Imas broj ovog Aldina iz Prace, ali ako nazoves riskiras da ti kaze da ga bacis u kontenjerBlack swan wrote:jel mi iko može dati broj telefona
koga da nazovem da ovuku ovo tele psa koje mi se mota oko kuće
Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
- harell
#76 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
- harell
#77 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
I meni isto, samo nek mi daju one omce na stapu, imaju od mene 10 kerova za prvi kamionzipoo wrote:Bit ce veselo kad građani preuzmu uloge sintora. Meni malo fali...
- Hemera
#78 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/u-a ... od-20-pasa
azil je pun i dozivotni je hotel za pascad umjesto da se eutanaziraju pa ne bi trebalo na svakoj opcini imati hotele za cukice
Na području Ilidže jučer su uposlenici ilidžanske Zemljoradničke zadruge proveli akciju hvatanja pasa lutalica ispred osnovnih škola, doma zdravlja i na ulicama u centru općine.
Kako nam je kazao Almir Džanković, direktor Zemljoradničke zadruge, psi će biti zbrinuti u Prihvatilište za napuštene i izgubljene pse u Gladnom Polju, iako je kapacitet već popunjen sa 151 životinjom.
- U ovoj dvodnevnoj akciji uhvatit ćemo minimalno 20 pasa i smjestit ćemo ih u prihvatilište. Iako su kapaciteti puni, s obzirom na to da je zima i hladno te da psi na ulicama postaju i agresivniji i da predstavljaju još veću opasnost za građane, uz finansijsku podršku Općine odlučili smo ih skloniti iz centra Ilidže. Iako je azil pun, potrudit ćemo se da nađemo mjesta i za njih - kazao je Džanković.
Lutalicama će biti pruženi adekvatan smještaj i ishrana, a Džanković navodi da će se, ukoliko bude potrebno, raditi i kastracija i sterilizacija.
azil je pun i dozivotni je hotel za pascad umjesto da se eutanaziraju pa ne bi trebalo na svakoj opcini imati hotele za cukice
- Mahalac
#79 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
Hebo im pas mater 
- valterbranisarajevo
#80 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
U Prači može biti smješteno oko 500 pasa. Cijena izgradnje je bila 1.400.000 KM. Možete zamisliti koliko bi novca trebalo za smještaj 11.000 pasa + 153 KM sa ishranu jednog psa mjesečno. Na WEB stranici Kantona mogu se naći poslanička pitanja poslanika kojima je sve ovo bilo sumnjivo – tipa:“ da li je sprovedena tenderska procedura jer je bilo još ponuda za izgradnju azila“.
Na ovaj način problem lutalice se neće riješiti, a čekati rezultate eksperimenata koje su predložili stranci da će za 5 godina sterilizacijom riješiti problem je preopasno i vjerovatno neefikasno.
Na ovaj način problem lutalice se neće riješiti, a čekati rezultate eksperimenata koje su predložili stranci da će za 5 godina sterilizacijom riješiti problem je preopasno i vjerovatno neefikasno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#81 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
reko mi je da zovem mjesnu zajednicuharell wrote:Imas broj ovog Aldina iz Prace, ali ako nazoves riskiras da ti kaze da ga bacis u kontenjerBlack swan wrote:jel mi iko može dati broj telefona
ne mogu vjerovati
pa kog kurca vi postojite
- Truba
#82 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
napravio sam buzdovan za agresivne psezipoo wrote:Bit ce veselo kad građani preuzmu uloge sintora. Meni malo fali...
ali šta učliniti kag te pas tužno gleda mrda repom i oće da se igra
a ne odlazi danima ispred kuće
- harell
#83 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
eto vidis ti stokeBlack swan wrote:reko mi je da zovem mjesnu zajednicuharell wrote:Imas broj ovog Aldina iz Prace, ali ako nazoves riskiras da ti kaze da ga bacis u kontenjerBlack swan wrote:jel mi iko može dati broj telefona
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ne mogu vjerovati
pa kog kurca vi postojite
ja mislim da postoje da muzu budzet, a ta je muznja upakovana u fol merhamet i pomoc kerovima
-
zipoo
#84 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
Zazmirit i povuci okidac. salim seBlack swan wrote:napravio sam buzdovan za agresivne psezipoo wrote:Bit ce veselo kad građani preuzmu uloge sintora. Meni malo fali...
