SBIH

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#76 Re: SBIH

Post by antimobbing »

brucos7 wrote:
antimobbing wrote:
Paranoid wrote:
SBIH pogodjen nije, ni umro ni pao, samo je morao skociti dole (do Turske)... nastaviću tacno tamo gdje sam stao..

Izroniće opet 2014 za one što ga vole... :!:
I tako dok multi-milioner Haris Silajdžić trenutno uživa u ljepotama Turske rivijere u svojim nekretninama vlasništvo 1/1 koje je kupljenim haram milionima, a ukradenim od naših građana ''sve po zakonu'' uz pomoć isto tako multi-milionera Heće i Jerlagića kojima StrnkazagraBiH služi samo da ne odu u zatvor …

Image

Jesi li ovo kopirao iz Avaza posto me lici na njihov rjecnik i njihove ilustracije? :skoljka: :run:
Nema slika niti grafikona sa kojima se mogu prikazati neviđene razmjere kolateralne štete za ovu državu i narod, koju je su ove štetočine Haris, Jerlagić i Hećo napravile!

Kao posljedicu, danas imamo umiranje, patnju i agoniju koju je prozrokovala korumpirana beskičmenjačka politika koja je uspostavila sistem stočne pijace gdje je sve na prodaju!

Legalno i legitimno pravo naroda jeste da se NA ULICI izbori protiv ove pravne anarhije koju nam je nametnuo Dayton u kojem nas već 20 godina kao stoku drže u tri koncentraciona logora.

Ukoliko narod svoje pravo na normalan život ne može ostvariti preko legalnih institucija koje su duboko korumpirane, kao što danas imamo situaciju jedino rješenje je u masovnom izlasku naroda na ULICU!

beeri

#77 Re: SBIH

Post by beeri »

@antimobbing

Pa evo,tvoji su sad na vlasti,zasto ne uhapse tog "kriminalca"? :dance:
beeri

#78 Re: SBIH

Post by beeri »

ultima_palabra wrote:Čuj 75 hiljada... nešto mi to puno, odakle su ti glasovi?
Vidis da postoje :D
A vi glasovi su bez Harisa Silajdzica,sad se zapitaj kako ce da prodju za 2 godine 8-)
Glasovi ce da se uduplaju :dance:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#79 Re: SBIH

Post by antimobbing »

beeri wrote:@antimobbing

Koji su to moji?
ultima_palabra

#80 Re: SBIH

Post by ultima_palabra »

beeri wrote:
ultima_palabra wrote:Čuj 75 hiljada... nešto mi to puno, odakle su ti glasovi?
Vidis da postoje :D
A vi glasovi su bez Harisa Silajdzica,sad se zapitaj kako ce da prodju za 2 godine 8-)
Glasovi ce da se uduplaju :dance:
Droga ubija snove :lol:

Ta stranka postoji samo na papiru, zastupnici daju podršku vlasti u KS u zamjenu za par direktorskih funkcija ali koje će oni lično predložiti, ne stranka :lol:

Nastali su kao grupa ljudi bez ideologije i vizije, nezadovoljni pozicijama u SDA... do danas nisu ni sekunde odmakli od te pozicije.
FOČANSKI PROPISI

#81 Re: SBIH

Post by FOČANSKI PROPISI »

antimobbing wrote:

Koji su to moji?
Svejdno ,svi vladaju
Svaka stranka osim BNS-a je negdje vlast.
antimobbing

#82 Re: SBIH

Post by antimobbing »

FOČANSKI PROPISI wrote:
antimobbing wrote:

Koji su to moji?
Svejdno ,svi vladaju
Znam ih sve dobro uglavnom multi-milioneri i bivši kadrovi SDA koji žele biti još bogatiji nego što jesu, mah, ne mogu sada da pišem ...
antimobbing

#83 Re: SBIH

Post by antimobbing »

antimobbing wrote:
Paranoid wrote:
SBIH pogodjen nije, ni umro ni pao, samo je morao skociti dole (do Turske)... nastaviću tacno tamo gdje sam stao..

Izroniće opet 2014 za one što ga vole... :!:
I tako dok ove zime multi-milioner Haris Silajdžić trenutno uživa u ljepotama Turske rivijere u svojim haram nekretninama vlasništvo 1/1 koje je kupljenim haram milionima, a ukradenim od naših građana ''sve po zakonu'' uz pomoć isto tako multi-milionera Heće i Jerlagića kojima SrankazagraBiH služi samo da ne odu u zatvor …
Image

Do tada MI građani ćemo u Sarajevu zbog nedostatka NAŠEG novca koji su ONI ''investirali'' u Turskoj i ove zime da se patimo i lagano umiremo!
Image
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-ne- ... /121211022

Otežani uslovi na cestamaGRAS ne vozi u padinskim dijelovima grada, skraćene još tri linije

Vozila GRAS-a od jutros ne voze u padinskim dijelovima Sarajeva u općini Stari Grad, a skraćene su još tri linije, prema Vukovićima, Kobiljači i Ahatovićima, potvrđeno je za Klix.ba u preduzeću GRAS.

