Novogradnja Dobrinja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

sdfg1

#76 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

nek je na dusu wrote:
neca1986 wrote:
nek je na dusu wrote:Domoinvest uskoro gradi zgradu na Dobrinji i mislim odnosno znam da sigurno nije fušeraj. U principu gdje god vidiš silose,vreće Milfas (Kreševo),Stamal (Kreševo),Bekament (Srbija),Komohem (Visoko),Bautrend (Hadzici),Denimex (Sarajevo) bježi nek te noge nose !
Sumnjam da ti i ti koriste skuplje materijale :run:
Domoinvest Stup (Murexin),Domoinvest ,Izvor nade,Ilidža (Murexin i STO) i sad ce na trećoj sigurno koristiti ili STO ili Murexin.
Tibra Pacifik Buća Potok (Baumit), Tibra Pacifik Stup (Milfas,Stamal,Bekament)
Benis Stup 1 lamela (Mark i JUB),Benis Stup 2 lamela (Murexin)
Sucesco Dobrinja (Milfas)
Nina Stan Stup 1 zgrada (Baumit), Nina Stan Stup 2 zgrada (Milfas) a treća zgrada je tek u izgradnji isto na Stupu pa ćemo ga pratit šta ugrađuje.
Voćko Pejton (Milfas fasada a ostalo Murexin)
Vogošća je komplet fušeraj.
E sad se pitaš kako sve ovo znam pa ti evo odgovor: Radim sa svim gore navedenim i ovo ti je opazanje sa lica mjesta. Boldovano valja a ovo drugo drži vodu dok majstori odu !! Paša moj....
Eh sad cu ja dobit informaciju iz prve ruke :razz: nadam se 8-) Izvodjac je bio GP BOSNA, u buca potoku bar koliko znam jednu je zgradu radila GP BOSNA. Eh pitanje, kakve materijale koristi ta firma? Boldirano ili ne? ;-)
nek je na dusu

#77 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by nek je na dusu »

Pa šta bi stručnjak ? Ponavljam i odgovorno tvrdim da zgrade koje grade Domoinvest i Benis (lamela 2) su izuzetno kvalitetne.
mumy

#78 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by mumy »

oki novogradnja,dobrinja ili mojmilo?ne znam gdje to pripada...jel neko kupio?zadovoljan?
peli

#79 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by peli »

ovdje je rijec o Ahaeti? sve sto si pisao, samo ta firma moze da bude, koju ti tuzis.

poceli su da grade novu zgradu na dobrinji C5, sam bih te zamolio ako je istina sve sto tvrdis, da nastavis pisati, jer ljudi vec kupuju stanove u njegovoj novoj zgradu.
Čudna sorta

#80 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by Čudna sorta »

peli wrote:ovdje je rijec o Ahaeti? sve sto si pisao, samo ta firma moze da bude, koju ti tuzis.

poceli su da grade novu zgradu na dobrinji C5, sam bih te zamolio ako je istina sve sto tvrdis, da nastavis pisati, jer ljudi vec kupuju stanove u njegovoj novoj zgradu.
Nadam se da će se javiti i reći o kome se radi, i da li su oni. :-?
johntra

#81 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by johntra »

Ma ne piše nigdje konkretno da je to Ahaeti...nego, kako ide prodaja tih stanova u onoj zgradi? što nekad ne uradi refresh stranice da se vidi koliko je stanova već kupljeno ili kaparisano...
peli

#82 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by peli »

negdje na zadnjim postovima je napisao, da je radove izvodio GP BOSNA, pa i ne cudi me da su fuseraj uradili

samo po mom misljenju, Ahaeti nije kriv, oni su investirali a nesvjesno su dali posao posrnuloj grad. firmi GP BOSNA

stanove koje sad gradi Ahaeti bit ce bolji od predhodnih, da naglasim to je samo moje misljenje, jer ahaeti sad zna sta da radi jer ono im je bila prva investicija

prodaja stanova kako sam ja cuo ide im dobro

cujemo se raja
peli

#83 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by peli »

johntra wrote:Ma ne piše nigdje konkretno da je to Ahaeti...nego, kako ide prodaja tih stanova u onoj zgradi? što nekad ne uradi refresh stranice da se vidi koliko je stanova već kupljeno ili kaparisano...
najbolje je direktno kontaktiratii Ahaeti pa vidjeti koji su stanpvi slobodni
Čudna sorta

