savjeta kako govoriti djeci o homoseksualnosti
-
Glumica
uopste nisam rekla da me ne interesuje nista sto bi moglo osporiti moj stav... niti razmisljam tako...
ja jednostavno ne bih zeljela nikoga uvjeravati u ono sto ja mislim...
i ne razmisljam o ljudima kao o normalnima ili nenormalnima... to je sve...
ja jednostavno ne bih zeljela nikoga uvjeravati u ono sto ja mislim...
i ne razmisljam o ljudima kao o normalnima ili nenormalnima... to je sve...
-
k@me
Ma ne radi se o tome jesu li ljudi normalni ili ne vec o tome je li normalno i prirodno ono sto rade?
Nema se sta ni osporiti....nit ja imam namjeru ni kompetencije da bilo sta dokazem. Mogu samo iznijeti vlastita razmisljanja....i prema njima....ne moze biti normalno ono sto oni/one rade. Volio bih provesti istrazivanje po tom pitanju. Mozda grijesim.....ali sam ubjedjen da bih dosao do odgovora. Ne onakvih kakve prizeljkujem.....vec onakvih.....kako to ja kontam.
Dio istrazivanja bi moralo biti prisluskivanje i snimanje zivota ljudi....posmatranje ljudi jos od malih nogu.....njihovih zivota.....ja vjerujem da znam u cemu je uzrok.....mozda grijesim...ipak sam samo laik.....
Nemam ni ja zelju da uvjeravam nekog.....
Nego, opet nisi odgovorila na pitanje iz prethodne poruke?

:(Kako mogu imati djecu?

Nema se sta ni osporiti....nit ja imam namjeru ni kompetencije da bilo sta dokazem. Mogu samo iznijeti vlastita razmisljanja....i prema njima....ne moze biti normalno ono sto oni/one rade. Volio bih provesti istrazivanje po tom pitanju. Mozda grijesim.....ali sam ubjedjen da bih dosao do odgovora. Ne onakvih kakve prizeljkujem.....vec onakvih.....kako to ja kontam.
Dio istrazivanja bi moralo biti prisluskivanje i snimanje zivota ljudi....posmatranje ljudi jos od malih nogu.....njihovih zivota.....ja vjerujem da znam u cemu je uzrok.....mozda grijesim...ipak sam samo laik.....
Nemam ni ja zelju da uvjeravam nekog.....
Nego, opet nisi odgovorila na pitanje iz prethodne poruke?
:(Kako mogu imati djecu?
-
Glumica
kako mogu dobiti djecu... ahhh... ovako, znam da ce ovo biti sok kame,
ali rode, znas... ipak ne...
ma kame, kako ih i dobijaju... lezbejku nista ne sprijecava da se odluci na umjetnu oplodnju (pogotovo ako ne razmisljamo samo u okvirima bih), nista je ne sprijecava ni da ima sex sa nekim muskarcem, da bi dobila dijete... nista ne sprijecava gej muskarca i zenu da se odluce da skupa imaju dijete... bla bla... znas vec kako to na zapadu pogotovo ide, surogat majka... peto-deseto... ne ulazim u neku dublju analizu, poenta je da nije nemoguce da postanu bioloski roditelji...
ma kame, kako ih i dobijaju... lezbejku nista ne sprijecava da se odluci na umjetnu oplodnju (pogotovo ako ne razmisljamo samo u okvirima bih), nista je ne sprijecava ni da ima sex sa nekim muskarcem, da bi dobila dijete... nista ne sprijecava gej muskarca i zenu da se odluce da skupa imaju dijete... bla bla... znas vec kako to na zapadu pogotovo ide, surogat majka... peto-deseto... ne ulazim u neku dublju analizu, poenta je da nije nemoguce da postanu bioloski roditelji...
-
k@me
Glumo, imas pravo. Nije nemoguce.
Ali, gdje je tu logika? Lezbijka a udje joj (da prostis
)da bi zatrudnila? Ili muskarac....turi joj ga....da bi dobio dijete? A homoseksualac?
Kakvi su to onda homoseksualci i lezbijke?
Sto bi bio sok?
Da li bi ti (da se pitas) zakonski odobrila surogat-majku ne samo u takvim slucajevima vec uopsteno.....?
Ali, gdje je tu logika? Lezbijka a udje joj (da prostis
Kakvi su to onda homoseksualci i lezbijke?
Sto bi bio sok?
Da li bi ti (da se pitas) zakonski odobrila surogat-majku ne samo u takvim slucajevima vec uopsteno.....?
- DaysleepeR
Nije problem u dobijanju djeteta. Naravno da ima dosta nacina kako da lezbijka zatrudni i kako da homoseksualac napravi neku zenu trudnom iz interesa.Glumica wrote:kako mogu dobiti djecu... ahhh... ovako, znam da ce ovo biti sok kame,ali rode, znas... ipak ne...
![]()
Ali glavno pitanje je sta sa djetetom.