Piše: N. J.

Samira Kadić iz press službe GRAS-a nam je kazala kako je jutros jedan njihov autobus stao na Kobiljoj Glavi, jer nešto nije bilo uredu sa vozilom te je vozač sklonio autobus ustranu. "Naše servisne ekipe već su izašle na teren kako bi taj problem bio riješen. Međutim, saobraćaj na relaciji prema Vogošći i Ilijašu se odvija normalno", kazala je Kadić.

Dodala je kako su skraćene tri linije, prema Vukovićima vozila idu do Raštelice, na liniji prema Kobiljači idu do Rakovice, a prema Ahatovićima se zaustavljaju kod osnovne škole, jer dalje cesta nije prohodna.

U padinskim dijelovima u općini Stari Grad GRAS ne saobraća jer su ceste također neprohodne. "Tu preduzeće Rad ima problema sa čišćenjem zbog parkiranih automobila, tako da na tim linijama ne možemo voziti", istakla je Kadić.
Legalno i legitimno pravo naroda jeste da se na ulici izbori protiv ove pravne anarhije koju nam je nametnuo Dayton u kojem nas već 20 godina drže u tri koncentraciona logora, ukoliko narod svoje pravo na normalan život ne može ostvariti preko legalnih institucija koje su duboko korumpirane, kao što danas imamo situaciju.
Da malo ponovimo gradivo gdje će ovu zimu provesti multi-milioner Hare sa svojim multi-milionerima Jerlagićem i Hećom, a gdje mi građani!
Last edited by antimobbing on 11/12/2012 12:18, edited 4 times in total.
brucos7

#84 Re: SBIH

Post by brucos7 »

Jesi li ovo kopirao iz Avaza posto me lici na njihov rjecnik i njihove ilustracije? :skoljka: :run:[/quote]
Nema slika niti grafikona sa kojima se mogu prikazati neviđene razmjere kolateralne štete za ovu državu i narod, koju je su ove štetočine Haris, Jerlagić i Hećo napravile!

Kao posljedicu, danas imamo umiranje, patnju i agoniju koju je prozrokovala korumpirana beskičmenjačka politika koja je uspostavila sistem stočne pijace gdje je sve na prodaju!

Legalno i legitimno pravo naroda jeste da se NA ULICI izbori protiv ove pravne anarhije koju nam je nametnuo Dayton u kojem nas već 20 godina kao stoku drže u tri koncentraciona logora.

Ukoliko narod svoje pravo na normalan život ne može ostvariti preko legalnih institucija koje su duboko korumpirane, kao što danas imamo situaciju jedino rješenje je u masovnom izlasku naroda na ULICU!

[/quote]
Evo nema Harisa vec dvije godine i vidim med i mlijeko u drzavi, plate redove i vece, ekonomija raste, sve blize EU.. za pozeliti... nego koliko su ti Lagumdzija i Radoncici donijeli investicija u zemlju i ko se ono lize sa Dodikom? Ma samo veselo!
antimobbing

#85 Re: SBIH

Post by antimobbing »

brucos7 wrote: Evo nema Harisa vec dvije godine i vidim med i mlijeko u drzavi, plate redove i vece, ekonomija raste, sve blize EU.. za pozeliti... nego koliko su ti Lagumdzija i Radoncici donijeli investicija u zemlju i ko se ono lize sa Dodikom? Ma samo veselo!
Brucos, dok se mrzneš u studentskom domu Nedžarići gdje ti je predsjednik Jerlagić bio prije samo desetak godina odakle je došao iz Duvna, dok nije nedavno prešao u vilu na Kovačima vrijednu nekoliko miliona KM koju je napravio na tuđe ime, otiđi malo i na druge teme pa pročitaj šta pišem.

Patrick Moon Svaki sistem se može promijeniti, ako se ne poštuje volja birača

Patrick Moon SARAJEVO - Politički lideri su izabrani da provode volju građana koji su ih birali, tako da se svaki sistem može srušiti i promijeniti ako se ne poštuju te želje, izjavio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Patrick S. Moon. Američki diplomat kaže da su građani ti koji mogu promijeniti stanje, ali promjena počinje malim koracima.

