fake believer wrote:Ne se lazno pretvarati, molim. Cinite to stvarno, k'o ljudi, brate. Jasno?
Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
- Samir_01
#76 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
- fake believer
#77 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
Samir_01 wrote:fake believer wrote:Ne se lazno pretvarati, molim. Cinite to stvarno, k'o ljudi, brate. Jasno?my bad, ispravljeno.
-
155_mm
#78 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
stvarno si puko "ki dinja" a ovi sto ti aplaudiraju jos vise. sta ti ustvari hoces da nam kazes? od ovog "pljuvanja" te skroz slabo razumijem.PeppermintSA wrote:Ne, vi u potpunosti brkate pojmove.
Za vas, kao i za većinu, patriotizam je puko nosanje zastava, pjenjenje na šumsku, ponavljanje raznoranih floskula, nadahnuto pričanje o Tvrtku i svršavanje na Džeku kad zabije gol. Dakle, patriotizam na nivou folklora, dok ujedno svi žele da se uhljebe u nekoj državnoj instituciji, svi ispijaju kafe po cijeli dan i šetkaju se ne relaciji Štrosmajerova-kladionica i prosipaju iz praznog u šuplje.
I bogat', nemojte sad krenuti s pričom: ''ne, nisam ja takav, ja sam spreman na više ali inercija društva je takva...'' jer je to priča na nivou one s izbora 90' kad su nacionalne stranke sve živo uzele, a svakog koga si pitao je fol glasao za reformiste. Minder priča koja nema veze sa životom.
Koji patriotizam? Koja nacionalna svijest?
Kao drugo, niti je RS naš najveći problem niti će ona to biti u sljedećih dosta godina. Zar to RS spriječava naš boljitak? Ma dajte...ja živim u Sarajevu, gradu koji trune, i uvjeravam vas da RS s tim nema ikakve veze. Maloljetnička delikvencija, nepostojeća kultura i sport, policija koje je smijurija, nepostojeća industrija, izbušene fasade koje se nisu okrečile od 83', obrazovni sistem na nivou Kenije, korumpirani visokoobrazovni sistem, kriminal...i da ne nabrajam. Ko je za to kriv? Jel' RS? Jel' Dejton? Jel' Dodik? Jel' EU? Amerika? Četnici preko Drine? Nedostatak nacionalne svijesti? How yes no.
To su moji problemi! I ko ih riješava? Koja nacionalna svijest? Čega? Da mi islamski reformisti ili bjelosvjetski jebivjetri s francuzicama ovdje sole pamet o tome kako se trebam osjećati i kako djecu odgajati da bi bili pravi Bošnjaci? Dok sam ja bio ranjavan po rovovima, oni u sefovima spavali i kupili ''humanitarnu'' po Švici...malo morgen. Koja nacionalna svijest ili patriotizam? Da mi Fahro ili Reis objašnjavaju ko sam i šta sam?
Vi morate da shvatite ključnu stvar: Bošnjački narod je bipolarno podijeljen po pitanju viđenja budućnosti sopstvenog naroda. Ta podijela se provlači kao nit kroz apsolutno sva društvenopolitička pitanja, od kojih je sekularizam na spram duhovnoreligijskog jedinstva ključna. To su dva svijeta koja su isključiva i tu nikad neće biti jedinstva. O kojoj vi nacionalnoj svijesti i jedinstvu pričate? Da jedni žele evropsku državu, a drugi žele džamahiriju? Da jedni žele normalan život, a da drugi zabranjuju djeda mraza? Ta dva svijeta su nespojiva.
Vi ovdje prikazujete srpsku i hrvatsku nacionalnu homogenost kao nešto pozitivno? Mitomanska, bolesna, pseudo-istorijska nacionalna svijest koja od čovjeka pravi potpunog kretena je nešto čemu mi moramo da težimo? Ta nacionalna svijest koja je izvršila genocide, etnička čišćenja i totalni ponor sopstvenog društva?
Što reče Sartr, čovjek sam nužno a Francuz slučajno - što se mene tiče, boli me neka stvar i za Bošnjake, i za Srbe i za Hrvate.