#84 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by Čudna sorta »

peli wrote:negdje na zadnjim postovima je napisao, da je radove izvodio GP BOSNA, pa i ne cudi me da su fuseraj uradili

samo po mom misljenju, Ahaeti nije kriv, oni su investirali a nesvjesno su dali posao posrnuloj grad. firmi GP BOSNA

stanove koje sad gradi Ahaeti bit ce bolji od predhodnih, da naglasim to je samo moje misljenje, jer ahaeti sad zna sta da radi jer ono im je bila prva investicija

prodaja stanova kako sam ja cuo ide im dobro

cujemo se raja
Pa i ove stanove sada im radi GP Bosna, ove na Dobrinji 5C, tako su meni rekli.
peli

#85 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by peli »

pa valjda sad zna kao investitor (ahaeti) na sta treba da pazi

samo cisto sumnjam da ista vise radi gp bosna, mozda su zapoceli gradnju al sad su definitivno propali

najbolje obici gradiliste u toku radnog vremena

al u svakom slucaju stanovi su povoljni, pa ne treba ocekivati neki dobar kvalitet

lp
sanja072

#86 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sanja072 »

Po trenutnim informacijama na web stranici, još uvijek su im svi stanovi slobodni.
ekola

#87 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by ekola »

Sta bi sa ovim sto tuzi i sudi, hoce li ikada otkriti koji je investitor u pitanju. Sad nas ostavi ni na nebu ni na zemlji. Skuplja se lova za stan, Dobrinja interesantna, a ne znam gdje smijem kupiti stan. Poceo sam pregovore sa AHAETI doo, pa ako bi korisnik sa losim iskustvom mogao da se javi i da nam kaze jesu li oni u pitanju. Jer ako jesu, valja mi :run:

Ubode nas i ostavi, bez konkretnih informacija. :? :? :?
ekola

#88 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by ekola »

:roll: :?:
kadinica

#89 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by kadinica »

Koliko sad košta kvadrat preko Kantonalnog stambenog fonda?
StupskaBitanga

#90 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by StupskaBitanga »

gdje će Dominvest praviti na Dobrinji?
Enticer

#91 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by Enticer »

kadinica wrote:Koliko sad košta kvadrat preko Kantonalnog stambenog fonda?
Kostao je 1610 KM sa PDV-om pod povoljnim uslovima. Bez ovih olaksica cijena je bila koliko se sjecam oko 1750 KM, a sad sam i ja cuo da je bilo neke price oko promjene cijena pa i mene ovo zanima.
61617

#92 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by 61617 »

Da li mi neko moze pojasniti koja je razlika izmedju:

1. Fond KS za izgradnju stanovova i
2. Kantonalni stambeni fond.

Koji su uslovi i cijena kod kupovine stana kod opcije 1. a koji kod opcije 2?

Hvala svima na pomoci.
Pasiflora

#93 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by Pasiflora »

sarajlija-x

#94 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sarajlija-x »

Razmišljao sam o kupovini stana u ovoj Kantonalnoj zgradi na Dobrinji.
Jedan tip stana mi pravo odgovara što kvadraturom što cijenom međutim, kontakt osoba ispref KSF-a mi reče da je ostao još samo jedan takav stan ali na posljednjem spratu pa me sad interesuje ima li ko da je pod krovom u ovoj zgradi da mi kaže svoja iskustva.
Imao sam već iskustva na zadnjem spratu tokom moje podstanarske karijere i nisam nešto oduševljen ali kontam da je nova zgrada i drugačiji, bolji i moderniji sistem izgradnje pa to možda i nije više neki bauk.
avetinja

#95 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by avetinja »

Kad si već sa Dobrinje da te pitam jel istina da narkosi na cuke redovno bace bombu ?
homega

#96 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by homega »

avetinja wrote:Kad si već sa Dobrinje da te pitam jel istina da narkosi na cuke redovno bace bombu ?
Jebote, kakvo pitanje :-) :(
avetinja

#97 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by avetinja »

homega wrote:
avetinja wrote:Kad si već sa Dobrinje da te pitam jel istina da narkosi na cuke redovno bace bombu ?
Ma govore da narkosi kad se urokaju stave cuki petardu u usta ili bace bombu-topovski među njih pa se tako zabavljaju.
Logovan

#98 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by Logovan »

avetinja wrote: Ma govore da narkosi kad se urokaju stave cuki petardu u usta ili bace bombu-topovski među njih pa se tako zabavljaju.
Njima treba jebati mater za to.
gnjev

#99 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by gnjev »

Bio je na ilidzi jedan takav ker neko mu razvalio njusku petardom mater jebo bolesnu
OldMayor

#100 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by OldMayor »

avetinja wrote:
homega wrote:
Ma govore da narkosi kad se urokaju stave cuki petardu u usta ili bace bombu-topovski među njih pa se tako zabavljaju.
:roll:
Post Reply