Moon je za bijeljinsku BN televiziju rekao da je korupcija ogroman problem s kojim se suočava gotovo svaki građanin BiH. Smatra i da se građani moraju odlučnije boriti protiv korumpiranih ljudi i institucija.

- Građani se suočavaju s korupcijom u obrazovanju, zdravstvu, pravosuđu i to u mnogome narušava temelje ove države. Shvatio sam da građani smatraju da korupcija kreće od samog vrha i ide sve do najnižijih nivoa vlasti. Svaki put kada se sastanem s nekim od političara, istaknem problem korupcije kao ogromnu kočnicu napretka ove zemlje. Želim da ohrabrim sve građane da otvoreno progovore o ovom problemu, da traže od političara konkretne akcije i dokaze borbe protiv korucije, ne samo prazne priče, rekao je američki ambasador.

Moon je dodao da svaki sistem koji ne poštuje volju onih koji mu daju legitimitet, može da se promijeni.

- Ali, ja to ne mogu promijeniti, građani mogu. Građani se mogu okupiti, protestovati, mogu pisati pisma Vladi, studenti se mogu organizovati, kao prije devet mjeseci kada su se okupili u Banjoj Luci. U zdravstvu, mogu reći doktorima, sestrama: "Ne želim da dajem mito da bih dobio zdravstvenu njegu". Čitav sistem se može srušiti i promijeniti, ali to počinje malim koracima i svi moraju učestvovati, kazao je ambasador SAD-a.

Podvukao je da su promjene uvijek moguće.

Naglasio je i da BiH ima svoje mjesto u Evropi, ali da su potrebni još odlučniji napori svih.

- BiH ima evropsku budućnost, sve što Ambasada SAD-a čini fokusirano je na to da BiH postane punopravan član EU. BiH treba da bude član NATO-a i EU-a i da zauzme mjesto s ostalim evropskim članicama, dodao je on, ali nije želio da prognozira kada će se to desiti.
jazzer

#86 Re: SBIH

Post by jazzer »

FOČANSKI PROPISI wrote:
antimobbing wrote:

Koji su to moji?
Svejdno ,svi vladaju
Je l se ti to zalis ili samo konstatujes :) ?
jazzer

#87 Re: SBIH

Post by jazzer »

brucos7 wrote:Evo nema Harisa vec dvije godine i vidim med i mlijeko u drzavi, plate redove i vece, ekonomija raste, sve blize EU.. za pozeliti... nego koliko su ti Lagumdzija i Radoncici donijeli investicija u zemlju i ko se ono lize sa Dodikom? Ma samo veselo!
A tebi bi nekako lakse bilo da nam ''med i mlijeko'' teku sa Haretom i drustvom na vlasti?
antimobbing

#88 Re: SBIH

Post by antimobbing »

Image

I tako dok u ovom trenutku multi-milioner Hare uživa u društvu dama sumljivog morala i našem pokradenom novcu na Turskoj rivijeri čekajući svoje HARAM multi-milionere Jerlagića i Heću da mu se pridruže - do tada u Sarajevu fukara i sirotinja lagano umire ...

Image
http://www.klix.ba/vijesti/bih/kilometa ... /121211014#

(KRNTIJE) Vozila GRAS-a kasne

Kilometarske kolone od Vogošće do Sarajeva zbog snijega i manjih nezgoda

Zbog snijega na cesti, nesavjesnih vozača koji nemaju adekvatnu zimsku opremu i manjih saobraćajnih nezgoda na putu Vogošća - Sarajevo stvorena je kilometarska kolona.

Snijeg koji od sinoć pada izazvao je brojne probleme u saobraćaju. Od Vogošće do Sarajeva saobraćaj se odvija otežano i usporeno, stvorena je kilometarska kolona te se na toj dionici putuje više od sat vremena.

Veliki problem predstavlja to što brojni vozači nemaju adekvatnu zimsku opremu, odnosno zimske gume, zbog čega dolazi do manjih saobraćajnih nezgoda - slijetanja s ceste i proklizavanja, a saobraćaj je usporen i zbog čestih kvarova na vozilima koja stanu na cesti.

