Ha ha ha... Onaj ko zna šta je int21 mora imati mnogo više od 21 godineint21 wrote:Znam...mnogi su mislili da su godinedoc.dr. wrote:@int21: postavi studentima nagradno pitanje ko uopće zna šta je int21... teško da će danas neko znati
IUS ili ETF
-
doc.dr.
#76 Re: IUS ili ETF
-
dodjoska__
#77 Re: IUS ili ETF
Da se i ja javim
Ako koga zanima - odustala sam od stipendije i IUSa. Pozdrav budućim kolegama sa ETFa 
- madFlava
#78 Re: IUS ili ETF
Pametno.dodjoska__ wrote:Da se i ja javimAko koga zanima - odustala sam od stipendije i IUSa. Pozdrav budućim kolegama sa ETFa
Nek ti je sa srecom
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#79 Re: IUS ili ETF
koji smjer planiras?dodjoska__ wrote:Da se i ja javimAko koga zanima - odustala sam od stipendije i IUSa. Pozdrav budućim kolegama sa ETFa
-
dodjoska__
#80 Re: IUS ili ETF
Hvala madFlava
)
mk ultra - kontala sam RI
-
Bolonjac
#81 Re: IUS ili ETF
najprespektivniji odsjek(ne samo u BiH nego opšte u svijetu !) je RI(računarstvo i informatika), imaš daleko daleko najviše posla s njim i najbolje plate a kako će sada prof. Jurić preuzeti neke predmete postati će još bolji.dodjoska__ wrote:Hvala madFlava)
Došlo je dosta mladog kadra i izmijenjali se profesori a što je najbolje sada ide revizija i jedini je odsjek koji može i hoće pratiti IEEE/ACM preporuke(dva najveća udruženja inženjera na svijetu) za pravljenje plana i programa.
a mk je ovo pitanje postavila samo da reklamira EE
-
MUJOIHASO
#82 Re: IUS ili ETF
Priznatost diplome IUS-a? Mogucnost zaposljavanja sa njihovom diplomom?
-
Bolonjac
#83 Re: IUS ili ETF
Bio je jobfair gdje su došli predstavnici zamalo svih vodećih firmi koji zapošljavaju software inzenjere i rekli su da preferiraju studente sa ETF-a da su primili par ljudi sa FIT-a koji su valjali(znači postoji filter) u smislu da samo te primaju.MUJOIHASO wrote:Priznatost diplome IUS-a? Mogucnost zaposljavanja sa njihovom diplomom?
Često u oglasima na posao.ba vidiš da isključivo traže studente sa ETF-a ili sa ETF-a i FIT-a nikad nisam vidio da su tražili nekog sa privatnog faxa no ako valjaš svakako će te primiti ali zanimljivo je da namjerno izostavljaju privatne fakultete i specificiraju sa kojih hoće.
Što se ETF-a tiče kao što već rekoh ima certifikat od ASIIN-a tj. jedini u BiH ima akreditiran studij po bolonji tj. moze raci da radi po bolonji a ne bosanskoj bolonji:
http://www.asiin-ev.de/pages/de/asiin-e ... hp?id=3293
a on je akreditiran od
http://www.eqar.eu/register/detailpage. ... 5Bpid%5D=6
il ti ga sve europske institucije za visoko obrazovanje moraju priznati diplomu ETF-a a samim tim i zemlje nostificirati.
Što se tiče IUS diplome isto ti je donio diplomu sa IUS-a, univerziteta travnik ili slobomira tj. jedina razlika koja se kod nas pravi je privatni(obično negativno mišljenje) ili državni.
