OMV gorivo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
emko1234

#76 Re: OMV gorivo

Post by emko1234 »

ma ja, mislim da je to ista masina 3000 kubika dizel.
dakle suma sumarum omv treba izbjegavat ako vozis kakvog modernijeg dizela.
romeomoraprezivjeti

#77 Re: OMV gorivo

Post by romeomoraprezivjeti »

emko1234 wrote:ma ja, mislim da je to ista masina 3000 kubika dizel.
Ne!!! Suma suamrum ,to ti je kad vozish german high technology. :D :D :D :D :D :D :D :D
bomba

#78 Re: OMV gorivo

Post by bomba »

romeomoraprezivjeti wrote:
Ne!!! Suma suamrum ,to ti je kad vozish german high technology. :D :D :D :D :D :D :D :D
Po tvom nicku (a i postu vezano za njemacku tehnologiju), pretpostavljam da vozis italijana i mozes mislit slucajnosti, bas jucer na semaforu stojim iza jednog novijeg Fiata sa dizel motorom, dimi iz njega crno ko da si gumu zapalio. I to na leru... A kad je krenuo, bilo je ko hobotnica u bjekstvu :lol:
Last edited by bomba on 27/12/2012 13:49, edited 1 time in total.
RAV44

#79 Re: OMV gorivo

Post by RAV44 »

goran16v wrote:
RAV44 wrote:El-Tarik je bio dobar dok je iso u Madarsku po gorivo, sad je skoro sve iz Broda. Ja licno sipam naftu na EP-u i na PETROL-u. Petrol ima pravo dobar benzin pogotv 100-tka. Cuo sam da dosipaju neke aditive da pojacaju gorivo. Na motoru dobijem 20% vise snage sa tim benzinom
Ih 20% snage?! Sto ga premjeri svaka ti cast!
Znam po motoru i osjecaju, i nekim usponima sa 100-tkom uspijem izac drugom i to dobro izac a vako moram vratit u prvu (Hard Enduro)
BlueBlood

#80 Re: OMV gorivo

Post by BlueBlood »

jutros (nije na omv) naspem bezolovnog 50KM to je skoro 22litra, sjednem u auto,vozim i gledam kazaljka za gorivo mi stoji na nekih 18 litara :-) :roll:

jel moguce da oni nekako "zavrcu" na pumpi ili mi se mozda plovak zaprljo :) jer nije mi se to do sad desavalo nikad :?
romeomoraprezivjeti

#81 Re: OMV gorivo

Post by romeomoraprezivjeti »

bomba wrote:
P tvom nicku, pretpostavljam da ti vozis italijana i mozes mislit slucajnosti, bas jucer na semaforu stojim iza jednog novijeg Fiata sa dizel motorom, dimi iz njega crno ko da si gumu zapalio. I to na leru... A kad je krenuo, bilo je ko hobotnica u bjekstvu :lol:
Vidi cuda,ne vozim italijana!!!!Mozes li zamisliti?! Malo sam se nasalio sa starim drugom emkom,a tebi :D . :wink:
goran16v

#82 Re: OMV gorivo

Post by goran16v »

RAV44 wrote:
goran16v wrote:
RAV44 wrote:El-Tarik je bio dobar dok je iso u Madarsku po gorivo, sad je skoro sve iz Broda. Ja licno sipam naftu na EP-u i na PETROL-u. Petrol ima pravo dobar benzin pogotv 100-tka. Cuo sam da dosipaju neke aditive da pojacaju gorivo. Na motoru dobijem 20% vise snage sa tim benzinom
Ih 20% snage?! Sto ga premjeri svaka ti cast!
Znam po motoru i osjecaju, i nekim usponima sa 100-tkom uspijem izac drugom i to dobro izac a vako moram vratit u prvu (Hard Enduro)
Svaka ti dala ako znas po motoru i osjecaju, a pogotovo da daje 20% vise snage (ni manje ni vise nego 1/5).
basicm

#83 Re: OMV gorivo

Post by basicm »

Covjek je mislio na motocikl, zasto ne bi mogao osjetiti? Manja zapremina i svako odstupanje u kvalitetu goriva se vise manifestuje.
Meni su na starom autu zbog 10 litara goriva izgorile 3 svjecice, jedva se dovukao do radnje, a taj je mogao ici na sve zivo. Od tad ja male i "lijeve" pumpe zaobilazim
frngla

#84 Re: OMV gorivo

Post by frngla »

Na 3 pumpe sam imao problem sa gorivom, OMV kao prva, Terex (Lukavica) druga i Turk oil... Na OMV-u i Terex-u mi je bukvalno podivljalo auto, obrtaji varirali, skoro se ugasi auto pa opet skoce, a na Turk oilu nije bilo tih problema, ali sam presao okruglo 100 km manje sa punim rezervoarom nego sa EP-ovim i El Tarikovim gorivom...
bomba

