektolog

I naravno, gospodin kao on, ostaje gospodin i ljekar izumiruće vrste. Ko god došao poslije, sretno mu bilo.

Šefe, sve najbolje ti želimo.
Last edited by dr.gog on 18/03/2013 12:12, edited 1 time in total.
van Basten

#80 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS - iskustva

Post by van Basten »

Računajući da dr Nakaš ipak nema šanse (vidi se iz priloženog cirkusa sa v.d. izborom), i meni se čini da je od ovo troje dr Stevanović najbolji izbor. Iako mislim da politički ne stoji baš najbolje, ako se vidi sastav UO. O "profesorici" ne bih puno trošio riječi, sve manje više poznato, a za dr Sarića - uvijek me fascinira kako kod nas sindikalci imaju direktorske ambicije :-) toliko o sindikatu...
Nego, spade knjiga na tri slova, a pričalo se o nekakvih 20+ prijava? Mislim da se i na ovoj temi aktuelna direktorica ZHMP spominjala kao skoro pa siguran izbor, a eno nije ni predala dokumente. Jel' to došla direktiva iz Stranke da se ne troši papir za prijave bez potrebe? :D
and

#81 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS - iskustva

Post by and »

Slažem se da mogući kandidati nisu adekvatan izbor i da će vjerovatno najgore rješenje proći,ali ako su tačni podaci da je gospodin nakaš napunio 65 godina i da je 2 mandata završio u minusu on po zakonu nema pravo da obavlja tu funkciju?ili ima?
mp3sa

#82 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS - iskustva

Post by mp3sa »

and wrote:Slažem se da mogući kandidati nisu adekvatan izbor i da će vjerovatno najgore rješenje proći,ali ako su tačni podaci da je gospodin nakaš napunio 65 godina i da je 2 mandata završio u minusu on po zakonu nema pravo da obavlja tu funkciju?ili ima?
Ja ne znam sta bih rekao, drag mi je covjek i sve ali 21 godinu na funkciji i punih 65 godina, mislim da je malo previse... Treba dati sansu nekome drugome, ali kome to je pitanje...
gorgonzola

#83 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS - iskustva

Post by gorgonzola »

Sad ce se bolnica zvati, " familije izetbegovic"
Altsa

#84 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS - iskustva

Post by Altsa »

sasvim je logicno sto Nakas nije izabran...nemam nista licno protiv nakasa ni ti sam za ovu bakirovu hanumu ali ima nekih stvari koje Nakasu nisu isle u prilog...covjek ima godinu dana do penzije...bolnica je u minusu preko 1 mil. maraka i odradio je dva mandata...pa nije Tito...sasvim je logicno sto su trazili nekog drugog kandidata...
dr.gog

#85 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by dr.gog »

NIHADA HASIĆ - 17.03.2013 18:47
Opća bolnica "Prim. dr Abdulah Nakaš" u Sarajevu dobila je novog direktora, što je dodatno zavadilo dvije najjače političke stranke kod Bošnjaka. Nakon 21 godinu sa čela ove ustanove otišao je, ne svojom voljom, Bakir Nakaš, po čijem se bratu i zove bolnica.

Da Bakira Nakaša na direktorskoj poziciji nije naslijedila Sebija Izetbegović, vjerovatno bi se sada moglo čitati, slušati i gledati o rezultatima njegove višedecenijske vladavine u Općoj bolnici, ali i o silnim obećanjima novog menadžmenta. Budući da je Nakaša na tronu zamijenila, ni manje ni više, nego supruga zamjenika predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, u glavnom gradu BiH otvoren je front. Na jednoj strani su Nakaš, njegovi simpatizeri i politički pokrovitelji, koji su danima mobilisali Sarajlije i Sarajke da izlaskom na ulice i potpisivanjem peticije spriječe SDA "da uništi bolnicu postavljanjem nesposobne Sebije Izetbegović". Apelovalo se na bivše, sadašnje i potencijalne pacijente da ne zaborave svog direktora i doktora dobročinitelja i da združenom akcijom zaustave politička imenovanja i nepotizam. Sa druge strane fronta, mnogo manje bučni, predstavnici Upravnog odbora Opće bolnice i Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo odgovarali su i ponavljali da je Izetbegovićeva bila najbolja od četvoro prijavljenih na konkursu. Bolja i od Bakira Nakaša, koji se ponovo prijavio za direktorsku poziciju i još jedan četvorogodišnji mandat iako za godinu ispunjava uslove za punu penziju - 65 godina života i 40 radnog staža.