Vozila Gradskog javnog saobraćajnog preduzeća GRAS saobraćaju na dionici sutjeska - Vogošća i Sutjeska - Ilijaš, međutim, zbog velikih gužvi saobraćaj se ne odvija po redu vožnje, a jedno od vozila GRAS-a je isključeno iz saobraćaja nakon što je zbog kvara stalo na Kobiljoj Glavi.
Patrick Moon: ''Svaki sistem se može promijeniti, ako se ne poštuje volja birača'' :thumbup:

Ukoliko narod svoje pravo na normalan život ne može ostvariti preko legalnih institucija koje su duboko korumpirane, kao što danas imamo situaciju jedino LEGALNO rješenje u takvom slučaju je u masovnom izlasku naroda na ULICU!
Last edited by antimobbing on 11/12/2012 12:38, edited 1 time in total.
Hodidid

#89 Re: SBIH

Post by Hodidid »

Fakat kad covjek cita neke ljude ispade da su se kriminalci okupili jedino oko Hareta u SBiH a ovo ostalo u SDA, SDP itd. sve gole postenjacine i kokuzi. Hajd sto hapaju gdje stignu i sto prcaju narod u zdrav mozak hajd sto se lizu sa Miletom i to da progutam. Ali daj brate da se vidi nekog hajra od tog lizanja i cmakanja guze predsjedniku.

Ko sad u SBiH sve proracunate interesdzije bile a u ovim danas vodecim strankama u federaciji i zemlji borba za opci i javni interes na prvom mjestu. Sve se utrkuju ko ce prije ispuniti izborna obecanja.

Ja SBiH zamjeram dosta toga ali daj malo odvadite bogte.
jazzer

#90 Re: SBIH

Post by jazzer »

Hodidid wrote:Fakat kad covjek cita neke ljude ispade da su se kriminalci okupili jedino oko Hareta u SBiH a ovo ostalo u SDA, SDP itd. sve gole postenjacine i kokuzi. Hajd sto hapaju gdje stignu i sto prcaju narod u zdrav mozak hajd sto se lizu sa Miletom i to da progutam. Ali daj brate da se vidi nekog hajra od tog lizanja i cmakanja guze predsjedniku.

Ko sad u SBiH sve proracunate interesdzije bile a u ovim danas vodecim strankama u federaciji i zemlji borba za opci i javni interes na prvom mjestu. Sve se utrkuju ko ce prije ispuniti izborna obecanja.

Konkretna tema je SBiH, zato se najvise i pljuje po njima. Na temama SDP i SDA pljuje si isto
ako ne i vise.

Hare se nije lizao s drugima pa jesi vidio nekog hajra od toga? A usput su i unistili sve sto je u njihovoj moci
bilo da uniste.
ultima_palabra

#91 Re: SBIH

Post by ultima_palabra »

jazzer wrote:
Hodidid wrote:Fakat kad covjek cita neke ljude ispade da su se kriminalci okupili jedino oko Hareta u SBiH a ovo ostalo u SDA, SDP itd. sve gole postenjacine i kokuzi. Hajd sto hapaju gdje stignu i sto prcaju narod u zdrav mozak hajd sto se lizu sa Miletom i to da progutam. Ali daj brate da se vidi nekog hajra od tog lizanja i cmakanja guze predsjedniku.

Konkretna tema je SBiH, zato se najvise i pljuje po njima. Na temama SDP i SDA pljuje si isto
ako ne i vise.

Hare se nije lizao s drugima pa jesi vidio nekog hajra od toga? A usput su i unistili sve sto je u njihovoj moci
bilo da uniste.
U SDP i SDA možeš svijećom pronaći nekog poštenjaka, a kod ovih teško...
moke_31

#92 Re: SBIH

Post by moke_31 »

jahorina13 wrote:"It_is_a_Leclerc"]Nemam pojma, ali me ni ne zanima. SBB je klijentalistička drž-ne daj partijica, jednog iskompleksiranog mutikaše. S BiH je stranka koja je blokirala jedine pozitivne reforme u ovoj državi (zbog čega smo i danas na ledu međunarodne zajednice) i koja je sebi dozvolila da jedan notorni kriminalac Sadik Bahtić bude poslanik u parlamentu.

Kao takve, i jedna i druga bi, da se mene pita, na gore pomenuto groblje političkih partija.
Iz ovoga se vidi da nemas pojma o politici! I kako vrijeme prolazi i kada vidim sta nam Lagumdzija, Radoncic i Tihic rade od drzave (citak PRODAJU) i dalje sam ubjeđen da je Haris nas najbolji politicar.
Fakat nemam pojma ! I tu se slažemo. Ali makar imam dovoljno dobro pamćenje da znam da smo, umjesto 100 % BiH, dobili gologuzog ministra vanjskih poslova koji se pijan vozika u službenom autu, Sadika Bahtića koji prodaje čokolade isteklog roka trajanja i mlati inspektore i novinare, Vahida Heću koji je, i zvanično, na koljena bacio Elektroprivredu BiH, a Elektroprijenos je praktički na konopcima...

Narod nije džaba rekao šta misli o Stranci ZaGraBiH i njenom lideru. Uskoro će reći i šta misli o slučajnom Lagumdžiji, i onom nesretnom likovnom artisti što misli da je ministar sigurnosti.

