Kazna - radar

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Nepass

#76 Re: Kazna - radar

Post by Nepass »

muha_sa wrote:ovo samo kod nas u ovoj vukojebini ima--ogranicenje 60 ti voziš 95 i dodje ti kazna 50 maraka

zato i jesmo vukojebina
I ja kazem treba staviti ogranicenje na 80 izvan naselja.
Glasinacko polje mozes voziti 160 oni natakarili 60 ogranicenje, jedan od primjera.
Nepass

#77 Re: Kazna - radar

Post by Nepass »

muha_sa wrote:budalaština je poredit neuporedivo, al moram :-)

ŠveCka je od nas u svakom pogledu hejbet svjetlosnih godina daleko--na pozitivu mislim :)

Kad bi u ŠveCkoj prekoracio brzinu 35 kilometara od dozvoljene ne da bi te opalili po ušima i ne bi ti više nikad na pamet palo ni 5 preko dozvoljenog vec bi te i na psihijatriju odveli. S tim što bi tako postupili i prema premijeru države, ministru a boMMe i obicnom irgetu--kod njih nema privilegovanih nit možeš policajca kupit za cvaju :-)

Kod nas dozvoljeno 60 ti voziš 95 i dobiješ kaznu 50 maraka :-) zato i jesmo vukojebina u kojoj je normalno da neki idiot pokupi i ubije pješaka u sred grada---nebitno jel pješacki il jok :-)
Opet ja :)
Svedska ima auto put kod nas nema, krenem za gz od vjecnice 92km. Vozim 60 jbt ta voznja traje preko 2h?! U sve predjes 90km za manje od sat.
Gdje god je 60 ja vozim bar 75.
Nepass

#78 Re: Kazna - radar

Post by Nepass »

Nego jeli poceo novi zakon, kaze drug doslo mu pismo prekoracio preko 60 ogranicenje, da ce mu biti urucen prekrsajni nalog od 1k do 5k. Kao vjecaju jos koliko tacno. Vozio firmino auto pa su poslali firmi da ustanove ko je vozac.
Bice 80% neregistrovanih vozila po bih
Dzontra_Volta

#79 Re: Kazna - radar

Post by Dzontra_Volta »

Nepass wrote:Nego jeli poceo novi zakon, kaze drug doslo mu pismo prekoracio preko 60 ogranicenje, da ce mu biti urucen prekrsajni nalog od 1k do 5k. Kao vjecaju jos koliko tacno. Vozio firmino auto pa su poslali firmi da ustanove ko je vozac.
Ako se desilo u naselju, onda je kazna od 400-1000 KM (van naselja 100-300 KM).
Kazna od 1000-5000 KM je ako je pri tome izazvao saobraćajnu nezgodu (van naselja 300 - 1000 KM).
To je po trenutnom zakonu (čl. 234a i 235), novi još nije stupio na snagu.
kakavdanakneiskustvu

#80 Re: Kazna - radar

Post by kakavdanakneiskustvu »

Nepass wrote:Nego jeli poceo novi zakon, kaze drug doslo mu pismo prekoracio preko 60 ogranicenje, da ce mu biti urucen prekrsajni nalog od 1k do 5k. Kao vjecaju jos koliko tacno. Vozio firmino auto pa su poslali firmi da ustanove ko je vozac.

nije
taureg71

#81 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

nije
kad stupa??

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Dzontra_Volta

#82 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by Dzontra_Volta »

taureg71 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

nije
kad stupa??

Kad ga objave u Službenim novinama.
taureg71

#83 Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

ljudi, olaksajmo sebi, skinite aplikaciju NASA PATROLA, odlicno sljaka probao sam u Srbiji, da se i mi zastitimo od radara i haraca drzave.. ne znam da li se to u BiH koristi ali laka je za koristenje, probajte

Nepass

#84 Re: Kazna - radar

Post by Nepass »

evo sta mi se desilo. odem jutros da podignem novu vozacku, promjenio mjesto prebivalista.
kaze teta imas kaznu i izvuce mi izvod iz registra novcanih kazni. kazna 35KM. kaznjen 09.07.2016g. vjerovatn o negdje radar, kazna u RSu. ja znam da nisam bio zustavnjen, nista mi nije doslo na adresu, auto registrovao u septembru bez problema. podnio zahtjev z novu licnu podigao licnu, isto bez problema. posle podizanja licne mi rekli da moram i novu vozacku. taj zahtjev isto podnio bez problema, uplatio 60KM. niko ni jednom nije spomenuo kaznu.
od kud da se sad stvorila ta kazna? zar ne bih trebao dobiti na adresu kaznu? uhvatio me je radar i kod skenderije, dosla kazna u roku 7 dana i platio.
sta da nisam mjenjao mjesto prebivalista, kod reg auta u sept 2017 bi tek saznao za kaznu?

ko ce se sjetiti sad sta sam radio i gdje sam isao tog devetog jula?

sta mi je ciniti? :) da platim kaznu ili?

gdje uopste mogu saznati gdje sam tacno blican?
holowey

#85 Re: Kazna - radar

Post by holowey »