#85 Re: OMV gorivo

Post by bomba »

romeomoraprezivjeti wrote: Vidi cuda,ne vozim italijana!!!!Mozes li zamisliti?! Malo sam se nasalio sa starim drugom emkom,a tebi :D . :wink:
Moj post se vise odnosio na cinjenicu da od loseg goriva niko nije postedjen, bez obzira sta vozi
U prepucavanje italijan-swabo se nisam ni mislio upustati posto se tu odavno zna da je swabo bolji i tu se nema sta dalje diskutovat :D
SA2

#86 Re: OMV gorivo

Post by SA2 »

Ne znam za vas, al ja na omv-u i ne pomišljam da naspem, svi se žale na gorivo. Nekako mi najbolje gorivo na hifi, tu točim već 2 god i pravo sam zadovoljan i gorivom i uslugom. Nisam do sad nikako imao problema sa gorivom (dizel 5). Imam osjećaj da mi auto bolje vuče i da manje troši, opet nisam ništa stručno ispitivao, to su moji lični dojmovi.
emko1234

#87 Re: OMV gorivo

Post by emko1234 »

kontam da ga prodam i kupim fiata, jebo ti svabe :D
mayab

#88 Re: OMV gorivo

Post by mayab »

Prestao sam vjerovati u OMV i njihov nadljudski kvalitet goriva te ih tretiram kao i svaku drugu pumpu, otprilike prije , mislim da ima 7-8 godina, tada su u HR uradili nezavisni test goriva i zakljucili da na OMV-u gorivo nije ni bolje ni losije nego kod ostalih.
Poenta je , da se OMV samo drzi normi kojih se mora drzati u drzavi gdje radi, tako da im ne pada na pamet da kod nas oni nesto glume sa ekstra kvalitetnim austrijskim gorivom, nago samo stepen kvaliteta koji moraju da ispune-jbga, to im definitivno donosi vise profita!
Isto tako ne vjerujem u neki nadkvalitet ElTarikovog goriva, kad i oni nabavljaju od INA-e ; moj izbor je sto novija pumpa sa novim , kvalitetnim i čistim tankovima za gorivo!
talić

#89 Re: OMV gorivo

Post by talić »

mayab wrote:Prestao sam vjerovati u OMV i njihov nadljudski kvalitet goriva te ih tretiram kao i svaku drugu pumpu, otprilike prije , mislim da ima 7-8 godina, tada su u HR uradili nezavisni test goriva i zakljucili da na OMV-u gorivo nije ni bolje ni losije nego kod ostalih.
Poenta je , da se OMV samo drzi normi kojih se mora drzati u drzavi gdje radi, tako da im ne pada na pamet da kod nas oni nesto glume sa ekstra kvalitetnim austrijskim gorivom, nago samo stepen kvaliteta koji moraju da ispune-jbga, to im definitivno donosi vise profita!
Isto tako ne vjerujem u neki nadkvalitet ElTarikovog goriva, kad i oni nabavljaju od INA-e ; moj izbor je sto novija pumpa sa novim , kvalitetnim i čistim tankovima za gorivo!
Upravo to...... Jako je bitno da su tankovi novi.
ja1977

#90 Re: OMV gorivo

Post by ja1977 »

talić wrote:
mayab wrote:Prestao sam vjerovati u OMV i njihov nadljudski kvalitet goriva te ih tretiram kao i svaku drugu pumpu, otprilike prije , mislim da ima 7-8 godina, tada su u HR uradili nezavisni test goriva i zakljucili da na OMV-u gorivo nije ni bolje ni losije nego kod ostalih.
Upravo to...... Jako je bitno da su tankovi novi.
A to su..... Koje pumpe???
530i

#91 Re: OMV gorivo

Post by 530i »

Logično, one friško napravljene, ili bar rekonstruisane.
zgembudin

#92 Re: OMV gorivo

Post by zgembudin »

Ev' samo da prijavim. Nasuo 95 za nekih 50KM na nestro i moram rijet da se motor osjetno bolje ponasao (Alfa Romeo 156, 1.8 TS) Nekad mi zna biti issue sa EP gorivom (i to ovisi od pumpe do pumpe) da malo kasljuca motor i variraju obrtaji.
karanana

#93 Re: OMV gorivo

Post by karanana »

Naravno da ce fusheriti sada. Za koju heftu ce na njihovim crpkama pisati NIS ili sta vec. Boli ih vise neka stvar sta ce sada tociti. Boli ih neka stvarka sada za reputaciju kad odose. Upravo je sad prilika da u periodu tranzicije pokupe najvise profita sipajuci smetlje a nek se srbi i rusi brinu o ugledu kad preuzmu.
Glanzer

#94 Re: OMV gorivo

Post by Glanzer »

Pojedine pumpe EP izgledaju kao groblje,ali sigurno znam da im se rezervoari za gorivo ciste svake dvije godine,tada te pumpe ne rade do dva dana,jeste li vidjeli na drugim pumpama tu praksu,ljudi znaci sidu dole sa kisikom i ronilackim odijelima i peru rezervoare od taloga,sila mulja se izvadi.
direstraits0078