-
TomANDJerry
#84 Re: IUS ili ETF
i ja studiram ETF , pa posto vidim da ti napisa ovo za akreditaciju da te upitam koliko to stvarno vrijedi ... mislim , i ovi u Travniku se hvale da su akreditovani od nekoga , a ja (kao i vecina studenata) nemam pojma o akreditaciji niti akreditacijskim firmama (ali sta su vec)Bolonjac wrote:Bio je jobfair gdje su došli predstavnici zamalo svih vodećih firmi koji zapošljavaju software inzenjere i rekli su da preferiraju studente sa ETF-a da su primili par ljudi sa FIT-a koji su valjali(znači postoji filter) u smislu da samo te primaju.MUJOIHASO wrote:Priznatost diplome IUS-a? Mogucnost zaposljavanja sa njihovom diplomom?
Često u oglasima na posao.ba vidiš da isključivo traže studente sa ETF-a ili sa ETF-a i FIT-a nikad nisam vidio da su tražili nekog sa privatnog faxa no ako valjaš svakako će te primiti ali zanimljivo je da namjerno izostavljaju privatne fakultete i specificiraju sa kojih hoće.
Što se ETF-a tiče kao što već rekoh ima certifikat od ASIIN-a tj. jedini u BiH ima akreditiran studij po bolonji tj. moze raci da radi po bolonji a ne bosanskoj bolonji:
http://www.asiin-ev.de/pages/de/asiin-e ... hp?id=3293
a on je akreditiran od
http://www.eqar.eu/register/detailpage. ... 5Bpid%5D=6
il ti ga sve europske institucije za visoko obrazovanje moraju priznati diplomu ETF-a a samim tim i zemlje nostificirati
Evo recimo ja odem u Njemacku po zavrsetku studija i pokazem svoju diplomu u nekom njemackom ministarstvu , instituciji , birou ili gdje vec , dakle nekome tko je zaduzen od strane drzave kod njih da razvrstava radnu snagu , i hoces reci da bi oni meni dali titulu Bachelor (ili Master) i da bi ja pod tim uslovima trazio posao .... i je li neko ima da se susreo sa ovakvim slucajem
P.S. ... ovdje ne govorim koliko sam ja sposoban i koliko znam , jer svi cemo reci (i smatrati) za sebe da smo najbolji , vec jednostavno o "kvaliteti" diplome , onda cu ja na osnovu znanja traziti posao , ali vjerujem da kod njih u zakonu su na neki nacin zasticeni visokoobrazovani (kada je u pitanju minimalna satnica ili nesto slicno) .... jesam li upravu ili ???
- žuta lala
#85 Re: IUS ili ETF
Znači, ja ne mogu još uvijek da vjerujem da je ova tema bila otvorena.
Upravo pričam s drugom koji studira isto što i ja, ali on na IUS-u, a ja na državnom fakultetu.
Kod njih 70% ljudi MORA proći. Kad mu spomenem neke od predmeta koje imam, momak se zaibreti... A i ovi predmeti koji su nam isti nisu ni približno isto teški.
I što je najžalosnije, kasnije će se on uvaliti na fax k'o asistent ili će mu Turci naći posao, a ja ću da mašem ušima.
Upravo pričam s drugom koji studira isto što i ja, ali on na IUS-u, a ja na državnom fakultetu.
Kod njih 70% ljudi MORA proći. Kad mu spomenem neke od predmeta koje imam, momak se zaibreti... A i ovi predmeti koji su nam isti nisu ni približno isto teški.
I što je najžalosnije, kasnije će se on uvaliti na fax k'o asistent ili će mu Turci naći posao, a ja ću da mašem ušima.
-
Bolonjac
#86 Re: IUS ili ETF
Tako je SSST studentima u ASA autu nasao posao pa su ih otpustili kasnije - provjerenozuta_lala wrote:Znači, ja ne mogu još uvijek da vjerujem da je ova tema bila otvorena.
