tvsabina wrote:
Kao samostalna privrednica pitala bih "momka" da li moju tvrdnju smatra istinitom :
"ekonomičnost i produktivnost su potpuno pogrešne osnove za ekonomsko organiziranje i mogu donijeti samo štetu, a naročito po ekonomiste kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobni za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva"?
Ne bih ga pitala za stranku , znam u kojoj je.
I kakve to ima veze sa onim što sam ja napisao (bez ikakve želje da ulazim u raspravu oko onoga za šta je ovo stvarno vezano, mada kada vidim ovakav komentar na onakav moj komentar, samo govori o tvojoj isfrustriranosti, jer ne znam zbog čega bi se inače ovo spominjalo na moj post)?
Ja vidim da se počelo prelaziti na djela kada su u pitanju određeni problemi, koji se ranije nisu spominjali.
Tek je počeo, ako nastavi ovako i stvarno se vidi napredak, imat će moju podršku (vidjet ćemo kada će se krenuti i do kada će se završiti sa obnovom domom zdravlja Kumrovec, sa obnovom ulice Adema Buče, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, te početak gradnje IX transferzale, rješavanje pitanja vodovoda i kanalizacije, utopljavanja objekata, gradnje najvljenih centara,......, i zadnje, iako vjerovatno najbitnije, pitanje otvaranja novih radnih mjesta.
Na svim tačkama, koje sam pobrojao, se aktivno radi i dobijamo stalno neke novosti, što je jako dobro, jer možemo pratiti šta se dešava. Nisam naivan da očekujem da će se sve ovo riješiti za ove četiri godine, ali ako se vidi bitan napredak, to je za mene dovoljno, a vjerujem i za većinu drugih stanovnika ove opštine.
Ako vidim da je skrenuo s puta i počeo zanemarivati ono što je obećao, izgubit će ju. Kratko i jasno, nisam član nijedne stranke i nemam nikakav problem s tim da glasam za drugog kandidata sljedeći put. Njega uopšte ne poznajem, niti sam ga uživo ikada vidio.
To što je u SDA me također ne zanima. Ima 29 godina, dugo nije bio ovdje, on sigurno nije mogao učestvovati u krađama. A nije da imam pretjeranog izbora. Danas sam išao da prijavim kćerkicu i naravno ne mogu dobiti matični broj, no to čak ni mediji nisu popratili kako treba, ali zato vidim da se šestorka trudi da bilo kako dođe na vlast, ovi na vlasti se trude da ostanu na vlasti, a mi neka se hebemo. A evo vidim i tebi je bitno šta je rekao i puno bitnije od onoga što radi, a sve to samo da bi tu svoju prijateljicu, ili svog kandidata reklamirala. Avaz mu je isto kao manu spomenuo ambicioznost.... O hebem ti.... Dosta mi je više takvih.
Jednostavno me ne zanima više ko je gdje, gledat ću samo ono šta je urađeno, a Semir mi je definitivno bio najbolji kandidat tokom predizborne kampanje (najviše stvari je spomenuo, a da su se mene ticale) i trenutno radi na većini obećanih stvari.