Najbliže istini je ono što svjesno prešućuju "zaraćene strane". Da li je na izbor Izetbegovićeve presudno uticao politički uticaj njenog muža čija je stranka na vlasti u KS? Bilo bi djetinjasto tvrditi suprotno. Je li ocijenjena najboljom samo zbog uticajnog supruga ili u svojoj biografiji i glavi ima i nešto vrijedno respekta? Pravi odgovor na ovo pitanje, nažalost, ne možemo dobiti jer konkursnu proceduru nije provodila vjerodostojna komisija, odnosno Upravni odbor, nego nekolicina ljudi kojima članske karte SDA rogobatno vire iz džepova. Predsjednik UO Opće bolnice, ključna karika u procesu izbora direktora, je Halid Ganija. Za ovu poziciju nije ga preporučilo samo njegovo dugogodišnje "medicinsko" iskustvo rada u policiji, nego i članstvo u Savjetu SDA za odbranu i sigurnost. Toliko o kredibilitetu onih kojima bismo trebalo da vjerujemo na riječ kad tvrde da je Izetbegovićeva objektivno bila najuspješniji kandidat. Možda Izetbegovićeva zaista posjeduje respektabilne menadžerske sposobnosti, no to je nakon ovakve kadrovske lakrdije postalo potpuno nebitna sitnica.

Da li je postavljenje supruge drugog čovjeka SDA za direktora zdravstvene ustanove prvi i jedini primjer političkog imenovanja u javnim institucijama i preduzećima? Bakir Nakaš bi iz prve ruke i ličnog iskustva mogao posvjedočiti da izbor Sebije Izetbegović nije nikakav izuzetak. Ako se u 2013. godini, u vrijeme kad država polako prihvata standarde naprednog ostatka svijeta, stranačkom direktivom biraju "najbolji", kako li se to tek otvoreno radilo ratnih godina kad je Bakir Nakaš postao direktor i tu opstajao svih poratnih-divljih godina? Je li opstao duže od dvije decenije isključivo zato što među ljekarima u Sarajevu nije bilo boljeg menadžera od njega ili i zato što se znao prilagoditi promjenama pa sa svakom vlašću (najduži staž u Sarajevu još ima SDA) gradio odnose zbog kojih su donacije neprekidno stizale u "njegovu"bolnicu.

Nije dovoljno reći da je neko cijeli rat i poslijeratni period bio direktor bolnice i očekivati da mu to obezbijedi doživotni mandat. Ne bi trebalo da bude ni dovoljno to što ste žena s prezimenom koje otvara najvažnija vrata u Sarajevu pa da u tom istom Sarajevu upravljate čime god hoćete. Ne bi trebalo ni da bilo ko bude kažnjavan zbog svog prezimena i sprečavan da napreduje u poslu koji odlično radi

