Pisanje Jelene Karleuse

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Banksy

#76 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by Banksy »

radostan dan wrote:
Banksy wrote: peto, zašto mi ta tvoja opaska zvuči kao pokušaj diskreditacije i omalovažavanja riječi koje je izrekla iznad i nje same (u ovom kontekstu)?
5.ja se nadam da ne samo da zvuči, nego da zaista jeste ne diskreditacija lika i djela karleuše i karleuša, već borba.
to što neke može kupiti sa par naručenih kolumni, ne znači da može i mene.
praviš se lud ... ali i to je odgovor.
radostan dan

#77 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:
... ali ne vidim zašto bi se o ovome nešto posebno pričalo... ne udara u srž problema, bavi se posljedicama a ne uzrocima itd.

o tome ja i pišem.
ona je uzrok, a ne posljedica. ona je aktivni učesnik, -davač po gasu- sloma moralnih i duhovnih vrijednota u srbijanskom društvu.
i po tom pitanju, mogu samo ja njoj držati slovo, a nikako ona meni...
seln dana 09/01/2013 12:37

Stvarno ti ne bih znao reci, posto ne gledam pink, ne citam kurir niti znam ko je popovic.
smatraj se prvilegovanim. ne čitamo ni mi, ali stalno si u manjini međ onima koji to jedu, dišu, žive.
ps. znaš, znaš popovića, to je onaj što ga je brena jahala, od triglava do vardara.
Last edited by radostan dan on 09/01/2013 13:08, edited 1 time in total.
radostan dan

#78 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by radostan dan »

Banksy wrote:
radostan dan wrote:
Banksy wrote: peto, zašto mi ta tvoja opaska zvuči kao pokušaj diskreditacije i omalovažavanja riječi koje je izrekla iznad i nje same (u ovom kontekstu)?
5.ja se nadam da ne samo da zvuči, nego da zaista jeste ne diskreditacija lika i djela karleuše i karleuša, već borba.
to što neke može kupiti sa par naručenih kolumni, ne znači da može i mene.
praviš se lud ... ali i to je odgovor.
nemam ja šta da se pravim lud, ako se ti pored škole i očiju praviš nepismena i slijepa.
borba protiv karleuše, ne protiv sadržaja kolumne, dapače...
ultima_palabra

#79 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by ultima_palabra »

Kakva ona i uzrok :lol: Jedva da je i posljedica...
Banksy

#80 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by Banksy »

radostan dan wrote: nemam ja šta da se pravim lud, ako se ti pored škole i očiju praviš nepismena i slijepa.
borba protiv karleuše, ne protiv sadržaja kolumne, dapače...
Borba protiv onoga o čemu nevješto govori, ne protiv nje, ona je sasvim nebitna, koga briga ...
Opet se praviš lud :D
radostan dan

#81 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:Kakva ona i uzrok :lol: Jedva da je i posljedica...
a jbg ti, nemoj sve bukvalno... :mrgreen:
aktivni sudionik i pomagač, ma koliko tebi benigno izgledalo...
fantom slobode

#82 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by fantom slobode »

Obren wrote:
fantom slobode wrote: koliko ja tebe ovdje shvatih znaci u Bosni samo Bosnjaci i to muslimani trebaju da pisu ovakve tekstove, jer za ostale se pobrinula Hrvatska i Srbija? (u toku recenice si se predomislio za Hrvate-katolike, sjetio si se da ih pokriva Zagreb i okolina, valjda).
Obrene, iz kojeg miljea ti dolazis????Iz Jeleninog, pa de se javi sa kritikom pravoslavnog klera u Bosni, nista te ne kosta. Imaj muda, pa kreni. Daj primjer novim generacijama, pocisti ispred svog dvorista...

ja sam dao svoje misljenje o karleusinom tekstu, i slozio se sa njom. pravoslavni kler u bosni i u srbiji je jedna te ista organizacija tako da karleusino pisanije obuhvata i spc u bosni. ali ovo je najmanje tekst o kleru, ovo je tekst o ljudskom licemjerju, pa ako hoces i o srpskom licemjerju.

zamisli sta bi tek bilo da se karleusa dohvati da preispita danasnji sistem vrijednosti sljedbenika muhammeda a.s. u bosni? :D

ali da karleusa ili obren napisu nesto na ovaj fazon vezano za islam, allaha, bosnu... to bi bilo shvaceno kao nacionalisticki ili sovinisticki pamflet.
Ma ti savjetujes da ti Bosnjaci napisu nesto tako u Bosni, o licemjerju bi trebali da pisu svi u Bosni, ne smatram da su samo Bosnjaci odgovorni za Bosnu, vec valjda i svi ostali gradjani koji zive u njoj. Znaci jedna bosanska Jelena ili bosanski Obren bi se mogli i sami dohvatiti pera, pa sa punim imenom i prezimenom potpisati ovako nesto za srpsko licemjerje u Bosni, zar ne! Ili Bosna nije domovina ostalih?
Po toj logici trebali bi valjda da su ovdje na privremenom radu i onda kasnije pravac svoja domovina?