Baš sam gledao prilog na televiziji gdje neko sa SSST-a priča kako je završio SSST i tek se zaposlio u ASA i da će se baviti "Poslovnom inteligencijom" lol za ne povjerovati tj. nema blage veze čime se bavi jer se intelligence ne odnosti na inteligenciju nego na intel kao što wikipedija pokazuje
http://hr.wikipedia.org/wiki/Poslovno_o ... %A1tavanje
tj. skontaju sa privatnim firmama da ih zaposle, odrade praksu i onda ih otpuste (a eventualno neko ostane)
-
The BEN10
#87 Re: IUS ili ETF
Diplomirao sam i magistrirao na ETF-u (po starom programu, dakle 5+2 godine), trenutno na doktorskom na IUS-u, tako da mogu iz prve ruke pričati.dodjoska__ wrote:Prije svega, hvala vam na savjetima.
Da malo bolje objasnim svoju situaciju zašto uporedđujem ova dva fakulteta. Prije nekoliko dana moja škola je dobila ponudu od IUS-a za stipendiranje jednog najboljeg učenika po izboru direktora škola, koji sam, eto ja...
PS Da ne bude zabune , ne razmisljam o etfu zato sto je on najtezi ili ima najvecu mogucnst zaposlenja, vec sto se zaista ne vidim nigdje drugo. Matematika, fizika, informatika su moje oblasti, i to je prvenstveno razlog afiniteta prema njemu.
Obzirom na to da si odlična učenica hvala Bogu, ti ćeš svakako završiti i jedan i drugi faks. Dakle, trud sa tvoje strane neće izostati. Imajući u vidu to, mogu ti reći sljedeće: od MM i Fizike nećeš imati mnogo koristi kad završiš faks i kreneš raditi. Ja sam volio MM i Fiziku, bio na takmičenjima, na faksu imao 10 - znaš koliko mi je trebalo od toga kada sam se zaposlio - ni 10%. Strašno, ali istinito. Toliko se forsirala MM da je to nenormalno - umjesto da smo više radili u laboratoriji, imali eventualno dodatni programski jezik i sl, mi smo učili dokazivanje nekih lijevih teorema. Zašto, pitam se i dan-danas.
Dalje, ono što bi moglo dati prednost IUS-u je to što studiraš na engleskom jeziku - danas je nažalost mnogo inžinjera koji ne znaju kako treba barem jedan strani jezik. Dalje, imat ćeš predavanja kod profesora koji su svoje titule mahom stekli vani. To znači da su ljudi okrenuti drugačijem konceptu od onoga kako se radi na ETF-u. Zajednički projekti, nove ideje - svemu tome bi trebali biti skloni, za razliku od ETF-ovaca gdje imaš dosta profesora starog kova, čija predavanja su stara i ne mijenjaju se po deceniju i više...
Kako god, želim ti svaku sreću i hajr u karijeri.
LP
Što je najžalosnije drug moj, ti ćeš na ETF-u, isto kao i ja, naučiti milion stvari koje ti NIKAD, ama baš NIKAD, neće trebati u životu...zuta_lala wrote:Znači, ja ne mogu još uvijek da vjerujem da je ova tema bila otvorena.
-
numizmatic
#88 Re: IUS ili ETF
Bolje imati viška nego manjka u glavi
i manite se matematike, sadasnja IM nije ni blizu tako teška
i manite se matematike, sadasnja IM nije ni blizu tako teška
- žuta lala
#89 Re: IUS ili ETF
Ne studiram na na ETF-u, i žensko sam, već kažem da je IUS 100% lakši od državnih.The BEN10 wrote:Što je najžalosnije drug moj, ti ćeš na ETF-u, isto kao i ja, naučiti milion stvari koje ti NIKAD, ama baš NIKAD, neće trebati u životu...zuta_lala wrote:Znači, ja ne mogu još uvijek da vjerujem da je ova tema bila otvorena.
- _Reds_
#90 Re: IUS ili ETF
Ako cemo biti decidni stari sistem je bio 9 semestara, a ne 10, kako ti navede.The BEN10 wrote:Diplomirao sam i magistrirao na ETF-u (po starom programu, dakle 5+2 godine), trenutno na doktorskom na IUS-u, tako da mogu iz prve ruke pričati.dodjoska__ wrote:Prije svega, hvala vam na savjetima.
