hikmeli dostojevski wrote:A sto ne idete u arapske zemlje ako vam smeta hriscanstvo?
ihhh sta je Srba u arapske zemlje otislo ....
Stvarno pretjerujes samo ne znam kako si uspjeo poveza Scandinavske zemje za 4 C. Ocigledno da nisi zadovoljan sa svojim zivotom i drzavom u kojoj zivis.tolkien wrote:KRST (-ina) je simbol kršćanskog fašizma i to je historijska činjenica. Za sve nekršćane pa i neke kršćane KRST (-ina) je simbol zla.
Svakom krstu treba dodati 4 C pa da bude srpski-četnički KRST (-ina), a i šahovnica simbolizuje polja koja formiraju krstove i to mnogo njih. Ne postoji fašistički pokret u Evropi, a da nema neku formu krsta kao simbol. Nađite mi takav, pa ću ja vama naći milion linkova sa onima kojima KRST (-ina) jeste simbol.
Normalno da je sramota da svjetska humanitarna organizacija nosi naziv crveni KRST (-ina), jer bi joj simbol trebalo biti srce ili ljudske ruke ili nešto slično lijepo i humano, a ne KRST (-ina) simbol istrebljenja nekršćanskih civilizacija i kultura u čitavom svijetu.
Ali to btw. nije tema i tek je crtica o jednoj Bosni i Bošnjacim vrlo nesklonoj okolini.
Neću reći da naš narod apsolutno valja, imamo i mi dosta loših ljudi, ali njima njihovo, nama naše.
Kako se samo usudjujes da nakon "posjete" pricas onima koji su ovdje vise od jedne decenije kako im je i kako ih "terorisu" Skandinavci??tolkien wrote:Zivio, studirao i radio u Njemackoj i Austriji iza rata vise godina. Posjetio niz evropskih zemalja ukljucujuci i Svedsku i bio u posjeti kod rodbine, nasih radnika i studenata.
ma pusti annela smrada.Annela wrote:Upravo si ovo dokazao:
"P.S. Akademski sam gradjanin, da ne pričam koliko jezika govorim."
U prijevodu:tolkien wrote: Zivio, studirao i radio u Njemackoj i Austriji iza rata vise godina. Posjetio niz evropskih zemalja ukljucujuci i Svedsku i bio u posjeti kod rodbine, nasih radnika i studenata.
I onda nastavlja nas "osvijesceni" tolkien:verbal wrote:U prijevodu:tolkien wrote: Zivio, studirao i radio u Njemackoj i Austriji iza rata vise godina. Posjetio niz evropskih zemalja ukljucujuci i Svedsku i bio u posjeti kod rodbine, nasih radnika i studenata.
Bio sam izbjeglica u Njemackoj, ali su mi Svabe uvalile nogaru i nakon rata htjeli vratiti u Bosnu. Prije nego su me deportovali razgulio sam iz Njemacke i pokusavao na laznjaka traziti azil u drugim drzavama zapadne Evrope, ali posto sam bio registrvan u NJemackoj ispusio negativ u svakoj od njih.
Sada sam ocajan i bijesan.
ovdje u danskoj, ako si ljekar opste prakse naravno da moras poznavati danski. najnize plate ljekara opste prakse su u prosjeku 25-30000 dkr (ca 3500-4000€)fadil schtil wrote:1.ljekar, njem. diploma, eu-pasos. je li za pocetak dovoljan perfektni engleski il je svedski ipak preduslov.
2. uopste info za trziste ljekara, lova, radni sati i sl.
zahvalan za detaljne info
Svedski ti je jako bitan, ali imas velike sanse ako je tako kako je napisano!fadil schtil wrote:1.ljekar, njem. diploma, eu-pasos. je li za pocetak dovoljan perfektni engleski il je svedski ipak preduslov.
2. uopste info za trziste ljekara, lova, radni sati i sl.
zahvalan za detaljne info
hvala obadvojci na informacijama. u njemackoj se puno radi. 12-15 sati prvih 18 mjeseci za ca.1000 E., a kasnije lova je, naravno, bolja - ali radno vrijeme je ubitacno. znate i sami, njemci su ko zivotinje.verbal wrote:ako dobro poznajes njemacki onda ti ne bi bio nikakav problem nauciti danski, a kad znas danski razumijes i svedski.
nego, sta fali njemackoj?
zar tamo nije mnogo nizi porez, zatim jeftiniji zivot.
Ovdje za jedan auto mozes kupiti tri, a za jedan stan mozes kupiti dva u njemackoj
Svedski za 6 do 12 mjeseci intenzivnog kursa usmjerenog bas za tvoju struku gdje ulazi i praksa.fadil schtil wrote:hvala obadvojci na informacijama. u njemackoj se puno radi. 12-15 sati prvih 18 mjeseci za ca.1000 E., a kasnije lova je, naravno, bolja - ali radno vrijeme je ubitacno. znate i sami, njemci su ko zivotinje.verbal wrote:ako dobro poznajes njemacki onda ti ne bi bio nikakav problem nauciti danski, a kad znas danski razumijes i svedski.
nego, sta fali njemackoj?
zar tamo nije mnogo nizi porez, zatim jeftiniji zivot.
Ovdje za jedan auto mozes kupiti tri, a za jedan stan mozes kupiti dva u njemackoj
a kolko dugo bi mi trebalo, obzirom na njem. i engleski, da savladam danski, za koji pretp. da je srodniji njemackom, odnosno svedski ili norveski? znam da je to individualno, al nako, slobodna procjena???