Nepass wrote:evo sta mi se desilo. odem jutros da podignem novu vozacku, promjenio mjesto prebivalista.
kaze teta imas kaznu i izvuce mi izvod iz registra novcanih kazni. kazna 35KM. kaznjen 09.07.2016g. vjerovatn o negdje radar, kazna u RSu. ja znam da nisam bio zustavnjen, nista mi nije doslo na adresu, auto registrovao u septembru bez problema. podnio zahtjev z novu licnu podigao licnu, isto bez problema. posle podizanja licne mi rekli da moram i novu vozacku. taj zahtjev isto podnio bez problema, uplatio 60KM. niko ni jednom nije spomenuo kaznu.
od kud da se sad stvorila ta kazna? zar ne bih trebao dobiti na adresu kaznu? uhvatio me je radar i kod skenderije, dosla kazna u roku 7 dana i platio.
sta da nisam mjenjao mjesto prebivalista, kod reg auta u sept 2017 bi tek saznao za kaznu?

moguce da je tek proknjizena kazna pa ti se zato nije ranije prikazivala... kod sljedece registracije bi isplivala... nema svrhe zalbi, plati i postedi svoje zivce...
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#86 Re: Kazna - radar

Post by Leon16v »

I mene isto tako prilikom registracije auta, zovu, kaze imas kazu nekad u Decembru, 2015 godine, neplacena. I sjetim se sta sam uradio, i znam da sam uplatio pare, srecom nekako nadjem uplatnicu i sa njom u MUP i rijesim sa njima.

Kako ti rece kolega iznad, plati, da se ne peglas i nerviras sa budalama.
Nepass

#87 Re: Kazna - radar

Post by Nepass »

samo me zanima jesu li me snimili na stjenicama (naselje od 2 kafane i 5 stanovnika) kod skole gdje je ogranicenje 30 ili niz kovanj prema rogatici
taureg71

#88 Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

ljudi s novim zakonom malo ko ce voziti, pa visina kazni je kao da smo Svedjani po standardu.. ponavljam, skidajte tj install aplikaciju NASA PATROLA sjajna stvar, vec mi je ustedila u Srbiji bar 200 eur a free je... ajmo se organizovati vozaci pomognimo jedni drugima

Nepass

#89 Re: Kazna - radar

Post by Nepass »

12km/h prekoracenje brzine kod nestro pumpe na glasincu puu
kakavdanakneiskustvu

#90 Re: Kazna - radar

Nepass wrote:evo sta mi se desilo. odem jutros da podignem novu vozacku, promjenio mjesto prebivalista.

Moraju ti reci jer im pise u registru kazni na podrucju kone opstine je bio prekrsaj,ako hoces posalji mi u pp maticni broj pa cu provjeriti gdje je bio prekrsaj
Nepass

#91 Re: Kazna - radar

Post by Nepass »

Zvao sam, rekli su mi
Hvala
kakavdanakneiskustvu

#92 Re: Kazna - radar

Nepass wrote:Zvao sam, rekli su mi
Hvala
:thumbup:
taureg71

#93 Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

NASA PATROLA...reklamiram je evo 4. put kao da sam autor aplikacije i imam interes neki,....jedini interes da ne placam kazne... :izet: :izet: :izet:
seoBIH

#94 Re: Kazna - radar

Post by seoBIH »

je sranje od aplikacije, barem za BIH. Toliko.
taureg71

#95 Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

seoBIH wrote:je sranje od aplikacije, barem za BIH. Toliko.

zasto ??? neki dan je bio update....sve greske ispravljene...sto bi ok radila u SRB i CG a u BiH lose ??? da je vise nas koristi bila bi sasvim ok :izet:
kabal1337

#96 Re: Kazna - radar

Post by kabal1337 »

taureg71 wrote:NASA PATROLA...reklamiram je evo 4. put kao da sam autor aplikacije i imam interes neki,....jedini interes da ne placam kazne... :izet: :izet: :izet:
Vozi po propisima pa neces placati kazne.
taureg71

#97 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

kabal1337 wrote:
taureg71 wrote:NASA PATROLA...reklamiram je evo 4. put kao da sam autor aplikacije i imam interes neki,....jedini interes da ne placam kazne... :izet: :izet: :izet:
aj ne rise.. a ti vozis bas po propisima uvijek??? po gradu se drzim propisa al kad me gadja radar na otvorenom putu i pise kazne na 65 km na cas to ne razumijem

kabal1337

#98 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by kabal1337 »

taureg71 wrote:
kabal1337 wrote:
aj ne rise.. a ti vozis bas po propisima uvijek??? po gradu se drzim propisa al kad me gadja radar na otvorenom putu i pise kazne na 65 km na cas to ne razumijem

:kiss: :lol:
condy

#99 Re: Kazna - radar

Post by condy »

Ona murija u Rs-u nije normalna. Prije dvije sedmica išao vani, i od Doboja do B.Broda, izbrojao sam osam radarskih kontrola. Stoje na svakih pet šest kilometara, ko da je dan " radarske kontrole ". Sve jedan za drugim, i svaki snima isti pravac :shock: :shock:

A od Zenice do Doboja, četri fiksana radara i jedan tronožac, tom neću nikad halalit, sakriven u benzinskoj pumpi, kod tanka za gorivo postavljen, znači dušman ga ne bi tako ostavio, deset metara od ceste uvučen :-)

Uglavnom četri fikasna, i devet tronožaca od Zenice do granice tj. Bos. Broda. Shvati 13 radarskih kontrola na jebenih koliko cca 160 kilometara. Murija ciganija prava
channel10

#100 Re: Kazna - radar

Post by channel10 »

Svaka ti čast ako si se izvukao :mrgreen:
Post Reply