Da malo bolje objasnim svoju situaciju zašto uporedđujem ova dva fakulteta. Prije nekoliko dana moja škola je dobila ponudu od IUS-a za stipendiranje jednog najboljeg učenika po izboru direktora škola, koji sam, eto ja...
PS Da ne bude zabune , ne razmisljam o etfu zato sto je on najtezi ili ima najvecu mogucnst zaposlenja, vec sto se zaista ne vidim nigdje drugo. Matematika, fizika, informatika su moje oblasti, i to je prvenstveno razlog afiniteta prema njemu.
Obzirom na to da si odlična učenica hvala Bogu, ti ćeš svakako završiti i jedan i drugi faks. Dakle, trud sa tvoje strane neće izostati. Imajući u vidu to, mogu ti reći sljedeće: od MM i Fizike nećeš imati mnogo koristi kad završiš faks i kreneš raditi. Ja sam volio MM i Fiziku, bio na takmičenjima, na faksu imao 10 - znaš koliko mi je trebalo od toga kada sam se zaposlio - ni 10%. Strašno, ali istinito. Toliko se forsirala MM da je to nenormalno - umjesto da smo više radili u laboratoriji, imali eventualno dodatni programski jezik i sl, mi smo učili dokazivanje nekih lijevih teorema. Zašto, pitam se i dan-danas.
Dalje, ono što bi moglo dati prednost IUS-u je to što studiraš na engleskom jeziku - danas je nažalost mnogo inžinjera koji ne znaju kako treba barem jedan strani jezik. Dalje, imat ćeš predavanja kod profesora koji su svoje titule mahom stekli vani. To znači da su ljudi okrenuti drugačijem konceptu od onoga kako se radi na ETF-u. Zajednički projekti, nove ideje - svemu tome bi trebali biti skloni, za razliku od ETF-ovaca gdje imaš dosta profesora starog kova, čija predavanja su stara i ne mijenjaju se po deceniju i više...
Kako god, želim ti svaku sreću i hajr u karijeri.![]()
LPŠto je najžalosnije drug moj, ti ćeš na ETF-u, isto kao i ja, naučiti milion stvari koje ti NIKAD, ama baš NIKAD, neće trebati u životu...zuta_lala wrote:Znači, ja ne mogu još uvijek da vjerujem da je ova tema bila otvorena.
I nije tacno da se neka predavanja ne mjeranjaju po deceniju i vise. ETF ima svojih gluposti, kao sto je ovo sto si ti naveo, a tice se guranja tonu stvari za koje je upitno da li ce ti trebati ili ne, ali opet zaboravljas da je tebi trebalo 10 posto toga, a nego drugo narednih 10 posto itd. Nisi siguran ste ce ti od onoga svega zatrebati nakon faksa, mada realno postoje gluposti koje nikad nikome ne zatrebaju, kao sto su dokazivanje koje kakvih teorema.
-
Bolonjac
#91 Re: IUS ili ETF
Ne mogu da vjerujem da student doktorskog studija računarstva i informatike (vjerovanto si computer science upisao) tvdi da matematika za RI ne treba, UŽAS!
Što više na RI-u ETF-ovom fali matematika ako bi gledati strane programe a da n govorim privatne fakultete gdje su izbačeni da bi studenti koji su platili a nisu kapacitet mogli položiti. Pls. pogledaj na sličnim fakultetima vani malo šta rade na predmetima tj. ima itekako matematike.
Za fiziku se slažem i što je najbolje čuo sam da će možda već iduće godine biti izbačena RI-u sa još par predmeta sa prve godine a radi se na usklađivanju i reviziji programa koji već sada nema niti jednu istu stvar kao program po kojem si ti studirao tako da mislim da i nisi kompetentan da o tome pričaš(zamalo niti jedan predmet nema u formi kojoj si ti slušao i po materijalu po kojem si ti).