HAHAHAH IMA JOS NOVINA OSIMA AVAZA :)
Nego, prijatelju posto (eto ti) imas "zvanicno" sve podatke, reci nama koji "zvanicno" nemamo pojma...kako ti sada "zvanicno" zivis? Eto nema Harisa, nema Hece, eto nema ni ministra vanjski poslova....jesi li sada "zvanicno" uzivas, buduci da smo se rijesili svih "zvanicnih" problema, imam nove investicije, imamo novu Vladu, novo zaduzenje od MMF-a (ovo je ZVANICNO, provjeri!), nemam nikakvih dugova i sve je kao u bajci? I molim te malo surfaj po tim svojim "zvanicnim" izvorima, pa pronadji podatak koja je inostrana, direktna (visemilionska) investicija dosla u BiH (citaj Federaciju) i kada? A kada pronadjes taj podatak, vidi molim te i zahvaljujuci kome je dobivena? :bih:[/quote][/quote]

Odličan post za ovog i slične hatere Hareta :thumbup: :thumbup: :bih:

Niđe nijednog dokaza o kriminla, krivičnog gonjenja, presude i sl. (sad sene mogu ni zaštiti kao Zlaja ili SDA jer nisu na vlasti) čak ni Dani i SB nisu pisali o tome ali Hare sve bacio na koljena... Hehehehe majko mila... zbog ovakvih postova treba banove dijeliti...
moke_31

#93 Re: SBIH

Post by moke_31 »

SA 071 wrote:"It_is_a_Leclerc"]"brucos7"]"It_is_a_Leclerc"]Nemam pojma, ali me ni ne zanima. SBB je klijentalistička drž-ne daj partijica, jednog iskompleksiranog mutikaše. S BiH je stranka koja je blokirala jedine pozitivne reforme u ovoj državi (zbog čega smo i danas na ledu međunarodne zajednice) i koja je sebi dozvolila da jedan notorni kriminalac Sadik Bahtić bude poslanik u parlamentu.

Kao takve, i jedna i druga bi, da se mene pita, na gore pomenuto groblje političkih partija.
Iz ovoga se vidi da nemas pojma o politici! I kako vrijeme prolazi i kada vidim sta nam Lagumdzija, Radoncic i Tihic rade od drzave (citak PRODAJU) i dalje sam ubjeđen da je Haris nas najbolji politicar.

Fakat nemam pojma ! I tu se slažemo. Ali makar imam dovoljno dobro pamćenje da znam da smo, umjesto 100 % BiH, dobili gologuzog ministra vanjskih poslova koji se pijan vozika u službenom autu, Sadika Bahtića koji prodaje čokolade isteklog roka trajanja i mlati inspektore i novinare, Vahida Heću koji je, i zvanično, na koljena bacio Elektroprivredu BiH, a Elektroprijenos je praktički na konopcima...

Narod nije džaba rekao šta misli o Stranci ZaGraBiH i njenom lideru. Uskoro će reći i šta misli o slučajnom Lagumdžiji, i onom nesretnom likovnom artisti što misli da je ministar sigurnosti.

Ko prizna pola mu se prašta :-)
A ovo za dobro pamćenje treba ići uz nastavak "da znam da sam procitao u Avazu da smo...".
Imali smo ministra inostranih poslova koji je mogao izlobirati masu stvari između ostalih i da, mi ovakvi kakvi jesmo, budemo nestalna članica Vijeća sigurnosti. Pa to ni mnogo bolji i veći nisu postali. Što to ovi "novi" nisu kapitalizirali to je drugi par opanaka.
Sadik Bahtić je nanio štetu ugledu stranke i on je izbačen iz iste. Nekada su očito birali između morala i broja glasova broj glasova, pa im se obilo o glavu. Prema ovim zadnjim dešavanjima (Mehmedić & co) biraju valjda moral da im se ne bi isto desilo.
Vahid Hećo je daleko od onoga kakvim ga je Fahro predstavio. Osnovna njegova krivica je što nije Fahri ispunio želju da EP radi sa Rudnapom Vojina Lazarevića s kojim je Fahro u talu. Lagumdžija mu je prvo tu želju ispunio, a onda i sve ostale. Elektroprenos je na konopcipa zbog Dodika, a konačni udarac mu zadaje Lagumdžija koji je pristao na ono što je Dodik godinama tražio i ucjenjivao sve bošnjačke političare prije njega.