#95 Re: OMV gorivo

Post by direstraits0078 »

Da prenesem iskustvo koje je sestra imala s dizelom s OMV-a, naravno po preporuci ovlastenog servisa gorivo toceno iskljucivo na OMV-u:

Kilometraza oko 30.000 km (novo auto, prakticno), natoceno gorivo na OMV Mostar, nakon par km, poruka Check injection, Fuel filter blablabla i STOP na tabli. Auto odslepano u ovlasteni, u gorivu konstatovan benzin (ili neki od benzinskih derivata). Provjeren racun, provjerena kamera na pumpi, tocen je Eurodizel kao sto je i uredno placen. Nije se zet maltretirao s tim da ganja pravdu, iako je imao osnov, na dijagnozi iz ovlastenog je pisalo: benzin u gorivu. Jednostavno je prestao tociti na OMV-u.

Nekih 3-4 mjeseca nakon te epizode, zet se zadesio na OMV pumpi u Capljini cekajuci poslovnog prijatelja kad je dosla cisterna da istoci gorivo. Poslovodja s pumpe ili ko vec je digao frku s vozacem cisterne kako nece primiti gorivo, jer je smece i ne odgovara onom sto pise na papiru, na sta je vozac okrenuo telefon, pa su radili telefoni kod poslovodje i na kraju je cisterna naravno istocena u tankove na pumpi. Jer, da se razumijemo, nece gorivo (kakvo god da je) istociti u potok.
Better Man

#96 Re: OMV gorivo

Post by Better Man »

Mislim da je dobra i EP pumpa na Ciglanama, koja je nedavno rekonstruisana!
ins

#97 Re: OMV gorivo

Post by ins »

Zux wrote:Ja na OMV-u ne tocim vec 3-4 godine, osim u iznimnim slucajevima, kad nema boljeg u blizini ili sam bas na rezervi pa mi na ruku. Dakle, jos prije 3-4 godine sam imao informaciju iz prve ruke, gdje je jedan veliki proizvodjac automobila testirao dizel gorivo u BiH zbog novih motora. Tada je OMV bio medju najlosijim po pitanju kvaliteta. EP prvi vrhu, zajedno sa INA-om, El Tarikom, Petrolom i Hifom. Od tada i tocim uglavnom na EP. Mada sam iz rekla-kazala price cuo da se i El Tarik pokvario (nije neka analiza, nego iskustvo poznanika). Takodje Petrolov dizel se kolegi nedavno zaledio (stisnuo), sto ne znaci da ne valja ali... Uglavnom, ja tocim dizel na EP ili Petrolu.
E vidis, upravo na tom veliko testiranju kvalitete goriva, koje je platila Toyota na uzorku od cak 140 pumpi, najgore rezultate je imalo gorivo na Petrol pumpama, i to se zna... Prema tome, nesto ti ta "prva ruka" nije nesto
ins

#98 Re: OMV gorivo

Post by ins »

Rafinerija Bosanski Brod je najmodernija rafinerija ex-YU :)

Najvece smece su NIS Pancevo (ex-Jugopetrol) i INA Sisak
jefferson

#99 Re: OMV gorivo

Post by jefferson »

ins wrote:
Zux wrote:Ja na OMV-u ne tocim vec 3-4 godine, osim u iznimnim slucajevima, kad nema boljeg u blizini ili sam bas na rezervi pa mi na ruku. Dakle, jos prije 3-4 godine sam imao informaciju iz prve ruke, gdje je jedan veliki proizvodjac automobila testirao dizel gorivo u BiH zbog novih motora. Tada je OMV bio medju najlosijim po pitanju kvaliteta. EP prvi vrhu, zajedno sa INA-om, El Tarikom, Petrolom i Hifom. Od tada i tocim uglavnom na EP. Mada sam iz rekla-kazala price cuo da se i El Tarik pokvario (nije neka analiza, nego iskustvo poznanika). Takodje Petrolov dizel se kolegi nedavno zaledio (stisnuo), sto ne znaci da ne valja ali... Uglavnom, ja tocim dizel na EP ili Petrolu.
E vidis, upravo na tom veliko testiranju kvalitete goriva, koje je platila Toyota na uzorku od cak 140 pumpi, najgore rezultate je imalo gorivo na Petrol pumpama, i to se zna... Prema tome, nesto ti ta "prva ruka" nije nesto
Ja sam ubjedjen kao sto sa vec rekao da je za crkvanje turbine na Octaviji uzrok bilo gorivo sa Petrola.
Auto je bilo super odrzavano, nikakvih problema, i onda naspe gorivo na petrolu i turbina crkne nakon 10-20 kilometara.
Jbg, malo prevelika slucajnost!
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#100 Re: OMV gorivo

Post by Faruk »

OMV je gotov
Pančevačka rafinerija preuzima stvar i mislim da su oni istorija

EP ili Nestro su po meni najbolje pumpe
Rafinerija u Brodu je među savremenijima, dok EP kupuje od MOL što je također odlično gorivo.
Post Reply