-
Juvelandia
#79 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
Kad procitam ovakve stvari ospem se sav.Kako fino dijelis Bosance na one "koji hoce normalnu drzavu" i one "koji zabranjuju djeda mraza", kao prvi su super a drugi debili koji nece normalnu drzavu jer eto brate djed mraz im smeta, svi koji ne postuju ono sto ti postujes nisu za normalnu drzavu nego su automatski za dzamahiriju i los zivot i jedva cekaju da nam drzava propadne.Kakvo iskljucivo i pomalo fasisticko gledanje i djeljenje naroda u BiH.Zgrozim se od "tolerancije urbane raje demokratskih nazora", koja djeli ljude na normalne i one sto hoce dzamahriju a trecih nema.Odron pravi.PeppermintSA wrote:
Vi morate da shvatite ključnu stvar: Bošnjački narod je bipolarno podijeljen po pitanju viđenja budućnosti sopstvenog naroda. Ta podijela se provlači kao nit kroz apsolutno sva društvenopolitička pitanja, od kojih je sekularizam na spram duhovnoreligijskog jedinstva ključna. To su dva svijeta koja su isključiva i tu nikad neće biti jedinstva. O kojoj vi nacionalnoj svijesti i jedinstvu pričate? Da jedni žele evropsku državu, a drugi žele džamahiriju? Da jedni žele normalan život, a da drugi zabranjuju djeda mraza? Ta dva svijeta su nespojiva.
.
-
Rima_amiR
#80 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
http://www.klix.ba/forum/lagumdzija-rad ... 08384.html
Hoće li koalicija Zlatko Lagumdžija - Fahrudin Radončić nadživjeti novopatriotski nalet Bakira Izetbegovića i babovih mu propovjednika? Da li je ova koalicija spremna i sposobna da krene u konačan obraćun sa Izetbegovićevom kvislinškokriminalnom hipotekom, Daytonom nametnutom (R)BiH? Odgovor na ova pitanja je biti, ili ne biti za BiH.
Hoće li koalicija Zlatko Lagumdžija - Fahrudin Radončić nadživjeti novopatriotski nalet Bakira Izetbegovića i babovih mu propovjednika? Da li je ova koalicija spremna i sposobna da krene u konačan obraćun sa Izetbegovićevom kvislinškokriminalnom hipotekom, Daytonom nametnutom (R)BiH? Odgovor na ova pitanja je biti, ili ne biti za BiH.
-
hAZNADAR
#81 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
Tako su mnogi razmisljali 92-ge dok ih surova realnost nije podsjetila koliko taj humanizam, anacionalizam, kosmopolitizam,.. pije vode u politici. Ne samo da su neprijatelji BiH bili i ostali svoji patrioti i nacionalisti - vec je i Zapad koji je krojio kapu svima nama i rezao arsine takodjer za sebe patriotski vodi nacionalne politike.PeppermintSA wrote:Ne, vi u potpunosti brkate pojmove.
Za vas, kao i za većinu, patriotizam je puko nosanje zastava, pjenjenje na šumsku, ponavljanje raznoranih floskula, nadahnuto pričanje o Tvrtku i svršavanje na Džeku kad zabije gol. Dakle, patriotizam na nivou folklora, dok ujedno svi žele da se uhljebe u nekoj državnoj instituciji, svi ispijaju kafe po cijeli dan i šetkaju se ne relaciji Štrosmajerova-kladionica i prosipaju iz praznog u šuplje.
I bogat', nemojte sad krenuti s pričom: ''ne, nisam ja takav, ja sam spreman na više ali inercija društva je takva...'' jer je to priča na nivou one s izbora 90' kad su nacionalne stranke sve živo uzele, a svakog koga si pitao je fol glasao za reformiste. Minder priča koja nema veze sa životom.
Kao drugo, niti je RS naš najveći problem niti će ona to biti u sljedećih dosta godina. Zar to RS spriječava naš boljitak? Ma dajte...ja živim u Sarajevu, gradu koji trune, i uvjeravam vas da RS s tim nema ikakve veze. Maloljetnička delikvencija, nepostojeća kultura i sport, policija koje je smijurija, nepostojeća industrija, izbušene fasade koje se nisu okrečile od 83', obrazovni sistem na nivou Kenije, korumpirani visokoobrazovni sistem, kriminal...i da ne nabrajam. Ko je za to kriv? Jel' RS? Jel' Dejton? Jel' Dodik? Jel' EU? Amerika? Četnici preko Drine? Nedostatak nacionalne svijesti? How yes no.