Prema ovom tvome ispade SDA jedina svijetla tačka ovdje? Zaboravljaš ti i Prud i vojnu imovinu i sve drugo što su Tihi i ostali prihvatali zarad uskih interesa. To što su oni na zadnjim izborima nagrađeni, više je odraz protesta protiv onoga što rade SDP i SBB nego zasluga SDA.

Te pozitivne reforme o kojima pričaš bi značile, da su ne daj Bože prošle, da danas ne bi bio konstituisan ni jedan nivo državne vlasti (čak ni predsjedništvo), a samo bi RS funkcionisao u punom kapacitetu. Ali preporučujem ti da pročitaš taj "paket" koji je ima 2 dobra amandmana a jedan poguban, ali se mogao uzeti samo kao "paket". "Pa ako idioti zagrizu, dobro je..."

SBiH je u Goraždu podržala smjenu vlade i formiranje nove, ali nije ušla u izvršnu vlast i polučili su dobar rezultat tamo. U KS su se opredijelili za istu igru (malo su ih "odmetnici" zeznuli) i pokušavaju skinuti sa sebe "etiketu" foteljaša.

Evo, njih nema u vlasti već 2 pune godine, a već od 2008. su ih svi izolovali i udružili se da ih slome (na prvom mjestu "osnivača" :-) ). I kako nam je danas? Je l' se osjećaš bolje? Sigurnije? Od investicija ne možemo stići ništa sami ulagati, ha? Zemlja pobooljšala kreditni rejting, je l' de? (Haman smo u junk otišli).

Ali, opet je za sve kriv Silajdžić. I za oslobađanje Ganića, Divjaka, ali to od ovih patriota niko i ne spominje, sami se valjda oslobodili... I pomenuto ,mjesto u Vijeću sigurnosti. Od ovih niko kur..m nije mrdnuo. Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju smo dobili zahvaljujući istom tom Silajdžiću i njegovom "praznom dogovoru o dogovaranju" ali i snažnom lobiranju. Nekad su polugodišnje dolazili Gul, Erdoan ili Davutoglu, SDP ih haman tjera...

Jedino se s tobom slažem u ovom pogledu na SDP i SBB...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
mg

#94 Re: SBIH

Post by mg »

Niko da je spomene...a ponajbolji njihov kadar...sramota...

Code: Select all

Milionska šteta u vrijeme mandata ministrice Melihe Alić

Objavljeno 05.05.2012 u 11:02

Federacija BiH oštećena je za skoro dva miliona KM, jer brojne institucije i pojedinci nikada nisu dostavili dokaze o utrošku novca koji su prethodnih godina dobijali od Ministarstva obrazovanja.

Federalno Ministarstvo nedavno je napravilo analizu o pravdanju sredstava isplaćenih u vrijeme mandata ministra Melihe Alić iz Stranke za BiH, na osnovu koje je utvrđeno da samo u transferima za oblasti nauke i institucije od značaja za Federaciju od 2008. do 2010. godine šteta nanesena budžetu iznosi oko milion maraka, piše Dnevni avaz.

Spisak onih koji nisu dostavili dokaze o tome kako su utrošili budžetski novac je dug. Među poznatijim pojedincima na spisku su profesor historije Dubravko Lovrenović, koji nije opravdao 2.500 KM za svoju knjigu o stećcima, akademik Sulejman Redžić koji je 2010. godine posjetio konferenciju o ljekovitom bilju u Turskoj za šta je od resornog ministarstva dobio 1.500 KM.

Nedžad Mušović za učešće na skupu o sevdalinci u Vijetnamu dobio je 1.500 KM, a Sašenko Sadiković inkasirao je 5.000 KM za projekat "Brisač vjetrobrana sa grijačem na gumenoj oštrici".

Rektorska konferencija BiH nikada nije dostavila izvještaj o utrošku 30.000 KM iz 2008. godine, a Prirodno-matemački fakultet u Sarajevu nije opravdao 42.565 KM za rekonstrukciju mokrih čvorova.

List navodi da je Mašinski fakultet u Sarajevu za rekonstrukciju dva amfiteatra dobio 62.395 KM, a opravdao je samo 3.512 KM.

antimobbing

#95 Re: SBIH

Post by antimobbing »

jazzer wrote: Konkretna tema je SBiH, zato se najvise i pljuje po njima. Na temama SDP i SDA pljuje si isto
ako ne i vise.
:thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#96 Re: SBIH

Post by sabina1 »

tvsabina wrote:
SA 071 wrote: I na kraju čovjek osvojio sam više glasova od svih ostalih zajedno. Predlažem ti da se držiš tema o kuhanju, to se možda i može naučiti. Politika je nešto drugo, u to ili se razumiješ ili ne :-D
Ha,ha,ha. Stereotipni stavovi o ženi u "kuhinji" valjda i ostale forumaše tjera na smjeh do suza ! Haha.
Koja enigma.
Nemoj ti meni predlagati ništa. Ne uzimaj sebi toliku slobodu. Ništa nisam ni ja tebi predložila pa nemoj ni ti meni. Još mi manje predlaži bilo šta u vidu stereotipnih "pozicija" žene danas. Na to sam alergična.
Koliko se "razumijem" u politiku srećom - ne ocjenjuješ. Srećom pa se ti u to "razumiješ".