Njegovi simpatizeri i politički zaštitnici, koji žele da Nakaš uzurpira mjesto nekom mlađem i sposobnijem (možda i sposobnijoj) umjesto da ide u zasluženu penziju kako i zakon nalaže, na ulicama ponavljaju laž da je njihov heroj smijenjen zato što nije ničiji. Smijenjen nije; istekao mu je mandat pa je novoj kantonalnoj vlasti, iz koje je SDA izbacila SDP, dobro došlo da mijenja sve što poželi. Koliko je Nakaš ničiji može se letimično provjeriti i na veb stranici sarajevske opštine Centar čiji načelnik (SDP) svake godine izdašne donacije daje upravo Općoj bolnici. Uz pouzdanog donatora i redovan priliv novca iz fonda Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, lagodno je biti menadžer i hvaliti se činjenicom da je bolnica samo milion maraka u minusu dok druge ne znaju ni koliko i kome sve duguju.
Problem u Nakaševom životu nastao je zbog toga što su i neki drugi ljekari, svjesni pogodnosti upravljanja javnim zdravstvenim ustanovama, poželjeli da se okušaju. Nema neizvjesnoti hoće li biti dovoljno pacijenata za koje stiže novac iz Zavoda, skupocjenu opremu finansiraju donatori, možete zapošljavati, otpuštati, ucjenjivati stalnim obnavljanjem ugovora na određeno... Sve te privilegije, ako vam se posreći, možete uživati godinama i decenijama uz vječno zahvalne pacijente koji kod nas nikako da shvate da ljekari nisu božanska bića nego tek ljudi koji odgovorno ili neodgovorno rade svoj posao. Jednako bi trebalo gledati i na ljekare/direktore koji raspolažu javnim novcem; po rezultatima i sposobnosti. Nije dovoljno reći da je neko cijeli rat i poslijeratni period bio direktor bolnice i očekivati da mu to obezbijedi doživotni mandat. Ne bi trebalo da bude ni dovoljno to što ste žena s prezimenom koje otvara najvažnija vrata u Sarajevu pa da u tom istom Sarajevu upravljate čime god hoćete. Ne bi trebalo ni da bilo ko bude kažnjavan zbog svog prezimena i sprečavan da napreduje u poslu koji odlično radi.

Ostala dvojica kandidata za direktora sarajevske Opće bolnice kao da su u zemlju propala. Zbog njih niko ne poziva na ustanak, niti objašnjava zašto su ispali iz igre. Tako završavaju ljudi koji još vjeruju kako se konkursi raspisuju da bi se moglo birati najboljeg pa u te trke ulaze bez neophodne političke logistike.*
otherside

#86 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by otherside »

vrlo dobar tekst.
pogotovo ovaj osvrt na upravni odbor i ostale kandidate za mjesto direktora.
gotovo sam sigurna da ne bi bilo nikakve frke da je na mjesto direktora postavljen neko drugi, neko ko nije toliko politicki involviran, pa makar i po porodicnoj liniji.
dr nakas je htio priznati ili ne, u dobrom zdravlju stigao do penzije i trebao je dostojanstveno predati stafetu.
ono sto nije dostojanstveno je ocekivati istu funkciju do kraja zivota...ili barem jos 4 godine od koje bi 3 bile izvan zakonskih ogranicenja.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#87 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by mk ultra »

Image

:mrgreen:

evo i jedan interesantan link
http://bit.ly/YklTtC

20 godina studirala... :lol: :lol:
dr.gog

#88 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by dr.gog »

Zna Asim Metiljević sve, po običaju :oops: ..da ne "lajem" sad jer nije podforum Mediji u pitanju.

Mislim da bi se dosta uglednih ljekara neugodno iznenadilo kada bi ih neko podsjetio koliko dugo su čekali diplomu. Ali, nije vrijeme, niti je to, zaista, suviše važno za obavljanje ovog posla. Posebno kada se sjetim da je sarajevski med. fakultet bio najcrnja korumpirana rupetina Univerziteta u predratnom periodu. O tome postoje čitavi mitovi, a ja se sjećam da je nekoliko zaista sjajnih ljekara fakultet uspjelo završiti tek u Beogradu ili Zagrebu, zbog maltretiranja sa manijakalnim likovima dvije katedre tog fakulteta.