To su moji problemi! I ko ih riješava? Koja nacionalna svijest? Čega? Da mi islamski reformisti ili bjelosvjetski jebivjetri s francuzicama ovdje sole pamet o tome kako se trebam osjećati i kako djecu odgajati da bi bili pravi Bošnjaci? Dok sam ja bio ranjavan po rovovima, oni u sefovima spavali i kupili ''humanitarnu'' po Švici...malo morgen. Koja nacionalna svijest ili patriotizam? Da mi Fahro ili Reis objašnjavaju ko sam i šta sam?
Vi ovdje prikazujete srpsku i hrvatsku nacionalnu homogenost kao nešto pozitivno? Mitomanska, bolesna, pseudo-istorijska nacionalna svijest koja od čovjeka pravi potpunog kretena je nešto čemu mi moramo da težimo? Ta nacionalna svijest koja je izvršila genocide, etnička čišćenja i totalni ponor sopstvenog društva?
Što reče Sartr, čovjek sam nužno a Francuz slučajno - što se mene tiče, boli me neka stvar i za Bošnjake, i za Srbe i za Hrvate.
Sta su tu onda Bosnjaci koji gledaju samo covjecnost, individualizam, kosmopolitizam,... - atavizam jedne prevazidjene politike bivse drzave i ostatak jednog prevazidjenog standarda. Ili djeca koja jos nisu dovoljno sazrila da se sama o sebi brinu.
Bitke nisu dobijali oni koji su nosili cvijece dzelatima, uzimali titove slike kao zastitu od snajpera i gandijevski se suprotstavljali agresorima. A ponajmanje oni koji toliko vole svoju zemlju i narod da bi to prodali prvom zainteresovanom koji ponudi veceru i platu. Nemoj mi samo o svom ucescu u ratu kojeg si spomenuo - to sa ovom tvojom pricom jednostavno ne sjeda - ti si jedini veteran kojeg znam a da tako prica. Ispada da nismo trebali ici na nezavisnost i da smo trebali ostati u milosevicevoj YU kada nam patriotizam i drzava toliko znaci.
Mislis da je lako stvarati naciju i drzavu - i ti i ovi sto ti aplaudiraju? Da je to islo lako i kod ostalih u Evropi kojima je patriotizam i nacionalizam osnova psihe.
Mislis da su rijeci Petra Kocica:"Ko iskreno i strasno ljubi istinu, slobodu i otadžbinu slobodan je neustrašiv kao Bog ,a prezren i gladan kao pas" - tek pusta frazeologija - ili u tome ima necega.
Mozemo mi sada diskutovati jeli nam rat bio potreban, jeli nam nezavisnost BiH bila potrebna i vrijedna svega ovoga - sto se desilo - desilo se. Nece nas niko pod svoje skute i u svoju drzavu i kada bi mi to htjeli - danas smo izolovani i odbaceni i prisiljeni da opstanemo. I tu ti je tebi mrzak patriotizam, nacionalizam,.. sila prilika i nuzno zlo. 91-ve smo imali alternativu da to odbacimo i budemo vjerska grupa u YU - eto samo ljudi koji zive a ne patrioti. Danas to nemamo i trebamo se na ovoj politickoj karti snaci gdje su pravila i sabloni davno postavljeni i gdje nemas privilegiju da budes samo covjek i nista drugo.
- fake believer
#82 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
Politike vode multi (iliti trans)-nacionalne korporacije. Ostalo su bajke
Kapitalisti su dobro skuzili Marxa, izmedju ostalog i da pokret, da bi bio uspjesan, mora biti internacionalan 
-
PeppermintSA
#83 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
Ne, griješiš - meni apsolutno ne smetaju muslimani, meni smeta država koja je pomalo islamska, djelemično islamska, potpuno islamska ili ima pojedine elemente islamske države.Samir_01 wrote:Pa sto odmah ne kazes sta te muci. smetaju ti MUSLIMANI. Znaci nas vecina Bosnjaka koji smo MUSLIMANI smo problem jer hocemo dzamahiriju (sto btw u prijevodu znaci "vladavina naroda"PeppermintSA wrote: Da jedni žele evropsku državu, a drugi žele džamahiriju? Da jedni žele normalan život, a da drugi zabranjuju djeda mraza? Ta dva svijeta su nespojiva.) i sto se zalazemo sa sekularizam sto ukljucuje i nenametanje Svetog Nikole nasoj djeci. A jos da ne zaboravim da smo svi vehabije i teroristi.