PS Još nisam sigurna da si siguran da nisam Ćudić Sabina
A za to se zbilja moraš razumjeti u politiku.
SA 071 wrote: Ma nemam ja takvih stereotipa o ženi u kuhinji, ima strašno pametnih žena, samo što na žalost ti nisi jedna od tih. Nisam znao šta bih ti "predložio", čega da se prihvatiš a da možeš naučiti. Ekonomija-ne ide, pravo-ne ide, politika-očito si zalutala, kontam pletenje ili kuhanje- to je to.
Fakat sam glupa kad ovo sama nisam skontala :roll: ? Baš ti hvala , evo idem glavom od zid :roll: !!!
SA 071 wrote: A Čudićku sam slušao. Nije ona glupa, ali se razumije u ingerencije i posao opštine i samu upravu, baš koliko i ti. I tu sva sličnost između vas prestaje...
Zanimljivo je kako se svi ovi koji se razumiju u ingerencije kad urade nešto pozitivno , kažu da imaju ingerenciju ili da su bez ingerencijje ipak nešto uradili. Opet kad (najčešće) ne urade ništa , onda avaj nemaju ingerenciju i vezane im ruke (eh.. :roll: ).
Ipak , Ćudićeva i ja smo toliko drske i bezobrazne da ne razlikujemo "ingerencije" kako se usuđujemo to pomiješati..
?
SA 071 wrote: P.S. Ovo o Silajdzicu nemam potrebe komentarisati, ali zbog takvih kao ti danas imamo Fahru za ministra sigurnosti, Damira Hadžića za ministra prometa i komunikacija, a ministra vanjskih poslova petokolonaša koji je prvu stvar koju je uradio zakuhao sa dobronamjernom Hrvatskom i Milanovićem, a otišao na noge Miletu u BL i četama u Beograd. Dovoljno je biti samo "mrvu" realan i priznati da je ovo danas MNOGO manje od onoga što smo imali juče...

Zbog ovakvih kao ja , građani BiH imaju samo dva korektna i kvalitetna zastupnika i to samo u Parlamentu Kantona Sarajevo. Birala sam i izabrala Kojovića , koji je svakodnevno u korespodenciji sa svojim glasačima ovdje na forumu , te Tanovića jedinog bh. oskarovca. Obojica su u Našoj Stranci i obojica su moj izbor i kamo puste sreće da su nam parlamenti puni i prepuni Kojovića i Tanovića.
U ove crveno-tamnozelene i crveno-svijetlozelene (te živi bili pa vidjeli svietlozelene-tamnozelene) kombinacije me ne petljaj ! Ni u vicu !
A uz partiju na čijoj temi pišemo nije trebao stati niko i nikada....skupo plaćamo njihovo kratkotrajno ali efikasno "djelovanje"....
Last edited by sabina1 on 11/12/2012 18:01, edited 1 time in total.
PAZI

#97 Re: SBIH

Post by PAZI »

jazzer wrote:

ako ne i vise.

bilo da uniste.
Tako je...mislim konkretna tema je SBiH ali velika većina forumaša direktno na Pr.dr.Harisa Silajdžića :?
Asli je lahkoća medijskog linča,ne utemeljene i ne argumentovane besomučne harange i ničim dokazanih kleveta i insuinacija,postala opšte prihvaćeno pravilo u BiH,za svakoga ko zna iole sklepetati rečenicu ili dvije..Smijem u opklad,da 95% ovih "nabrijanih" kritičara "lika i djela".pr.dr.Harisa Silajdžića,nemaju apsolutno nikakav valjan razlog za ovakvo manje više rigidno pljuvanje po uvaženom profesoru,..čak naprotiv...Prof.dr.Haris Silajdžić je jedan jedini državnik sa stilom i političko gospodskim manirima iz BiH,čovjek velikog svjetskog ugleda i reputacije,obrazovan,poligota,šarmantan itd...Njegovi jadi počinju od momenta kada je dobio gotovo pola miliona glasova na izborima za člana predsjedništva..Odjednom preko noći zasmeta i bošnjacima i srbima i hrvatima i reisu i kardinalu i vladiki i ne vladinim organizacijama i boračkim udrugama i privrednicima...a pogotovo zasmeta medijima u obadva eniteta pa i tzv državnim :roll: Zašto???Pa zar nismo na daleko poznati po od davnina znanoj matrici:"SVE TI MOGU OPROSTITI ALI USPJEH NIKAKO"-Eto samo zbog toga i ni radi čega drugog uvaženi profesor je žigosan i anatemisan mada on lično nikada i nikome nije davao valjane razloge za kvalifikacije i monstruozne laži plasirane na njegov račun :dance:
jahorina13