Djetetu za normalno, sretno odrastanje ipak trebaju oba roditelja, i to razlicitog spola, jer ako vec podrzavamo devizu da svako treba da bira svoje seksualno opredjeljenje, smatram da i djetetu treba dati jednaku sansu.
Poenta je da za dijete nije zdravo da odrasta u nekonvencionalnoj sredini.
Zasto nekonvencionalnoj?
Valjda nam je svima jasno da na neke potrebe djeteta odgovor moze dati samo majka, a na druge samo otac. Mislim da bi doslo do ozbiljnih problema kada bi se ta ravnoteza narusila.
Bez zelje da vezem slijedeci primjer za homoseksualce, ali jedan od osnovnih motiva za brutalno ponasanje kod najnotornijih svjetskih ubojica, jeste upravo nestabilnost u porodici u vrijeme djetinjstva i tokom puberteta.
Ako primjer majke koja je prostitutka i obavlja svoj posao u blizini djeteta moze rezultirati da dijete kasnije pocini ozbiljne stvari koje nisu normalne, logicno je ocekivati neku vrstu devijantnog ponasanja u slucaju odrastanja djeteta u homoseksualnoj sredini.
Mozda ne zato sto je homoseksualna, nego zato sto je drugacija od standardne, a znamo kako se druga djeca ponasaju prema djeci koja su drugacija od njih.
I hop eto traume za citav zivot.
Glumice poenta je odgovornost za postupke. Kada su u pitanju drugi, mi moramo pokazati odgovornost za stvari koje radimo. Inace bi nasa sebicnost mogla biti pogubna za neciji drugi zivot.
-
zlata
DaysleepeR
Kol'ko god normalni po svim konvencionalnim kriterijima...ja bih radje da su mi roditelji bili dva nenormalno "zdrava" pedera, nego ono dvoje "zdravih", "normalnih", i heteroseksualnih narcisa.
Drugim rijecima, dva perfektno "nenormalna" pedera mogu biti bolji roditelji, i pruziti bolje dijetinjstvo jednom dijetetu, nego dvoje "normalnih" heteroseksualaca i narcisa. Jeste da je drustvo vazno u svakom odgoju..ali je jos vaznija uloga odgajatelja-roditelja...tj.osoba koja igraju tu vaznu ulogu u dijecijem zivotu.
Optimalno jeste biti heteroseksualac, imati tatu i mamu...da sve bude perfektno i cakum pakum..ali, to je utopija..koju ne uzimamo tol'ko u obzir kad su u pitanju heteroseksualci, ali s'tolkom lakocom mlatimo kad se tice homoseksualaca.
Kol'ko god normalni po svim konvencionalnim kriterijima...ja bih radje da su mi roditelji bili dva nenormalno "zdrava" pedera, nego ono dvoje "zdravih", "normalnih", i heteroseksualnih narcisa.
Drugim rijecima, dva perfektno "nenormalna" pedera mogu biti bolji roditelji, i pruziti bolje dijetinjstvo jednom dijetetu, nego dvoje "normalnih" heteroseksualaca i narcisa. Jeste da je drustvo vazno u svakom odgoju..ali je jos vaznija uloga odgajatelja-roditelja...tj.osoba koja igraju tu vaznu ulogu u dijecijem zivotu.
Optimalno jeste biti heteroseksualac, imati tatu i mamu...da sve bude perfektno i cakum pakum..ali, to je utopija..koju ne uzimamo tol'ko u obzir kad su u pitanju heteroseksualci, ali s'tolkom lakocom mlatimo kad se tice homoseksualaca.
-
Engram
NeKi_LiK wrote:Sezona 4 epizoda 6 - Cartman joins N.A.M.B.L.AEngram wrote:uvijek se sjetim one epizode south parka gdje grupa pedofila traze prava na uvazavanje njihove "seksualne slobode"
doktorirao sam south park
BLAGODARIMMMM...
- DaysleepeR
Prije nego sto si zauzela tako ratoboran stav trebala si pricotati sve moje postove vezane za temu.zlata wrote:DaysleepeR
Tako bi znala sta ja mislim o mlacenju.
Druga stvar, tvoj odgovor nema nikakve veze sa mojim postom koji kao da nisi ni procitala, jer sam ja upravo naveo devijacije u zivotu heteroseksualaca kao model po kojem devijacije lose uticu po zivot djeteta koje je svjedok istih.
Trece tvoj post mi je skoro pa nerazumljiv, probaj malo promislit tacno sta zelis reci, pa to fino zapisi pa onda to malo razradi pa onda tek postaj, jer nemozemo mi sad nagadjati sta si to ti htjela reci.
Ali hajde, da se posvetim ipak tvom postu.
Apsolutno nedokazano, ipak to ti sa takvom sigurnoscu govoris da na prvi pogled izgleda skoro kao argument. Izvori, primjeri dokazi?Drugim rijecima, dva perfektno "nenormalna" pedera mogu biti bolji roditelji, i pruziti bolje dijetinjstvo jednom dijetetu, nego dvoje "normalnih" heteroseksualaca i narcisa.