Pa zbog cega koji qrac govoris iz pozicije Bosnjaka? Kazi na pocetku da nisi Bosnjak i da ti smeta Islam i da te boli za Bosnu.boli me neka stvar i za Bošnjake, i za Srbe i za Hrvate.
Ne predstavljajte se lazno ljudi... ako ste Jugosloveni, Srbi ili Hrvati budite ponosni na to.
Kao drugo, ko si ti da meni zabraniš da govorim iz pozicije Bošnjaka? Ako nisi upoznat, Bošnjak je nacionalnost a ne neki klub u koji se dobrovoljno učlaniš. Ja sam svojim rođenjem Bošnjak, a ne po zaslugama ili odabirom.
Zatim, ja sam rođen u Bosni i Hercegovini, branio sam Bosnu i Hercegovinu i živim u Bosni i Hercegovini - to je dovoljan razlog da ja on njoj pričam.
Last edited by PeppermintSA on 16/01/2013 18:23, edited 2 times in total.
-
PeppermintSA
#84 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
Juvelandia wrote:Kad procitam ovakve stvari ospem se sav.Kako fino dijelis Bosance na one "koji hoce normalnu drzavu" i one "koji zabranjuju djeda mraza", kao prvi su super a drugi debili koji nece normalnu drzavu jer eto brate djed mraz im smeta, svi koji ne postuju ono sto ti postujes nisu za normalnu drzavu nego su automatski za dzamahiriju i los zivot i jedva cekaju da nam drzava propadne.Kakvo iskljucivo i pomalo fasisticko gledanje i djeljenje naroda u BiH.Zgrozim se od "tolerancije urbane raje demokratskih nazora", koja djeli ljude na normalne i one sto hoce dzamahriju a trecih nema.Odron pravi.PeppermintSA wrote:
.
upravo je tako,
vidiš, večina stvar na svijetu nisu crno-bijele, ali nažalost neke jesu.
Ja naravno govorim iz svoje perspektive, ali ujedno objašnjavam zašto nikad neće biti nacionalnog jedinstva. Recimo, ja nikad neću imati ni približne stavove kao neko ko zabranjuje djeda mraza, želi da Reis ima veću društvenu ulogu, propovjeda o moralu itd.
Dakle, ovdje je riječ o posve drugačijim svjetonazorima koji naprosto ne mogu zajedno funkcionisati. Evo, imamo sad ovu polemiku o pravima homoseksualaca: moji stavovi su apsolutno, nedvojbeno ZA gej prava, nekima su apsolutno, nedvojbeno PROTIV gej prava. Takvih primjera ima milion. O čemu sad mi tu ima da razgovaramo? Mene naprosto ne interesuje šta ta neka osoba ima da kaže.
I sad bih ja trebao demagogoški, kao što se 20 godina kod nas trubi, da kažem da ja poštujem svačije, da ne sudim, da je sve do dijaloga - oprosti, ali to bi bila laž. Ne, ne poštujem svačije; ne, ne mislim da je svačije normalno; ne, ne mislim da je uvijek moguć dijalog niti želim dijalog s nekim ko u svom ovom sranju vidi djeda mraza kao najveći problem i dokaz moralne propasti društva.
Ne libim reći svoj stav, niti povijam rep na prvi pomen prava na mišljenje.
A pri tom, da, svako ima pravo na svoje mišljenje - ali isto tako imam i ja pravo da svakom kažem da im je mišljenje kretensko ako to mislim.
-
LaBomba
#85 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
PeppermintSA wrote:Ne, vi u potpunosti brkate pojmove.
A ti ovde kao imas neki senzor da da mozes preko foruma znati ko je kakav, i ko je ko? Nosanje zastave s ljiljanima, pjenjenje na sumsku, i radovanje Dzekinim golovima jeste vid patriotizma. Kome to smeta? Pjenjenje na sumsku smeta zna se kome. Ti ovde pises na takav ljigav nacin, u pokusaju nabijanja komplexa nize vrijednosti, cak i kada se Bosnjak eto raduje Dzekinom golu. Ako ti nisi patriota, ima nas koji jesmo, i bolje da nas ima patriota u svakom obliku, nego da nas nema nikako, sto bi vi "bezlicni" najvise voljeli.