#98 Re: SBIH

Post by jahorina13 »

PAZI wrote:
jazzer wrote:

ako ne i vise.

bilo da uniste.
Tako je...mislim konkretna tema je SBiH ali velika većina forumaša direktno na Pr.dr.Harisa Silajdžića :?
Asli je lahkoća medijskog linča,ne utemeljene i ne argumentovane besomučne harange i ničim dokazanih kleveta i insuinacija,postala opšte prihvaćeno pravilo u BiH,za svakoga ko zna iole sklepetati rečenicu ili dvije..Smijem u opklad,da 95% ovih "nabrijanih" kritičara "lika i djela".pr.dr.Harisa Silajdžića,nemaju apsolutno nikakav valjan razlog za ovakvo manje više rigidno pljuvanje po uvaženom profesoru,..čak naprotiv...Prof.dr.Haris Silajdžić je jedan jedini državnik sa stilom i političko gospodskim manirima iz BiH,čovjek velikog svjetskog ugleda i reputacije,obrazovan,poligota,šarmantan itd...Njegovi jadi počinju od momenta kada je dobio gotovo pola miliona glasova na izborima za člana predsjedništva..Odjednom preko noći zasmeta i bošnjacima i srbima i hrvatima i reisu i kardinalu i vladiki i ne vladinim organizacijama i boračkim udrugama i privrednicima...a pogotovo zasmeta medijima u obadva eniteta pa i tzv državnim :roll: Zašto???Pa zar nismo na daleko poznati po od davnina znanoj matrici:"SVE TI MOGU OPROSTITI ALI USPJEH NIKAKO"-Eto samo zbog toga i ni radi čega drugog uvaženi profesor je žigosan i anatemisan mada on lično nikada i nikome nije davao valjane razloge za kvalifikacije i monstruozne laži plasirane na njegov račun :dance:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#99 Re: SBIH

Post by sabina1 »

PAZI wrote: Tako je...mislim konkretna tema je SBiH ali velika većina forumaša direktno na Pr.dr.Harisa Silajdžića :?
Slažem se. 95 % nas kritičara/ki "uvaženog" profesora , smo ustvari bezobrazne barabe , koje nemaju pametnija posla nego kreirati "monstruozne laži na njegov račun". Samo zato jer nam je "zasmetao"... :roll: :roll: :roll:
Kolt12

#100 Re: SBIH

Post by Kolt12 »

Fakat antimobbing, ovo sto radis ovdje je pucanje u prazno i obicna neistinita propaganda.

Koga briga sta ovi rade, osim ako ne rade nesto pozitivno. Vec su odavno daleko od budzetskih kasa i vlasti, ako su dovoljno mudri, ocistiti ce stranku, reformirati se i cekati izbore u opoziciji. Ako nisu, docekati ce izbore nespremni i nakon njih ce trunuti u opoziciji.

Sto se tice Hareta, ne znam kao ni ti sta ima u Turskoj, ono sto znam, kad sam zadnji put gledao sta imaju velike glave iz BiH, da je on jedan od "najsiromasnijih" u BiH, mislim od tih velikih glava. Recimo po imovini se ne moze porediti sa Zlajom. Zlajin stan u Dubrovniku vrijedi kao cijela imovina Hareta i jos vise.

Isto tako budimo fer pa recimo, dok je on bio clan predsjednistva vozao se u dvije godine staroj Skodi Oktaviji, naspram recimo Tihica koji se vozikao u Pheatonu od 350 hiljada maraka ili nekih drugi koji su se vozali u Meckama.

Znaci ako nesto znas sto mi ne znamo o Silajdzicu, ako imas slike nekretnina koje on posjeduje, slobodno ih stavi, ali nemoj covjeka na pravdi boga optuzivati o nekakvim vilama u Turskoj i tu stavljati nekakve foto ilustracije koje cak nisu vjerovatno ni naslikane u Turskoj.

To sto ti radis, nije kritika, nego propaganda. Samim tim kad se bude trebalo opravdano kritikovati nekog, ispadati ce suplja kao sto je sad ova tvoja.
Post Reply