Čak ni profesori nisu isti izuzev par njih tj. možda 2-3 profesora predaju koja su tebi predavala(ako i toliko).
npr:
Osnove mreža, adminsitracija mreža,, sigurnost -Saša
Operativni sistemi, sistemsko programiranje - Ribić
Programiranje - Šupić/Jurić
Diskretna matematika, operaciona istraživanja - Jurić
POOS, Software inženjering- Omanović/Novica
i mali milion novih predmeta i izbačenih starih
Što više na RI-u ETF-ovom fali matematika ako bi gledati strane programe a da n govorim privatne fakultete gdje su izbačeni da bi studenti koji su platili a nisu kapacitet mogli položiti. Pls. pogledaj na sličnim fakultetima vani malo šta rade na predmetima tj. ima itekako matematike.
Za fiziku se slažem i što je najbolje čuo sam da će možda već iduće godine biti izbačena RI-u sa još par predmeta sa prve godine a radi se na usklađivanju i reviziji programa koji već sada nema niti jednu istu stvar kao program po kojem si ti studirao tako da mislim da i nisi kompetentan da o tome pričaš(zamalo niti jedan predmet nema u formi kojoj si ti slušao i po materijalu po kojem si ti).
Čak ni profesori nisu isti izuzev par njih tj. možda 2-3 profesora predaju koja su tebi predavala(ako i toliko).
npr:
Osnove mreža, adminsitracija mreža,, sigurnost -Saša
Operativni sistemi, sistemsko programiranje - Ribić
Programiranje - Šupić/Jurić
Diskretna matematika, operaciona istraživanja - Jurić
POOS, Software inženjering- Omanović/Novica
i mali milion novih predmeta i izbačenih starih
-
The BEN10
#92 Re: IUS ili ETF
Sinko dragi, polahko. Nisi svu pamet svijeta pokupio da tako nastupaš! Da razmišljaš shvatio da bi 5 godišnji studij po "starom sistemu" je trajao donedavno, tako da ja ne pripadam praistoriji. Osim toga, imam 10-godišnje iskustvo u velikim kompanijama i sigurno da sam kompetentniji od tebe!Bolonjac wrote:Ne mogu da vjerujem da student doktorskog studija računarstva i informatike (vjerovanto si computer science upisao) tvdi da matematika za RI ne treba, UŽAS!
Na ETF-u su i dalje Mateljan, Oručević, Turčinhodžić, Zikrija i ekipa - njih da ubaciš u ne znam ti kakav sistem oni će i dalje držati jedno te isto, i na način kako to rade. Dobro je što ima promjena gore, ali isto tako na IUS-u ima pojedinaca koji imaju više referenci i iskustva na Zapadu nego skoro svi profesori za određenog odsjeka ETF-a, ljudi koji su radili u privredi zapadnih zemalja, a ne palamudili i teoretisali kao naši stručnjaci. Kojima se ukidaju zvanja zbog smiješnih razloga - nedovoljnog broja objavljenih radova. Kol'ko ETF profesora ima radove objavljeno u IEEE žurnalu !? Pojedinci ih jedva skupljaju za zvanje, a kamoli da ih imaju više objavljenih - čast izuzecima.
Za MM opet govorim iz iskustva - u obimu u kojem sam je ja učio (a ponavljam, imao sam jako dobar prosjek) većina stvari je suvišna. Skupovi, nizovi, parcijalne diferencijalne jednačine..... - hej ba, pa danas imaš čitave softverske pakete koji se bave tim područjima. To je isto kao da pričamo o potrebi učenja ručnog vađenja korijena.
A učenje "za nedaj Bože da zatreba" je čisto gubljenje vremena i opterećivanje - i ako ti treba nešto iz određene oblasti učiš samo to, a ne da o skupovima učiš iz poglavlja na 100 strana i tako o 10 različitih oblasti...