Oni zaista netalentovani su dizali novac, i pravac - Medicinski fakultet Priština :wink:

Volio bih kad bi Senad A. i Asim M. podrobnije ispitali dužinu studiranja onih kod kojih se sada, sa punim povjerenjem, liječe...
dr.gog

#89 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS- Direktorica

Post by dr.gog »

Image
Dr.sci. Sebija Izetbegović, ginekolog i direktorica OBS

Ali evo, dragi drugari sa neuništivog sarajevo-x foruma, znam i sljedeće. Ovu skromnu stranicu na bookmarku ima podobar broj obaviještenih i utjecajnih ljudi, od kojih neki i redovito pišu pod sasvim bezazlenim nickovima :D . Ima najmanje 5 ljudi iz OBS koji su članovi Foruma, još toliko iz KCUS sigurno...

Sad ja pitam otvoreno: Šta znate o dr. Izetbegović ? Kakve priče ste čuli, iz njene bivše ustanove npr.? Zašto su ljudi, eventualno, frustrirani njenim likom i djelom?

Kakvo je stanje ostavila iza sebe na bivšem radnom mjestu, da li je cjenjena i poštovana kao ljekar?

Ima li neko, dođavola, da je radio sa njom- evo neka slobodno piše, jer nema načina da ga iko "provali" putem foruma.

Ima li ijedna med.sestra ili bilo ko sa Ginekologije da potvrdi ili demantuje i zlo i dobro o toj liječnici?

Čast Slobodnoj Bosni i Mimi "Snajperu" Šahinpašiću, ali ..nešto ne mogu na rende kora

Meni se usjeklo jedno u pamćenje: Naš bivši šef Nakaš nije rekao NIJEDNU ružnu riječ , niti jedan dvosmislen komentar na račun dr. Izetbegović.

Izvolite sa informacijama i glasinama, bujrum...

Hvala :) .
dr.gog

#90 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by dr.gog »

Iz kozmetičkog nesesera nove Šefice izvučene nove bojice:

1. Nove uniforme i obuća za uposlene , po spiskovima(inače je to jedno treći put u 5 godina, nikad ništa novo nije došlo, uniforme se mijenjaju samo ako su poderane). Očekujemo da se neko sjeti da nije primjereno da svi nose bijelo, već da sestre moraju imati plave uniforme.

2. Zabranjeno naručivanje gotove aromatizirane(jakih mirisa) hrane iz pizzerija, grilova, buregdžinica. Jedini izvor hrane za uposlene u Bolnici je očajno snabdjevena prodavnica "KLAS" gdje sve nestane već u pola 11 ujutro. Draga Šefice, nemamo kantinu ni prostorije za boravak osoblja, a prehrana zdr.radnika se ne smije zasnivati isključivo na lošim pecivima, coli i smeću od salama.

3. Saopštila je da Bolnica ima dovoljno novca i da plate i ostalo ne dolaze u pitanje. Ministar Lokmić je, nakon što smo ga pritisli prijetnjom tužbom, "pristao" da nam plati 200 KM duga iz oktobra prošle godine, te da nam uskladi plate sa davno potpisanim ugovorima. Ministre, slažeš li, u vodu ti pada sva priča i ublažavanje frke...

4. Šefica je također saopštila da je očekujemo na odjelima " u svaka doba" i da joj "nije teško doći i kontrolirati sve što treba, na licu mjesta, kad god misli da treba". Namjerava biti više viđena u hodnicima od svog prethodnika Nakaša Nevidljivog. Osoblje koje bude hvaljeno u komentarima pacijenata će biti nagrađivano,a drski će gubiti 30% plate.

5. Nova direktorica je naredila da se iz Bolnice izbaci SVO CVIJEĆE ...Zgranute sestre i čistačice su danas muku mučile da spasu saksije cvijeća koje je decenijama pažljivo njegovano...Potez i žalostan i smiješan.Tačnije bizaran.