.Kao drugo, niti je RS naš najveći problem niti će ona to biti u sljedećih dosta godina. Zar to RS spriječava naš boljitak? Ma dajte...ja živim u Sarajevu, gradu koji trune, i uvjeravam vas da RS s tim nema ikakve veze. Maloljetnička delikvencija, nepostojeća kultura i sport, policija koje je smijurija, nepostojeća industrija, izbušene fasade koje se nisu okrečile od 83', obrazovni sistem na nivou Kenije, korumpirani visokoobrazovni sistem, kriminal...i da ne nabrajam. Ko je za to kriv? Jel' RS? Jel' Dejton? Jel' Dodik? Jel' EU? Amerika? Četnici preko Drine? Nedostatak nacionalne svijesti? How yes no
Dejtonsko uredjenje i postojanje genocidne rvorevine definitivno JESTE najveci problem drzave, i nemoj da diskutujes s nam akoda smo pali s kruske i na naivou obdanista! Dejtonski politicki monstrum od urredjenja drzave i ustava, i ono sto je proizaslo iz toga (takva vlast), je definitivno smrtni problem problem Bosne.
Pa eto ti kao osoba kojoj ne smeta ovakkvo politicko uredjenje, niti tzv rs, imas "legalnu" vlast koja bi tebala rjesavat probleme. Ne sjedi nikakav ni reis ni ilmaski reformisti u predsjednistvu, pa sta je problem? Vjerovatno pod tim "bjelosvjetski jebivjerti" smatras nase ljude u dijaspori koji imaju 2 ciste u glavi, i koji imaju drskosti da se obruse na tvoju postovanu rs? Naravno oni su automatski negativci, pardon islamski negativci, cim su se udostojili otvoreno govoriti o genocidnoj tvorevini. Neznam ko je to ovde od nas "fahrin" ili "reisov"? Ko uopste po tebi ovde navodi tu dvojicu za bilo kakav faktor?
.Vi morate da shvatite ključnu stvar: Bošnjački narod je bipolarno podijeljen po pitanju viđenja budućnosti sopstvenog naroda. Ta podijela se provlači kao nit kroz apsolutno sva društvenopolitička pitanja, od kojih je sekularizam na spram duhovnoreligijskog jedinstva ključna. To su dva svijeta koja su isključiva i tu nikad neće biti jedinstva. O kojoj vi nacionalnoj svijesti i jedinstvu pričate? Da jedni žele evropsku državu, a drugi žele džamahiriju? Da jedni žele normalan život, a da drugi zabranjuju djeda mraza? Ta dva svijeta su nespojiva
Ja neznam o cemu ti pricas, niti u bosnjackom korpusu postoji takva podjela o kojoj ti baljezgas. Cuj ti samo poredjenja. Znaci ako sam protiv da se djeci u vrticima namece figura koja spada u jednu od glavnih u tradiciji krscanstva, to znaci da ne zelijm normalnu drzavu?![]()
Opet prica nidze veze. Ko kaze da mi moramo teziti promjerima srpske i hrvatske nacinalnosti? Znaci po tebi ako postajemo nacionalno svjesniji, podrazumjeva se da cemo postati kao Srbi ili Hrvati, praviti iste istorijske h´greske kao oni? Koda su ta dva naroda jedini na kugli zemaljskoj. Ima nacija koliko hoces koj mozemo slijediti.
-
esad_plavi
#86 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
Ovi sto se busaju da su patriote, vi pojma nemate o cemu pricate. Ovaj PeppermintSA vam je sve objasnio kako jest. Znajte sljedece, za ovu drzavu su sto puta veca opasnost "nasi vodje" nego sto ce to ikad biti Dodik, Covic i slicni.
Pricate o patriotizmu, a muda niste stisnuli, pa da sprijecite izvlacenje milijardi maraka iz ove drzave.
Pricate o ratu, a muda niste stisnuli, pa da srusite ove koji su se najvise okoristili ratom i stradanjem nasih sugradjana.
Pricate o genocidu, a muda niste stisnuli, da jebete mater "nasim" koji nasmijani sjede po kafanama sa najvecim negatorima (a katkad i organizatorima) istog.
Pricate o opstanku BiH, a muda niste stisnuli, kad na pozicije koje su najbitnije za razvoj i dobrostanje BiH se postavljaju Mirsad Niksic, Nedzad Brankovic, Sebija Izetbegovic i slicni.