-
Bolonjac
#93 Re: IUS ili ETF
Tadej u penziji, Turcinhodzic u penziji, Zijrija jos par godina max 5-7, ni assist. Vensada više nije na fakultetuThe BEN10 wrote:Sinko dragi, polahko. Nisi svu pamet svijeta pokupio da tako nastupaš! Da razmišljaš shvatio da bi 5 godišnji studij po "starom sistemu" je trajao donedavno, tako da ja ne pripadam praistoriji. Osim toga, imam 10-godišnje iskustvo u velikim kompanijama i sigurno da sam kompetentniji od tebe!Bolonjac wrote:Ne mogu da vjerujem da student doktorskog studija računarstva i informatike (vjerovanto si computer science upisao) tvdi da matematika za RI ne treba, UŽAS!
Na ETF-u su i dalje Mateljan, Oručević, Turčinhodžić, Zikrija i ekipa - njih da ubaciš u ne znam ti kakav sistem oni će i dalje držati jedno te isto, i na način kako to rade. Dobro je što ima promjena gore, ali isto tako na IUS-u ima pojedinaca koji imaju više referenci i iskustva na Zapadu nego skoro svi profesori za određenog odsjeka ETF-a, ljudi koji su radili u privredi zapadnih zemalja, a ne palamudili i teoretisali kao naši stručnjaci. Kojima se ukidaju zvanja zbog smiješnih razloga - nedovoljnog broja objavljenih radova. Kol'ko ETF profesora ima radove objavljeno u IEEE žurnalu !? Pojedinci ih jedva skupljaju za zvanje, a kamoli da ih imaju više objavljenih - čast izuzecima.
Za MM opet govorim iz iskustva - u obimu u kojem sam je ja učio (a ponavljam, imao sam jako dobar prosjek) većina stvari je suvišna. Skupovi, nizovi, parcijalne diferencijalne jednačine..... - hej ba, pa danas imaš čitave softverske pakete koji se bave tim područjima. To je isto kao da pričamo o potrebi učenja ručnog vađenja korijena.
A učenje "za nedaj Bože da zatreba" je čisto gubljenje vremena i opterećivanje - i ako ti treba nešto iz određene oblasti učiš samo to, a ne da o skupovima učiš iz poglavlja na 100 strana i tako o 10 različitih oblasti...
Ps. ako su diferencijalne jednacine tako lose žašto se rade na udacity uz najaktuelnije teme iz SE/CS?
https://www.udacity.com/course/cs222
Žao mi je što kao budući doktor nauka nisi shvatio bit matematike u Computer Science-u gdje nije dovoljno znati formulu već moraš matematiku naučiti i razumjeti te je "iamti u ruci", najbolji primjer toga je optimizacija i profesora kojeg si ti prozvao - Tadeja a to je osnova najaktuelnijih stvari iz CS-a tj. Vještačke inteligencije, Data mininga /mašinskog učenja gdje ti sam algoritam/formula ništa ne znači ako ne znaš dobro matematiku.
ja vjerujem da ti imaš svoju predstavu kako fakultet treba izgledati i šta se radi ali pls prvo pogledaj šta se po drugim fakultetima radi vani tipa TUM, TUW, TUG, ETH, MIT, Stanford, ...
To što objava rada na referentnoj konferenciji košta min. 2000-3000 KM pa i 4000KM je razuman trošak (putni troškovi &co) naravno nema veze s tim. npr. prof. Jurić ima punu ladicu naučnih radova a nema para da ih objavi na referentnim konferencijama a ako si ga ikad upoznao ili odslušao predavanje znaš da njemu to nije problem. Konferencije i journali su za naše uslove preskupi pa čak i regionalne.
Znam dosta ljudi sa puno referenci a da su manje "referentni" od ljudi koji nemaju reference tj. u našim uslovima je to samo pitanje novca. Što se IEEE-a tiče i on je postao smeće da prostiš samo čekam kad će reći da je generirani rad prošao (http://pdos.csail.mit.edu/scigen/) - malo je falilo.