P.S. imas dovoljno napisanih sovinistickih pamfleta, nema potrebe za novim...ti rastu kao gljive poslije kise...
Not My Idea

#83 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by Not My Idea »

StupskaBitanga wrote:Pisao njoj neko ili ne ili ona sama sasvim je irelevantno. Bitno je da ovo što ona objavljuje pod svojim imenom i prezimenom trese primitivnu Srbiju.

@radosni
da, ti samo naletis na pink i kurir a znas joj ime svakog momka, ljubavnika, muza :D
zateznistub

#84 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by zateznistub »

Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#85 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by Velkoski »

:dance:
TurioSamGa

#86 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by TurioSamGa »

Zena je napravila vece pare nego sto cemo mi svi s foruma za zivata zajedno napraviti. Dobro neko rece, ne moze glupa osoba puniti i rasprodati dvoranu jednim velikim "nista". Jelena je upravo ono sto 90% ljudi iz BiH, Srbije, Hrvatske trazi. I sta ima veze sto pjeva TF, jel to znaci da je nepismena, da ne zna dvije sastaviti? Ja se mogu kladiti da stave nju i bilo koga sa foruma nesto kao face to face, da se zada bilo koja tema, zena bi nas sve redom razvalila.

A ovi koji tvrde da je neko drugi pisao tekstove, sto se cude da zena zna pisati, sto smatraju da ako pjeva TF ne moguce je da pise ove tekstove, su vjerovatno oni koji se ne druze sa ljudima koji slusaju TF, ne idu na mjesta gdje se ta muzika pusta, ne gledaju Hayat i Pink, ne znaju ko je Sasa Popovic ... e da mi je samo vidjeti s kakvim se likovima ti ljudi druze i po kakvim mjestima zalaze. :D
radostan dan

#87 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by radostan dan »

Image

Image

Image

Image

Image
Not My Idea

#88 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by Not My Idea »

Pa ko je on? il se podrazumjeva da znamo?
Ugljesa_

#89 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by Ugljesa_ »

Ljudi procitajte jos stogod a ne samo sto pisu seka, ceca i jelena, il bolje rec sto drugi pisu za njih i bit ce vam stvari jasnije...tek tad cete skontati koliko je ova tema komicna :D
radostan dan

#90 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by radostan dan »

Not My Idea wrote:Pa ko je on? il se podrazumjeva da znamo?
jel misliš na popa ili na mladoženju? :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#91 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by KatarinaKosaca »

Valjda je to njen prvi muž, sin tajkuna Karića.. baš povodom tog vjenčanja je dala izjavu koja se meni jako dopala, odnosno izjava koja je bliska mojim vlastitim osjećajima, a to je da je ona ateista koja poštuje vjernike i da je radi vjerskih ubjeđenja svog prvog muža obavila i crkveni obred vjenčanja.. Jedino što smo mi na ovim prostorima navikli na boljševičku netrpeljivost ateista prema vjernicima, pa nam malo tolerancije izaziva repulziju.
Not My Idea

#92 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by Not My Idea »

radostan dan wrote:
jel to taj Karic sto KK rece?

ako jeste, sta sad trebaju ove slike da znace? :zoka:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#93 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by Velkoski »

Image

ou jea :mrgreen:

Koga briga šta piše ovih 60-70 kila plastike uopšte ? :D
respo

#94 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by respo »

pathyeshme wrote:
Obren wrote:u pravu je karleusa sve sto kaze. evo ja kazem, svaka joj cast za ovo.

a s druge strane pitanje za njene novopecene fanove s ovog foruma: kada bi neko napisao ovakvu kolumnu o bosni, njenim stanovnicima i allahu da li bi vam jednako bio legenda kao karleusa?
da li neko u bosni ima ta muda ili ba ga stigla neka fetva reisova?

razmislite dobro pa odgovorite.
U Bosni ne postoji takav mudonja.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
postoji samo sto nema medijskog prostora za sve pa da to i javno napise u tome je najveca caka
daj meni kolumnu prvi cu to napisati al jbg nisam dosao do kolumne a ovakvih kao ja sigurno ima na stotine koji bi javno rekli to
Bodkin

#95 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by Bodkin »

Not My Idea wrote:
radostan dan wrote:
jel to taj Karic sto KK rece?

ako jeste, sta sad trebaju ove slike da znace? :zoka:
licemjerje? :D
Not My Idea

#96 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by Not My Idea »

Jednom ateisti ne bi toliko znacilo kad bi buduci muz/zena trazili vjencanje u crkvi ili dzamiji.
Ako vidi da je njemu/njoj to nesto toliko bitno a obzirom da tom nekom ateisti to ne znaci nista, zasto da ne.

il se Jelena udala iskljucivo zbog kesha? :mrgreen:

a i kad je tacno ovo slikano?