6. Slijedi financijsko pojačavanje OBS i sređivanje stanja sa ugovorima uposlenih...
Last edited by dr.gog on 15/04/2013 11:58, edited 1 time in total.
Lacrosse

#91 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by Lacrosse »

Samo u Bosni moze ginekolog preuzeti vojnu bolnicu, zena koja je u ratu postala hirurg u susjednoj Hrvatskoj, mislim ako je iko htjeo biti hirurg, i pored sveg sto se nije imalo u ratu, rat je bio mjesto da budes bog bogova u hirurgiji, pobjeci i ne pomoci svom narodu, tamo u Hrvatskoj Asim joj namjestio specijalizaciju, o onome sto ja znam kao neko ko zivi u Americi 15 godina, MRSA nije mogla da rijesi sa odjela (mogla se konsultirati malo s infektologom Nakasom, a mozda joj od tog iskustva izbacuje saksije s cvijecem i zabranjuje da se jede burek izmedju operacija), nisam za to da se daje nekom ova fotelja jer je zasluzio u ratu, ali nasa zemlja ima jako malo akademskih ljekara, a jos manje ljekara menadzera, u instituciji gdje sam ja ljekar, direktor bolnice je biznismen, CEO, CFO, iako postoje skole menadzmenta u zdravstvu, tj. MBA sa usmjerenjem za healthcare management, imati taj papir samo znaci da znas fondacije a imati praksu i voditi neku bolnicu i to bolnicu u koju Ejub zeli uvesti studente medicine sa svog univerziteta, konvertirati je tako reci u klinicki centar, koji ce biti kompetitor KCUS... ja ne znam koliko segment vojne bolnice je ginekologija i akuserstvo, predpostavljam laicki vrlo mali, i da drugi odjeli i druga problematika je mnogo veca i bitnija, a najbitnije je poslovanje, ali evo samo potrazimo ime Sebija Izetbegovic na PubMed-u.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=izetbegovic

Pretraga pokazuje na 9 publikacija, od koji su sve na bosanskom ili hrvatskom.

Niti jedan jedini clanak nije prihvacen u bilo koji zurnal reprezentativan polja akuserstva i ginekologije da je na Engleskom jeziku (moze i Njemackom). Ovi case reports nisu istrazivanje. Cak i ono sto je napisano su margine istrazivackog opusa Dr.Kurjaka iz Hrvatske.

Dakle, kao akademski ljekar malo poena.

Kao ljekar, ako je istina da je studirala 20 godina a jasno je da je specijalizaciju joj nasao Asim Kurjak i da je posao na porodilistu dobila kao hanuma Bakirova, dakle nepotizam u x-tom koljenu, koji se samo eksponencionalno mnozi.

Ja bih bio sretan da to sve nije istina, ali mi se nesto mladomuslimani roje oko budzeta zdravstvenog, a sad to ko ima, a koje u dugu, koje dobro poslovao, a ko kome duzan regres, to znate vi koji ste tu i neka vam je u pomoci dragi Allah dz.s.
Dide

#92 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by Dide »

dr.gog wrote:Iz kozmetičkog nesesera nove Šefice izvučene nove bojice:

Zabranjeno naručivanje gotove hrane iz pizzerija, grilova, buregdžinica.

Avaz bi platio masnu sumu za scenu iznošenja cvijeća iz bolnice. Nova direktorica je naredila da se iz Bolnice izbaci SVO CVIJEĆE :shock: :shock: :shock: ...Zgranute sestre i čistačice su danas muku mučile da spasu saksije cvijeća koje je decenijama pažljivo njegovano...Potez i žalostan i smiješan.
Ovo za hranu niđe veze, neće raja jes smeće iz Klasa i gladna radit :-)

A što se tiće cvijeća, baš danas bio u Općoj kad ono nigdje nijedne saksije, sad ono isto ništa nekako mi čudno djeluje pravo :shock:
Mislim ono, već je fino počela pokazivat koliko je luda :cry:
StupskaBitanga

#93 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by StupskaBitanga »

što se namješta Klasu i Selimovićima nevjerovatno
Ali eto bilo je na OBN kod Mime kako je dama SEBI-ja sjedila u VIP loži ipak je ona što bi Mimo rekao sada dio kvazi lafo džet seta
safran

#94 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by safran »

Dide wrote:
dr.gog wrote:Iz kozmetičkog nesesera nove Šefice izvučene nove bojice:

Zabranjeno naručivanje gotove hrane iz pizzerija, grilova, buregdžinica.