Predpostavljam da je tvoje iskustvo iz Software inzenjeringa ali računarstvo i informatika obuhvata i jednu dosta važniju stvar tj. Computer Science koji je najvećim dijelom matematika & algoritmi
http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science (znam da znas sta je ali se malo podsjeti)
- novi.dan.nova.nafaka
#94 Re: IUS ili ETF
Odakle stav da je IEEE postao smeće !?Bolonjac wrote:Znam dosta ljudi sa puno referenci a da su manje "referentni" od ljudi koji nemaju reference tj. u našim uslovima je to samo pitanje novca. Što se IEEE-a tiče i on je postao smeće da prostiš samo čekam kad će reći da je generirani rad prošao (http://pdos.csail.mit.edu/scigen/) - malo je falilo.
-
SaMaster
#95 Re: IUS ili ETF
Vi sa IUS-a sto mlatite praznu slamu ovako ili onako, pogledajtehttp://www.anabin.de i uvjerite se koliko ne znate.
Definitivo ETF...
Definitivo ETF...
-
Bolonjac
#96 Re: IUS ili ETF
Slaba kontrola materijala tj. može proći svašta te više nije kvalitetan kao prije zato kažem postao smeće a ne da je bio smećenovi.dan.nova.nafaka wrote:Odakle stav da je IEEE postao smeće !?Bolonjac wrote:Znam dosta ljudi sa puno referenci a da su manje "referentni" od ljudi koji nemaju reference tj. u našim uslovima je to samo pitanje novca. Što se IEEE-a tiče i on je postao smeće da prostiš samo čekam kad će reći da je generirani rad prošao (http://pdos.csail.mit.edu/scigen/) - malo je falilo.
Još uvijek jeste najbolji ostati će ali previše su komercijalni postali i sve gledaju samo kroz pare nauštrb kvalitete recenzije tj. prorovi malo ieeexplore ima svega.
- novi.dan.nova.nafaka
#97 Re: IUS ili ETF
Pričaš na osnovu vlastitog iskustva, ili ?Bolonjac wrote:Slaba kontrola materijala tj. može proći svašta te više nije kvalitetan kao prije zato kažem postao smeće a ne da je bio smeće
-
Bolonjac
#98 Re: IUS ili ETF
Ako smatras da je vlastito iskustvo losi radovi sa konferencija koje sam procitao a koji su uvrsteni u ieeexplore danovi.dan.nova.nafaka wrote:Pričaš na osnovu vlastitog iskustva, ili ?Bolonjac wrote:Slaba kontrola materijala tj. može proći svašta te više nije kvalitetan kao prije zato kažem postao smeće a ne da je bio smeće
-
MUJOIHASO
#99 Re: IUS ili ETF
E ljudi, zanima me jos ovo ZVANJE??? Zvanje jednog ETF-ovca poslije 5 godina studija i zvanje jednog IUS-ovca poslije 5 godina studija? Molim vas, jos samo ovo.
hvala
- novi.dan.nova.nafaka
#100 Re: IUS ili ETF
Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Koliko sam ti vidio postove sa profilu, predstavljaš se kao student, mada mislim da si jedan od asistenata ili profesora sa ETF-a, jer prilično dobro poznaješ situaciju.Bolonjac wrote:Ako smatras da je vlastito iskustvo losi radovi sa konferencija koje sam procitao a koji su uvrsteni u ieeexplore da
Ako si pogledao 3 finala lige prvaka sa 54" TV-a ne znači da imaš pravo Sušiću reći da je izabrao lošu taktiku, KONTAŠ !? Nažalost, radi tebe i takvih naši fakulteti i jesu postali to šta jesu - prepuni pametnjakovića koji samo teoretišu, nigdje reference sa "živog projekta". Hej, ti se našao da kažeš da je IEEE smeće jer si "pročitao par loših radova" !? Buahahaha, buahahaha - a možemo li dobiti na pp makar jednu tvoju cijenjenu recenziju na bilo koji loš rad

Da te nije koji profesor, koji se slomio da skupi 2-3 reference navratio da pričaš takve bedastoće !? Da IEEE ne valja, ne bi tamo objavljivala najveća svjetska imena. Kojih likova na forumu, majko mila...