Mozda tad nije bila ateista? Mozda je poslije dozivjela prosvjetljenje :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#97 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by Velkoski »

Ja ba, možda su joj ugradili neki polumozak. Silikonski dakako.
radostan dan

#98 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by radostan dan »

Not My Idea dana 09/01/2013 13:53
sta sad trebaju ove slike da znace?
sve što ste htjeli da znate o dosljednosti, a niste smjeli da pitate...

sve što ste htjeli da znate o dosljednosti, a niste smjeli da pitate - II dio:

Image

JECA I ĆANDA: Tek posle ozvaničenja veze Ražnatović–Veličković, poetičnost i nežnost ustupiće mesto glamuru, pompeznim patetičnim izjavama i pričama o skupocenim poklonima. Sklona da manje-više verno sledi put koleginice Cece, Jelena Karleuša se tako 1999. skrasila uz Zorana Davidovića Ćandu, "uglednog biznismena" za koga su zli jezici tvrdili da je umešan u trgovinu narkoticima i kradenim automobilima. U početku prilično ćutljiv, Davidović se vremenom osmelio i počeo sve više da liči na svoju tradicionalno govorljivu devojku: "Kad se pogledam u ogledalo, kažem: ‘Kakav šmeker!’ Kad je pošla sa mnom, Jelena je dobila bingo... Ja sam najlepši, ali Jelena je lepša čak i od mene." Na sve priče o Davidovićevoj sumnjivoj biografiji, kao i o mogućnosti da bude ubijen, Karleuša je burno reagovala: "Izgleda da ljudi ne shvataju da sam ja jedina koja može da mu dođe glave... Moj dečko se ne bavi poslom koji donosi opasnost da on ili neko s kim ima veze bude ubijen. Zoran je mlad i uspešan biznismen koji ima mladu i uspešnu devojku. Tako jeste i tako će i ostati." Samo mesec dana posle te izjave, 23. marta 2000, Davidović je ubijen i to prilikom povratka sa sahrane takođe ubijenog novosadskog biznismena Branislava Lainovića Dugog, u automobilu koji se vodio na ime Mirka Tomića Bosanca (ubijenog 13. februara iste godine). Nekrofilski nastrojeni novinari nisu tada zaboravili da zabeleže kako se na mestu događaja pojavila i "Davidovićeva devojka Jelena Karleuša, bez šminke i podignute kose", kao i da je "vidno potresena tražila od policajaca koji su ogradili mesto ubistva trakama da je puste da još jednom zagrli svog voljenog".

i -

Ne sećam se njegovog lica

O ljubavnom životu Jelene Karleuše s početka karijere nije se ništa znalo dok nisu počeli da je viđaju sa Zoranom Davidovićem Ćandom, biznismenom za kojim se vukao rep da je umešan u trgovinu narkoticima i ukradenim automobilima.

- Nije tačno da se Ćanda bavio prljavim poslovima, bio je fin i pristojan mlad čovek kakvog bi svaka cura poželela da ima. Uostalom, naša veza je kratko trajala, čak se više ne sećam ni kako je izgledao - priznala je Jelena.

Ćanda je ubijen marta 2003. u sačekuši, dok se vraćao sa sahrane svog brata po biznisu Branislava Lainovića Dugog. Jelena ni jednom rečju nije prokomentarisala Ćandino ubistvo, a danas je udata za fudbalera Duška Tošić
Not My Idea

#99 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by Not My Idea »

chekaj prvo da se nasmijem ovoj slici

aaa vidi kakva je bila :lol: :lol: :lol: :) sta joj je s ocima, dje su? :zoka:

odo sad citat :oops:
MedenoSrce

#100 Re: Pisanje Jelene Karleuse

Post by MedenoSrce »

ultima_palabra wrote:Iskreno, ovo sve je prežvakana priča, a stil kao da je pisala entuzijastična gimnazijalka, članica literarne sekcije :D

I to je više nego što može ponuditi 99% njenih kolega sa estrade... ali ne vidim zašto bi se o ovome nešto posebno pričalo... ne udara u srž problema, bavi se posljedicama a ne uzrocima itd.
:thumbup: :thumbup:
Post Reply