Utopija? Jesi li pri sebi? Znas li sta je utopija?Optimalno jeste biti heteroseksualac, imati tatu i mamu...da sve bude perfektno i cakum pakum..ali, to je utopija..
Na milijarde ljudi sluzi kao primjer suprotnome.
Stvarno te moram pitati.
Na cemu si?
Stvarno smijesno
-
St.Germain
- DaysleepeR
Nisam ba vjerski fanatik, nego me nervira kad me neko pravi primitivcem.
Dobro znas moje stavove.
A pitanje "na cemu si" je zbog opste odsutnosti realnosti u tako agresivnom postu.
Argumentacija joj je nula. Razlike u misljenju itekako prihvatam.
Nemam ja namjeru da ista generalizujem.
Dobro znas moje stavove.
A pitanje "na cemu si" je zbog opste odsutnosti realnosti u tako agresivnom postu.
Argumentacija joj je nula. Razlike u misljenju itekako prihvatam.
Nemam ja namjeru da ista generalizujem.
-
zlata
DaysleepeR
Moji postovi su vrlo jasni. Homoseksualci nisu "normalni", ali ima i gorih nenormalnosti.
Dijeci treba hrana, paznja, ljubav, sigurnost i odanost. Sve drugo je manje vazno. Jel'pati vise dijete dvojice pedera...sito, voljeno, zeljeno....ili zlostavljeno siroce, gladno, i zedno?
I dalje stojim iza one moje "primitivne" parole, "tata, mama i njihova zajednicka dijeca". Ali, pitam te, sta to znaci milijunima gladnih sirocica ovog svijeta, dijeci zedne paznje i ljubavi?
Moji postovi su vrlo jasni. Homoseksualci nisu "normalni", ali ima i gorih nenormalnosti.
Dijeci treba hrana, paznja, ljubav, sigurnost i odanost. Sve drugo je manje vazno. Jel'pati vise dijete dvojice pedera...sito, voljeno, zeljeno....ili zlostavljeno siroce, gladno, i zedno?
I dalje stojim iza one moje "primitivne" parole, "tata, mama i njihova zajednicka dijeca". Ali, pitam te, sta to znaci milijunima gladnih sirocica ovog svijeta, dijeci zedne paznje i ljubavi?
- DaysleepeR
Eh drago mi je da nismo agresivni visezlata wrote:DaysleepeR
Nisam ja rekao da dijete homoseksualca vise pati o ostalih, nego sam samo iznio svoje misljenje o tome sta bi bilo kad bi bilo, a kao primjer uzeo slucajeve koji su vec poznati kao i stavove okoline prema onima koji su drugaciji. Nista vise.
Milioni sirocica.
Dakle, kao prvi razlog, djecu sirotinjom prave ratovi, i to najvecim djelom, slobodan sam reci 70% svjetske djece bez roditelja su postali sirotinja u ratu.
Kao drugi razlog, su vanbracna, nezeljena djeca.
Najmanje je nezeljene djece nastale u braku, i kada brak pukne, dijete ostaje sa jedim od roditelja.
Mislim da ce se svi sloziti sa tim.
Nadam se da si zadovoljna mojim odgovorom.
-
k@me
Ne pijem kafu. U bilo kom obliku. Samo ocajavam.
Al, ne mogu da se jos jednom ne osvrnem na onaj tvoj predposljednji post......to ti je isto...kao kad bih se ja nabio na kurac nekom da bih dobio posao.......
.....ne stima mi tu nesto....mislim....prije bih umro od gladi....kao VA Mozart. 
Al, ne mogu da se jos jednom ne osvrnem na onaj tvoj predposljednji post......to ti je isto...kao kad bih se ja nabio na kurac nekom da bih dobio posao.......
-
Glumica
hahah, ne pijem ni ja kafu... ali dobro... to je izraz...
a cuj, nisam ni lezbejka, ni homosexualac... sta ja znam kako ljudi kontaju imati djecu, zele li uopste... ja samo nagadjam, kako bi neko to mogao ostvariti ako bi bas zelio... neka kazu sami ako ih ima i ako razmisljaju uopste o tome... a ti,
ne talasaj puno, budi fin i vodit cu te na sok od borovnice 
a cuj, nisam ni lezbejka, ni homosexualac... sta ja znam kako ljudi kontaju imati djecu, zele li uopste... ja samo nagadjam, kako bi neko to mogao ostvariti ako bi bas zelio... neka kazu sami ako ih ima i ako razmisljaju uopste o tome... a ti,
- DaysleepeR
Jako bezveze i tendenciozno, ja sam ipak ocekivao nesto korektnije od osvjedocenog borca za ravnopravnost.Glumica wrote:
ma jok... vidis da su se ljudi zadeverali... (najvise volim strucnjake za tudji zivot i tudju djecu)
mi cemo jednom uz kahvu...
Ne bavim se ja tudjom djecom, niti mi pada na pamet, ja samo diskutujem i u diskusiji iznosim sve opcije koje mi padaju na pamet.
Bas sam sad razocaran.