Ako je lijep usvoji ga
- O'zone
- Globalni moderator
#85 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
Pa igraj se sa njimBlack swan wrote:napravio sam buzdovan za agresivne psezipoo wrote:Bit ce veselo kad građani preuzmu uloge sintora. Meni malo fali...
- Truba
#86 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
čistio terasu i šutnuo komadić iverice i oba psa mislila kost
mali naš i tele pa su malo lajala i mali se usro i skičao
onda sam s lopatom ganjao ovoga velikog 
mali naš i tele pa su malo lajala i mali se usro i skičao
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- O'zone
- Globalni moderator
#88 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
Samo tužba prema kantonu i općinama i stvar će se veoma brzo riješiti. Dobro bi bilo da se gospodinu Hodžići priključe i ostali građani koji su pretrpjeli napade pasa lutalica i svi skupa da tuže odgovorne za ovo stanje.
-
rudy81
#89 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
"Ogorčen na ono što se desilo i činjenicu da je dječak iz ovog napada mogao izaći s puno težim posljedicama, Hilmo Hodžić je zbog pretrpljenog straha i tjelesnih povreda odlučio tužiti Kanton."
- sinuhe
#90 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
Ti zastitnici cuka ce se tek opariti kad krene masovno unistavanje. Bice para sa svih strana.
- mirnisan
#91 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
velika je konkurencija izmedju pasa i penzionera ko ce prije do ostataka hrane u kontejnerima.nazalost psi su u prednosti.imaju udruzenja koja se brinu o njihovim pravima. udruga za pomoc gladnim i bolesnim penzionerima ne postoji to u ovoj drzavi nikoga ne interesuje.Hemera wrote:
- tataćusak
#92 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/dok ... posmatrali
Ovi tzv. zaštitnici životinja nisu ništa bolji od ljudi na vlasti u kantonu.
Pa ljudi je li Vam jasno da nema šanse da naprave prihvatilišta za 11.000-15.000 pasa lutalica.
Oni neki dan sklonili sa ulice na Ilidži 20 cuka i hvale se po medijima da je sklonjeno, a na ulicama 15.000.
Slažem se da treba napraviti neka prihvatilišta ali za 15.000
.
Protiv sam maltretitanja životinja ali ljudi (djeca) su ipak na prvom mjestu.
Moraju uvesti šintore, pa ćemo kasnije prihvatilišta kada to bude bio normalan broj. Ovako nikad nećemo riješiti problem i to je valjda svima jasno.
Ovi tzv. zaštitnici životinja nisu ništa bolji od ljudi na vlasti u kantonu.
Pa ljudi je li Vam jasno da nema šanse da naprave prihvatilišta za 11.000-15.000 pasa lutalica.
Oni neki dan sklonili sa ulice na Ilidži 20 cuka i hvale se po medijima da je sklonjeno, a na ulicama 15.000.
Slažem se da treba napraviti neka prihvatilišta ali za 15.000
Protiv sam maltretitanja životinja ali ljudi (djeca) su ipak na prvom mjestu.
Moraju uvesti šintore, pa ćemo kasnije prihvatilišta kada to bude bio normalan broj. Ovako nikad nećemo riješiti problem i to je valjda svima jasno.
- Pasiflora
#93 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
Osnuj ti udruzenje za pomoc penzionerima, mozda im mozes pomoci.mirnisan wrote:velika je konkurencija izmedju pasa i penzionera ko ce prije do ostataka hrane u kontejnerima.nazalost psi su u prednosti.imaju udruzenja koja se brinu o njihovim pravima. udruga za pomoc gladnim i bolesnim penzionerima ne postoji to u ovoj drzavi nikoga ne interesuje.