Avaz bi platio masnu sumu za scenu iznošenja cvijeća iz bolnice. Nova direktorica je naredila da se iz Bolnice izbaci SVO CVIJEĆE :shock: :shock: :shock: ...Zgranute sestre i čistačice su danas muku mučile da spasu saksije cvijeća koje je decenijama pažljivo njegovano...Potez i žalostan i smiješan.
Ovo za hranu niđe veze, neće raja jes smeće iz Klasa i gladna radit :-)

A što se tiće cvijeća, baš danas bio u Općoj kad ono nigdje nijedne saksije, sad ono isto ništa nekako mi čudno djeluje pravo :shock:
Mislim ono, već je fino počela pokazivat koliko je luda :cry:
Nemate vi pojma. U saksijama se krila MRSA. Na Jezeru nema saksija i nema MRSA-e.
safran

#95 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by safran »

StupskaBitanga wrote:što se namješta Klasu i Selimovićima nevjerovatno
Ali eto bilo je na OBN kod Mime kako je dama SEBI-ja sjedila u VIP loži ipak je ona što bi Mimo rekao sada dio kvazi lafo džet seta
Ma da se bar ima šta kupiti u tom Klasu. Kad sam išla na CTG prije 2 godine do 11 ujutro sve bi bilo rasprodato. Imaš izbor keksova, čipsa, gaziranih pića i "voćnih" sokova.
dr.gog

#96 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by dr.gog »

I ja mislim da je uklanjanje starih saksija bilo potrebno, bez obzira koliko čitav grad navikao da ih gleda prilikom dolaska u ovu ustanovu :| ...No za objašnjenje bi vam bio dovoljan i stari dobri Google, i to je stvar propisa, ne ludosti Profesorice..Mad i meni fale one saksije, posebno iz Biblioteke :sad:

Za hranu jeste crnjak,ali samo onima koji su navikli da "naručuju". Osim toga, postoji nešto što se zove "zabrana aromatizirane hrane u radnom prostoru"...da ne bih izazvao bijes kolega, samo ću reći da ne žalim za činjenicom što nam liftovi više ne tuknu na ćevape i luk...Druga je priča to što je borba grilova i buregdžinica za našu naklonost postala degutantna :-)

Ako neko iz Upravnog naleti na ovu temu, neka razmisli o dogovoru sa Klasom i proširenju ponude.
dr.gog

#97 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS -KCUS

Post by dr.gog »

Off:

Ne mogu da vjerujem šta rade kolegama sa KCUS. Fuj!!!

Kakav obraz može podnijeti da sije razdor unutar ovog ceha? Zašto su za njihove pokvarenluke krive sestre Koševa?
Stoko pokvarena!!! Šikaju vas lijekovima da ne plačete, peru vam guzice kad ste nepokretni, šiju vaše utrobe razjedene pokvarenim životom, liječe vas na dug koji pola gradova nikad ne plati KCUS-u, i treba da gladuju đubradi jedna???!!!
Seki novac legao na račun

Međutim, zanimljivo je da su uposlenici Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na čijem je čelu odnedavno Sebija Izetbegović Seka, supruga zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, još 1. aprila dobili plaće. Kako su nam prenijeli uposlenici to ranije nije bio slučaj.
Tačno. Prvog u mjesecu. Zadnjih 12 plata je leglo u periodu od 1 do 5-og u mjesecu. Za vrijeme dr.Nakaša. Ko kaže drugačije neka ide u p.m. Fadile Mandalu, odjebi u skokovima.
Gavrankapetanović: Želimo da novi menadžment KCUS-a maturira
Fuj!!!
Last edited by dr.gog on 26/01/2014 17:15, edited 2 times in total.
dr.gog

#98 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by dr.gog »

Lacrosse wrote:
Kao ljekar, ako je istina da je studirala 20 godina a jasno je da je specijalizaciju joj nasao Asim Kurjak i da je posao na porodilistu dobila kao hanuma Bakirova, dakle nepotizam u x-tom koljenu, koji se samo eksponencionalno mnozi.