Pricate o buducnosti, a zarobljeni ste u proslosti.
POCISTIMO SVOJU AVLIJU PRVO, kasnije cemo lako sve...
Pricate o patriotizmu, a muda niste stisnuli, pa da sprijecite izvlacenje milijardi maraka iz ove drzave.
Pricate o ratu, a muda niste stisnuli, pa da srusite ove koji su se najvise okoristili ratom i stradanjem nasih sugradjana.
Pricate o genocidu, a muda niste stisnuli, da jebete mater "nasim" koji nasmijani sjede po kafanama sa najvecim negatorima (a katkad i organizatorima) istog.
Pricate o opstanku BiH, a muda niste stisnuli, kad na pozicije koje su najbitnije za razvoj i dobrostanje BiH se postavljaju Mirsad Niksic, Nedzad Brankovic, Sebija Izetbegovic i slicni.
Pricate o buducnosti, a zarobljeni ste u proslosti.
POCISTIMO SVOJU AVLIJU PRVO, kasnije cemo lako sve...
-
LaBomba
#87 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
Pa sta onda vi bezlicni predlazete? "Mi" bar razmisljamo, iznosimo misljenje, stavove, ovde gdje i jeste mjesto za to, a ti i pepermint ste tu sa zadatkom da nas ubjedjujete da nema smisla cak ni razmisljati. Cuj "on objasnio". Pa vi ste smjesni i pateticni. Haj da mi neko kaze na nekom drugom mjestu da "pustim politiku ba", nego ste dosli na politicki forum da nam govorite da ne iznosimo misljenja i stavove. Mi se upravo i doticemo svih tih stvari sto si nabrojo. Koliko pateticni ste vi bezlicni da na svakoj temi pozivate na " ne diskusiju". Neznam sta radite po forumima uopste.
-
esad_plavi
#88 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
Pa kakav si to stav iznio, osim sto palamudis o nekakvom kvazipatriotizmu i kako su ti glavni krivci za sve lose u drzavi srpski ili hrvatski nacionalizam. Ja ne kazem pusti politiku, a nije ni ovaj pepermint (koliko sam ja skontao), vec da prvo moras srediti stvari u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihacu itd., pa onda tek mozes ici dalje. Samo ti ne iznosis rjesenja o tome, nego je glavna diskusija prezvakavanje istih tema opet i opet i opet... Eto, jel Covic kriv sto je za direktora Autocesta postavljen brat premijera koji nema nikakve veze s tim poslom? Jel nas Dodikova policija sprijecava da se pobunimo protiv toga? Gdje ste vi silni patriote? Kako mozete gledati kako se drzava rastace pred vasim ocima, kako drzavne pare i prilike za napredak idu u nepovrat? I onda imate obraza pricati o nekakvom patriotizmu, spominjati ratove, genocide i ugrozenost, a niko u ovoj drzavi nije 20 godina stisnuo muda da digne glas. Ni ti, ni ja, ni niko... Samo ja bar ne vicem da sam silan patriota, niti pricam nebuloze o tudjoj krivici za nase vlastite probleme...LaBomba wrote:Pa sta onda vi bezlicni predlazete? "Mi" bar razmisljamo, iznosimo misljenje, stavove, ovde gdje i jeste mjesto za to, a ti i pepermint ste tu sa zadatkom da nas ubjedjujete da nema smisla cak ni razmisljati. Cuj "on objasnio". Pa vi ste smjesni i pateticni. Haj da mi neko kaze na nekom drugom mjestu da "pustim politiku ba", nego ste dosli na politicki forum da nam govorite da ne iznosimo misljenja i stavove. Mi se upravo i doticemo svih tih stvari sto si nabrojo. Koliko pateticni ste vi bezlicni da na svakoj temi pozivate na " ne diskusiju". Neznam sta radite po forumima uopste.
- fatamorgana
#89 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
Ne sjećam se više ko reče , neki francuz, da je patriotizam posljednje utočište nitkova ....
-
Kolonizacija
#90 Re: Nova stara BH politicka realnost. I sta sad?
Mora da je jebeno pametan taj Francuz.fatamorgana wrote:Ne sjećam se više ko reče , neki francuz, da je patriotizam posljednje utočište nitkova ....