- tataćusak
#94 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
Pa u kantonu su naše pare, šta mislite odakle će biti plaćeno. Umjesto da se asfaltira jedna ulica davaćemo pare za cuke, pametno nema šta.rudy81 wrote:"Ogorčen na ono što se desilo i činjenicu da je dječak iz ovog napada mogao izaći s puno težim posljedicama, Hilmo Hodžić je zbog pretrpljenog straha i tjelesnih povreda odlučio tužiti Kanton."
- bogumila
#95 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
i meni.zipoo wrote:Bit ce veselo kad građani preuzmu uloge sintora. Meni malo fali...
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#96 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
Interesantno Njemačko rješenje problema pasa lutalica: SVAKI "domaći" pas u Njemačkoj MORA biti sterilisan (o čipovanju da i ne govorim), ako neko želi da uzgaja pse, za to mora dobiti licencu. Svi ostali - pod nož
Ali, nemamo samo mi taj problem:
http://setimes.com/cocoon/setimes/xhtml ... feature-02
- tataćusak
#97 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
Ovo je ono najbitnije, i onaj ko želi imati psa treba dobiti neku dozvolu, a ne samo ja hoću cuku. Za dva mjeseca kad mi dosadi odvučem ga na drugi kraj grada i ostavimWoody wrote:Interesantno Njemačko rješenje problema pasa lutalica: SVAKI "domaći" pas u Njemačkoj MORA biti sterilisan (o čipovanju da i ne govorim), ako neko želi da uzgaja pse, za to mora dobiti licencu. Svi ostali - pod nož
-
rudy81
#98 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
tataćusak wrote:Pa u kantonu su naše pare, šta mislite odakle će biti plaćeno. Umjesto da se asfaltira jedna ulica davaćemo pare za cuke, pametno nema šta.rudy81 wrote:"Ogorčen na ono što se desilo i činjenicu da je dječak iz ovog napada mogao izaći s puno težim posljedicama, Hilmo Hodžić je zbog pretrpljenog straha i tjelesnih povreda odlučio tužiti Kanton."
a sta ti mislis kako drugacije "animirati" kanton da se prihvati posla? mislim kad ih se pocne lupati po dzepu da ce progledati...
da se razumijemo, ja smatram da veliki dio odgovornosti lezi i na tzv udruzenjima za zastitu zivotinja (kazem tzv jer oni ih najmanje stite sa svojom pasivnoscu), al bilo kakva reakcija gradjana je za pohvalu
- Hemera
#99 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
sad upozoravaju sa veterinarskog fakulteta da dzukele mogu glabati ljude a do juce su jedino rjesenje predstavljali nemogucu sterilizaciju da se potamane i da se ne kote na svakom cosku.fuj.
I sad treba preko tudih ledja sa ishodom-oglaban do kosti natjerati kanton i opcine da sagrade hotele za obozavatelje da glume dobrice i humane primjerke.
Glupost.ako hoce azile neka ih finansiraju obozavatelji iz svog dzepa.
I sad treba preko tudih ledja sa ishodom-oglaban do kosti natjerati kanton i opcine da sagrade hotele za obozavatelje da glume dobrice i humane primjerke.
Glupost.ako hoce azile neka ih finansiraju obozavatelji iz svog dzepa.
- valterbranisarajevo
#100 Re: Akcija za rješavanje problema pasa lutalica
Ja kao porezni obveznik ne želim da se iz mog džepa finasira izgradnja azila i hranjenje više od 11.000 pasa po cijeni od 157 KM mjesečno za jednog psa. To je ogroman novac za koji be se svake godine mogli kupiti dijagnostički aparati koji nedostaju na klinikama i tako smanjiti liste čekanja, autobusi, sanirati krovovi sa kojih opet vise ledenice i prijete narodu...
Ne želim da se pitanje lutalica rješava na ovaj način, jer smatram da je u pitanju neviđena pljačka i praonica novca i nadam se da nisam jedini.
Ne želim da se pitanje lutalica rješava na ovaj način, jer smatram da je u pitanju neviđena pljačka i praonica novca i nadam se da nisam jedini.