Ja bih bio sretan da to sve nije istina, ali mi se nesto mladomuslimani roje oko budzeta zdravstvenog, a sad to ko ima, a koje u dugu, koje dobro poslovao, a ko kome duzan regres, to znate vi koji ste tu i neka vam je u pomoci dragi Allah dz.s.
Dragi kolega, poslat ću ti PDF jednog intervjua od jučer iz Oslobođenja...

Ubo si u osinjak nehotice :D

Priželjkujem otvaranje barem još dva odjela, recimo Infektivnog i neku vrstu proširenja Hirurgije. Puca se po šavovima od posla, plus da ti ne objašnjavam šta znači kada se klasični hir.odjeli pretvore u gerijatriju...
Opasno nas zaj**ava trijaža koja je postala Misija Nemoguće..

Drugo, kolege sa Ginekologije KCUS upadljivo šute :oops: ...
Brus Lee

#99 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS -KCUS

Post by Brus Lee »

dr.gog wrote:Off:

Ne mogu da vjerujem šta rade kolegama sa KCUS. Fuj!!!

Esade Radeljašu stid te bilo gnjido foteljaška!!

Kakav obraz može podnijeti da sije razdor unutar ovog ceha? Zašto su za njihove pokvarenluke krive sestre Koševa?
Stoko pokvarena!!! Šikaju vas lijekovima da ne plačete, peru vam guzice kad ste nepokretni, šiju vaše utrobe razjedene pokvarenim životom, liječe vas na dug koji pola gradova nikad ne plati KCUS-u, i treba da gladuju đubradi jedna???!!!
Seki novac legao na račun

Međutim, zanimljivo je da su uposlenici Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na čijem je čelu odnedavno Sebija Izetbegović Seka, supruga zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, još 1. aprila dobili plaće. Kako su nam prenijeli uposlenici to ranije nije bio slučaj.
Tačno. Prvog u mjesecu. Zadnjih 12 plata je leglo u periodu od 1 do 5-og u mjesecu. Za vrijeme dr.Nakaša. Ko kaže drugačije neka ide u p.m. Fadile Mandalu, odjebi u skokovima.
Gavrankapetanović: Želimo da novi menadžment KCUS-a maturira
Fuj!!!
U neka prijasnja vremena za Gavrankapetanovica bi se reklo da podriva zdravstveni sistem Kantona (sjetimo se nedostatka kodova za recepte, pa sada i ovo kasnjenje plata KCUS-u), sto je za zatvora, medjutim sada se to zove zdravstveni menadjment. Uveli su pacijente u pravo, a nedaju sredstva da se to pravo ostvari. Za pojedine lijekove se mora pisati 7 stavki na poledjini recepta. Salju direktive da se pise tromjesecna terapija (za stabilne pacijente), a kodove daju za "normalan" rad za dvadesetak dana. Ja, menadjera i vanago.
dvotonac

#100 Re: Vojna bolnica Sarajevo /OBS

Post by dvotonac »

pozdrav svima..imam jedno pitanje za dr.gog-a a tice se zaposljavanja u OBS..kakva je sad situacija gore i ima li ikakve sanse da se uleti(med.tehnicar sam po struci i vas volonter)..bio sam jednom na razgovoru i vec tada se znalo ko ce se zaposliti..bio bih ti puno zahvalan da me zatrpas sa sto vise informacija jer se nemam vise kome obratiti..cekam..hvala...
Post Reply